2.10.2016

Strange tides-huivi by anana [ohje]

Ensimmäinen oma huiviohje. Jännittävää! Ihan vierailla vesillä ja kyllä vähän pelottikin. Huivi tuntuu hyvältä kaulalla ja istuu hartioillekin, joten olo on erittäin tyytyväinen ja varmasti nousee puikoille toisenkin kerran. Alla olevaa ohjetta ei ole testineulottu ja muistiinpanoissa oli hieman puutteita, joten jos joku kohta tuntuu oudolle tai toimimattomalle, heitä vaikka s-postia niin tsiigataan ja korjataan ohjetta.


Strange tides by anana

Tarvikkeet:
100 g villalankaa, paksuudessa 100g=200m (Esim. Cascade 220/Rowan Pure Wool Worsted/ Louhittaren luola Pohjan Akka) Kuvan huivissa siis kolme eri väristä kerää, ja ainoastaan hieman tummanharmaata ja turkoosia lankaa jäi jäljelle.
Puikot: 5,5 pyörö (tai käsialan mukaan, kuitenkin niin, että neuleesta tulee laskeutuvaa ja löyhähköä)

Huivi koostuu kahdesta erilaisesta osuudesta: A) Aina oikein neuleesta ja B) pitsineuleesta.
Molemmissa osuuksissa huivin reunojen lisäykset sekä vähennykset jatkuvat samanlaisena.
Huivissa neulotaan vain oikein silmukoita.
Oman maun mukaan voi päättää, kuljettaako raitalankoja mukana, vai katkaiseeko langan aina värin vaihtuessa. Mallihuivissa lankoja on kuljetettu reunan mukana, kieppaamalla kuljetettava lanka aina neulottavan langan alta ennen uuden oikean puolen kerroksen aloittamista (lanka jää nurjalle puolelle). Toki voit tehdä huivin myös yksivärisenä.
Huivi aloitetaan kapeasta päästä ja päätellään leveään päähän, jätäthän tarpeeksi lankaa päättelykerrokselle.

K2tog = neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen
yo = langankierto

ALOITUS:
Luo 3 silmukkaa.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein etu-ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein. Käännä.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein. Käännä.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, K2tog, neulo viimeinen silmukka oikein. Käännä.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo oikein kunnes jäljellä on kaksi silmukkaa, neulo seuraava silmukka etu- ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein.Käännä.

VUOROTELTAVAT OSUUDET

A
*Oikea puoli:  Nosta 1s, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, neulo oikein kunnes jäljellä on 2s, K2tog, neulo viimeinen silmukka oikein.
Nurja puoli:     Nosta 1s, neulo oikein kunnes jäljellä on 2s, neulo seuraava silmukka etu- ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein.*
* = toista kunnes sinulla on 15/ 37/ 59/ 81/ 103/ 125 silmukkaa ja aloita B-osuus

B
*Oikea puoli:  Nosta 1s, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, [K2tog, yo] [...]=toista kunnes jäljellä on 3 silmukkaa, K2tog, neulo viimeinen silmukka oikein.
Nurja puoli:     Nosta 1s, neulo kaikki oikein kunnes jäljellä on 2s, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein.
Oikea puoli:     Nosta 1s, neulo seuraava silmukka etu-ja takakautta, neulo kaikki oikein kunnes jäljellä on 2s, K2tog, neulo viimeinen silmukka oikein.
Nurja puoli:     Nosta 1s, neulo oikein kunnes jäljellä on 2s, neulo seuraava silmukka etu- ja takakautta, neulo viimeinen silmukka oikein.*

*= toista viisi kertaa.
Jos teet raitoja kuten mallihuivissa, toista neljä kertaa B osuuden värillä ja viidennen kerran sillä värillä, jolla neulot A-osat.

Viimeisellä aina oikein raidalla, päättele huivi nurjalla puolella 14. kerroksella tai kun lanka loppuu.
Voit päätellä työn millä tahansa joustavahkolla menetelmällä. Esimerkiksi: neulo 2o, siirrä takaisin vasemmalle puikolle ja neulo silmukat takakautta yhteen, neulo 1o, siirrä 2s vasemmalle puikolle ja neule ne takakautta yhteen…..
Kastele ja pingota.


Huivin harmaa lanka on Rowan Pure Wool Worsted Superwash
ja
turkoosi ja lilahtava lanka Madeline Toshin Vintage Merinoa.
3 kommenttia:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥