15.10.2015

Sukkia, varpaista varteen.


Ensilumi -sukat
Gjestal Janne ja Lang Touring
48 s
puikot 4mm
koko noin 37

Niinhän siinä on käynyt että minusta on tullut varsinainen sukkakone. Tai no ainakin entiseen verratttuna ja kun paksulla langalla neuloo niin nopsaanhan tuollaiset 39:t sukat valmistuvat. Ilmeisesti meidän lapsien lapsilla siis tulee olemaan mummo, jolta saa ne tylsät villasukat joka joulu ja ennen niitä lapsenlapsia uhreina on muu suku, tai ainakin osa sitä. Huomasin juuri että lapsilta kyllä puuttuu villasukat tyystin mutta yritetään korjata sekin asia jouluksi. Sukkia on kiva neuloa kun valmistuvat parina, voin luvata etten neuloisi yhtään sukkaa, paitsi joulusukat, jos ne pitäisi yksittäin neuloa sukkapuikoilla.

Olen lukenut uudestaan ja uudestaan kirjoituksianne blogin tarina -postaukseen ja jättää kyllä sanattomaksi. Siitäkin syystä päätin raapia sen ajan ja neuloa sukat yhdelle teistä ja lähetämpä suklaata toiselle teistä. Eli Jonna jonka sukan koko on 37 ja ollut mukana alusta asti, laitatko minulle sähköpostilla osoitteesi niin laitetaan Ensilumi -sukat postiin. Suklaata lähetän tanjakris:lle joten laitathan niin ikään osoitteesi sähköpostilla. Molemmat on arvottu randomisti kommenttien joukosta.

Kiitos tuhannesti myös kaikille muille kirjoittaneille ♥ Yritän järjestää sukka-arvontoja jatkossakin niin saadaan yhtä lämpimiä varpaita kuin mielikin on.
Sukat varpaista varteen.
Lang Touring
48 s
puikot 3,75 tai 4

Kiitos myös bellalla jalkojen lainasta ♥

9 kommenttia:

 1. Oijoi, ihanko voitin suklaatia :) <3 Eka kerta evöö! Ja aivan ihania sukkia oletkin tehnyt taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Laitan postia tämän viikon lopussa, nyt on taas ollut vähän hoppua :)

   Poista
 2. Kiitos! :) Ihan mahtava juttu ja ihanat sukat!

  Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja sama kun tanjakrissille, postia saan matkaan viikon lopussa :)

   Poista
 3. Ihania sukkia! T.eräs jolla villasukkia kuluu ja kuluu. Minusta ne ei oo yhtään tylsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin suista jo lapsena mutta sittemmin heräsin todellisuuteen ettei ne valtaväestölle olekaan ilmeisesti se toivelahja :) Kiitos ♥

   Poista
 4. Moi! Ohjeellasi tein ekat kahdet sukat yhdellä kertaa ihan itselle! Ohje oli selkeä ja onnistui hyvin! Mutta suurin ongelma oli mun puikkoni! Mistä olet omasi hankkinut? Toinen ongelma oli, että sain lankarullani aina solmuun. Onko hyviä ideoita pitää ne erillään?;D
  Nyt Täytyy opetella tekemään tuo varren reuna, näyttää niiiiin kauniilta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla että onnistui :) Itse neuloin alunperin sukat aina KnitPron cubicseilla joita olen ostanut Lankamaailmasta Ogelista. ne kuitenkin katkeavat todella helposti ja vaikka puikoilla on takuu niin en ikinä muista säilyttää kuitteja joten kyllästyin ostamaan uusia puikkoja. Nyt neulon sukatkin KnitPron metallisilla puikoilla jotka on niin ikään ostettu lankamaailmasta. Minulla on KnitPron irtopääsetti eli vaihtelen päitä ja kaapeleita tarpeen mukaan. Tilasin sen alkuperäisen setin puupäillä mutten muista mistä... Pienempiä kuin kolmosia (tai 3,5) ei saa irtopäillä ja niissä käytän tavallisia KnitPron pyöröjä metalli tai hillikuitupuikoilla.

   Jos neulon sukkia yhdellä värillä niin pidän lankarullat yleensä vain eri puolilla tuolia. Jos ne lähtee kieppaamaan niin roikotan neuletta langoista niin se pyörii "auki". Kahdella värillä neuloessa (kaksi kerää per sukka), laitan aina yhden sukat langat samaan pakastepussiin ja toimin kuten edellä. Koska mulla kieppaantuu ne saman sukan langatkin aina toisiinsa niin välillä sitten pyörittelen ne auki niin että kieppaan kerää sen toisen kerän langan ympäri -aika sekavaa :D On huomattavasti vaivattomampaa kyllä neuloa kaksi sukka kerrallaan yksivärineä tai raidoittuvalla langalla ;)

   Tarkoitatko nirkkoreunaa (valko-kelta-turkoosi-harmaaraidalliset sukat)?
   Nirkkoreuna tehdään niin että neulotaan kaksi yhteen ja langankierto vuororellen koko kierros. Seuraavalla kierroksella neulotaan kaikki normaalisti oikein. Sen jälkeen kun jatketaan vartta vielä jonkun matkaa ja taitetaan se siitä kohdasta misä tehtiin langankierrot, tulee reunasta yläkuvan kaltainen. Sitten vaan ommellaan reuna nurjalle puolelle :)
   Jossain Instagrammissa mulla on muistaakseni kuvasarja siitä reunankin ompelemisesta....

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥