19.10.2015

Random coincidences [ohje]

 
Sattumia. Niitä eläinten muotoisia pilvenkappaleita ja pisaroita hämähäkin seiteissä. Asioita joita katsomme joka päivä niitä näkemättä mutta jotka ovat ainutlaatuisia ja kauniita. Minulla oli pinkka villapaitoja kaapissa, villapaitoja jotka ovat olleet minulla ikuisuuden. Alimpana isältäni saamani purjehdusneule joka on tainnut kiertää ainakin kerran pallon ja sen päällä äidiltä saamani Busnelin neule joka on nähnyt laskettelurinteitä Coloradossa asti. Papan villapaita täytyy olla ainakin 50 vuotta vanha ja raidallinen ei kyllä tuosta jää paljoa vajaaksi, ainakin 30 vuotta annan sille ikää. Molemmat edelleen minulla käytössä ja erittäin rakkaita. Paitojen välissä on ensimmäinen itse itselleni neulottu villis jonka tein jokunen vuosi sitten Louhittaen Luolan Pohjan Akasta, värinä vilja. Ihana väri ja ihana paita!


Ne paidat on maanneet tuossa hyllyllä useamman vuoden käyttöjen välissä  ja eräs päivä tajusin miten täydellisesti ne sopivat toisiinsa. Saman tien iski sellainen neuloosi että oksat pois. Muistin että minulla on yönsinistä Heritagea ja keltaista Malabrigon Ochrea eli vain valkoinen puuttuu. Löysin täydellisen valkoisen Käsityökauppa Ilosta, Cascade Heritage Limestone on kuin tehty tähän projektiin. Äkkiä tilaus matkaan ja odottelemaan lankoja. Viikkoa myöhemmin oli luotu 160 silmukkaa, lisätty kymmenen ja neulottu kauluri, minulle, bellalle tai kuka nyt kaulaansa haluaakaan lämmittää.Random coincidences, koko koululaisesta aikuiseen

Malabrigo Sock / ochre
Cascade Heritage / night ja limestone
Puikot: 2,5 pyörö

Luo keltaisella langalla 160 silmukkaa löyhästi ja yhdistä työ pyöröksi.
Neulo resoria 2o2n kolme kerrosta.
Vaihda siniseen lankaan ja jatka resoria kuten edellä vielä 12 kerrosta.

Aloita sileä neule ja lisää ensimmäiselle kerroksella 10 silmukkaa seuraavasti:
Lisää aina 16 neulotun silmukan jälkeen yksi silmukka silmukoiden väliselle langalle (nosta silmukoiden välinen lanka vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen).
Nyt työssä on 170 silmukkaa.
Neulo sinisellä langalla kunnes olet neulonut sileää neuletta yhteensä 12 kerrosta.
Vaihda lanka keltaiseen ja neulo sillä sileää neuletta 64 kerrosta.

*Vaihda siniseen lankaan ja neulo sillä 6 kerrosta,
vaihda valkoiseen lankaan ja neulo sillä 3 kerrosta*
* = toista 12 kertaa

Aloita nyt resori 2o2n mutta jatka myös raitoja seuraavasti:
sininen raita
valkoinen raita
sinistä raitaa 5 kerrosta ja päättele työ kuudennella kerroksella seuraavasti:
neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo siirretyt silmukat takareunoista oikein yhteen, neulo 1 silmukka oikein ja siirrä taas kaksi silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoistaan oikein yhteen.

Päättele langat.

Jos et jaksa laskea kerroksia niin alla mitat:
RESORI
8 mm keltaista
2,2 cm sinistä

SILEÄ NEULE
2,5 cm sinistä
13 cm keltaista
23,5 cm raitoja
3 cm raidallinen resori

Valmiin kaulurin mitata tasona on 45 cm x 26 cm


Murusia huulilla.

9 kommenttia:

 1. Ihana kauluri, on se! Ja lapsiparka lahjottu keksillä kuvaushommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin parka! Lahjottiin uusilla tusseilla ja keksit on vakioeväät -voi ei mihin suuntaan me viedään tätä maailmaa =D
   Ja kiitos ♥

   Poista
 2. Ihana kauluri! Olisiko sinulla antaa lankavinkkiä villapaitaan? Haluaisin pidemmänmallisen villapaidan jostain paksuhkosta langasta. Ei saisi olla liian raskas. Joku villa/polyamidi ja hiukan angoraa tms. Kevyt, mutta villainen. Kauhea neuloosi on iskenyt täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen huono vinkkaamaan villapaitalangoista kun olen kaikki paidat neulonut Louhittaren Luolan Pohjan Akasta tai Cascade 220:stä. Molemat on 100% käsinpestäviä villalankoja... joilla kyllä tulee upeita paitoja ja takkeja :)

   Tilasin nyt Rowan Pure Wool Worstedia Titityystä omaan neuletakkiin mutta en osaa sanoa miten se takiksi suoriutuu kun on uusi lanka minullekin.

   Mietin että riippuen miten paksun paidan haluat niin alpakka/alpakkasekoite voisi olla kyllä hyvä vaihtoehto. Ainakin TeeTeellä ja muistaakseni Artesanolla (jossain blogissa on vihreä tupsupipo joka on muistaakseni Artesanon alpakasta) on eri paksuisia alpakkalankoja. Itse tein Jiille kaulurin viime talvena TeeTee:n alpakasta ja vaikka kirosinkin niin ei se nyt varsinaisesti sen langan syy ollut vaan ajatuksen ja langan yhteensopimattomus siinä työstöä haittasi :) Alpakka on hieman angoramainen, lämmin, kepeä ja todella pehmeä.

   Oletko muuten tutkinut vinkkejä Ravelrystä? (se ei ole kylä paras paikka ainakaan talttuttamaan neuloosia ;) )

   Poista
 3. Jes, täällä on kuva vihreästä piposta jossa siis 50% alpakkaa ja on pehmeä ja "laskeutuva". :)
  http://a-nanan.blogspot.fi/2011/11/huhuu-pipon-ohje.html
  Ja tässä alpakkakauluri:
  http://a-nanan.blogspot.fi/2015/02/urho-matti.html

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos perusteellisista vastauksista ♡ Täytyypä perehtyä noihin, tuo alpakka kuulostaa just hyvältä. Ps.pipo on kohta valmis ja ohje on hyvä ja selkeä. Jotain neulesanastoa en ymmärtänyt, mutta ei sillä ollut merkitystä. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on puolellani :) Alpakka on aika kovassa suosiossa ja onhan se pehmeää ja lämmintä kuin mitä :)

   Poista
 5. Sinä olet ihan mielettömän taitava! Voi kun itsekin osaisi ja ehtisi. Mukavaa syksyä toivottelen :)
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina ♥ Sellaista opetteluahan tämä on, varmasti läpi elämän :) Aurinkoista syksyä!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥