9.6.2015

Vinkki: nätti jatkojohto


Meillä on muutama paikka joissa tarvitaan jatkojohtoa yhdelle pistokkeelle koska pistorasia on huonossa paikassa tai i-tuotteiden ollessa kyseessä, on johdot liian lyhkäsiä. Alakerrassa on nyt pyörinyt kolmimetrinen perus-ruma jatkojohto ja yläkerrassa on sama juttu, kaapista roikkuu vanha kellastunut jatkojohto jossa on kiinni miehen puhelimen laturi. Molempiin paikkoihin piti saada johto joka ei ole ruma koska käytännössä johdon pitää aina olla paikallaan ja näkyvillä.


Mielessäni olin ratkassut tämän jo aikaa sitte mutta käytönnön toteutus taas, ei niin yllättäen, antoi odottaa itseään. Perobassa näin jo noin pari vuotta sitten kangasjohtoja metreittäin myytävänä mutta muistaakseni hinta oli aika suolainen, ainakin silloin. Clasulla on myytävänä jatkojohtoa tällä samalla johdolla mutta päät ovat mustat ja johdossa on kolme paikkaa -eli ei sovi. Kysyin mieheltä että onko joku este että johdon voisi rakentaa itse ja kun vastaus oli noup niin ei kun hommiin.


Clasulta ostettiin maadoittamattomat pistokepäät jatkikselle. Seinään tuleva pistoke niin että johto lähtee alaspäin ja toinen pää maadoittamattomana koska se oli sirompi ja näissä ei kuulema maadoitus ole kriittinen. Ikeasta hain kaksi vitosen johtoa jotka on tarkoitettu kattolampuille, niiden 1,8 metrinen johto riittää enemmän kuin hyvin... ja metrihinnaksi jäi tosiaan vähemmän kuin muilla tietämilläni tavoilla. Mies nappasin kattolampputilkkeet pois ja korvasi ne clasulta haetuilla päillä ja valmis. Yhden jatkiksen hinnaksi tuli 5+2,99+3,99=11,98 euroa eli sopivasti ja kestää katella! Ikeassa on muuten muunkin värisiä johtoja jos tämä ei tunnu omalta jutulta. Ja nyt jos joku on löytänyt samanlaiset yksöisjatkiksen halvemmalla niin en halua tietää...


3 kommenttia:

  1. No kyllä on tyylikäs johto, wau! Taattua anana laatua :)

    VastaaPoista
  2. Hieno johto, mutta maadoitusta ei määräysten mukaan saisi poistaa. Johdon minimi poikkipinta on jatkojohdoissa kai 1.5 mm^2. Jos perus lamppujohtoon (noin 0.75mm^2) kytkee isotehoisen laitteen, esim. lämmittimen, on olemassa palovaara.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥