15.6.2015

Mustila Arboretum


Jos tästä ei saa inspistä metsäpuutarhaan tai pihan ja metsän yhdistämiseen niin ei mistään. Pihaa ei ole aina pakko aidata irti ympäristöstä ja lanata nurmikentäksi ja perennapenkiksi vaan kyllä meilläkin viihtyy kasvit jotka näyttävät kauniilta ja jopa kukkivat keskellä mäntymetsää. Ilokseni näin myös Suomen kaunein piha – ohjelmassa muutaman pihan jossa oli todella taidokkaasti yhdistetty talo ympäristöönsä niin että laitetun nurmipihan ja luonnontilaisen metsän yhdistyminen toisiinsa oli kuin täydellisesti onnistunut liukuvärjäys, saumaton. Tavoitteeni on päästä samaan mutta polku on vasta alussa ja taidot vielä lapsenkengissä.

Samoin kuin sisällä sisustus on mielestäni parhaimmillaan kun se on talon arkkitehtuuriin ja fiilikseen sopiva, myös ulkona ympäristön huomioinen pihasuunnittelussa tuo minusta parhaimman lopputuloksen. Monesti näkee pihoja jotka on eristetty ja tehty täysin poikkeavaksi kuin ympäristö tai niin että talo ja piha ovat vallan eri paria. Kuten jo aiemmin todettu, lähden itse etsimään sellaisia ratkaisuja joissa yhdistyy ne kasvit jotka miellyttävät minua ulkonäöllisesti mutta joiden valinnassa ehdottomasti otetaan huomioon ympäristö mihin ne tulevat. En nyt tiedä näyttääkö meidän talo siltä että sen pihassa kuuluu kasvaa rhodoja mutta mielestäni talomme kattojen monitasoisuus sekä seinien rimoitukset sopivat rhodojen ja Atsaleojen muotokieleen ja toisaalta talo ja rakennelmat pikkuhiljaa liukuu laittamattoman pihan mäntymetsään ja jäkälien peittämiin kallioihin.

Tällä kertaa kuvia on enemmän Atsaleoista kuin rodoista sillä rhodokuvia on blogissa nähty jo aika paljon. Mustilan puupuisto on valtava mutta siellä voi viettää koko päivän ja grillata kahvilalla vaikka omat makkarat evääksi jos päivän keitto ei ole mieleinen (tsiigaa aukiolot/maksut netistä). Paras kukinta on jo ollut ja on nyt, sen jälkeenkin puistossa näkee mm. puita mitä ei näe muualla ja lapset varmasti kokevat jännittäviksi pienet polut joita kattavat valtavat rodot. Ja jos ei pihahommat kiinnostaa niin voihan täällä aina kuvata vaikka sisustustaulut. Kukkien ystävien paras aika mennä puistoon on kesäkuun alku. Jep, suosittelen.Keskellä metsää.2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia. Pitäisi joskus käydä tuolla Mustilassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ♥ Suosittelen kyllä käymään silloin kun kukinta on parhaimmillaan.

      Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥