12.9.2016

Vähän yhdentekevä puuterihuone

Meillä on alakerrassa wc, joka on pääsääntöisesti kissojen sekä vieraiden käytössä. Koska tässäkin tilassa on aiemmin ollut se kamala lattia, on wc ollut minulle aika lailla yhdentekevä. En ole mitenkään fanittanut viilukalusteita ja seinällä ollut pitkä viiluhylly sai lähteä jo joku aika sitten. En muutenkaan ymmärrä, miksi wc:ssä tarvitaan kirjahyllyä. Olen hyllyn poistamisesta lähtien saanut katsella kahdeksää jättimäistä reikää seinällä sekä kuunnella äitini marinaa hyllyn poistosta, joka kerta kun hän on käynyt meillä. Se wc oli kuuleama niin paljon hienompi, kun siellä oli se 150 senttinen hylly, jonka ainoa virka oli kerätä päälleen kissanhiekkapölyä, jepulis.


Olin jälleen siinä pattitilanteessa, että olisi ollut jotenkin hölmöä heittää ehjiä ja siistiä kalusteita roskiin, vain koska en pitänyt niiden mallista tai väristä ihan kympillä. Pohdin myös, miten saan kahdeksan reikää keskellä seinää peittoon ilman, että joudun maalaamaan kokko wc:n. Ja jos maalaan koko wc:n, millä värillä sen maalaisi... ja pitäisikö sitten kuitenkin vaihtaa ne kalusteet samalla.

Lattian maalaus oikeastaan ratkaisi koko tilanteen. Uuden lattian kanssa kalusteetkaan eivät olleet enää niin kamalat ja sitten sain ajatuksen, että laitan reikien kohdalle taulut. Pohdin ensin, että otan kuvia erilaisista huusseista mutta ajatus kuulosti kuitenkin jotenkin sopimattomalta. Päätin lopulta teettää keväisellä Floridan reissulla ottamastani eläinkuvista rekvisiittaa seinälle.

Olin aiemmin googletellut canvastauluja ja törmännyt Gigantin kuvapalveluun. Muistin, että jostain syystä siellä pystyy teettämään 20*30cm kuvia murto-osalla siitä hinnasta mitä muualla saman kokoisista kuvista joutuu maksamaan, Päätin ottaa riskin ja testata laatua ja laitoin tilaten kuusi erilaista valokuvaa. Kuvat jäivät maksamaan alle 14 euroa joten kovin isosta menetyksestä ei ollut kyse, jos kuvat olisivatkin ihan kuraa.

Yllätykseni oli aikamoinen kun sain kuvat, sillä ne olivat todella hyviä. Olen aiemmin teettänyt samanlaisia kuvia vain Rajalassa ja nämä eivät mielestäni hävinneet sille laadulle lainkaan. Kuvien kehykset hain Ikeasta homma oli likimain pulkassa.


Hyvin simppelihän wc on ja siihen, että se saatiin ainakin omaa makuani miellyttämän ei loppujen lopuksi montaa euroa mennyt. Hain Plantsusta viherkasvin hieman elävöittämää tilaa mutta sen ja taulujen lisäksi aika lailla vanhoilla tavaroilla mennään. Kissojen hiekkalaatikon alla on puinen matto, joka kerää tassuista hiekat sekä nostaa hiekkalaatikkoa niin, ettei lattialämmitys lämmitä sitä. Huomasin nimittäin, että se vaikuttaa hiekan paakkuuntumiseen. Toinen matto lattialla on itseasiassa äitini, joka unohti sen ostamisen jälkeen autooni ja soitti perään, ettei tarvitsekaan mattoa. No minä nakkasin sen lähimpään paikkaan eli tänne. RL:n pyyhkeet on ostettu jenkeistä ja täysin virkaa tekemätön purkki peilitasolla tuli talon mukana. Istuva mies patsas ikkunalla on puuta ja äitini on ostanut sen Afrikasta joskus vuonna nappi ja kivi. Pöntön takana olevan hatun on tehnyt minulle katutaiteilija palmunlehdestä Antigualla vuonna 1986... jeps, pidän vanhoista tavaroista joilla on tarina.9 kommenttia:

 1. Taulut sopii hyvin tuon tumman puun kanssa. Tulee jotenkin aasialaishenkinen tms. vaikutelma. Ja voin vain kuvitella että hylly tuossa seinällä on ollut turhake. En tykkää avohyllyistä itsekään lainkaan wc/kylpytiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän sellaista henkeä olen hakenutkin, että on niinkun modernia mutta jollain twistillä :) Avokyllyt ei oikein muutenkaan meillä toimi missään, etenkään sitten vessassa :D

   Poista
 2. Siis maalasitko sä laattoja lattiasta? Millä sä maalasit?

  Olen joskus vuonna kuokka ja kirves ollut kopistina yhdessä valokuvaketjussa (sellaisessa kalliimmassa). Melkein samat laitteet ja paperit niissä kaikissa kuvapuljuissa oli. Musta siinä touhussa ei ollut mitään tolkkua. Se ketju vaan pokkana myi kalliimmalla kuvia, kun siellä oli "ihminen tekemässä laaduntarkkailua". Se ihminen olin minä 19-vuotiaana printtaamassa niitä kuvia niin nopeasti kuin pystyin. Nykydigiaikana kuvien teko tuskin hulluna maksaa. Paikassa jossa isoin osa rahasta ei tule kuvista voidaan varmaan myydä niitä melko halvalla. Mäkin pidän Gigantin mielessä. En ollut edes tajunnut, että tekevät kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No maalasin! Täällä on postaus siitä: http://a-nanan.blogspot.fi/2016/08/salaisuus.html ja näkyy kaikki tuotteet ja projektikertomuskin :)
   Joku postaus myöhemmin on enemmän kuvia eteisestä jossa näkyy lattiaa ja siis saa lattia on täällä vessassa sekä tuulikaapissa.
   Jotenkin, ei oel vaikea uskoa kertomaasi :D Josksu olen saanu Ifolorilta ihan luokattoman huonoja kuvia mutta siitä on oikeasti aikaa 15 vuotta. Veikkaan että nykysin saa kotitulostimiakin jossa saa hyvää jäljeä. Tosiaan samat kuvat on Rajalalla 19,90 kappale, eli Gigantista tilattaessa hinta eroa tällä setille on 14€ - 120 €... eli eika järkyttävästi.
   Nyt tilasin lisää kuvia ja latauspalvelu jostain syystä näytti että olisi huono laatu mutta tilasin silti, koska kuvat olivat aivan vastaavia kuin nämä. Minun pitäisi saada kuvat viikon sisällä, eli sitten näen oliko niissä nyt sitten jotain feelua. En itseasiassa löytänyt enää Gigantin sivulta tokalla kerralla sitä, mistä ekalla kerralla tilasin mutta googleen kun laittaa juliste valokuvapapaperille (muistaakseni) niin pääsee sinne Gigantin suvulle ...

   Poista
 3. Tosi tyylikäs ja viihtyisän näköinen veski. Sie saat kyllä jokaisen tilan eloon, ja vieläpä tyylikkäällä ja edullisella tavalla.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hyvälle näyttää, kuten teillä aina,mutta jos edelleen kaipaat muutosta kalusteille niin halvalla ihan kaunista saa Dc fix kalvolla ja värejä / kuvioita satoja, joilla tuunaa kalusteet vaikka valkoisiksi tai mustiksi. Ja parasta: asennus ilman hermojen menetystä ja kestää hyvin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tuo DC fix onkin minulle tuttu tuote, olen sillä aikoinaan laitellut mm. ruokapöydän jalkoja uuteen uskoon :) Ajattelin sitä jossain vaiheessa tuolle wc:n kapillekin mtta totesin, että kyseessä on niin monimutkainen projekti, ettei siitä tulisi hyvä.

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥