6.9.2016

Pinnan alla - Nikon Coolpix


Ostimme Jiille ja bellalle omat Nikon Coolpix S33 :et ennen Floridan reissua. Ajatuksena minulla oli, että juniorit voivat ottaa omia kuvia miten tykkäävät ja etenkin myös vedessä. Alunperin etsin vain "jotain pokkaria" mutta sitten tajusin että puhelimilla saa niin hyviä kuvia nykysin, ettei liene tarvetta ihan perus kameralle. Niinpä aloin tutkia vedenpitäviä kameroita.

Se, että voi ottaa kuvia vedessä ja että kamera kestää kolhuja ja roiskeita on ehdottomasti toivottu asia reissun päällä sekä kun kyseessä on lasten käytössä oleva kamera. Mainoskuvat on aina mainoskuvia ja oikeastaan ihan sama milkä kamera on kyseessä, kuvat näyttävät aina hyvältä. Katselin ennen ostopäätöstä muutaman videon YouTubesta, jossa näkyi Coolpixillä kuvattua pätkää merivedessä ja se lopulta vakuutti minut ostopäätöksestä. Ennen matkaa, kävin vielä hakemasta Puuilosta kelluvat avaimenperät molempiin kameroihin, jotta kamera ei vajoa pohjaan kiven lailla. Näissä kuvissa taitaa näkyä vain bellan pinkki kamera, sillä kuvat on otettu Jiin keltaisella samanlaisella. Tässä alla olevat viisi seuraavaa kuvaa on otettu minun omalla Canon 7D:llä, ei siis Coolpixillä.Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, kameralla voi ottaa todella hyviä kuvia veden alla, kun kaikki tai ainakin melkein kaikki, osuu kohdalleen. Veden pitää olla kirkasta ja kuva kannattaa ottaa lähellä pintaa ja auringon paisteessa. Vaikka kameran esittelyteksteissä kerrotaan ominaisuudesta, joka mahdollistaa vedenalaisen kuvaamisen ilman, että kuvaaja on veden alla, niin kokemuksesta voin kertoa sen olevan liki mahdotonta. Lähes yhtä hankalaa on itse olla veden alla kuvaamassa, ilman että nousee pintaan tai liikkuu koko ajan. Kolmas asia on sitten se, että miten helppoa on poseerata veden alla. Mainoksissahan kaikki vedenalaiset kuvat näyttävät upeilta mutta ehkä hivenen varovasti kehoitan valmistautumaan siihen, että noin 1 kuva 20:stä onistuu edes vähän sinnepäinkään.
Täytyy toki antaa myös painoarvoa sille, että Coolpixeillä on mahdollisuus ottaa kuvia välittämättä roiskeista tai hiekasta. Järkkärin raahaaminen altaalle tai rannalle on aina hieman vaivalloista mutta tämä taskukamera mahtuu helposti mukaan ja tiiviytensä ansiosta, sitä ei tarvitse varoa samalla tavalla kuin järjestelmäkameraa tai tavallista polkkaria.

Coolpix:ssä on erilaisia kuvaustiloja, joista yksi on vedenalainen kuvaus. Eli kameran kanssa ei tarvitse tehdä mitään erityisiä temppuja, että veden alla kuvaaminen onnistuu. Käyttöohjeissä kehoitettiin huuhtelemaan ja kuivaamaan kamera kastumisen jälkeen. Kamerat eivät olleet moksiskaan suolavedestä.
Kameralla toki voi ottaa muuallakin kuvia kuin vedessä. Bella otti kuvia lentomatkoilla ja eläintarhassa ja kuvat ovat mielestäni oikein hyviä. Kamerassa on myös paljon lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat kuvien muokkauksen jo kamerassa. Vaikka ominaisuus on ehkä enemmän lasten mieleen, täytyy myöntää, että tempauduin itsekin mukaan testailemaan erilaisia muokkausmahdollisuuksia. Myös kameran äänet ovat itse valittavissa ja muistaakseni bellan kamera haukkuu tällä hetkellä.
9 kommenttia:

 1. Mä suosittelen erittäin lämpimästi miettimään Gopron hankintaa, jos ajatuksissa on ottaa videoita tai vedenalaisia kuvia. Kuvanlaatu on aivan loistavaa! Lomareissulla tulee tätä nykyä eniten napsittua kuvia kännyköillä, lisänä järkköri ja gopro, muuta ei tartte!
  Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme itseasiassa ensin hankkimassa GoProta mutta aika nopeasti selvisi, että jos haluaa kunnollisen + tarvitavat lisävarusteet, nousee kustannus useampaan sataan euroon. Ja koska etenkin bella halua akäyttää kameraa ihan "kamerana", tulimme tulokseen, että tämä oli huomastavasti kustannustehokkaampi ratkaisu. Jos paljon ottaa ideoita nin GoPro on varmasti sillon hyvä valinta lapselle/nuorelle.

   Poista
 2. Aah nuo Bouganvillet tuolla Bellan takana uima-allas kuvassa. Tuli hirmu ikävä Floridaan...
  Mahtavat kamerat kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama tuli itsellekin kun kävin taas kuvia läpi :D

   Poista
 3. Ihania vesikuvia, ei tarvitse pelätä roiskeita :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällaiset kamera on kyllä hauska lisä vaikka lomamatkalle.

   Poista
 4. Huomenta!
  Olisiko tämä kamera sinusta ok, kun haluaisin ostaa miehelleni "snorklauskameran"? Digijärkkäri meiltä jo löytyyy mutta vedenalaiseen kuvaukseen olisi nyt hakusessa kamera.
  Meidät voi luokitella sunnuntaikuvaajiksi, joten mitään ammattilaiskäyttöön tarkoitettua ei ole hakusessa.
  Mukavaa viikonloppua, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorru, että vastaaminen on kestänyt.
   Siis sellaiseen tarkoituksen me nämä ostettin, sillä meidän piti mennä snorklaustreissulle vaikka ei sitten päästykään.
   Kannattaa ehkä katsoa onko tullut vielä joku päivitetympi malli ja etenkin Youtubesta videot, sieltä todennäköisesti löytyy videokuvaa kaikista mahdollisista kameroista :)

   Poista
  2. Jos etsit ihan vedenalaiseen kuvaukseen sopivaa kameraa, niin mä kääntyisin jo aiemmin mainitsemani GoPron puoleen. Kuvat ovat todella kirkkaita ja hyviä!

   Rose

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥