30.7.2013

[ Listat ]

Kesälistat on menetetty joten kirjoittelenpa muista listoista. Niin paljon kun rakastin tehdä listoja tehtävistä asioista, tekemättömistä projekteista, neulesuunnitelmista ja kauppahankinnoista, niin inhoan kaikkia muita listoja. Kattolistat, jalkalistat, seinälistat, peitelistat -yöööööööök. Tätä samaa asiaa pyöriteltiin 7 vuotta sitten viimeksi ja ohjeenani renppamiehelle silloin oli etten halua oikeastaan mitään listoja -että niiltä lähtökohdilta pitäisi kaikki toteuttaa =D Sain kuulla useammalta epäilijältä ettei laatan ja parketin välisiä saumoja voi tehdä silikonilla ja että peilit pitää asentaa listoilla, pyh sanoin ja hyvin on molemmat edellä mainituista kestäneet silikonilla laitettuna. Samaa epäilyä sain muuten kuulla kun halusin keittiön välitilaan peilin ja en ole katunut päivääkään -myös uuteen taloon vaihdetaan peili keittiön välitilaan, heti kun saadaan nämä ajankohtaisemmat asiat ensin pois alta ja muuttamaan.

Takaisin listoihin. Olen nähnyt [remonttiohjelmissa] koteja joista listat puuttuvat. Osassa kohteista edes lattian rajoissa ei ole ollut listaa, mutta tämä tarkoittaa että lattian materiaalina on jokin muu kuin parketti. Parketin kanssa listat on oltava jotta lattia voidaan asentaa uivaksi koska puu elää ja sen pitää mahtua liikkumaan. Damn it, meillä on parketit. Tällä hetkellä meillä on jopa uudet valkoiset parketit makkareissa ja listoitus-pohdinta on ollut ajankohtaisempaa kuin ikinä.

Samaan aikaan kävimme lasten kanssa keskustelua lastenhuoneista ja seinistä. Pitäydyin kannassani että seinät maalataan valkoiseksi koska neiti "mun-lempiväri-on-vihreä-ei-kun-keltainen-tai-oikeastaan-tänään-se-on-musta-koska-en-tykkää-just-nyt-yhtään-keltaisesta-mutta-pinkki-on-kyllä-kaikkein-ihanin!" on hieman liian ailahtelevainen värillisiin seiniin, joiden maalaamisessa on kuitenkin aika iso työ sen jälkeen kun huone on täynnä tavaraa. Ja jossain kohtaa keskustelua kävi sitten niin että lupauduin maalaamaan tytön lattilistat sateenkaaren-väriseksi. O H O.
Seinät on maalattu puolihimmeällä valkoisella maalilla  (paperi) ja lattia on Kährs Alabaster -parketti jossa on mattalakka. Listat ovat vanhat kirsikka-laminaatin kanssa olleet listat jotka on ensin hiottu ja sen jälkeen maalattu kahdesti seinämaalilla. Lopuksi päälle on tehty sateenkaariraidat matalla Montana 94 spraymaalilla (täältä).

Vaikka normaalisti mielestäni listat pitää olla poikkeuksetta seinien väriset niin näistä minä tykkään. Laps' rakastaa tietty ja joka kerta huoneeseen tullessa huudahtaa "Tää on ihana!".  Ja vaikka huone on valkoinen on se ihan älyttömän pirteä. Toki suuri osa listoista jää kaapin/pöydän ja sängyn taakse mutta silti uskon että listat piristävät huonetta juuri sopivasti. Kun lapsen mieli josain vaiheessa muuttuu, on listat helppo vaihtaa valkoisiin.


Eilen oli vielä täyshärdelli päällä ympäri taloa mutta tänään maalaustelineet olivat kadonneet ja ihanaihanaihana vaaleus oli täyttänyt asunnon. Seinät ja takka ovat loppusilausta vailla valmiit ja kun palaamme Savonlinnasta, pääsemme toden teolla muuttamaan tavaroita sisään. Meidän aikuisten makkarista puuttuu vielä lattia ja kaikista kaapit mutta hommat helpottuu todella paljon kun maalaus-urakka on ohi.


Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin !

18 kommenttia:

 1. Siis ihana mahtavat listat. En ole koskaan edes ajatellut että listat voisi olla jotain noin pirtsakkaa.:) Itsellä kauhea talokuume, olisi niin ihanaa alkaa suunnitella kaikki ihan alusta, kun tämä nykyinen on jo liian valmis.:)

  VastaaPoista
 2. Parempaa listaa ei tuon ikäiselle tytölle kyllä voisi tehdä. Siitä on sitten helppo valita päivän värifiilis. Ihan tosi makee! Seuraan innostuneena teidän remppamatkaa :)

  VastaaPoista
 3. Olen ihan ihastunut noihin listoihin. ♥ J

  VastaaPoista
 4. Hieno ja ennakkoluuloton idea! Tykkään paljon :)

  VastaaPoista
 5. Toi sateenkaarilista on aivan mahtava! WAU!

  VastaaPoista
 6. Mahtava idea! Näyttää tosi hyvältä!

  -E

  VastaaPoista
 7. Mä haluun itelle tollaset listat. Suostuiskohan mies?

  VastaaPoista
 8. No ihan mahtavat on kyllä! Mistä sulla aina riittääkin näitä hienoja ideoita?! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana idea. Minun poikani haluaa sateenkaarenväriset seinät huoneeseensa... Ehkä tässä on hillitympi ratkaisu :)

  VastaaPoista
 10. Hauskat listat tytön huoneessa :) Meillä on kiviseinät ja parketti. Emme halunneet listoja, joten seinän ja parketin välissä on silikoni. Hyvin on toiminut. Takan edessä olevien laattojen ja parketin välissä on myös silikoni ilman ongelmia.

  -3:n äiti-

  VastaaPoista
 11. Huikea idea! Tää täytyy painaa mieleen!
  t. A-K

  VastaaPoista
 12. Heh, meilläkin on tällä viikolla vedetty Tikkurilan paperia seiniin, eli maalimakummekin menee tismalleen yksiin. Sateenkaarilistat on IHANAT!!! Tuutko tekeen meillekin? Tsemppiä muuttoon!
  CalGirl

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä maailman upein ratkaisu lastenhuoneeseen!! Niin hillittömän hieno, että tekisi heti mieli kopioida idea :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille tuhannesti kommenteista, olette sanoillanne piristäneet monta iltaani ja joka kera kun menen tytön huoneeseen niin tulette mieleen ♥

  Ihanaa myös kuulla että idea on monen muunkin silmää miellyttänyt ja ehdottomasti idea toteutukseen vaan jos mieli tekee!

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥