15.8.2013

BLOG/ Päivitys: Toukokuu - Elokuu 2013

HuhHUH. Tiedättekö kun joskus tulee elämässä tilanne että tehdään jotain vähän erityistä. Sellaisia ihan perusjuttuja kuitenkin, että vaikka muutetaan, hankitaan lemmikki tai käydään lomamatkalla. Miksi ei samaan kategoriaan menisi yksi kesälomakin. Jotain vähän eri kuin perusarkea mutta ei mitään kuumatkailua kuitenkaan. Minäkin ajattelin niin; että seuraavan vuoden tai parin aikana me tehdään kaikki edellä mainitut jutut. Aika suunnitelmallisena ja järjestelmällisenä ihmisenä ajattelin että kaikki sujuu varmaan kivasti sen arjen ohessa, pikkuhiljaa. Aika suunnitelmallisena ja järjestelmällisenä ihmisenä sain myös huomata, että kaikki ei aina olekaan omissa hyppysissä ja niin suunnitelmallista ja järjestelmällistä. 

Floridan reissu oli ihana mutta kukapa olisi osannut ennakoida että jonkun oudon häiriön takia menetämme viiden päivän kuvat matkalta. Olen sen verta tunteellinen ihminen ja valokuvat on todella lähellä sydäntäni, että olen ottanut sen aika "raskaasti". Vieläkin surettaa kaikki menetety kuvat vaikka mielissä tietysti muistot säilyy, tosin lapsilla ei ehkä niin kauaa ilman kuvia. Olen kirjoittanut jo pari bloggausta reissusta mutta kSsKaS, kukapa olisi osannut odottaa että löydämme uuden asuntomme kuusi päivää ennen reissuun lähtöä ja muuttomme ajoittuu reissun jälkeiseen aikaan. Eli en ole ehtinyt juurikaan bloggailla ja kuvien katoaminen ei ainakaan ole edistänyt asiaa. 

Kuten (aina) monesti käy, meidänkin remonttit venyivät aikataulullisesti pidemmälle kuin osasimme odottaa ja osittain meistä riippumattomista syistä. Remonttia ei olisi tarvinnut tehdä ollenkaan mutta  harkinnan jälkeen halusimme kuitenkin maalata seinät, tolpat sekä vaihtaa takan ja yläkerran makuuhuoneiden lattiat. Maalari ja takkamuurari hoiti seinät mutta uuden parketin asentaminen, makuuhuoneiden maalaus ja koko kämpän uudelleen listoitus jäi miehen vastuulle. Kun lomat jo olivat lapsilla alkaneet ja me olimme töissä, hyvään aikaan ei uudessa talossa tapahtunut mitään paitsi miehen tekemiä maalaushommia. Aikaa kului ja kismitti. Kun muutkin työt viimein saatiin aloitettua, etenivät ne hyvällä vauhdilla ja alle viikossa maalarit ovat valmiita ulko-ovea lukuunottamatta (onkohan ne unohtaneet koko jutun...) ja takkikin valmistui hieman myöhemmin aikataulun mukaisesti

Parit kesäreissut me ehdittiin (oikeasti ei oltaisi ehditty mutta en hennonnut lapsilta riistää kesän kaikkia iloja) heittää tässä välissä kun jäin itse lomalle ja koko koko alkuvuoden kestänyt kissametsästyskin saatiin päätökseen. Monen mutkan kautta löysimme etsimämme ja heinäkuun lopussa kerroimme lapsille uudesta perheenjäsenestä. Kävimme Tampereella katsomassa pentua Särkkiksen reissulla ja siitä alkoi piiiiiitkä neljän viikon odotus että saamme pojan kotiin. Lähes kaikki muut lomapäivät ovatkin menivät siivotessa, pakatessa, järjesteltäessä -miten hommaa voikin olla niin paljon.

Viime viikolla mies päätti että nyt laitetaan muuttoon vipinää ja tilasi seuraavaksi päiväksi muuttomiehet kantamaan isoimmat tavarat uuteen asuntoon. Suurin logistinen ongelma meillä on ollut, että emme voi pakata vaatteita/kenkiä/jne. käyttötavaroita mihinkään koska tarvitsemme niitä kokoajan mutta uudessa asunnossa ei ole kaappeja! Vaikka kaapit haettiin Ikeasta jo joku aika sitten, piti ensin saada kaikki makkarit valmiiksi jonka jälkeen vasta kaappien kasaus saattoi alkaa. Tällä välin Jiin huoneen suunnitelma on mennyt uusiksi kolmeen kertaan ja nyt viimeisen version valmistuessa haettiin jo kaappikin mutta Ikeasta on hyllylevyt loppu, kukapa olisi..

Iso kiitos äidilleni joka on tehnyt pihahommia ja rakkaalle ystävälleni joka tuli vietäämään vauvavapaata-päivää saunaosaston siivoamisen merkeissä, olette molemmat aivan korvaamattomia.

STATUS QUO
Toukokuun ja elokuun välillä ollaan käyty reissussa ison lätäkön tuolal puolen, rempattu&muutettu sekä saatu uusi perheenjäsen.
Tällä hetkellä bellan huone on lähes valmis, jiin huoneesta puuttuu pöytälevy ja kaapista hyllyt sekä ovet ja sama juttu meidän kaapeissa. Vilpola ja vierashuone on täynnä muuttotavaraa, kodinhoitohuone on kuin pommin jäljiltä ja pyykättävää on arviolta 15 koneellista. Vanhassa asunnossa on kellari tyhjentämättä ja se ärsyttävin pikkusälä ympäri asuntoa. Listoittamattomissa nurkissa liikuskelee yksi hieman pelokas mutta maailman suloisin kissanpentu, lasten koulu ja eskari on alkanut ja me vanhemmat olemme niin ikään takaisin töissä. Mihin se kesäloma hävisi? L O M A ...no ensi vuonna sitten.

Blogihommia on rästissä reissubloggausten lisäksi vaikka kuinka ja jahka saan sen tietokoneen Tapiolasta niin aloitan taas bloggaamisen (tätä teen puhelimella ja instagram -kuvalla) Kun kaikki tavarat saadaan vain yhteen osoitteeseen, uskon ja toivon että tilanne hieman tasaantuu ja pikkuhiljaa saadaan ne loputkin lattialistat paikoilleen. Tällä hetkellä kotiudutaan ja listaillaan hankintoja naulakoista pikkupöytiin, mitä ikinä arjen tarpeet tuovatkin esiin. Minä odotan kovasti että pääsen sohvalle neulomaan ja yritän unohtaa samalla että jouluun on enää 4 kuukautta.

 Ps. Ja kukapa ikinä olisi osannut odottaa että Avarte menee konkurssiin ja koko Kukkapuron tuolien verhoilubrokkis pitää aloittaa alusta, siksi siis istun toistaiseksi siinä sohvalla Nietoksen kanssa neulomassa ;)IHANAA TULEVAA PERJANTAITA KAIKILLE !

12 kommenttia:

 1. Voi kissa! <3 Aivan ihana uusi perheenjäsen teillä, eipä mulla muuta oikein ollut sanottavaakaan kuin että tuo kissa kyllä hurmasi sydämmen. :)
  Vielä me tytön kanssa suostutellaan mies toiseen pieneen kissaan meille kun tuo yksi kisu on aika tylsä ja laiska vanhus vaikka ihana onkin. :)

  VastaaPoista
 2. Huh, mitä menoa!! Täällä asennetaan sähköjä huomista käyttöönottotarkastusta varten - haipakkaa mennään ja ollaan menty myös. No, syksy ja sateet rauhoittanevat tilannetta :)!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Meeri, niin ne vanhetessaan vähän laiskistuu :) Meillä ei vielä sellaista "ongelmaa" ole, päinvastoin Nietoksen mielestä etenkin 4-5 aikaan aamuyöstä pitäis joko a) leikkia b) syödä mutsi...
  Me ollaan aika pitkään ylipuhuttu perheen isiä kisuun. Vaikka molemmat ollaan kissaperheissä kasvettu miehen kanssa niin nyt vasta oli aika kypsä meidän perheelle. Eli voitelua vaan niin eiköhän teillekin tuoretta kissaverta saada ;)

  Tanja, odottelen malttamattomana postauksia teidän valmistuvasta projektista ♥ En tajua miten pystyt pyörittämään kaikkea tuolla kokoonpanolla eli tsemppiä sinne vaan!

  VastaaPoista
 4. Sitä joulua odotellessa ;)

  VastaaPoista
 5. Voi miten hurmaava uusi perheenjäsen teiltä löytyy :)
  Oletko muuten menossa syksyn aikana myymään teidän pieniä Nellaan ja Nuttuun?

  VastaaPoista
 6. Iik, miten söpö lumipallo karvapörrö <3
  Tuollaisen kanssa kyllä kelpaa istuskella sohvalla :)

  Aikamoista säätöähän teillä on ollut, mutta toivotaan, että tilanne rauhoittuu pian!

  VastaaPoista
 7. Ihana kisu! Mitä rotua on? Onnea uuden perheenjäsenen lisäksi myös uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille viestiä jättäneille :)
  Olen menossa Nella ja Nuttuun kun saadaan muuttokaaos ohi. Eli toivon että saan pöydän syys/lokakuulle. Myyntiin tulee todennäköisesti kokoa 122-128.

  Ja me ei ainoastaan istuta sohvalla kisun kana vaan se on päättänyt että sen kuuluu nukkua minun ja miehen välissä sängyssä :D

  Kiitos Tinttu ja seuraavassa postauksessa onkin enemmän kisusta, Nietos on Pyhä Birma :)

  VastaaPoista
 9. Meillä saman kasvattajan Birma kissa tuli Porvooseen vähän yli vuosi sitten. Kissa on valloittanut meidän sydämen täysin. Ihana luonne! Onnea teille perheen lisäyksestä ;) H

  VastaaPoista
 10. Tämä ei nyt liity tuohon kissa-aiheeseen, vaan takkoihin - aiemmin mainitsit, että vaihdatte vuolukivitakan toisenlaiseen takkaan. Oliko miten iso urakka ja miten hintavaa noin suurin piirtein? Asia on itselleni akuutti nyt siinä mielessä, että löysin aika kivan asunnon mutta mikä siinä asunnossa ei ole kivaa niin juuri tuollainen vuolukivitakka - aivan liian massiivinen ko. asuntoon ja ennen kaikkea omaan makuuni! Haluaisin korvata sen kauniilla valkoisella kaakelitakalla.

  t. Tarja

  VastaaPoista
 11. Tarja, jotenkin voin empatisoida helposti :)
  Se minkä hintaiseksi takan vaihto tulee, riippuu ihan siitä tulevasta takasta ja puretaanko nykyinen takka myyntiin vai jätelavalle. Teknisesti kai lähes kuka vain voi purkaa olemassa olevan takan mutta jos sen haluaa eism. myydä, tulee sen purkaa ammattilainen. Tälläin kannattaa työ ostaa siltä joka tekee myös uuden takan. Takkojen hinnat vaihtelevat aivan mielettömällä haitarilla, riippuen onko kyseessä valmistakka vai muurattu jne jne joten hintaa on mahdotonta ennustaa kunnes on suunnilleen päätetty millainen takka tilalle halutaan ja pyydetään mahdollinen takan tekijä paikalle asiaa katsomaan.
  En muista miten loppupeleissä meillä on laskulla eritelty työt mutta meidän vanha takka purettiin myytäväksi ja uudelleen kasattavaksi ja sen purki sama henkilö joka muurasi meille uuen varaavan takan. Jos en ihan vääin muista niin ihan alussa kun kyselin arviota purkutyölle, saatettiin puhua noin 500 eurosta, mutta en nyt mene vannomaan. Jos haluat jutella aiheesta enemmän niin voit laittaa vaikka meiliä :)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥