2.7.2013

[ Talo ] tästä se alkaa.Instagrammia seuraavat ovatkin varmasti perillä mitä me ollaan hääräilty viime viikkoina. Olemme juosseet lähinnä rautakaupoissa ja käyty talolla liki päivittäin. Muuttovalmis talo on muuttunut projektitaloksi koska... no koska ainahan voi jotain hieman säätää. Alusta asti oli selkeää että maalaamme seinät sekä vaihdamme takan. Kaappitilaa oli myös aivan liian vähän tarpeisiimme eli olimme varautuneet myös kaappikaupoilla käyntiin. Sittemmin suuunnitelma on laajentunut niin että vaihdamme myös lattiat ylimpään kerrokseen eli meidän aikuisten makuuhuoneeseen sekä lastenhuoneisiin. Hommia siis on, mutta tarkoituksena on päästä muuttamaan kokonaan Taloon heinäkuun aikana.

Talo on kolmessa tasossa mutta kerroksia on tavallaan kaksi koska talo on rinnetontilla. Alakerrassa huonekorkeus on noin 2,2 m, keskikerroksessa 3-6,50 m ja yläkerrassa 250-3,5 m, noin. Keskellä taloa on pienet portaat joilla sipsuttelee vaivattomasti kerrosten välillä. Keskikerroksen pihallepäin oleva seinä (olohuone + ruokatila) on lähes kokonaan ikkunaa lattiasta kattoon kuten myös olohuoneen toinen päätyseinä. Tähän rakastuin samantien kuin astuin taloon ensimmäistä kertaa, se oli menoa siinä kohtaa. Talo on suunniteltu ja rakennettu "läpinäkyväksi" eli on avara ja valoisa, periaatteessa keskeltä olohuonetta näkee kaikki tilat paitsi vierashuonetta ja alakerran lasitettua terassia. Aikuisten makuuhuoneessa on oma iso parveke/terassi ja keskikerroksen isoja ikkunaseiniä kierää niin ikään syvä terassi. Pihassa on puuterassia, laattaa, nurmikkoa, kukkapenkkejä, lasten leikkialue ja vajaa puolet tontista on luonnontilassa, miten aiomme myös tontin pitää jatkossa.Keskikerros.
Koska muutamme 79 neliöstä 200 neliöön, on selvää että aika näyttäää miten kalusteet istuvat ja mitä tarvitaan lisää. Pidämme kuitenkin avarasta sisustuksesta ja less is more on edelleen ajatuksen kantava voima joten tuskin montaa kalustehankintaa eteen tulee. Olohuone kaipaa ISOA sohvaa ja nykyinen on auttamatta liian pieni. Etsin aikani tarpeeksi matala-selkänojaista sohvaa joka osottautui niin hankalaksi rastiksi että päätimme ostaa vanhojen asukkaiden sohvan ja mennä sillä toistaiseksi. Sohvan seuraksi on tulossa Kukkapuron Ateljee -tuolit jahka saamme ne verhoitua uudelleen. Täydellisen sohvapöydän etsintä jatkuu edelleen koska sitä oikeaa ei ole vieläkään tullut vastaan. Olemme olleet jo kuusi vuotta ilman eli selviämme varmasti vielä väliaikasratkaisulla. Ruokailutilaan tulee vanha Nollanollassa teetetty pöytämme ja etsimme aktiivisesti uusia tuoleja, eli nykyiset menee vaihtoon kun uudet oikeat tulee eteen.

Ylin kerros.
Lastenhuoneisiin hankitaan isot kaapit jonne on tarkoitus saada mahtumaan niin vaatteetkuin lelutkin. Mahdollisimman vähän kalusteita ja mahdollisimman paljon piilosäilytystiloja -kiitos. Perusväri huoneissa tulee olemaan valkoinen jota sitten piristetään lasten valitsemilla väreillä tekstiilien muodossa. Myyntiin menee lasten Jungmanni -sängyt jotka ovat tällä hetkellä kerrossänkynä ja bella saa käyttöön takaisin Ikean Minnen -sängyn. Kirjoituspöytäratkaisut ovat vielä avoinna ja Jiin huoneestakin lisää myöhemmin, sen suunnittelussa on vielä useita vaihtoehtoja joista puhumme pojan kanssa. Lasten kylppäristä menee vaihtoon lavuaari/kaappi/peiliratkaisut ja tekstiilit tilaan olen hankkinut jo Floridasta.

Aikuisten makuuhuoneeseen hankitaan iso peiliovinen liukuovikaapisto ja joko vanhat Malm-lipastot tai jotain uussia lipasto/pöytä-ratkaisuja.  Muita kalusteita ei sängyn ja lipastojen lisäksi huoneeseen tule, ei edes sitä nojatuolia mihin kasaantuu aina niin kivasti niitä puoliksi käytettyjä vaatteita ;) Meidän terassille tulee aluksi riippumatto ja tulevasta käyttöasteesta riippuen hankitaan muuta jos on tarvetta. Aikuisten kylppäri on niin ikään ihan bueno, tosin tutkin erilaisia mahdollisuuksia niiden puoliksi käytettyjen vaatteiden ripustukseen.

Alin kerros.
Tällä hetkellä alakerta ei motivoi hankintoihin sillä haluan varsinaiset asuinkerrokset ensin viihtyisiksi. Alimmassa kerroksessa on eteishallin lisäksi wc, vierashuone, kodinhoitihuone, saunaosasto sekä lasitettu terassi. Vierashuoneesta tulee yhdistetty säilytys/vierashuone ja nyt makuuhuoneessa oleva kaappi siirretään sinne. Tietoisesti jätän huoneen sellaiseksi mihin paneudun joskus tulevan vuoden tuohikuussa paremmin, projekti. Tilaan hankitaan kuitenkin nyt jo vuodesohva tulevia vieraita varten. Kodinhoitohuone kaipaa pyykkikoreja, monta. Mistä? En tiedä. Terassille jää kuntoilulaitteet ja pitää miettiä mistä sinne saadaan istuimet pojille saunavilvoittelua varten. Piha on hieman samassa kategoriassa, katsotaan tämä vuosi mitä kaikkea siellä on ja ensi vuonna sitten käydään tarvittaviin muutostöihin.

Tässä nämä suuremmat ja sitä diipadaapatilpehöörihommaa on sitten enemmänkin.


Ensimmäinen asia joka on Taloon hankittu ja viety on ruokaryhmä terassille. En nyt mene siihen miten tätäkin asiaa on voimisteltu mutta olen tyytyväinen; ryhmä on juuri oikean kokoinen, värinen ja tyylinen. Tuolit on Askosta ja pöytä yllätyksellisesti Plantagenista. Tuoli: Laguna/ Alumiinirunko + Textiline istuin ja selkänoja. Pöytä: Azur/ Metallirunko ja pöytälevy muodotuu mustista mattapintaisista laseista. Ja eläköön ale-aika!Enää sitten puuttuu terassin toiseen päätyyn saunavilvoittelutuolit + pöytä ja pihaterassille nojatuolit ja kesäkeittiön kylkeen pöytä, tuolit siihen löydettiin jo Starkista.
No worries, tästä se alkaa!

35 kommenttia:

 1. Luin pitkän ajan jälkeen teidän kuulumisia. Uusi kotinne näyttää ihanalta. Joko saa toivottaa: Onnea uuteen kotiin. Te löysitte omanne nopeasti. Meillä meni nykyisen kodin löytämiseen 2-3 vuotta. Omakotitalossa on omat haasteensa, mutta näin kesällä ei voi kuin nauttia omasta rauhasta & pihasta!

  VastaaPoista
 2. Edelleen WAU. Noi lasi-ikkunat ovat mielettömät. Onnea uuteen kotiin ja projekteihin!

  VastaaPoista
 3. Wautsi mitä uutisia, onnea uuteen kotiin ja ympäristöön :)

  VastaaPoista
 4. Hieno talo! Omakotitalo haaveena täälläkin jossain vaiheessa, tai sitten kesämökki :) Näin rivariasumisen vastapainoksi.

  Onnea uuteen selvästi ihanaan kotiin!

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä upealta, onnea kovasti! Innolla jäämme odottelemaan lisäkuvia:)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttava. Mikä talomali tuo on? Ihana kalliomaisema.

  VastaaPoista
 7. Edelleen myös täälläkin - I-H-A-N-A talo!!

  Tuo valoisuus ja avaruus on niin omaankin makuun. Te onnenpekat!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana teidän uusi koti <3

  VastaaPoista
 9. Mä olen ihan ihastunut tuohon teidän taloon! Se on niin kaunis isoine ikkunoineen ja terasseineen. ♥ J

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis talo ja pihapiiri! Ja mitkä ikkunat! Wau!

  E

  VastaaPoista
 11. Onnea uudesta kodista!! Valoisa, kaunis ja näin blogin kautta elämäänne seuranneena teidän näköisenne talo! :) Voin hyvin kuvitella tunteen, joka tuli, kun astuit ensimmäistä kertaa sisään... :) Hyvää kesää ja hauskaa puuhastelua muuton parissa teille!

  VastaaPoista
 12. Upean näköinen talo! Varmasti on ihanaa muuttaa tuollaiseen kotiin. Nauttikaa kaikesta :)

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin! Talo näyttää ihanalta ja hienoja hankintoja olette tehneet. Jään innolla odottamaan lisää sisustuspostauksia!

  -3:n äiti-

  VastaaPoista
 14. Todella kaunis uusi koti :)
  Tykkään :)
  Hirmuisesti vielä onnea!

  VastaaPoista
 15. Vau mikä talo. Ihanan avaraa sisällä. :)
  Onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 16. Kannattipa tulla kurkkaan mitä teille kuuluu =) IHANA TALO! (Pikkulinnuilta jo joku aika sit kuulinkin talon ostosta ;) Avara ja valoisa ja minusta aivan just semmonen kuin oisin voinut teille kuvitella =) Onnea uuteen kotiin!

  -pynskin poppoo

  VastaaPoista
 17. Oih, en malta odottaa niitä sisustuskuvia! Hyvältä näyttää jo nyt :)

  VastaaPoista
 18. Oi miten ihana talo :) meille sentään itketä mutta 2,5v ja edelleen lapset kaipaa turkuun takaisin..

  VastaaPoista
 19. -M- Kiva kuulla teistäkin :) Kiitos ja tosiaan ihan sopivalla aikataululla koti löytyi. Olin jo henkisesti valmistautunut pidempään rupeamaan :)

  Kiitos Katri, tervetuloa kylään ;)

  Kiitos Bambi!

  Terhi kiitos :) Me todettiin ettei nyt tarvita mökkiä, eiköhän tässä sekin puoli hoidu kun rantaankin on kävelymatkan verran :) Eli jos se okt on tarpeeksi landella niin pärjää yhden pihan ja talon hoidolla...

  Kiitos *riikka*, kuvia varmasti tulee kun saadaan järjestettyä hieman aikaa ja kone toimii.

  KahviKaneli, talo on arkkitehdin sekä edellisten asukkaiden suunnittelema/piirtämä eli ei valmistalo. Takapihalta tosiaan tontti jatkuu metsään missä on mm. mustikoita, kalliota ja muutama ihanasti kelottunut puu :)

  Kiitti Jassu, kuten totesin jo Katrille, olette welcome :)

  Kiitos Sini ♥

  J, Ikkunat on tosiaan mahtavat, niiden pesu-urakkaa olen täsä hiljattain miettinyt... Ja ilmeisesti terassikin pitää maalata joka vuosi :o ?
  Kiitos :)

  Kiitos E!

  Pizzicato, se tuntuiin heti omalta -suorastaan outo juttu mutta ilmeisesti niin sen kuuluukin mennä. Remonttia alotellaan nyt ja toivonmukaan menisi kaikki nopeasti ja sujuvasti. Ja kiitos samoin, lämmintä kesää myös teille!

  Kiitos Padmerine!

  Kiitos mammis, kyllä tässä sitä tilantunnetta on odoteltu :)

  -3:n äiti- Kiitos, yritän saada hieman enemmän eloa blogiin kun saadaan muutto valmiiksi :)

  Kiitos Eva!

  Tommi kiitos. Kävin muuten blogissasi, tosi kiva ja ihailen rohkeuttasi! Lisään lukulistalle kun saan aikaiseksi :)

  Kiitos LPT ♥

  Kiitän Sadie, avaruutta kaivataankin :)

  Moi pynski ja kiitos! Kiva kuulla teistäkin -tuuthan kertomaan muitakin kuulumisia ;)

  Kiitos Johanna, tulee paineita :D

  Kippuralla, kitos :)

  VastaaPoista
 20. Kaunis talo ja varmasti toimiva - onnittelut! Muistan tunteen kun 5 vuotta sitten muutimme 87 neliöstä 200 neliöön. Voi sitä tilan määrää ja onnea omasta pihasta! Ihanaa loppukesää teidän perheelle.

  VastaaPoista
 21. Upean näköinen uusi koti! Isot ikkunat ja avaruus tekee tuosta täydellisen. Onnea paljon uuteen kotiin ja matkaan, joka tästä alkaa. Jokainen muutos kun on matka uuteen ja ihmeelliseen :)

  VastaaPoista
 22. Vautsivaude - uusia uutisia minulle! Ihanan avara talo!! Ja mikä määrä neliöitä, ah - mä olen niin kateellinen!! :D Vaikka on meillä 86,5 mutta silti, jotenkin niiiin ahdasta. :P

  VastaaPoista
 23. Aivan uskomattoman ihana talo!!
  Onnea teille sekä uuteen kotiinne, että uuteen elämäänne!
  Uskon, että Söderkullassa riittää metsiä samottavaksi ja tilaa hengittää ja liikkua!

  -jaana

  VastaaPoista
 24. Kiitos Minna! ja tosiaan avaralta tuntuu :D

  JuttaEmilia, kiitos :) Ikkunat ovat uskomattomat.

  Sokrutin <3

  Kiitos -HEINIE- :)

  Pieni Lintu, kiitos :) Kävin taas hiljattain pidättämässä hengitystä blogissasi -jossa käyn usein vaikka ei tule mitään kommenttia jätettyäkään ;) Ja teidän neliöt kuulostavat ruhtinaallisilta verrattuna meidän vielä tällä hetkekkä olemassa oleviin 79:ään :D

  Kiitos jaana, sienimetsät kutsuvat!

  VastaaPoista
 25. Ihanalta näyttää teidän uusi koti. Nauttikaa:) Ja onnea uuteen kotiin koko perheelle!

  VastaaPoista
 26. Ihan mieletön talo!!! Todella kaunis ja ihania tilaratkaisuja. Onnea uuteen kotiin! Olkaa onnellisia ja muistakaa, että sisutamista ei tarvitse tehdä kertarytinällä. :)

  VastaaPoista
 27. Kätevä selitys välttää kalustehankinnat, kun "oikeaa ei ole tullut vastaan". Voitte ihan hyvin siis asustella asukkaiden käytetyn ja ilmeisen paljon edullisemman sohvan kanssa kuin mitä uusi maksaisi (uudet, isot ja tyylikkäät sohvat nielevät tonneja)sekä vanhojen, täydellisten (?) huonekalujenne kanssa tuota parisataa neliöistä kaunista taloa. Olisko sittenkin kyse siitä ettei teitä "huvita" investoida kalusteisiin riittävästi? Ihan supertäydellisiä kalusteita saa kyllä, ja ellei Suomesta, niin ulkomaila tilattuna, mutta euroja saa laittaa pinoon. Outoa tosin, jos näin on, että ostetaan iso talo eikä sitten investoida laatukalusteisiin kertaheitolla, jotta kodin saisi viihtyisäksi ja toimivaksi.

  Teidän "isommat" hankintanne taloon ovat siis riippumatto, kaapisto makkariin, käytetty sohva, jotain testiilejä, ja vuodesohva tällä haavaa. Ihan uskomatonta!

  VastaaPoista
 28. Wautsi wau, ihana talo teillä! Olen ollut jo muutaman vuoden vakkarilukija, mutta olen todella surkea kommentoija.Odotan innolla sisustuspostauksia! Tiedän hyvin tuon tunteen niiden täydellisten kalusteiden hankinnasta. Nimim. katossa ollut yli puoli vuotta pelkät polttimot :D Mutta hyvää kannattaa odottaa <3

  Anonyymi, todella surkea provo :D

  VastaaPoista
 29. Aika kumma kommenti tuolta yhdeltä tyypiltä, joka valittaa ettei taloa sisusteta HETI valmiiksi. Ainakin mä en halua mitään hätiköityjä ratkaisuja kotiin just sen takia, koska ne kalusteet on kalliita. Ja ainakin mä haluaisin isompaan taloon muutettua rauhassa katsoa, mitä sitä oikein haluan sinne taloon ja mitä ilman pärjään. Kyllä ne kalusteet saa hankittua kun sen aika on. Luulen kyllä, että suurin osa haluaa miettiä rauhassa isot ostoksensa ja todelliset tarpeensa. Ja just vähän aikaa sitten luin muistaakseni Avotakkaa, jossa joku sisustussuunnitelija sanoi, että kotia ei nimenomaan kannata tehdä valmiiksi yhdellä kertaa, vaan ajan kanssa, jotta voi rauhassa miettiä tarpeensa.

  VastaaPoista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥