4.5.2015

Uniikit kesätossut kangasväreilläKirjoittelin alkuvuodesta meidän kässäbloggaajien puuhapäivästä Porvoossa. Muiden kauppojen lisäksi kävimme myös Paperipilvessä joka on oikein old school askartelukauppa Porvoon jokirannassa. Aivan mahtava putiikki, siellä myydään meidän nietoksen rakastamia huopapallojakin. Omistaja oli järjestänyt meille hieman askartelua ja aika kului rattoisasti kun teimme kangaskassit käyttäen  Marabun Fashion Spray kangasvärejä. Värejä oli tosi helppo käyttää ja minun tekemäni kassi meni samantien bellan luistelukassiksi kouluun.


Samalla sain idean että tytön 8-vuotissynttäreillä teemme lasten kanssa samanlaiset kassit. Meninkin ostamaan noin viikko sitten Paperipilvestä tarvikkeet synttäreitä varten ja samalla sain vinkin että miksei kenkiäkin voisi maalata. Ja samalla muuten lapset löysivät aika monta todella tarpeellista ostettavaa asiaa (muistiin: älä ota lapsia mukaan askartelukauppaan kuin joka toinen kerta) Matka kotiin kävi HongKong Tavaratalon kautta josta ostin bellalle koon 36 valkoiset tennarit (leveämmät kärjestä kuin Tokmannin vastaavat) ja eikun tyttö maalaushommiin! Ja kuka 8-vuotias ei tykkäisi maalata kenkiä...Kenkiä ei tarvitse esikäsitellä mitenkään mutta jotta kumiosat pysyvät siistinä, kannattaa ne teipata vaikka maalarinteipillä. Nauhat tietenkin pois (jos niitä ei halua maalata) ja suuaikkoon kannattaa laittaa paperitollo jos ei halua että sisälle menee yhtään roiskeita. Värit pitää ensin ravistaa kunnolla ja sitten tehdä muutaman koesuihkaus paperille että saa tuntuman ja sitten vaan suihkimaan. Huomionarvoista on, että värit hieman vaalenevat kuivuessaan. Mikäli käyttää useampia värejä niin kannattaa miettiä missä järjestyksessä värit kannattaa sprayata. Jos ei kovin läheltä sumuta niin kengät ovat melkein heti kosketuskuivat ja uutta väriä voi sumutella peräkkäin.Kun tossut on valmiit niin fööni käteen ja kuivaus. Tossut voi toki jättää vaikka yöksi pöydälle kuivumaan mutta föönin kanssa pääsee nopeammin seuraavaan vaiheeseen. Paperipilven lahjakassissa kässäbloggareille oli nimittäin Marabun kangastussi ja kaivoin äidin-oman-askartelu-laatikon syövereistä vielä lisää kangastusseja tytölle, viimein nekin pääsevät käyttöön. Kärkiin kannattaa laittaa täytettä niin piirtäminen kengän pintaan on helpompaa.


Kun kengät ovat kokonaan valmiit koristelun osalta, pitää värit vielä silittää kiinni. Kannattaa pitää vielä täytteet kengissä jolloin silittäminen on helpompaa ja varoa kumiosia, nimimerkillä sulatin vahingossa toisen tossun kärjestä kumireunaa. Silittäminen tehdään leivinpaperin läpi!Nyt me vaan odotellaan lämpimämpiä kelejä että bella saa uudet tennarit kouluun...

10 kommenttia:

 1. Ai kuinka ihanat! Sulla noita ideoita riittää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lezzie ♥ Kokonaan kunniaa en voi itselleni ottaa, vaikka minulla vastaavat olikin parikymppisenä. Olin autoaasti unohtanut koko jutun kunnes askartelukaupan täti vähän vinkkasi :)

   Poista
 2. Siis wau, ihan mahtava idea. :D

  VastaaPoista
 3. Huikee vinkki! Täytyy varmaan käydä paikallisessa askartelukaupassa ja jos ei sieltä löydy niin sehän on vaan positiivista kun sitten saa ihan oikean syyn käydä Porvoossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun täytyy nyt sen verran kotiinpäin vetää että suosittelen että tulet Porvooseen Paperipilveen. Siellä on hyvän palvelun lisäksi hyvä valikoima ja vieressä on mm. Teetee Shop ja Brunbergin tehtaanmyymälä ;)

   Poista
 4. Ihastelin näitä jo instassa, niin wau!

  VastaaPoista
 5. Iiik! Nää on mageet!! Meidän kasivee askarteluhirmu varmaan pyörtyis onnesta, jos sais tehdä itelle vastaavat! :D

  VastaaPoista
 6. Hei mahtavaa ! Mulla on vieläkin sieltä hankitut värit käyttämättä. Remonttikiireitä you know, mutta tää idea on kokeilemisen arvoinen. Voisin kummipojan kanssa joskus puuhailla hänelle vastaavat.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥