6.5.2015

Kevätpörriäispäivitys


Huhhuh, klassinen kevätkimara taas takana ja nyt on hieman seesteisempi suvantovaihe menossa. Ja jotenkin nämä puuhaputket menevät läpi niin hujauksessa että vasta niiden jälkeen tuntuu kun yli olisi ajettu katujyrällä, varmasti tuttu ilmiö monessa lapsiperheessä näin kesän kynnyksellä. Meillä loppui jo voimistelun harrastuskausi ja niin ikään luistelu. Vaikka luistelu loppuikin niin ei loppunut treenaus, sillä kilparyhmään siirtymisen johdosta bella harjoittelee vielä toukokuun uudessa ryhmässä ja tytöt hiovat ryhmädynamiikkaa niin jäällä kuin oheisharjoittelussakin. Tennis jatkuu vielä ensi viikon ja en edes tiedä milloin uinti loppuu mutta kun se loppuu niin bella joutuu tästä harrastuksesta luopumaan nyt kokonaan. Kesän jälkeen jatkuu näillä näkymin luistelu, tennis, voimistelu ja piano –mikäli saamme kaiken sovitettua yhteen ja päälle voidellaan toivon mukaan Jiille kolme kertaa viikossa tennistä –kuulostaa siltä että äidin on paras ottaa kesälomasta kaikki irti! Aika paljon harrastuksia pienelle tytölle mutta toistaiseksi on jaksaminen riittänyt ja me vanhemmat valppaana tarkastellaan miten tilanne kehittyy. Kun lapsi ei haluaisi yhdestäkään harrastuksesta luopua niin mennään toistaiseksi näin, mutta lähtökohtana on että tyttö jaksaa hoitaa koulun, näkee ystäviään ja harrastaminen on kivaa. Jos joku edellisistä alkaa jäämään vähiin niin sitten tehdään tilannekatsaus uudestaan.

Kesäloman alku aiheuttaa monissa perheissä harmaita hiuksia koska etenkin ekaluokkalaiset ja heidän vanhemmat ovat uudessa tilanteessa; lapsella on 2,5 kuukautta lomaa ja vanhemmilla monesti yhteensäkin vain kaksi kuukautta. Nykyisin on leirejä ja kesätekemistä niin monella tarjoajalla ettei paremmasta väliä mutta yhteistä näille kaikille on se että ne yleensä maksavat ja monesti kestävät vain viikon. Osa leireistä on päiväleirejä joissa vienti ja nouto saattavat olla alle kahdeksan tunnin päässä toisistaan joka töissä käyville vanhemmille on helposti nounou. bella on koulun järjestämässä kesätoiminnassa pari viikkoa ja sen jälkeen on ajatuksena että äitini päivystää meillä puutarhahommissa ja bella on kotona eli ulkona kavereiden kanssa. Tänä kesänä jätettiin harrastusleirit väliin sillä asia tuli aika puuntakaa ja ensi kesänä ehtii sitten katsoa niitä hieman annakoidummin. Muutama viikko vielä koulua pitäisi jaksaa puristaa ja sitten meille, vielä pari kuukautta töissä käyville vanhemmillekin, koittaa lepposammat ajat kun harrastukset loppuvat ja lapset pääsevät ansaitulle kesälomalle –ihan mahtavaa!


Meillä kiirettä harrastusten erikoisjärjestelyjen lisäksi on pitänyt synttäreiden takia ja nyt on kyllä sellainen levähdystauko menossa niidenkin osalta. Instagrammissa jo huokaisinkin että seuraavat juhlat on vasta heinäkuun alussa ja niidenkin suunnittelu jo niin hyvällä mallilla että ei paljoa stressaa, ainakaan vielä. Tosin nyt sain loistavan idean neo. 2 kutsuihin että saas nähsä meneekö uusiksi. Odotan innolla että juhliin mennessä saisin pihan hieman kivampaan jamaan, nyt suoraan sanoen hävettää miltä se näyttää. Suunnitelmat on päässä aika kivasti järjestyksessä mutta kun saan tilattua maata ja kukat tulevat niin saadaan työt käynnistettyä itse kohteessa. Harmillisesti olen aika lailla miehen varassa niissäkin hommissa, sillä vielä sellaisia pienempiä puita pitäisi kaataa ja painavia kiviä siirrellä mutta eiköhän se koneisto tästä pikku hiljaa lähde käynnistymään. Sisällä odottaa iso (ja siis oikeasti todella iso) kasa pieniä vaatteita ja kenkiä jotka vihdoin pitäisi saada pois nurkista ja tähän aion kyllä käyttää ensimmäisen sateisen tai kylmän vapaapäivän joka eteen tulee.


Kuvat eivät liity tapaukseen, olivat vain kivoja mutta ylimääräisiä edellisistä postauksista. Nyt käyn kotikuvien kimppuun, katsotaan löytyisikö niistä uusia postauksia. Mukavaa keskiviikkoiltaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥