26.5.2015

Rotsi on mutta byysat puuttuu!

Missä vaiheessa nuorisoo hakee vain rahat ja käy itse ostamassa vaatteet? Pojat? Ei koskaan? No sitä odotellessa olen kääntänyt internetin ympäri shortseja etsiessä. J ei mahdu edes 170 senttisiin lastenvaatteisiin ja miesten S on liian iso. Olin ajatellut että tuleva kesä menee vielä viime vuotisilla shortseilla ja ensi keväänä toivon mukaan katsotaan reissusta uusia. Mutta kun ei mahdu niin ei. Mulla ei ole minkanlaista käsitystä miesten vaatekaupoista koska isimies on päälle 190 senttinen eikä hänelle löydä juurikaan mitään sopivia vaatteita kaupoista joista ilmeisesti yleensä ostetaan miesten vaatteita. Ja kirsikkana kakussa on se shortsien pituus -argh! Olenko ainoa joka ei pidä miehillä lyhyistä shortseista? Olenko ainoa jonka mielestä shortsien pitää yltää minimissään polveen ja mielellään yli? Onneksi J on samaa mieltä mutta se ei silti helpota yhtään sellaisten löytymistä. Ja mielellään ei kahikahia ja pitäisi olla kunnon taskut, sellaiset joihin mahtuu 1/2 litran limppapullo -jjjjjjep.

Henkkamaukassa on 28" reisarishortseja mutta se koko on loppu jo nyt, joten ei päästy edes kokeiluasteelle. Jack&Jonesissa oli ainakin silmämääräisesti kivanpituisia reisareita mutta ei yksi värisinä. Mustaharmaisiin camoihin olisin ehkä voinut lähteä mutta futaajan äitiä hirvittää 70 euron hinta shortseissa jotka saattaa olla ensimmäisen kenttä-iltapäivän jälkeen vihreät ja rikki.

 
Porvoon Taidetehtaan viimeinen oljenkorsi toi tulosta, Stadiumissa on Warpin shortseja kolmessa värissä ja pienin koko on miesten XS. Eilen ostettiin yhdet ja tänään soitin ja varasin kahdet lisää, eiköhän näillä päästä ainakin alkuun.


12 kommenttia:

 1. Kyllä ne pojatkin, meillä 17 v. hoitaa tosi pitkälle vaateostoksensa itse. Lähtevät joskus jopa kaveriporukalla liikkeelle vaatekauppaan. Helpottaa äitiä kivasti :)
  Mutta muistan vaiheen kun lasten koot oli liian pieniä ja miesten S liian suuri. Aika surkeaa oli silloin tarjonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Katja :) Nyt tosiaan hieman suppea tarjonta mutta eiköhän se tästä pikkuljaa laajene.

   Poista
 2. Miesten shortseissa selkeä muotisuuntaus lyhyempään malliin tapahtu viime kesänä. Toissavuonna ei ollut mitään ongelmaa löytää pitkiä shortseja. Jack&jonesia meinasin ehdottaa, mun aiemmin luuviulu veljeni on ostanut sieltä ja hm:ltä pääasiassa housunsa ja shortsinsa. Nyt on onneksi jo kerännyt miehekkäästi massaa itelleen 😉.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, todella ärsyttävää! Toivottavasti pidemmät tulee äkkiä takaisin. Hollisterilla ja Gapilla oli tosi paljon shortseja mutta kaikki aika lyhyen näköisiä. Jiillä niin ikään tuo hoikkuus tuo haastetta, nuo Stadiumit pysyy onneksi vyöllä. Käyn kyllä aleaikaan tsekkaamassa sen J&J:n vielä :)

   Poista
 3. H&mlle tulee kyllä perusvaatteissa aina täydennystä, kurkipa vaikka pari kertaa viikossa nettikauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa tilata ja palauttaa, siksi olisin halunnut että liikkeessä olisi päässyt sovittamaan. Pitää vielä katsella muista henkoista kun sattuu matkan varrelle :)

   Poista
 4. Ihan samaa mieltä tuosta shortsien pituudesta ja niin on meillä pojat myös. ;) Tosiaan kuten Mari tuossa mainitsikin viime kesänä lahkeen pituus lyheni huomattavasti ja nyt oikeesti saa etsimällä etsiä niitä pidemmän mallisia. Harmillista!
  Meilläkin on tuon shortsien pituuden lisäksi ongelma löytää tarpeeksi kapean mallisia shortseja (ja housuja yleensäkin), vanhin on jo päälle 180cm ja tosi hoikka. Housuissa varsinkin usein lahkeen mitta ei riitä S-koossa tai M-koossakaan ja L-koko on jo lian leveä muuten. Niinkin yksinkertainen asia kun collegehousut on työn ja tuskan takana, kaikki kun on niin leveää mallia. Huoh.
  Kiitos muuten tästä vinkistä, pitää kurkata olisiko näitä nettikaupassakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin niin tuttua että kun tarvitsee jotain niin se on hiljattain muuttunut juuri vääränlaiseksi :D Hoikilla kundeilla ei tosiaan ole iisiä, poikien ja miesten vaatteet kun tuntuvat järjestään olevan leveämpää mitoitusta, pois lukien ehkä Hollister ja Superdry. Jiillä Hollisterin 28" farkut on jees mutta ei nekin vyöllä :)
   Nettikaupassa näytti olevan näitä Warpin shortseja, näiden pituus on just siinä rajoilla että ei haittaa vaikka olisivat pidemmät mutta eivät ole liian lyhyet. Ja näin siis Jiillä, hän on aika pitkäraajainen kuitenkin mielestäni :)

   Poista
 5. Bodenin vaatteita ollut teillä ennenkin ja nehän on kapeita (ainakin siis mini boden, mitä meillä ostetaan ekaluokkalaiselle). Menisikö sieltä nuoriso-osaston 178 cm tai sitten miesten osaston pienimmät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, kävin heti katsomassa!
   En usko että Johnnie B:n isoimmatkaan enää mahtuu joten katsoin miesten puolen. Yhdet "ehkät" siellä oli mutta 45 punnan hinta ei kyllä houkuttele kokeilemaan. Tyttöjen puolelle en edes uskaltautunut niin säästyy rahat, tytölle tuli jo joku aika sitten sieltä muutamat shortsit :)

   Poista
 6. Kiitos vinkeistä.
  Hoikille pojille on tosiaan vaikeaa löytää housuja. Meidän esikoisella on 160 cm pituutta, mutta kaikkiin housuihin tuntuu mahtuvan kaksi poikaa ;)

  VastaaPoista
 7. Varusteleka ja EMP tarjoaa ainakin mukavasti reiserishortseja. Kokojen toimivuudesta en osaa sanoa. :P

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥