3.5.2015

melkein roskalavalta

Aika avoimesti uskaltanen myöntää että pidän tavaroista joilla on merkitystä. Tavaroista joilla on historia, tarina ja sellaisista esineistä jotka ovat jollain tavalla poikkeuksellisia. Poikkeuksellisuus voi tulla siitä että esine tai huonekalu on designia tai siitä että se on jollain tavalla vähän off. Eri käytössä kuin tarkoitettu tai vähän eri kuin kaikki muu. Esineen hinta ei yksin voi tehdä esineestä minua kiinnostavaa ja vaikka moni desingkohde hintavampi onkin, niiden hankinnan taustalla on kuitenkin aina joku muu syy kuin se hinta tai merkki. En haluaisi että meillä on yhdentekeviä tavaroita vaikka tietenkin etenkin käyttötavarat monesti sellaisia ovat, ne on hankittu vain käyttöä varten.

Joskus reilu vuosi sitten meillä tehtiin töissä uudelleenjärjestelyä ja paljon tavaroita lähti roskalavalle. Onnistuin bongaamaan viereiseltä osastolta jotain kiinnostavaa ja hipheijasin kun sain luvan ottaa sen meille. Minulla oli visio jota mieheni ei aivan nähnyt mutta nyt on kyllä samaa mieltä, hyvähän se on.

Rullakossa oli puunväriset viilulevyhyllyt ja superkulahtaneet isot pyörät ja kaikki metalliosat oli aika... likaiset lievästi sanottuna. Rullakko unohtui sittemmin kaiken muun alle kunnes joitakin kuukausia sitten muistin sen olemassaolon ja aloin metsästämään uusia pyöriä. Monet kalustepyörät ruuvataan pohjalevyyn mutta tässä pyörät menevät kiinni pystyputkiin, joten homma ei ollutkaan aivan simppeli. Onneksi Clas Ohlson pelasti jälleen, sieltä löytyi täydelliset pyörät ja sopivan edullisetkin. Hyllylevyt pohjamaalattiin jo viime kesänä ja koska en vieläkään ollut varma mikä se lopullinen väri tulee olemaan, putsasin metalliosat ja kasasimme rullakon pohjamaalissa olevilla levyillä. Kun päätän haluanko mustat vai valkoiset hyllyt niin maalaamme kesällä hyllyt vielä kalustemaalilla ja samalla ruuvit vaihdetaan sellaisiin uppomalleihin.


Mutta toistaiseksi tämä ihanuus on tullut maksamaan minulle pyörien verran eli alle kaksikymppiä ja olen haltioitunut että yläkerrassa on kaluste joka on vähän off ja jolla on tarina, just ihana!

1 kommentti:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥