16.8.2011

Puikot käy...


Ugh!
Haalarille kavereita
ja
operaatio
l a n g o i s t a  e r o o n.






7 Veljestä Raita
Sateenkaari (822)
Puikot nro 4
Silmukoita 120
ja siitä sitten vähennetään.
Huopapallot Hahtuvaisesta.


Ja Mambosta toinen,
64 silmukkaa, seiskan puikoilla.




..joskus varmasti selviää se haalarinkin väri ;)

37 kommenttia:

  1. Saakohan Mamboa enää mistään, mulla alkaa varastot olla vähissä, yks kerä punaista ja useampi beigeä. Pastellivärit on ajat sitten loppu.... P.S. ihania lankavaraston tuhouksia

    VastaaPoista
  2. Jostain syrjämyymälöistä kai voisi löytyä, mielettömällä tuurilla. Itse metsästin tuota harmaata ja baby pink:iä silloin jo muutama vuosi sitten ja ei ollut missään. Paitsi jossain Pohjanmaalla keskellä metsää olevassa halpahallissa -kai. Ystävän avustuksella siis sain nuo, ja ostin vissiin kaikki mitä oli :D
    Nyt on minullakin harmaata enää muutama kerä ja muita värejä satunnaisesti kerä-pari ehkä -vaaleanpunaista vaikka villapaidan verran ;) Kiitos ♥

    VastaaPoista
  3. Ihania pipoja! Varsinkin tuo mambosta neulottu on herkku!

    VastaaPoista
  4. Ainakin keväällä vielä oli tossa työmatkalla olevassa lankakaupassa vpunasta mamboa läjäpäin ;D

    VastaaPoista
  5. Sun neulomukset on aina niin upeita! Mä olen tehnyt itse niin paljon nyt palmikkopipoja, että tuollainen pitkä on täälläkin tekeillä. Kivaa vaihtelua itsellekin.

    VastaaPoista
  6. Ihania pipoja ja muutenkin blogisi on vallan ihastuttava!!

    VastaaPoista
  7. Voih, tuo Mambo pipo on ihanuus! <3 Tekee niin mieli alkaa itekin ottaan lankaa puikoille.

    VastaaPoista
  8. Tännehän tuli kuhina :)
    NorppaStiina, vaikea ymmärtää miksi mambo lopetettiin, mahtavan kauniita värejä siinä oli ♥

    Hanna, missäs sun työmatka oikein on =D Kohta varsin hylly tyhjenee ;)

    Saija, sama fiilis. Rakastan palmikoita mutta pitää jotain vaihtelua saada pipoihin. Muistin yhtäkkiä että itsellä oli pikkuisena lemppari pipo tuollainen pitkä joten piti enää löytä oikean värinen lanka -joka ei varsinaisesti kyllä varastoja tyhjentänyt ;)

    Kiitos memmi ♥

    Satu, voin tiputtaa sen verta että Mambossa on tosi isoja laatueroja. Ja tuo baby pink on kuin orjantappuraa neuloisi. Harmaa on selllainen pehmeä ja hyvin kulkeva mutta tuo v-pun. ... no hieman käsiä raastava -ja hermojakin :P

    Mahtavaa kun kävitte katsomassa ♥

    VastaaPoista
  9. Pitäiskö itsekin tarttua puikkoihin, hattara-mambo on niin ihana!

    VastaaPoista
  10. Ihania pipoja,täällä myös lanka kopan tyhjennys käynnissä ennen ei osteta uusia ku vanhat on käytetty..tai sitten jos tulee vastaan niin kivoja lankoja ettei voi olla ostamatta:)

    VastaaPoista
  11. Kaunista! Mäkin haluaisin tuollaisen baby pinkin tupsupipon.. itselleni! :D

    VastaaPoista
  12. Ihania pipoja jälleen! Hauska idea nuo huopapallot pipossa!

    Novitalla oli joku uusi lanka, joka mun mielestä näytti erittäin paljon Mambolta mutta hinta oli tietty tuplat Mamboon verrattuna.. :-/ Emmä oikeen tajuu tota Novitan lankapolitiikkaa...

    VastaaPoista
  13. Ihania pipoja!
    Mulla oli lapsena tuollainen "hiippapipo", sen sai kunnolla kaulan ympäri kaulaliinaksi, viime talvena jo mietin tytölle vastaavan neulomista.
    Mä bongasin myös Novitalta uuden, Mambon kanssa lähes identtisen langan, oliskohan ollut Kelo...?

    VastaaPoista
  14. Voi vitsi mitä pipoja!

    Hippasen mua huvittaa lueskella teidän asiaan vihkiytyneiden kommentteja "Mambosta". ;D

    Oli mikä oli, hatut on hienot!

    VastaaPoista
  15. Sun palmikkopipot on aina niin ihastuttavia. Mutta nyt huomio kiintyi hiippapipon viimeisteltyyn ulkomuotoon. Kerrassaan suloinen ♥

    Jos sitä jatkais viime vuonna kesken jäänyttä Laura-lettipipoa..((noloa))

    VastaaPoista
  16. Vaaleanpunainen on ihan täydellinen!

    VastaaPoista
  17. Hienoja pipoja! Sano vielä, että milloin ehdit niitä puikkoja heilutella... siis millä ajalla? Pelkästään kutomispuuhiin keskittyen vai samalla jotain muuta tehden? Haluan vinkkejä, itselläkin ois monta kivaa ohjetta tiedossa mutta kahden perillisen kanssa ei vain meinaa ehtiä! :)

    VastaaPoista
  18. On nää kyllä upeita nää sun neulomukset! Se villatakkikin, käsittämätöntä että joku osaa itse tehdä sellaisia =)

    Toi v.pun. on kyllä niin hieno, että tekis mieli itsekin koettaa... vaikka siihen menisi vuosi jos toinenkin :) Anoppi ja äiti neuloo kyllä koko ajan, jospa ne auttais. Itse tein viimeksi yläasteella kässän tunneilla villasukat, muistaakseni koko vuoden neuloin niitä :) Jotkut teki siinä ajassa jo paitoja, tauluja yms.

    VastaaPoista
  19. Iik kun hauska tuo raitapipo. Eilen ostin itselle yhden kerän tuota (ja olikin kallis kerä), ei vaan tiedä mitä siitä tekisi, kun toisaalta ei sopisi meillä mihinkään. Pakko oli vaan saada :D Mutta kyllähän tuo toisaalta sopii kaikkeen yksiväriseen kun on kohtuu värikäs kuitenkin ;)

    VastaaPoista
  20. Ihania molemmat! Sateenkaaripipon pompulat ovat kiva yksityiskohta. Taitava oot! Mulla puikoilla villahaalari 3-vuotiaalle ja tuntuu ettei valmistu koskaan...

    VastaaPoista
  21. Ihania!

    Miten sä vähensit tuossa ekassa pipossa? Mä haluan tehdä kanssa tommosen... Tosin eikö tuo ole vähän kutiava lanka?

    Rose

    VastaaPoista
  22. :D musta toi ykkönen on ehdottomasti ihanampi, meinasinkin nyt tästä ottaa mallia ja neuloa pojalle vastaavan, pystyisitkö vähän vielä avaamaan ohjetta? kavensitko aina samassa kohdassa? monta kertaa/kerros? ite oon ihan tumpelo neulomaan ilman ohjetta.

    VastaaPoista
  23. IHANIA! Voi harmien harmi, että mä en oo kutojatyyppiä. Voiskohan pipoja myös virkata? :)

    VastaaPoista
  24. No harmaa haalarihan teille tulee, eikö?

    VastaaPoista
  25. Tuo palmikkopipo on vaan maailman kaunein. Nyt vaan itsekin neulomaan!

    VastaaPoista
  26. Moikka kaikki!
    Kävin tähän kahvin kanssa, ajatuksena lukea vielä kommentit vja vastailla, katsoa päivän etusivut ja muutama blogi. Olin istunut noin 30 sekuntia kun kuulu ekan kerran käsky... eli se siitä hetkestä mutta pikaisesti KIITÄN ja välitän iloni siitä jos neulonta-inspis tarttuu!

    Tuo pitkä pipo on kavennettu tietysti fiiliksellä, milläs muulla ;) Noin 5 cm resorin jälkeen, joka 6. kierros 2 silmukkaa, noin puolessa välissä joka 4. kierros 2 silmukkaa, sitten jonkun ajan päästä joka 3. kierros 2 silmukkaa, sitten joka toine kierros 2 silmukkaa ja lopussa joka kiekalla 2 silmukkaa pois. kavennykset siinä kohassa missä pyörä yhdistyy, vierekkäin.Tälläin sauma jää tuonna pipin "taaksen/sisälle". Kaventamis tahti on ihan langasta ja silmukkamäärästä kiinni, mutta suosittelen aloittamaan tuollaisella noin 6 silmukan välein ja siitä vähän ajan päästä katsomaan missä tahdissa kapenee.

    7veikka on sukkalanka ja monille kutisee helposti. Likalla on yleensä haalarin kanssa aina kypärämyssy tai Buff ja ei nytkään kyllä sanonut että kutittaisi. Teen kuitenkin pipoon vielä vuoren mikäli likka ilmoittaa että kutittaa. En suosittele seiskaa pipolangaksi kuitenkaan, ellei aio tehdä vuorta tms. Pehmeämpiäkin on ;)

    ja Hipsu, voi virkata! Olen sellaisenkin joskus tehnyt -virkkaus ei vaan ole oikein minun juttu :) Mutta nopeaa ja helppoa.

    Ja tuo aika neuloa -no sitä ei ole =D Lomalla neuloin yöt, siis valvoin todella myöhään ja nukuin vähän pidempään kun mies oli vielä lomalla. Muuten yritän nipistää hetken sieltä täältä. Pipot tekee helposti illassa tai kahdessa, siis tuollaisen jonkun Mambomallin. Mutta toki siihenkin, pitää se suht vapaa ilta olla ;)

    Alkaa volyymi nousta joten mentävä on, palataan kaverit!

    VastaaPoista
  27. IHANIA!!! Mun pitänee käydä sitten vieläkin hamstraamassa tuota mamboa paikallisen loppueristä...

    VastaaPoista
  28. Kiitos ohjeeta, mie päätinkin tehdä poitsulle katian merino langasta ja luxus cloudista tuon pipo-osan, sitten hiiippa osa varmaan tulee seiska veikkaa, hienosti hupenee täälläkin lankavaratot :) toivottavasti tulee oikeen kokoinen, pojalle 1v7kk teen 100 silmukalla ja nelosen puikoilla :)

    VastaaPoista
  29. Letti-Laura tehty loppuun ja viimeistelty, kiitos tämän pipopostausinspiraation :-) Nyt mulla on virallisesti lupa aloittaa uusi työ; tytär jo ihasteli Padmeen pitkispipoa, siihen päädyttiin ja lankakin löytyi: sini-pinkki-vihreää Raitaa. Ei vähennä lankavarastoja, mutta jos sitten seuraava pipo..

    Neulomisen iloa! Ihana kun esittelet meille aikaansaannoksiasi. Villatakki on supersuloinen! Mä en niin isoa projektia uskalla ottaa, kun pienemmätkin jää toisinaan kesken. Ehkä sitten lastenlapsille :P

    VastaaPoista
  30. Oih miten ihania, molemmat, mutta erityisesti jälkimmäinen. Nyt tuli himo neuloa jotain. Kiitos inspiraatiosta

    VastaaPoista
  31. Ihania.Miten sinä olet nuo pampulat tehnyt?

    VastaaPoista
  32. Aivan ihania! Sit ku sun langat loppuu, niin voit alkaa tuhoamaan munkin varastoja. :D Ihan hirveästi olisi lankoja, mutta inspis ja jaksu antavat odottaa itseään. :(

    VastaaPoista
  33. Ihania! Voi kertokaa mullekkin jos jostain vain vielä tuota Mamboa sais hamstrattua. Onhan tullut tosiaan Novitalta Kelo,mutta eipä ole meidän kulmilla ainakaan pastellivärejä siitä näkynyt, onkohan niitä edes?
    Pitää kyllä koettaa jossakin välissä tuollaista hiippapipoa tytölle, itselläkin oli pienenä tuollainen. :)

    VastaaPoista
  34. Ihania kuvia, ihania pipoja ♥

    VastaaPoista
  35. Iltaa :)

    Ihan loistavaa että inspikset löytyy ja keskeneräiset työt valmistuvat. Kävin itse läpi varastoja ja vein päiväkotiin vähän tarvikkeita. Samalla löysin viime talven keskeneräisen hiiripipon josta teinkin ystävän lapselle hiipan.

    Pampulat on tehty Novitan Hahtuvaisesta. Kulhoon vettä ja joukkoon saippuaa, sopivasti hahtuvaa käsiin ja välillä käsiä kulhossa kastellen pyörittelee pallon. Kun pallo on tarpeeksi tiivis niin se on valmis. Pari päivää menee että pallot kuivuvat.

    Ja muuten malli tuossa pipossa on vähän erilainen kun vanhanajan kaulaliinapipoissa, kun tuli mieleen tämä nykyajan turvallisuus-standartisointi. Eli piposta tein vähän leveämmän ja lyhyemmän, ettei lapsi saa sitä kaulan ympäri -ettei vaikka päiväkoti kiellä sellaisen käyttöä ;)

    Niiiin ja siitä Kelosta. Ongelmahan ei sinänsä ole muhkean langan löytyminen vaan ne värit! Babypinkkiä ja muista vaaleita sävyjä on monesti vain ihan ohuissa vauvalangoissa ja nämä jytymmät langat ovat lähes poikkeuksetta värimaailmaltaan hyvin erilaisia. Toki lankoja maailmassa on -mutta hieman kynnystä' ostaa niin kalliita lankoja pipoihin että hinta nousee useampaan kymppiin :)

    VastaaPoista
  36. kuinkahan löysää meikäläisen käsiala oikein on, tein tosiaan tuon ekan pipon nelosen puikoilla luxus cloudista ja katian merinosta 100 silmukalla ja piposta tuli valtava pojalle ja juuri sopiva minulle :D noh tulee käyttöön kuitenkin ja lankaa jäi niin että voidaan olla talvella pojankanssa samikset :D

    VastaaPoista
  37. jenninho, :D Sattuuhan näitä ;) Itse tein viime vuonna costou-pipon josta tuli aivan liian pieni kenellekään meistä. Sitten tein toisen, josta tuli liian -paitsi miehelle. Ja koska olin alunperin ostanut vain yhteen pipoon langat, jouduin hakemaan langan loppuessa lisää eri lankaerää. Nyt on punaisessa pipossa kahta eri sävyä (vaikka langan väri on sama) ja väriero on todella näkyvä :D Ei mee aina niinkun elokuvissa, kenelläkään ;)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥