3.8.2011

Yhden kesäpäivän hietsuset...


Kivoja uudistuksia viime aikoina Stadissa. Kaivopuistoon on tullut uusi kahvila (jossa vieläkään emme ole ehtineet käymään) ja se uusi puisto joka on oikein mainio retkipaikka. Hietaniemeen on viikko sitten avattu viimein uusi rantarakennus jossa on wc:t, pukukopit sekä kahvio terasseineen. Itse pidin valtavasti vanhasta rakennuksesta mutta ylläpidon puutteessa, ei sitä voinut enää viihtyisäksi kutsua: wc:t haisivat kymmenen metrin päähän ja valitettavasti koko rakennus oli todella epäsiisti. Ihanteellinen vaihtoehto olisi ollut kunnostaa vanha rakennus... nyt en tiedä mitä sille tapahtuu sillä en ole asiaan perehtynyt. Ensimmäinen kommenttini uudesta, silloin vielä rakennusvaiheesta olevasta rakennuksesta oli: "toi on aivan kamala". Pikkuhiljaa siihen on silmä tottunut ja vaikkei se kauneudella kilpailekaan vanhan kanssa, on sen toiminnallinen puoli se mitä rantaan ollaan kaivattu. Meille oikeasti riittää wc, kahvi ja jätski on sitten miellyttävä lisä.

Me ei uida Hietsussa sillä ranta on niin täynnä lasia, ettei siellä kannata edes ilman kenkiä kävellä. Mutta siellä on kiva käydä fiilistelemässä ilta-aurinkoa, leikkimässä kiipeilytelineissa ja syömässä jädeä. Monesti kaupunkireissujen ja Korkeasaari-reissujen jälkeen löydämme itsemme lasten kanssa hietsusta, odottelemassa että isi pääsee töistä. Ihan kiva viettää ulkona aikaa yhdessä ja äiti saa vähän relata kun on leikittäjä nro. 2 paikalla. Ja nyt kun siellä on se uusi rakennus, tulemme varmasti vierailemaan rannalla entistä useammin ja toivon mukaan myös talviaikaan paikka on auki, mukava vaihtoehto esim. Kaivarille.

Eilen lähdettin aamulla ysiltä bussilla stadiin, tarkoituksena suunnata ystäväni kanssa Hietsun (Hietalahti) kirpparille sekä puistoihin. Suorastaan luxusta kun lomalla ehtii nähdä ystäviä IRL ja samanikäiset lapset viihtyvät puistossa eikä äidin ainoa seuralainen ole alle 10-vuotias. Viikon sisään ollaankin tavattu niin paljon ystäviä ja heidän lapsiaan että kurkku on kipeä puhumisesta ja mitenhän tässä enää arkeen sopeutuukaan. Hietsun kirpparilta tehtiin muutama pieni löytö: mekko, pieni käärme sekä taulu. No taulu ei ollut pieni, joten soitin miehelle että voiko tulla hakemaan ettei tarvitse koko päivää sitä kantaa mukana. Tyttö on todella viehättynyt pieniin muovieläimiin ja käärmettä ei vielä ollut joten mahtava löytö sekin. Hieman ihmettelin taulumyyjän puuttuvia vaihtorahoja, mutta onneksi viereinen myyjä sai vaihdettua rahaa niin että sain ostettua taulun. Kehykset siitä maalataan ja sitten likan seinälle. Pullakahvien jälkeen suuntasimme ensin Sepän puistoon ja siitä Kaivarin uuteen Lohikäärmepuistoon. Lapset nukahtivat rattaisiin matkalla keskustaan, menimme Pizza Hutin kautta Kamppiin missä tiemme erosivat, ystäväni lähti bussilla kotiin ja minä jäin odottamaan tytön kanssa että mies pääsee töistä. Ja siitä sitten Hietsuun jädelle tutustumaan tuohon uuteen kahvioon, ja siitä tämä tarina alkoikin...12 kommenttia:

 1. Vau miten erikoisia raidallisia kukkia, hienot! :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kiva tuo taulu :) käytkö yleensä miten usein kirppareilla?

  VastaaPoista
 3. Minä löysin tänään kirpparilta sellaisen vanhan lasten liitutaulun jossa oli mukana helmitaulu ja kellonajat. Aivan ihana, mutta olin pyörällä, enkä pystyny kuljettamaan sitä mitenkään päin.

  Meillä tykätään myös pikkutavaroista. Ollaan nyt kesän aikana käyty aika paljonkin kirppareilla ja Pinja on jokaiselta jonkun pikkutavaran löytänyt, yleensä ne on ollut pieniä lelu hevosia. Meillä alkaa olemaan aikamoinen armeija erikokoisia hevosia. :)

  VastaaPoista
 4. Oho, onpas tosiaan loistava uudistus tuo Hietsun rantakahvila!

  Kivaa lomapuuhaa, on tosiaan niin luksusta päästä tapaamaan ystäviä ihan livenä ja päivittää kuulumisia puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 5. No voi video! Katselin, että juuri tuollaista taulua mekin ollaan etsitty tulevalle eskarille, että on iso ja pienet kirjaimet samassa ja että kysäisempä mistä tämä on ostettu..

  Noh, ehkä joskus tulee vielä vastaan :) Ihanaa lomaa sinne!

  VastaaPoista
 6. Sun puheripuli on selkeästi jäänyt päälle tänne blogiinkin - muuten kun olet yleensä niin hiljainen j vähäpuheinen;)

  Kauniit kuvat ja Padmen tennarit on hauskat. Ja mä voisin pukea tytöt pelkästään noihin pikeemekkoihin, toimii aina:)

  VastaaPoista
 7. IHANIA KUVIA!!!terveisin romulyyli-riitta

  VastaaPoista
 8. Pssst.... sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 9. KIIIIIIIITOS!
  Pieni kuvausdepis on taas päällä -mutta minullapa on maailman kultaisimmat lukijat jotka osaavat aina asettaa samansa niin että piristyn ♥

  Kyllä se tästä, välillä ylös ja välillä alas. Pääasia että pysyy liikkeessä.

  Eppusen kaapilla, kiiiitos -menempä katsomaan ->

  VastaaPoista
 10. Wau, näyttää todella hyvältä! Pitää varmaan perheen kanssa pokeita kyseiseen kahvilaan joku päivä. :)

  Ps: Kuva, jossa tyttäresi kiikkuu oli mun suosikki! =)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥