20.8.2011

Apua ja inspistä neulomiseen.



Inspistä ja rohkeutta. Olen varma että monen innostus neulomiseen on kadonnut jo peruskoulussa. Aloittelijalle on annettu jotain ohutta luirulankaa ja pitkät puikot tai sukkapuikot -vaikka kuinka väkertää, tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi, työt jää kesken eikä pääse kokemaan sitä iloa mikä seuraa valmistuneen työn ihastelusta. Ja se, kun laitetaan neulomaan sukat tai lapaset... neuloa voi helpommallakin ja nopeammin. Ilman kymmeniä eri kavennuksia ja lisäyksiä, ilman kymmeniä pääteltäviä langanpäitä. Puikkoja on eri materiaaleista, puikkoja on erilaisia -pitää vain löytää ne itselle sopivimmat. Ihan samalla tavalla kun ulkona viihtyy säähän sopivissa varusteissa, viihtyy neulomisessa paljon paremmin kun perusjutut on kondiksessa.

Monen pipon voi tehdä yhdestä lankakerästä, riippuen toki pipon mallista ja langasta. Kun muistaa perusjutut, on sen jälkeen kaikki sovellettavissa. Nykyään myös apu on lähellä, internetistä löytyy oikeasti ihan kaikki, video-esimerkkejä myöten. Eli ei kun neulomaan, jos yhtään inspaa!




Piposta on mielestäni helpoin aloittaa. Siinä ei tarvitse muistaa kun, että toisessa päässä pitää olla reikä ja toinen pää kiinni, tavalla tai toisella. Mikäli pelottaa aloittaa työ missä pitää kaventaa, voi aina tehdä neliöpipon. Mikäli peloittaa että piposta tulee väärän kokoinen, voi sen aina tehdä helmineuloksella -se joustaa aika paljon joka suuntaan. Lähes kaikki pipot voi 2-vuotiaan koosta ylöspäin tehdä 40 cm pyöräpuikolla. Mikäli pipon kaventaa toisesta päästä, siihen avuksia sitten sukkapuikot. Itse tykkään neuloa pyöröillä, ei tarvitse säätää eikä hidastella, senkun naprää menemään.

Rosa neliöpipo on tehty huopuvasta villalangasta jolle suositellaan puikkoja nro 10. Minulla ei sellaisia ole, joten neuloin seiskoilla tai kutosilla. Piposta saa tiiviimmän kun neuloo pienemmillä puikoilla, toki riippuu käsialastakin. Tiettyjä erityislankoja on pakko neuloa sillä suosituspuikko koolla, mutta aika hyvin tässä on liikkumavaraa. Rosassa pipossa on 51 silmukkaa ja se on neulottu helmineuloksella pyöröillä alusta loppuun. Kun korkeutta oli tarpeeksi, käänsin pipon ympäri ja päättelin kolmen puikon päättelyllä. Lopussa tietty langan päättelin neuloksen sekaan kuten tupsujenkin langat, muuten tälläisessä ei tarvitse erikseen mitään ommella. Tarvikkeeksi riittää siis lankakerä, 40 cm pyöröpuikot ja neula. Ja se ylimäärinen puikko päättelyyn.

Tupsut on koulussa opittu tekemään kahdella pyöreällä ja reijällisellä pahvinpalalla. Itse ostin jo muutamia vuosia sitten "tupsukoneen" jolla tupsut syntyvät kädenkäänteessä, toki tupsu pitää tasoittaa vielä saksin.


Pipoihin kannattaa yleensä valita sellainen lanka joka ei kutita. Itse suosin villalankoja tai puuvillalankoja, keinokuiduista en ole mitään ikinä neulonut (jos ei koulun kässäntunteja lasketa). Monessa langassa toki mukana voi vähän keinokuitua ominaisuukien takia. Pipoon voi tehdä vuoren mutta meidän likalla on yleensä alla Buff tai kypärämyssy joka ajaa saman asian.

Hiippapipo on melkein yhtä iisi kun neliöpipo. Tähän tarvitaan enemmän lankaa ja joku kavennustyyli on opeteltava. Aluksi luodaan silmukat, sitten fiiliksen mukaan kevennetaan. Silmällä näkee hyvin että kapeneeko pipo tarpeeksi, eli kannattaa aloittaa harvemmalla välillä kaventamaan. Jos tekee raidallisen eri langoista, kannattaa miettiä haluaako päätellä 30 langanpätkää vai tehdä niin kapeat raidat ettei lankaa tarvitse välissä katkasta. On joku tapa kuljettaa sitä lankaa neuloksen mukanakin, mutta en ole ehtinyt perehtyä.

Sateenkaari pipo on tehty seiskaveikasta joka on aika ohut lanka ja kaventaminen onnistui niin että kavensin keskeltä kavennuskierroksella aina 2 silmukkaa kerralla. Paksummassa langassa se ei näytä hyvältä joten leveämpiraitainen hiippa on kavennettu niin että olen laittanut keskelle neuletta puikkoon merkin (ja kun ei niitä oikeita ole, pujotin puikkoon sähköhammasharjan väririnkulan) ja kavensin vuorotellen merkin molemmin puolin vain yhden silmukan. Ei mielestäni yhtä siisti, muttei "sauma" sieltä juuri näy.

Raitahiippa on tehty Topp t'Tå langasta ja silmukoita on 70. Puikkona nro. 6 /40 cm pyöröpuikko joka vaihtui saman koon sukkapuikkoihun (yök) kun olin reippaasti jo silmukoita kaventanut pois. Tätä lähdin kaventamaan 5 kierroksen välein (ensimmäien sileän harmaan raidan kohdalta), sitten 3 kierroksen välein, sitten kahen ja lopulta joka kierros - 2 silmukkaa yhteen vuorotellen merkin molemmmin puolin. Silmukoita ollessa 20, kavensin kaksi kierrosta aina kaksi silmukkaa yhteen ja loput kiristin langalla ja päättelin. Ja koska tein leveää raitaa, tämän jälkeen päättelin ison kasan langanpätkiä ja ilmoitin ystävälleni että pipon saajan isoveli ei saa raitapipoa ;)


Olen pahoillani etten pysty tämän parempaan neuvontaan. Jos joku tästä niin paljon ymmärsi että sai inspiksen, neuvon mielelläni yksityiskohtaisemmin vaikka kommenttiboksissa :) Uskon että monella se kynnys aloittaa on vain iso, eikä ole kyse niinkään taitojen puutteesta. Mukavaahan tämä on eikä tarvitse kaupoillla etsimässä pipoja, tai mitään muutakaan minkä voi ja osaa tehdä itse kotona. Enkä todellakaan ole mikään virtuoosineuloja joten ehdottomasti saa korjata jos tässä tekstissä virheitä oli. En osaa lukea ohjeita enkä siksi tunne oikeaa termistöä. Mutta näillä mennään!


Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.
Ja ihan pakko vielä lisätä,
kommenttini muiden blogeihin katoavat bittiavaruuteen ja
blogger soseuttaa kuvia. Sanokaa että muillakin tapahtuu tätä? Vai enkö vain osaa....

32 kommenttia:

  1. Aivan ihania pipoja ja suloinen malli :)

    Täällä myös taas syksyntullen pipo/tumppu/sukka/villahousutehdas pyörii:)

    VastaaPoista
  2. Sä olet vaan niin taitava, ei voi kuin ihastella :) Mun pitäis mennä miehen mummin oppiin että oppisin itsekin joskus neulomaan. Meillä isomummi pitää koko suvun pipoissa ja villasukissa, mutta täytyis varmaan itsekkin opetella että voisi sitten viimeistään mummona neuloa omille lapsenlapsille :) Niin ja pakko taas ihastella miten suloinen teidän neiti on! Padmella on niin ihanat tuikkivat silmät täynnä iloa :)

    VastaaPoista
  3. Hienot pipot ja ohjeet.

    Minustakin pyöröpuikolla on kaikkein mukavin neuloa. Sukkapuikot menee silloin kun pyöröllä ei pärjää, mutta ne pitkät heiluttelupuikot on ihan no no.

    Ja pipoon ehdottomasti kutittamaton lanka. Itse suosin merinovillaa tai muuta kutittamatonta villaa. Niihin ei ole pakko laittaa alle mitään. Useimmat testaamani puuvillalangat ovat venähtäneet heti ensimmäisellä käyttökerralla muodottomisksi, joten niitä välttelen. Kuulisin mielelläni, jos osaat suositella hyvin käyttäytyviä puuvillalankoja. Sellainenkin ihme on joskus sattunut kohdalle, mutta langan merkkiä en enää muista.

    VastaaPoista
  4. Kiva ja ajankohtainen aihe, täälläkin puikot heiluu ja villasukkia tehdään:)Ihania pipoja ja hyviä vinkkejä, kiitos siis niistä:)

    VastaaPoista
  5. Täältä todellakin saa inspiksen neuloa! En ole neulonut piiiitkään aikaan vaikka siitä tosi paljon tykkään (ellei lasketa vauvan peittoa ja YHTÄ sukkaa, jotka neuloin raskausaikana;) mutta näitä kun katselee tekisi mieli kaivaa puikot esiin. Olisiko sulla lankamerkkisuosituksia, mikä olisi hyvälaatuista (varmaan riippuu mitä tekee mutta noin niinkuin yleisesti)?? Mä voisin lukea näitä sun neulejuttuja (ja kuvia) vaikka kuinka paljon, siis toivon LISÄÄÄÄ! :)))

    VastaaPoista
  6. Jee, talteen tämäkin postaus! :-D
    Täällä jo aloitellaan syksyn neulontaurakkaa, pipoja (helppoja) tosiaan taas opettelen, kun täydellisesti päässyt viime talvelta unohtumaan. Kohta sitten villasukkia väsäämään.

    Meidän täytyy tosiaan ottaa joku opetussessio teekupin äärellä...polttelisi opetella jonkun helpon villatakin teko, mutta ne hihat pelottaa! :-D

    VastaaPoista
  7. Voi,kiitos tästä!
    Varmasti koetan hetikohta ja toivon lisää helppoja neuleohjeita,jotka sopii tälläiselle aloittelijalle.Monet ohjeet kun ovat ihan liian hepreaa meikäläiselle ainakin.Nämä oli hyviä ja selkokielellä.

    tanja

    VastaaPoista
  8. HEips!
    Ihania pipoja täytyypi ensiksi sanoa :D
    Ja kyllä minullakin on samoja ongelmia bloggerin kanssa. Yksi päivä se hävitti kaikki kuvat, vaikka koodit, osoitteet yms. olivat ihan oikein (ööö, mulla ei ole tuo koodauskieli ihan hallussa ;). Joihinkin sivuihin auttoi se, että julkaisin ne uudestaan. Jotkut korjaantuivat itsestään. Mulla on osa jutuista kyllä vielä opettelun asteella, mutta ei palvelu ihan loogisesti ja tasaisesti toimi :).
    T: Emppu
    (citymami.blogspot.com)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanat pipot!
    Mulla pääsi jo heti puikoille tuommonen helmineule-neliöpipo kun sain eilen päätökseen edelliset kutimet http://byminna.blogspot.com/2011/08/onnistumisen-iloa.html
    Toivottavasti pipon kanssa ei mene yhtä kauan :-):

    VastaaPoista
  10. Samat ongelmat bloggerin kanssa! mä alan jo hermostua, kun viime aikoina on paljon tullut kommentoitua ja mitään ei missään.
    Olen nuorempana kutonut ja puikot on pysyneet käsissä, mutta mitään palmikoita yms. en osaa tehdä ja ohjeita en osaa lukea, mutta haaveena olisi, että jossain vaiheessa opettelisin kutomaan uudelleen.

    VastaaPoista
  11. kiva että näitä kaikkia ohjeita jaetaan, saa inspistä:)

    VastaaPoista
  12. voi vitsi mitä ihanuuksia, neuleet ja malli!! ja KIITOS näistä ohjeista ja tsempistä - palaan tänne ajan kanssa!!

    VastaaPoista
  13. Moi! Ihania vinkkejä, suuri kiitos! Voisitko vielä vinkata paljonko harmaata ja roosaa topn´ttä menee tuohon alimpaan hiippapipoon? Anna

    VastaaPoista
  14. Voi mitä ihania luomuksia. =D Sait kyllä ainakin minut innostumaan jällen neulomaan. Josko vaikka kokeilis tuota alimmasita ihanaa raitahiippaa.

    Mistä nuo langat on ostettu tuohon hattuun?

    VastaaPoista
  15. Niin ja tuosta ihanasta raita hiippiksestä vielä. =)

    Eli kuinka pitkän matkan neuloit pyöröpuikoilla ennenkuin siirryit sukkapuikoille ja aloit kaventamaan?

    Ja tapahtuuko tuo kavennus sitten jokaisen puikon kohdalla alussa tai lopussa?

    VastaaPoista
  16. Ihan huippua,kiitos! Mitä tuo roosan pipon lanka tarkalleen on,en ymmärrä langoista tahi puikoista mitään,mutta nyt iski inspis! Aion ainakin yrittää saada jonkinmoisen pipan aikaiseksi ;)

    VastaaPoista
  17. Kiitos vinkistä, olen säästellyt niitä sähköhammasharjan rinkuloita keksimättä niille uusiokäyttöä ja samalla olen yrittänyt keksiä (tuloksetta)merkkiä kavennuksia tai kerroksenvaihtumista varten! ;)

    Syksy on ihanaa neulomisen aikaa täälläkin :)

    t. ensimmäistä kertaa kommentoiva lukijasi

    VastaaPoista
  18. Riikka, voi kun meilläkin toimisi tumppu- ja sukkatehdas. Kumpiakaan en neulo vaan ystäväni tekee ne meille :) En vain jaksa tehdä kahta aivan samanlaista työtä peräkkäin- minulle kun tämä harrastus on sellainen luomis/inspis-juttu :)

    Iita, kiitos ja kiitos ♥ Mene ihmeessä oppiin jos sellainen mahdollisuus on! Itse olen aika itseoppinut kai, joskus kyselen äidiltä neuvoja tiukan paikan tulle ;) Ompelussa hän on ehdoton tukipilarini, en vain aina jaksa miettiä niitä ratkaisuja ja hän on todella taitava.

    PikkuSanna, no todella! En ole vuosiin neulonut mitään pitkillä puiokoilla ja sukkapuikkoihinkin turvaudun vasta pakon edessä. Meidän lapsilla ei tunnu päät kutisevan mistään langasta joten siksi olen aika rohkeasti tehnyt sen mukaan missä on kiva väri ja oikea paksuus. Puuvillapipoja olen tehnyt Novitan Samoksesta, nyt sen tilalle on tullut Miami, josta en ole ppipoja tehnyt. Trikoopipot yleensä on kuitenkin käytössä. Puikkoina Samoksessakin ehdottomasti pienemmät kuin suositus.

    Kiitos Hanna!

    Eppusen kaapilla, yritän tuottaa lisää .kiitos siis sinne inspiksesta ja tsemppauksesta! Suurin osa neulotuista pipoista on Samoksesta (nykyisin vastaava Miami), Mambosta (ei enää saa), Topp t'Tå:sta, Isoveikasta ja seiskaveikasta... Purosta tein myös muutamia pipoja mutta se venähtää tosi paljon, vaikka tekee pienemmillä puikoilla. Ei ole minulla sellaista huippusuositus, paitsi tuo Mambo jota ei enää saa -MUR ;)

    -Jassu-, laita vaan meiliä ja tulen ;)

    Kiitos tanja, hepreaa on suurin osa ohjeista minullekin, siksi ymmärrän hyvin että ei niitä kaikki ymmärrä. Tuo Käspaikka on loistava, sieltä kannattaa tarkistaa monia juttuja.

    Emppu, käsin juuri blogissasi jonkun toisen blogin kautta :) Ja tosiaan, hieman risoo tuo kuvahomma sekä kommenttien katoaminen. Minusta tätä on ollu ehkä noin 6kk:n ajan... ennen ei ollut mitään ongelmia.

    -Minna-, no kävin katsomassa -aivan mahtavat!

    Anne-Mari, no sellainen peruspalmikko on MAAILMAN helpoin ;) Neulot ja sitten nostat vaikka kaksi silmukkaa ennen neulomista puikolle työn taakse, neulot kaksi seuraavaa ja sitten vasta ne kaksi nostettua perään -ja siinä se kierto on ;)

    darkangel1981, kiva kuulla ja kiva kuulla että näistä saa jotain tolkkuakin =D

    Tanja, oleppas hyvä -ja palaa omaan blogiisi valmiiden pipojen kanssa ;)

    Anna, jos olisin ollut fiksu, olisin tietysti laskenut... Yksi molempia keriä ei kyllä riitä, kaksi molempia pitäisi riittää. Pipo painaa tupsun kanssa vajaa 200g ja nuo on 50 g keriä.

    Heidi, langat on Lankamaailmasta Oulunkylästä. Itseasiassa laatikosta sillä hain jo vuosi sitten... Kavennus tapahtuu hippapipossa _yhdessä_ kohdassa, Eli jos neulot pyörällä, laita merkki siihen missä neule yhdistyy pyöreäksi. En muista missä vaiheessa siirsin sukkapuikoille, siinä kohdassa missä pipo on niin kapea ettei riitä enää 40 sentin pyörölle.

    Anonyymi, etsinpä vyötteen.. Menitasta muistaakseni ostettu SIRDAR Big Softie. Vastaava lanka löytyy Dropsilta nimellä Eskimo. Ja varmasti saat, tuossa neliöpipossa ei voi mennä hutiin ;)

    Anonyymi, mukavaa että pääsit "kommentointi-asteelle" :) Ja hyvä että teidänkin rinkuloille tulee viimein käyttöä, meilläkin on niitä aika reippaasti kun kaikki (paitsi mies) käyttävät sähkistä :D Pitäisiköhän laittaa Niksi-Pirkkaan ;)

    Kiitos kaikille kommentoijille ja ihan super-mahtavaa kuulla että tämä oli hyödyllinen postaus -saitte minut todella hyvälle mielelle ystävällisyydellänne ♥

    Nyt kaikki neulomaan -hus hus!

    VastaaPoista
  19. Upea postaus! Mä en edes oppinut kutomaan siellä peruskoulussa, mutsi ja faija lopulta kutoivat ne pakolliset sukat mulle... mä olen vasenkätinen ja opettaja oli sitä mieltä, että pitää oppia kutomaan oikeakätisesti ja eihän se onnistunut. Joten mä jatkan tällä ihailulinjalla, joskus opin kyllä kutomaan sellaisen pitkän pätkän kun vasenkätinen sukulainen opetti, mutta tuostakin on jo miltei 30 v aikaaa...
    Joten mä siis edelleen tuun sulle mankumaan upeita myssyjä meille:)

    VastaaPoista
  20. Kiitti paljon. Täytyykin yrittää tuota sateenkaaripipoa se on niin ihana. Mittaatko vain luodessasi, että kuinka paljon on hyvä silmukkamäärä vai miten päätät silmukkamäärän?

    Jos tuo pipon teko sujuu kohtalaisesti niin saanko tulla takaisin kyselemään miten teit tytön villatakkin. Sellainen meillekkin tarvittaisiin.

    VastaaPoista
  21. Sä onnistuit TAAS inspaamaan mua ihan hurjasti. Ehkä liikaakin :) Mä en sais katsoa näitä sun neulepostauksia, koska puikot alkaa heti syyhyymään hullunlailla. Ja se AIKAaikaAIKA....aina liian vähän! Mutta jotain on pakko laittaa puikoille ja PIAN. Tuollainen neliöpipo olis ihana ja pakko koittaa, koska kuulostaa NIIN helpolta. Meidän tytöllä vaan on nyt jo tarpeeksi pipoja tulevaan kauteen. Ja niin taitaa olla pojallakin. Mulla itselläni ei kyllä ole... ;D
    KIITOS ohjeesta, tosi hyvä ja helponkuuloinen ohje. En ollut koskaan kuullutkaan tuosta kolmen puikon päättelystä, vaikka jonkun verran olen kutonut. Aina oppii jotain uutta :) Kiitos. Palaan kertomaan, minkälaisen pipon itselleni tein ;)

    VastaaPoista
  22. Upeita tuotoksia! Ei voi kuin ihastella ♥

    Itse tykkään myös neuloa, mutta tosiaan aloitan ja sitten lopetan kesken. Kun olen aikani katsellut keskeneräistä, niin puran sen ja aloitan jotain muuta..
    Näinollen saa samasta lankakerästä usein viisikin työtä, eikä yhtään valmista :D

    Jos sitä kaivaisi jostain strömsön ohjeet taas palmikoihin ja tekisi tuollaisen sukoisen palmikkopipon taas purettavaksi.

    Kiva postaus!

    VastaaPoista
  23. Katri, pidetään mielessä ;) Ja toi vasenkätisyys on sinänsä tuttu juttu että lasten serkku on vasenkätinen -ja se neulominen ei sillon ole kai yhtä simppeliä. Ainakaan miehen siskon oli hyvin vaikea neuvoa isompaa lasta koulun neuletöissä. Ihan typerää että on sinuakin pakotettu sitten oikeakätisesti tekemään...

    Anonyymi, saat tietenkin tulla -tai laita vaikka meiliä tuohon oikeassa reunassa olevaan osoitteeseen :) Ja mittaan sinänsä että olen tehnyt molemmille niin paljon pipoja eri langoista, että on sellainen "haju" noin silmukkamäärästä. Silloin tällöin menee huti ja sitten tehdään pipo kaverin lapsille tai puretaan :D
    Tämä on mysö yksi syy miksi tykkään pitäytyä tutuissa langoissa ;)

    Lilianna Lehdokki ♥ ♥ ja eihän pipoja voi olla liikaa ...etenkin jos niitä itse tykkää tehdä! Ehdottomasti odotan valmiista kuvia!

    LA Petite Princessa, no voihan sen noinkin tehdä toki =D Ja säästäähän tuossa lankaakin ;) Käspaikassa on myös hyvät palmikonohjeet. Itse pidän eniten siitä peruspalmikosta mutta kai sitä voisi muitakin vääntää joskus :)

    VastaaPoista
  24. Tupsukone??? Kerrotko, mikä se on?

    Kiitos taas vinkeistä ja ispiraatiosta!

    VastaaPoista
  25. Miikkis, minulla on tälläinen:
    http://www.nimipyyhe.com/ompelutarvikkeet/puikot-ja-koukut/tupsun-valmistusetti-prym-624153.html
    Eli siinä on aihiot eri kokoisille tupsuille valmiina. Pyörittelee langat ympärille, yhdistää puolikkaat, laittaa ympäri narun ja solmii, leikkaa auki ja TADAA! tupsu on viimeistelyä vaille valmis. Eri valmistajilla on vähän erilaisia. Suosittelen ;)
    Ja ole hyvä ♥

    VastaaPoista
  26. ^Lähti tilaukseen, kiitos! Minusta se pahvikiekkojen kanssa tusaaminen on aina ollut niin työlästä, tuolla tupsukoneella tulee varppina helpommalla. Ja lapsetkin osaavat.

    VastaaPoista
  27. tiedätkö mistä puffeja saa yksivärisinä lapsille?

    VastaaPoista
  28. Anonyymi, en osaa kyllä sanoa. Käytän pojan kanssa samoja (mustia) ja likalla on yksi vaaleanpunainen missä on jotain Kitty-kuvioita. Sellainen yksivärinen v.pun fleece-alaosalla olisi kyllä varsin tarpeellinen meillekin...

    VastaaPoista
  29. Kiitos paljon ohjeista ja rohkaisusta neulomiseen! Ihan ajattelin neliöpipon tekemistä, vaikken olekaan ikinä neulonut pyöröpuikoilla. Mietin vain sopivaa silmukkamäärää tyttäreni pipoon... Mikähän on tyttäresi hattukoko/päänympärys? Ja osaatko sanoa, kuinka paljon vähemmän silmukkaa pitää luoda, jos tekee yhtä kokoa pienemmän pipon? Tällaisia selkokielisiä neulontaohjeita ja ihania kuvia olisi niin mukava jatkossakin nähdä, joten jos niitä jaksat kirjoitellea niin kaltaiseni tumpelot varmasti kiittävät ja tykkäävät:)
    Elsie

    VastaaPoista
  30. Elsie, pahoitteluni että vastaus on kestänyt, olet ehkä ehtinytkin jo aloittaa. Tuohon kokoon vaikuttaa tosi paljon puikot ja lanka. Helpoimmalla pääset jos teet pienen mallitilkun vaikka 10 silmukalla ja lasket siitä kuinka monta silmukkaa pitää olla haluamassasi senttimäärässä. Tytön pää on noin 52 kokoinen, mutta helmineuloksen ansisosta tuo venynee helposti ainakin 54:een. Yritän tehdä simppeleitä ohjeita, nyt on kaksi pipoa kesken mutta ei yhtään aikaa neuloa :D Mutta yritys on kova -kiitos myös teidän!

    VastaaPoista
  31. vähän myöhässä ehkä, mutta täällä on myös yksi vasuri, ja 2 lasta myös ja kolmannesta ei tiedä :)
    neulon ihan samalla tavalla kuin oikeakätisetkin, ei isä osannut mua opettaa neulomaan mitenkään erikoisesti.
    ja koulussa en jaksanut enää opetella kun osasin sitten jo neuloa kun käsitöissä se tuli aiheelliseksi

    VastaaPoista
  32. Ihania pipoja, ja suloinen tyttö! Tuli heti semmonen tunne, et pakko päästä itsekin tekemään tollanen hiippapipo :) Kiitos näistä!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥