26.1.2010

Boden ja kolmen suora.



Siinä se on.
Kauppa missä on väriä ja raitaa sekä palloja mutta ei retroa.
Klassista mutta leikkisää,
aika paljon muttei liikaa.

Tästä kaupasta myös loppuu koot ja värit äkkiä.
Melkein yhtä nopeasti kuin toimittavat.
Toimarit on kohtuulliset
eli kannattaa olla nopea.






Laatu on hyvä.
Trikoo on jämäkkää
ja
paksummat puuvillat tukevia.
Jälki on huoliteltua.
Jää sellainen olo että on maksanut aiheesta.







******
Koska taas tilausta tehdessäni vietin hyvän aikaa ystäväni Googlen kanssa, ajattelin että ehkä vinkit seuraavalle shoppaajalle ovat tarpeen. Meilä ei ollut kuin kahdet pojan shortsit kaapissa joten ei niistä kamalasti vinkkiä saa kun pitää pitkää housua tai tytön vaatteita tilata. Aika usein sitä huomaa viettävänsä aikaa hakusanojen "sizing, mitoitus, koko"-kanssa. Nyt "Boden sizing" termillä löytyi yllättävän vähän vinkkejä joten tuurilla mentiin, ja onneksi hyvällä sellaisella ;)

Vertailussa kolmet housut; Zara, Next sekä Boden. Kaikki ovat hoikkien keskuudessa suosittuja mutta housuissa on se toinenkin ulottuvuus, eli pituus.



Kaikki housut ovat kokoa 140cm/10y. Näistä pisimmät ovat selkeästi Nextin housut ja kakkosena tule Zara. Bodenin ja Zaran housuissa eroa on kuitenkin vain noin sentti. Tämä mitta on siis haara-lahje. Poika on nyt 137-140cm pitkä ja tämä koko on se oikea. Eivät ole niin pitkät että lahkeet ovat kengän alla muttei niin lyhyet että nilkat vilkkuvat.  Bakuganit ovat Padmén somistelua, hän on nyt innostunut kuvaamisesta.




Leveydessäkin on eroa. Bodenin housut ovat todella kapeat. Näitä en suosittele pyöreälle lapselle, jopa "normaalivartaloisella" saattavat olla liian kapeat. Nextin harmaita housuja ei ole poika kokeillut mutta ovat kapeammat kuin Zarat joissa pitää kiristysnarua käyttää, Bodenin housut pysyvät päällä ilman kiristystä.



Tälläisiä kevättä odottavia mietteitä sohvalta. Teen mielelläni kokovertailubloggauksia jos niille on tarvetta, minulla ainakin on kun en halua tehdä huti-ostoksia netissä. Jos jotkut tietyt merkit kiinnostavat ja arvelet meillä niitä olevan, laita kommenttia niin katsotaan jos jotain vinkkiä saisi.

Rattoisaa viikkoa!
***

26 kommenttia:

  1. Boden on numero 1 meillä tällä hetkellä! Ja ihan numero 1 myös omissa vaatteissa. RAKASTAN heidän tuotteitaan, laatua ja toimitusta papereita myöden. Ihan paras liike ikinä. =)

    VastaaPoista
  2. Hyvä anana.
    Juuri eilen sivustolla pyörin pitkän tovin kokoja ihmettelemässä.

    Kerro hieman yläosien mitoituksesta. Ovatko kaikki nekin kapeaa linjaa vai mahtuuko suomalainen normi lapsi niihin ilman että isossakin koossa kangas kiertyy ikävästi vartalon ympäri kun paita on tiukka. Entä hupparit? Mikä koko vastaa esim. henksun 140/146 kokoa? Tai kokoa 92 jos muistissa sulla paremmin.

    Tykkäsin väreistä. Entä collarihousut, voiko tilata ei kapealanteiselle?

    VastaaPoista
  3. Voih, ihastelin juuri uutta kuvastoa kun se kolahti laatikkoon! Pitääpi varmaan tilata heti jos meinaa ehtiä omansa saada. Meillä vain yhdet housut bodenilta ja olivat tosiaan aika naftit sekä pituudesta että vyötäröstä. Ihanan raikkaita kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Bodenilta olen ostanut itselle, en vielä lapsille :) Vaatteet on tosi kivoja.

    On unohtunut meilata... Nextin suorathousut kokoa 10 olivat vain hieman pitkät tuolle nuorukaiselle (siis 134cm viimeksi mitatessa), vyötäröä oli hieman "liikaa" mutta niissä housuissapa oli kuminauhakiristys takana. Olen ERITTÄIN tyytyväinen laatuun, malliin, kaikkeen :)

    VastaaPoista
  5. Onpas kauniita vaatteita! Varsinkin nuo pinkit sydäntaskushortsit on tosi herkut :)

    VastaaPoista
  6. Bodenit on tosiaan kovin kapoisia. Selailin itse eilen kuvastoa lähinnä sieltä vauvapuolelta, kun esikoiselle turha kuvitellakaan ko. mitoituksen vaatetta.

    Ihania värejä sieltä löytyy vuodesta toiseen :).

    VastaaPoista
  7. Onpa ihania palloja ja tähtiä!! Kiteytit hyvin - värejä ja kuoseja mutta ei retroa. Meillekkin näitä kiitos. Pitänee olla nopea.

    VastaaPoista
  8. Mietin tytölle tilausta tuolta. Mikä koko sopii teidän tytölle? Ja mikä koko teillä on noin niin kuin ylipäätään käytössä?

    VastaaPoista
  9. Heippa,

    Mä oon jo kohta 2 viikkoa pyörinyt siellä sivuilla ja miettinyt oisko mikä koko oikea Vertsukalle shortseissa
    -4y??? (vai riittääkö 3)
    -vai onkohan ne kokonaan väärää kokoa (liian kapeita)???

    Enkä tajunnut, että olisi jo nyt kiire kesävaatteilla...

    t. J, Vertin äiti

    VastaaPoista
  10. Kivoja vaatteita. Kertaakaan en ole vielä päätynyt tilaamaan Bodenilta, mutta muutaman kerran olen harkinnut. Ehkä nyt kesäksi jotain. Kiitos kokotiedoista siis.

    Bakuganit, hih...

    VastaaPoista
  11. Oi, aivan ylisöpöt noi palloshortsit <3 Nyt vaivaa kauhee pallokuume, kaikki pallokuosit vaan vilisee silmissä :)

    Boden vaikuttaisi kivalta shoppailupaikalta, en vaan uskalla tilata :/

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania vaatteita olet tilaillut!Itsekin olen käynyt Bodenin sivuilla, mutta vielä en ole mitään tilannut, vaikka mieli tekisikin. Itsekin olen nyt ostellut vähän enemmän vaatteita lapsille kevättä ja kesää ajatellen. Ehkä sitä itsekin voisi näistä laittaa kuvaa jossakin vaihessa. Nyt ei aika tunnu oikein riittävän..
    Mukavaa viikonjatkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  13. Anrinko, eli kyselen sinulta jos päätän iteselleni jotain tilata ;)

    tyttätiimi, huppareita ja collareita ei meillä ole vielä Bodenilta. Tuossa vertailin 140cm lyhythihaista pikee paitaa ja osottautui kapeammaksi kuin Next/Zara mutta hivenen (0.5cm) leveämmäksi kuin Lego. Nuo Nextin ja Zaran paidat ovat hieman leveitä pompulle eli uskoisin että normaalivartaloiselle tuo Bodenin paita olisi istuva, teepparista ottaisin ehkä kokoa isomman jos haluaisi sellaisen varmasti väljän. Gantin trikoo on noita kaikkia huomattavasti kapeampi -ja onkin meidän pojalle todella hyvä eli ei roiku päällä

    Kirsikka, kyllä sanoisin että Bodenin housumitoutus on juurikin nafti, hyvä termi :) Miten saat kuvaston kotiin?

    siina*k, sitten ovat lienevät aivan linjassa sillä nuo Nextin housut ovat tuostakin setistä isoimmat.

    Vauhtiksien äiti, no niistähän se ajatus lähti ;D

    Marika, no värit ja selkeätkuosit ovat juuri se mikä kolahtaa. Ja pojillekin paljon punaista joka on meille tosi mieluisa.

    Tanja, suosittelen! Meillä oli jo viime vuonna noi punaiset tähtishortsit ja niin hyvät että heti katosin onko uusia värejä :)

    shaoli, tytän shortsit ovat kokoa 5. Juuri sovitin päälle ilman vaippaa ja ovat oikean kokoiset, pikkasen jää ehkä vyötärölle kiristettävää mutta tytöllä on niin muhku peppu että pienemmät eivät varmasti menisi pepusta. Vaippaa noihin tuskin mahtuu mutta kesällä onkin tarkoitus olla jo kokonaan ilman. Tyttö käyttää kokoa 104/110 housuissa. Esim. Nextiltä menee se 3-4 mutta 4-5 ei ole liian iso kuin pituudesta.

    Muistelin että teillä tyttö olisi pikkasen isompi eli jos hänellä on sellainen pyöreä takapuoli johon housut jäävät ikävästi kiinni alas vedettäessä ;) suosittelen ehkä jopa kokoa 6. Palloshortsien leveys vyötärostä on 27cm.

    J, ei riitä Vertille koko 3 millään :D Hänhän ei ole sellainen kaponen kuin Alvar ;) Padméllä on tosiaan koko 5, eli arvioisin että Vertille koko 4 tai 5? Padmé painaa nyt 18,5kg/100cm, jos tuosta pystyt vertailemaan.

    PikkuSanna, rohkeasti vaan ;) Ja noi Bakut, argh.

    Kiitos kommenteista ja kiva kuulla ttä oli hyödyllistä informaatiota ♥

    VastaaPoista
  14. Nopsa kysymys - onko noi palloshortsit kirkkaan punaiset vai enemmän pinkit?

    Bodenin sivuilla näyttävät punaisiilta, mutta sun kuvassa - varsinkin kenkiin verrattuna enemmän pinkeiltä?

    Kiittis:)!

    VastaaPoista
  15. Tanja, nopsa vastaus ;)
    Ne on karkkipinkit, noissa kengissä ja shortseissa on oikea sävy mun kuvissa, livenä ovat hieman kirkkaamat vielä eli Bodenin kuvat ovat värivirheellisiä ;) (Itsekin luulin tilaavani punaiset mutta nuo ovat kyllä vielä kivemmat ;).

    VastaaPoista
  16. KIITOS:)!

    Mä arvasin, että sulla on oikeat sävyt ja itse asiassa kun katsoin (hätähousuna kysyin tietysti sulta ensin..), niin värin nimi oli hot pink.

    VastaaPoista
  17. Löysin Bodenin vasta kuukausi sitten. Tein eka tilauksen (tällä kertaa vaatetta vain itselleni) ja olen tosi tyytyväinen tuotteisiin. Täytyypä tehdä niistäkin postaus. nimimerkillä: aloitteleva bloggaaja.

    VastaaPoista
  18. Mä olen iso...ja sä siro.
    Mut voin neuvoa kyllä miten noita kokoja kantsii katsoa.
    Itse olen aivan hulluna Bodenin vaatteisiin ja voin sanoa että ehdottomasti parhaita mitä mulla on. Jackpot ja Inwear tulee heti perässä. =)

    VastaaPoista
  19. Minäkin ihastelen joka vuosi Bodenin vaatteita, mutta herään tilaamaan yleensä siinä vaiheessa kun kokoja ei enää ole.
    Anana, Bodenin etusivulta pystyy tilaamaan kuvaston ja/tai tiedotteita sähköpostiin. T. Peatu

    VastaaPoista
  20. Itsekin olen ollut tosi tyytyväinen Bodenin laatuun, ja tänään viimeksi tuli paketti kesävaatteita.
    Maanantaina kolahti luukusta Mini Bodenin kuvasto, jossa -10% alennus muistaakseni helmikuun 23. päivään asti. En pääse tarkistamaan, kun kuvasto on lainassa kaverilla.

    VastaaPoista
  21. Hei, miten tuolla Bodenilla hoituu tuo maksupuoli,en hätäisesti selaamalla löytänyt tietoa?
    Kivoja vaatteita!

    VastaaPoista
  22. Tanja, en mäkään huomannut ennen tilausta katsoa mikä värin nimi on :D

    Aarre, onnea löydöstä. Kävinkin kurkkimassa blogiasi ;)

    Anrinko, jep, juurikin kokokartoitusta. Mutta ei vielä, en ole vielä sen koikoinen kun pitäisi :D

    Peatu, tilasin ja tietty nyt tuli tuo alennusjuttu, no 10% sinne tänne :D Huomasin aika nopeasti etä koot loppuvat, siks päätinkin toimia nyt nopeasti ;)

    Hmm, maksusta ei mitään muistikuvaa, mies maksoi =D Ihan luottokortin tiedot näpytellään tilausvaiheessa ja muistaakseni Visa ja Master ainakin käyvät.

    Kiva kun kiinnostaa ♥

    VastaaPoista
  23. Kiinnostaa :)
    Meillä kun noi neidit taitaa olla aikas samasta muotista.
    Joku kenkä-aiheinen vastaava "merkillä leveä lesti" ois myös kiinnostava!

    Mä en ole vielä raottanut sivuja, olen odotellut kuvastoa, joka on saattanut eksyä matkalla uuteen osoitteeseen, siitä kuvastosta on jotenkin niin ihana katselle mites yhditelty eri juttuja. Ja plussaa merkillä on noi kohtuulliset postarit.

    VastaaPoista
  24. heippa!

    Taisin tilata kuvaston bodenin sivuilta, jos en ihan väärin muista. Ja kuvastossa -10% alekoodikin. Tein muuten tilauksen eilen. Onneksi postasit tästä, muuten olisin varmaan taas unohtanut.Kiitos vaan :) Tilasin itsellekin pari paitaa ensimmäistä kertaa. Saas nähdä mitä tulee!

    Meilläkin leveäjalkaisia lapsia talossa, kenkäjuttu olisi tosiaan hyvä! Kohta pitäsi jo kenkiäkin miettiä. Ja on vielä kevään ulkoiluvaatteetkin katsastamatta...

    VastaaPoista
  25. Ihanaa, kun joku bloggaa Bodenista. Olen sieltä pojalle (ihania!) vaatteita tilannut, mutta nyt haluaisin jotain itsellenikin. Mitoitus vain mietityttää. Eli osaisiko joku vinkata, ovatko naisten vaatteet mitoitukseltaan pientä vai isoa kokoa?

    VastaaPoista
  26. Boden kuuluu suosikkeihin täälläkin! Yhtään pettymystä ei ole ollut. Olen tilannut tuotteita jo monena vuotena. Tuotteiden laatu, tilauksen käsittely ja toimitus, tuotteiden vaihto, kaikki mahdollinen toimii.

    Nettisivuilla on hyvät tiedot mitoista kohdassa "Body/garment measurements". Naisten vaatteissa koko vaihtelee mallin mukaan. Ehkä mielummin reiluja kuin nafteja. Lasten vaatteissa sama juttu. Paketti tuli perjantaina ja tilasin kerrankin sopivia( 5-6v), mutta tuskin menevät enää kesällä 4- vuotiaalle, joka käyttää esim. Zaran 5-6 vaatteita :(

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥