3.1.2010

sALEttiin tarpeellista ja ihan vähän fiilistelyä.


Ref. Superflunssainen alemietelmä sohvan pohjaltaAleaikaan täydennetään varastoja. Tiedän että osa käy alessa vain siksi että voi ostaa halvemmalla fiiliksen mukaan, minä en. Ostan alesta mahdollismman paljon perusvaatetta seuraavaan vuoteen samalle kaudelle, ostan määrätietoisesti ja nopeasti, en fiilistele, mieti ja jahkaile.

Tunsin silmät selässäni kun olin ostoksilla Zarassa,
hylly kerrallaan,
rekki kerrallaan,
vaatteet kasaantuvat vasemmalle kädelle,
oikea juoksee läpi hengareita ja pinoja
-en näe muita, en kuule mitään,
keskityn vaan että pääsen kaupasta pois,
mahdollismman nopeasti.
Kasoja en juurikaan kaiva, toki poikkeuksia tähänkin.

En yleensä osta ellei ole ainakin -40%, tosin Zaran prosenteista en tiedä -siellä taitaa olla pienempi ale mutta hinnat ovat kohtuullisia ja kuten todettu, se on meidän perusvaatemekka =) Aina tarvitaan pooloja, pikeepaitoja, peruspaitoja, yksivärisiä vaatteita joita sitten piristetään niillä fiilistelyjutuilla, niillä missä on sitä ideaa ...jotka myös yleensä maksavat hieman enemmän.Sininen kauteni on ohi, beessikin. Ostankin pojalle vain värejä, värejä ja lisää värejä. Kai tuo kaappi kohta näyttää sateenkaarelta... Pojalta jos kysyy niin pitää olla pinkkiä ja vihreetä. Punainen hänelle käy mielettömän hyvin mutta punainen on hankala sillä kahta punaista ei voi laittaa samaan aikaan päälle. Poika käyttää vaatteitaan huomattavasti pidempään kuin tyttö joten kausivaatteista ei ole kyse, vaan vaatteista joita käytetään ympäri vuoden, säiden mukaan. Yritän tasapainoilla pojan toiveiden, oman makuni, hintojen ja järkevyyden välimaastossa. Toki kahdeksan vuoden kokemus pojan vaatetuksesta tuo valintoihin tietyä varmuutta. En osta sellaisia vaatteita mistä poika ei pidä, onneksi hän pitää liki mistä vain. Ostan paljon vaaleanpunaista mutta säännöllisesti kysyn pojalta ettei koulussa kiusata tuosta väristä.Lähes kaikki pojan ale-vaatteet on Zarasta, siellä mitoitus ja hinta/laatusohde on paras näissä perusvaatteissa.
Tytölle oli tarkoitus alesta löytää seuraavalle talvelle vaatetta. Koska jo pidemmän aikaa olen ollut todellä epäkiinnostunut vaatteista, ei tällä shoppailukierroksella paljoa mukaan tarttunut. Toisaalta, tilaan joka tapauksessa joka kausi Nextiltä joten turha kaappeja on yltäkylläisyyteen täyttää. Tuo lapsi myös kasvaa niin oudosti, ettei samanlaista varmuutta ko'oista ole. ensimmäistä kertaa liki yhdeksään vuoteen, on meiltä jäänyt käyttämättä vaatteita väärän koon takia.Kävin Ideaparkissa välipäivinä ystävien kanssa, liikaa ihmisiä, liikaa jonoja ja aivan liian pienet prosentit. Ehkä kuulostan nirsolta mutta jostain syytä järki sanoo että kyllä niitä vaatteita tulee, ihan turha ostaa ostamisen vuoksi. Olen jokseenkin varma että monia ihmisiä vaivaa ale-sokeus, ostetaan vain ostamisen ja alen vuoksi, miettimättä ja ilman harkintaa. Oli suorastaan mahtava fiilis poistua itse Ideaparkista vain muutaman pussin kera. Tampereen Nanouk ei petä, ale on heti -40% ja valikoimaa kivasti. Sieltä ostinkin fiilistelyn vuoksi Gantin tähtipaidan ...ostelen noita tähtijuttuja ihan tietystä syystä.


Tähän asti olen joka vuosi mennyt ensimmäisenä Kamppiin koska olen halunnut katsoa Monsoonit läpi. Liikehän aloittaa heti -50% alella ja valikoimaa ei ole moneksi päiväksi. Valitettavasti omaan makuun miellyttävimmät jutut löytyy pienten puolelta ja ne ovat jo liian pieniä Padmélle. Keskiviikkoan menin ystäväni kanssa syömään keskustaan ja samalla piipahdin liikkeessä toteamassa että isompien puolella ei paljoa ole ja niistäkään ei mikään miellyttänyt kuin yksi tunika ja yöppö. Nämä saivat iloiseksi,  ihan vähän ja ihan täydellistä.Koska määrätietoisuuteni estää rönsyilemisen, pitäydyn yleensä valmiissa mallissa vuodesta toiseen. Nyt kuitenkin tein sellaisen löydyn josta itsekin yllätyin, ihan sattuman kaupalla löysin päiväpeiton pompun uuteen sänkyyn, puoleen hintaan tietysti ja ihan täydellisen -tämä kelpaa pojalle ja äidille ;) Päiväpeitto on Hemtexistä.
Aleshoppailuni keskittyvät ihan muutamaan kauppaan. Zara ja Stocka, Henkkakin katsastetaan, Monsoon on suorastaan velvollisuus, Benettonilla käydään jos kävellään ohi sillä siellä on parhaat kotihousut, Jesper Juniorista katsotaan Legon farkut ja Nanoukissa huolellisesti joka rekki. Yleensä jossain vaiheessa otan yhden iltapäivän itselleni ja kävelen Stadissa Aapiskukon, Ziccon ja muut eteen tulevat kaupat läpi, se on sitä fiilistelyä ja siihen liittyy muutakin kuin vaatteet. Sillon on yleensä kamera mukana ja koska löysin aivan mahtavat vuorelliset sormikkaat itselleni Accessorize:sta, voin nyt tehdä reissun vaikka pakkaset eivät hellitäkkään.


24 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Olet kyllä määrätietoinen. =)
  Mä olen ollut kanssa ekaa kertaa tänä vuonna.
  Yleensä ostan ensi vuotta ajatellen, nyt en. En uskalla. Lapsillani maku muuttunut TÄYSIN parissa kuukaudessa...joten en uskalla. Jos tuo neiti ei tykkääkään tähdistä, lilasta ym ensi vuonna?
  Ekaa kertaa 7 vuoteen ostin vain sen mitä tarvitaan nyt. Jotenkin rentouttavaa. Varastossa ei ole vaatteita ensi vuodeksi...saas nähdä miten käy. Normihinnalla EN OSTA kaikkea tälle porukalle.
  Kerron sit ensi syksynä miten kävi...

  VastaaPoista
 2. Kivoja sALE-mietintöjä kivojen kuvien kera:)!

  Ja hienot hanskat, mäkin kaipaan samanlaisia, näillä pakkasilla ei juuri tarkene linssinsuojusta poistaa ja virtanappia kääntää...

  Sulla on kyllä hyvä kyky ostaa vuodeksi eteenpäin. Mä en pysty, yleensä. luulen, että mun maku muuttuu vuodessa ja luulen, etten muka tiedä mikä olisi oikea koko.. Ja yksi ihan oikea syy on se, että haluan tytöille samanhenkisiä vaatteita ja koitan ostaa niitä aina kerralla ja niitä ei usein alesta löytdy. Tosin ehkä nyt asokselta, bloggaan kun posti saapuu...

  Mäkään en osta alesta pakolla. Totesin juuri viime viikolla, että kun en ollut Stockan alessa sillä sekuynnilla (enkä kyllä edes sinä päivänä) kun se alkoi, niin meille ei ollut enää mitään. Ja tulin kotiin IHAN tyhjin käsin - ja hyvällä mielellä - ja marssimme hyvällä omatunnolla seuraavana päivänä lasten kanssa ostamaan heille murtsikkasuksia:).

  No niin, menee ihan höpötykseksi.. Sen verran höpoötän vielä, että ihan loistava snap tuo edellisen postauksen ylin kuva:)!

  VastaaPoista
 3. kiitos piposta, oli vallan mainio ja sopii pojalle :) on ollut tässä kaikkea mahdollista niin en ole kiittämään ehtinyt mutta nyt onneksi ehdin. mukavaa alkanutta vuotta:)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus, olenkin tätä jo odotellut ja kävin viime alen postauksiasi vähän fiilistelemässä :)

  Zaraa on miellä aika vähän, kun aina on jotenkin koot loppu, nyt sain ihanan neuletakin ja pari juttua pitää käydä tsekkaamassa myöhemmin jos prossat nousee, milloin?


  Mä olen oppinut sulta, pitää olla se punainen lanka mukana ja ekaa kertaa mun alet ovat menneet tosi maltillisella määrällä. Nyt on mielessä jo kevät ja next-tilaus hautuu, liikaa kivoja :)

  Kaupoissa on myös jotenkin vähän tavaraa tai sitten prossat liian pieniä kuten eilen korkeavuorenkatu-roba-freda akselilla tuli todettua, Kippariin menin toiveikkaana viime viikolla, mutta ei löytynyt mitään!

  ps. ed. postauksen ruututakki, IHANA!

  VastaaPoista
 5. Vau mitä määrätietoisuutta. Meillä lapsi on hyvin pienestä pitäen itse halunnut päättää vaatteensa, joten meillä ei onnistunut vain vanhemman valikoimien vaatteiden tyrkyttäminen kovinkaan montaa vuotta. Nyt onneksi on helpompaa, lapsi voi taivaltaa yksin kaupassa ja äiti saa rauhassa lykätä omia tarpeellisia ostoksiaan taas kerran hamaan tulevaan :D

  VastaaPoista
 6. Tähdistä vielä - löysithän Nextin kevätmallistosta sen harmaan tähtihameen... Se on teille;)!

  VastaaPoista
 7. En voi sietää ALEJA, mutta silti pyrin ostamaan paljon alesta=). Aika mielenkiintoinen yhtälö, mutta kyllä se jotenkin on onnistunut=). Eli en käy alessa alen vuoksi vaan siksi että oikeasti jotain tarvitaan.Siltä kannalta samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
 8. Linja pysyy... Aina yhtä selkeää ja kaunista. Olen tässä tehnyt Pin Wheeliä (?) ja kysymys aivan lopusta: kun elohiiren ohjeessa sanotaan, että kudo 1 kerros oikein ja 1 kerros n ja tee myös lisäykset, mutta ei langankierrolla. Niin voisitko tarkentaa ohjetta. Täällä tosiaan harjoitellaan :) Mukavaa on ja olet tehnyt ihania käsitöitä jälleen kerran.

  Hyvää alkanutta vuotta,

  m

  VastaaPoista
 9. *snif snif nuuh ysk*
  Täällä päivystetään ja odotetaan paranemista :D

  Anrinko, no tuota odotan.. lasten omaa makua ja sitä että haluavat juuri vain tiettyä. En odota innolla, lähinnä kauhulla :D Itse olen myös miettinyt että jos ei joku kerta ostaisikaan varastoon, osaankohan ;)

  Tanja, mä olen varmaan jämähtänyt 80-luvun konservatiivisuuteen :D Maku pysyy päälinjoissaan samana vuodesta toiseen, välillä tulee semmosia halu-juttuja johonkin ihan tiettyyn, niitä sitten normaalihinnalla hankitaan.
  Ja mikä tähtihame? Olen misaanut, en löytänyt. Tosin muutakin jäi tilauksesta joten toinen on vielä tehtävä,laita ihmeessä linkki :)

  Villainen, hienoa että sopii ja on mieleinen. Hassulta tuntuu että joku "vieras" pitää jotain minun tekemääni, erittäin hyvällä tavalla hassulta :D

  -Anni_, nyt kuin sanoit niin kävinpä minäkin fiilistelemässä. ON kiva kuulla että blogi "opettaakin" jotain ja vielä noin positiivisella tavalla :) Kippari oli mullekin pettymys, yhdet farkut kiinnosti pompulle mutta menen katsomaan kun aleprossa kasvaa :)
  Zarassa pitää käydä aina monessa eri liikkeessä, tosi iso vaihtelu siinä mitä missäkin on jäljellä. Itse kävin nyt itiksessä ja keskustassa. En tiedä millon ale kasvaa siellä, ne kun ei niin selkeesti niit prossia ilmoita ja en jaksa laskea :D
  Ps. Takki on Tommy Hilfigerin ja elättelen toivetta että menisi vielä ensikin vuonna.

  Satu, olen kuullut noista lapsista, onneksi meillä ei toistaiseksi vielä sitä ole. Ainoa sopimusjuttu on ollu nämä hahmovaatteet, pojan kanssa sovitiin että ne pysyvät kalsareissa ja aluspaidoissa :D

  Marika*, sama homma. En nauti ryysiksestä ja kuumista kaupoista -saatika kasoista, siksi pitääkin olla määrätietoinen ja tehokas :D

  m, eli se reuna on oikein/nurin neulosta (kai sille joku termikin on). Eli joka toinen kierros oikein ja joka toinen nurin niin ei tule sileää neuletta.

  Lisäykset tehdään kuten aiemminkin mutta vaikka "lisäyksenä edellisen kierroksen silmukan pohjasta kiertäen" (http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/tekniikka_ja_rakenne/lisaykset.html), sillon neuleeseen ei tule reikää.
  Näin se on hyvä harjoitella, kysyen. Niin minäkin teen, edelleen :D

  Hyvää alkanutta vuotta myös kaikille lukijoille <3

  *niisk* ->

  VastaaPoista
 10. Ihailen sun järjestelmällisyyttä ja määrätietoisuutta! Voi kun pääsisin joskus samaan. Meillä ei tarvita tällä hetkellä kuin jotain pientä, ja mitään ei ole hankittuna ensi syys/talvikaudeksi. Kesäksi on muutama paita. Nyt opettelen sun harkitsevaisuutta. Se voi kyllä johtaa siihen, että en osta mitään varastoon. Normaalihinnalla en kuitenkaan suostu ostamaan kaikkea!

  VastaaPoista
 11. Pääsispä Zaraan!! Meilläkin se täällä kaukana jopa on mutta muutaman sadan kilsan päässä eikä tule käytyä. Parhaat vaatteet täältä päin afrikkaa saa Benettonilta missä hinnat noin puolet halvemmat kuin samoissa tuotteissa suomessa.

  VastaaPoista
 12. Kivoja löytöjä!

  Minäkään en osta alesta ihan vaan siksi kun halvalla saa. En ole vielä edes aleja käynyt katsomassa. Vihaan sitä ryysistä ja niitä valtavia vaatekasoja. Mutta jospa tässä joku pv lähtisi kaupolla käymään. Yleensä käy niin, että päädyn ostamaan normaalihintaista :) Netistä sitten kyllä tilaan ale -tuotteita.

  VastaaPoista
 13. Innolla odotin millainen on seuraava postaus, ja tämä on ihanan pitkä postaus :). Kauniita vaatteita olet löytänyt, mielestäni tehnyt ihan huikeita löytöjä!
  Minäkin ihastelen järjestelmällisyyttäsi. Tiedät minne menet, tiedät mitä etsit.
  Lukisin ja näkisin mielelläni miten etsit omat vaatteet, teetkö yhtä paljon hankintoja itsellesi kuin lapsillekin? :)

  VastaaPoista
 14. Olet supershoppaaja! Oletko harkinnut palveluja muillekin?

  Mä en taas löydä Zarasta mitään, enkä koskaan sinne Zaraankaan...

  Mä ostin muuten meidän tytölle haalarin ensi talveen aleista, saa nähdä sitten, että miten harhaan meni koon kanssa.

  VastaaPoista
 15. Ihanan jämptiä :)
  Mä en osaa myöskään oikein ostaa vaatetta vuoden päähän. Lapset kasvaa miten kasvaa, ei mitään päätä eikä häntää :D
  Alesta en ole ostanut vielä mitään kun en ole niille päässyt :)
  Voi kun meidänkin pojat suostuisi vaaleanpunaiseen tai edes punaiseen! Nyt sentään nuorin tilasi punaiset lapaset!!

  VastaaPoista
 16. Violetta, se on outoa tosiaan että ystävänikin sanovat etteivät oikein tiedä minkalaista haluaisivat ostaa, itselläni on kuitenkin todella tarkka silmä, näen usein jo pitkältäjuuri ne vaatteet jotka sitten lähtevätkin mukaan :D

  Määrällisesti maltimmallisia ihmisiä on varmasti, sellaisia joilla on meitä vähemmän vaatteita mutta meillä ei ole sellaisia vaatteita joiden ostamista katuisi, jotka jäisivät pitämättä.

  mizyénalle olen kade tuosta Benettonista, meidän pojalle ne ovat niin passeleita ja täällä he alottavat 30% alella ja siksi ntkin jäi yksi paita kauppaan :D

  Maria, eijeijei, periaatteena pitää olla ettei alereissulla osta normihintaista :D siihen syyllistyy yllättävän moni muuten ;)

  Hipsu, katsos lapset ovat isänsä mukana ja minä sairastan kotona niin saa kerankin rauhassa tehdä bloggausta eikä ole edes keskiyö ;)

  Omat vaatteeni eivät yllä lasten tasolle. Painoin ennen tytön raskautta 43 kiloa ja häntä odottaessalihoin 35 kiloa -kyllä. Autotallissa on siis laatikko tolkulla ihania ja jopa käyttämättömiä vaatteita enkä suostu ostamaan uusia ennen kun laihdun edes 50 kiloon. Eli ne mitä nyt ostan itselleni ovat todella harvassa ja todella kompromissihinnoissa. Yleisesti ottaen pukeudun varmasti aika tylsästi ja konservatiivisesti. Kesällä leveähköjä pellavahousuja ja tiukkoja t-paitoja, talvella farkkuja ja erilaisia neuleita.Pikeepaidat ovat lemppareitani ja jalassa on vaelluskengät(selän takia) tai tennarit :)

  shaoli, palveluni ovat jo ystävieni palveluksessa :D Viimeksi olin shoppailemassa ystäväni kanssa joka tuli pohjoisesta stadiin ja aikaa oli vain 2 päivää koluta kaikki koluamisen arvoinen läpi. Kyllä ainakin tuntui tyytyväiseltä ja minä etenkin kun jän kantoi meiltä 6 muovikassillista tytön vaatteita pois :D

  Pitäisikö meidän mennä yhdessa sinne Zaraan joku päivä ;) Etenkin Zaran sammarit ovat aivan loistavaa mitoitusta pullealle tytöle, me käytämmekin niitä liki jokapäivä :)

  Minkä haalarin ostit ja mitä kokoa?

  Katja, no punainen on loistava alku! Meilä tosiaan ennen aina mennyt koot nappiin mutta tuo tytö on vähän haastellinen, iso ja pyöreä. 2 vuotta olen kuunnellut kun minulle sanotaan että hän hoikistuu jakasvuvauhti hidastuu, no sitä ei ole tapahtunut toistaiseksi. Onnea aleihin ;)

  Kiitos erittäin hyvistä kommenteista, kiva etä on keskustelua näin paljon!

  Nyt *niisk* leffan pariin :)

  VastaaPoista
 17. Heipsan=) Täällä uusi lukija ilmoittautuu =)
  Ja kateellisena täällä katson ihanan siistejä vaate pinoja <3
  aikaisemmista postauksista luin että huutiksessakin myyt lasten vaatteita ja kysynkin että onko lähi aikoina pojan vaatteita tulossa myyntiin sinne? Tosin tiedän kyllä että hirmuinen homma on siinä!!!

  Ihanaista uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 18. Sari, tervetuloa lukijaksi!
  Olen vuoden yrittänyt saada huutikseen vaatteita, todella huonolla menestyksellä. Olen myynyt Akselin kirpparilla paljon tosin poikien vaatteet ei siellä liiku. Suurin osa pojan vaatteista menee sellaiseen kuntoon ettei niissä paljon myytävää ole, jotain ihan yksittäisiä juttuja on. Edelleen yritän saada huutikseen niitä, elättelen toiveita että kun paranen ja tässä tammi/helmikuussa ei pitäisi olla mitään ohjelmaa että niitä sinne saisin.
  Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti viihdyt lukijana <3

  VastaaPoista
 19. Voi että minä tykkään sinun blogistasi!Rupean vakkariksi nyt uuden vuoden alusta, aiemminkin olen kyllä täällä käynyt kurkkimassa ajatuksella ostettuja vaatteita ja tutulta tuntuvaa ajatuksenjuoksua. Blogisi on levollinen, ei liikaa eikä liian vähän vaan juuri sopivasti jotain mukavaa, piristävää, kaunista. Hyvää jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 20. Tähtimekko on täällä http://www.nextdirect.com/pt/en/shot/X45/4630/3
  olikin twopack - en eilen huomannut...

  VastaaPoista
 21. Jännää miten eri tavalla ihmiset ostaa.

  Meillä ei ole ainuttakaan poolopaitaa eikä pikeepaitaa. En tiedä mitä niillä tekisi, poika ei voi sietää poolokauluksia koska kiristävät aina liikaa. Pikeepaidoista tuli äidille yliannostus 80-luvulla.

  Zarasta on myös ihan turha ostaa meidän pojalle vaatetta, koska vaatteiden malli ei käy ollenkaan. Ja äiti ei tykkää vaatteiden värimaailmasta.

  Näin erilaisia olemme! Mutta hieno asia, olishan se niin tylsää jos kaikilla olis sama maku ja samat systeemit!

  VastaaPoista
 22. Kivoja löytöjä, meille (silloin harvoin kun käyn) Zarasta kotiutuu T-paitoja. Ne ovat olleet yllättävän kestäviä, eli erinomainen hinta-laatusuhde.

  Minä pyrin (paino sanalla pyrin) ostamaan alesta perusvaatetta, kesäksi T-paitoja, talveksi neuleita. Nyt en enää ole kauheasti ostanut varastoon paitsi seuraavaan kauteen, koska koot ovat arpomista. Aika maltilla tänä vuonna olen mennyt, en kyllä ole juurikaan kaupoille päässyt.

  VastaaPoista
 23. Hei,

  Olen metsästänyt Molo kidsin haalaria, vaaleanpunaista 98? En löytänyt nettikaupoista, mutta sitten täältä. Oletko ollut haalariin tyytyväinen ja olisiko ensi vuodeksi myytävänä? Ap

  VastaaPoista
 24. Miikkis, voi kiitos ihanista sanoista. Tosi kiva että viihdyt blogissa <3

  Tanja, kiitos, en ollut tuota huomannutkaan :))

  zanne, painajaiseni olisikin kun kaikki pukeutuisivat samalla lailla :D Aika pitkälle lapsiin varmasti tarttuu se vanhempien pukeutumistyyli-ja tavat. Tunnistan omissa lapsissa paljon sitä samaa miten minut on puettu ja niin varmasti heidänkin lapsensaaikoinaan ;)

  Katri, Luin juuti nettikauppapostauksesi joka todistaa ettei sinne kaupoille fyysisesti tarvitsekkaan päästä :D Sinulla oli taas kyllä napakymppi ostokset. Zaran laatu hintaan nähden on minusta hyvä, joihinkin trikoisiin on tullut reikiä ja punavalkoisetpaidat tuntuvat pesussa levittävän värinsä mutta jos paita maksaa 5,90, olen valmis ottamaan riskin. Nuo pojat muutenkin saavat kyllä vaatteet niin ruokottomaan kuntoon että vaihtuvuutta kyllä tule.

  Anonyymi, tuo haalari on viime vuoden malli, en muista onko tänä vuonna edes vastaavaa väriä ollut.

  Meidän haalari on kokoa 104cm ja se on valitettavasti varattu jo ystäväni lapselle.

  Onnea metsästykseen ja toivottavasti jostain haalarin löydät sillä tuo on kyllä haalareiden aatelia. Olen ollut todella tyytyväinen malliin ja ominaisuuksiin sekä materiaaliin. Heijastimet ovat parhaat mahdolliset, lapsi loistaa kuin ajovalot pimeässä talvisäässä.

  Kiitoksia jälleen vierailijoille :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥