20.1.2010

Palapelit on pop - kuvasarja.

Meillä tehdään nyt palapelejä.
Joka päivä.
Monta kertaa, uudestaan
ja uudestaan.

Palapelejä on 20 palan
sekä
25 palan versioita.


Saa nähdä kauan kiinnosta riittää.

Kirpparilta etsin usein palapelejä,
mutta monesti ovat aika hinnakkaita.
Mielummin sitten kaupasta uusi ja varmasti ehjä.

Tehdäänkö teillä?

24 kommenttia:

 1. Palapelit on pop myös meillä jos 3v:ltä kysytään :)

  VastaaPoista
 2. Tehdään mutta ei noin siistin näköisesti :D

  VastaaPoista
 3. Meillä innostus taisi olla huikeimmillaan siinä kolmen vuoden kieppeillä, nyt tosi harvakseltaan tyttö 4,5v enää tekee. 20 palan puisia ostelin parilla eurolla kirppiksiltä paljon, vaan noita noin 40 palaisia kun ei puisina oikein tahdo löytyä. Pahvisissa palat menee liian pieniksi tytölle.

  VastaaPoista
 4. Meillä palapelit oli pop jossain vaiheessa pikkuherralla, mutta nyt niiden tekeminen on jäänyt, kun sisko vain sekoittaa ja levittää palat ympäriinsä, sekä hukkaa niitä. Palapelien palat on lajiteltu pusseihin, ne ovat kaapissa säilössä.
  Ehkä se buumi taas jossain vaiheessa palaa :)

  ps. Hyvä tuo edellinen alepostaus, minä ostin noita raitapaitoja kappahlista kahdessa eri värissä esikoiselle ja hän tykkäsi todella paljon.

  VastaaPoista
 5. Myös meillä suosikkeja. Tehdään useasti.

  VastaaPoista
 6. Tehdään! On ollut hurjaa huomata, miten pienikin osaa tehdä jo monen palan pelejä.

  VastaaPoista
 7. Meillä viime talvena ei muuta tehtykään kuin palapelejä. Se oli tuolloin esikoisemme suosikkipuuhaa ja vieläkin palapelit kaivetaan esille!! Palapelejä meiltä löytyy vino pino, varmaan kolmisenkymmentä ja nyt helpommat ovat alkaneet kiinnostamaan kuopustakin... :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin tykätään palapeleistä! Nyt tuli tosi lievä ylilyönti, kun Ida voitti puikka-kisoista 260 palan lasten (!!!) palapelin - se odottaa ÄITIÄ ruokapöydällä puolivalmiina... Hmmm.. Minkä ikäisille se on, kun mullakin menee useampi päivä...

  VastaaPoista
 9. Voi tehdään, kyllä tehdään!
  Samoin kuin teillä, monta valmiiksi ja peräkanaa esille, yleensä lattialle.

  Itsellänikin on ollut palapelivaihe, tosin paloja on peleissä ollut huomattavasti enemmän kuin 25. Mukavaa hommaa :)

  VastaaPoista
 10. Ja meillä=) Poika 1v9kk on juuri oppinut 10 palan nuppipalapelien jälkeen tekee ihka oikeita palapalapelejä, joissa on 6-9 palaa. Voi sitä riemua!

  A&A

  VastaaPoista
 11. Kuinka vanha teidän tyttö nyt olikaan kun noin monipalaisia palapelejä tekee? Meidän 2-vuotias tekee 4palan palapelin hetkessä, niitä on 6 erilaista ja ne kasataan keskimäärin 20krt päivässä!

  VastaaPoista
 12. On POP, ovat olleet ekoista nuppipalapeleistä alkaen.

  Ihania kuvia täällä blogissasi, käyn aina välillä kurkkimassa ;)

  T. Vertin 2v 7kk äiti

  VastaaPoista
 13. Meidän kuopus 2,5v tekee innoissaan ja melkein joka päivä! Ennen joulua ostin Stockmannilta Barbapapa palapelejä jotka on sellaisessa ihanassa "muotorasiassa" ja niissä on isot ja kestävät palat! Äitikin tykkää hirmuisesti ;)

  VastaaPoista
 14. Meillä kans 2-vuotias on innostunut ihan viime aikoina! Ja 35 palan peli jo onnistuu! :)

  VastaaPoista
 15. Iltaa te ♥

  Jännä että niin moni on kiinnostunut palapeleistä ja kivaa :) Esikoinen ei ollut lähellekkään noin innostunut kuin kuopus. Palapelit ovat mukava mielenkiinnon aihe, kärsivällisyys siinä ainakin kasvaa.

  Tyttö alkoi pari kuukautta sitten tekemään noita 20 palan palapelejä, löysi kaapista pompun Cars-palapelin. Täyttää toukokuun alussa 3 v. eli olikohan silloin joku 2,5 -vuotias. Noissa lukee 3-6 vuotiaille mutta sehän on niin lapsesta kiinni että mikä kiinostaa ja tietty niissä kiinnostuksen kohteissa on varmasti taitava.

  Tietääkö joku että saako tuollaisissa tuplapaketeissa tuosta monipalaisempia palapelejä?
  Säästää kivasti tilaa nuo missä on 2 samassa.

  VastaaPoista
 16. Meillä tyttö teki 2,5 vuotiaana 40 palan palapelejä, mutta sitten innostus tavallaan lopahti. Nyt vuotta myöhemmin 3,5 vuotiaana tekee joskus 60 palan Muumipalapelejä, joten ei huimaa kehitystä palojen suhteen vuodessa:)

  VastaaPoista
 17. Meillä taas esikoinen eli poika on tehnyt palapelejä aina, 45-palainen taisi olla ennätys 3-vuotiaana. Viime vuoden aikana ovat muut lelut menneet edelle, mutta sopivat nuo palapelit paremmin pojan luonteelle kuin tytön (siis meidän pojan ja tytön). Poika teki (ja tekee vieläkin, kun sille päälle sattuu) aina palapelit samassa järjestyksessä ja loppuun asti, vaikka menisi keskiyöhön. Tytöllä ei kärsivällisyys vain riitä, jaksaa just ja just tehdä nuppipalapelin (6 palaa) yhteen menoon ja sitten on pakko päästä menemään. Hieman luonnekysymys tuo palapelien kanssa nyhrääminen. Itse siis kanssa viihdyn niiden kanssa....

  VastaaPoista
 18. Meillä on palapelejä 1-3:n pelin rasioissa. On sellaisia jossa kaikissa peleissä on sama määrä paloja, ja sellaisia joissa on esim 24,36 ja 54 palaiset pelit samassa rasiassa.

  Joskus vaikeutetaan rakentamista ja sekoitetaan kaikki palat yhteen kasaan ja siitä sitten rakennetaan eri pelit.

  Varsinkin monipalaisissa ja -pelisissä rasioissa kerätään kunkin pelin palat pieniin minikrip-pusseihin, nopeuttaa/helpottaa huomattavasti kokoamisen aloittamista.

  VastaaPoista
 19. Kolme ensimmäistä lasta teki palapelejä aikoinaan. Kuopusta ei voisi vähempää kiinnostaa. Aina välillä tarjoilen ja kaivelen niitä kaapista. Vaan kun ei kiinnosta niin ei.
  Minä tykkään tehdä :) Siis sellaisia 1000 palan pelejä.

  VastaaPoista
 20. Hei, en tiedä saako ismpia tuplapakkauksessa; syksyllä ostin Lauri Kilpa-autoa (12 ja 24 palaa) muistaakseni ihan Anttilasta (ei puuta, mutta hyvät palat). Ruotsista ostin juuri Cars-palapelin puisena 25 palaa, noi puiset on jotenkin ihanampia. Poika haluaisi tehdä joululahjaksi saamaansa Tuomas Veturi-palapeliäkin, mutta se menee vasta äidin kanssa (36 pahvista pientä palaa..).

  Joo, ja on outoa, että tuo vilkas poitsu on aina ollut silti hyvä rauhoittumaan palapelien ja kirjojen kanssa (piirtäminen ei sitten ole ollenkaan SE JUTTU!)

  Niin, ja mun ystäväperhe ottaa nuorimmaiselleen ravintolaan palapelejä mukaan. Tekee niitä rauhassa siinä pöydässä ennen tai ainakin jälkeen ruoan, kun muut vielä jatkavat syömistä!

  T. Vertsukan äiti taas ;)

  VastaaPoista
 21. Meilläkin on aina tykätty palapeleistä:)Vieläkin!
  Paljon olisi kaapissa niitä pienemmille sopivia, en uskonut että kirpparilta menisi,vaikka onkin hyväkuntoisia&kaikki palat tallessa...pitäisikö kuitenkin yrittää?

  VastaaPoista
 22. Niinu, no tietysti!
  Tai sitten myyt minulle ;)
  Vinkkinä että itse en ainakaan osta yli 4 eurolla. Jos on hyväkuntoinen missä on 2palapeliä, voin ehkä sen 4 euroa maksaa. Yleisesti etsin sellaisia 2-3 euron paketteja. Olin aika ihmeissäni kun Akselissä tosiaan viimeksi 6 eurolla niitä oli.

  Tänään kävin Br-leluissa ja näytti olevan myös "isompia" noissa tuplapakkauksissa. Ostimme vain Mikin jossa on 2 20 palan koska sen tyttö valitsi :D

  Minulle ei ole väliä monta palaa siinä pelissä on, vaan se että kuva on mieleinen tytölle ja tykkää tehdä :)

  VastaaPoista
 23. Ravensburgerin nettikaupassa on hienot valikoimat. Nopealla silmäilyllä en löytänyt palapelisalkkuja, jonka sisällä on useampia palapelejä. Saksassa olen niitä nähnyt myytävän ja niiden hinta on noin 9 e. Näissä palapeleissä on n. 70 palaa.

  http://www.ravensburger.de/web/Puzzles__3245369-3246417.html

  Oma lapseni teki jo 200 palan palapelejä 2-vuotiaana.

  VastaaPoista
 24. Aikoinaan esikoiselle ostelin kaikkia ihania palapelejä, mutta eipä kiinostanut koko aihe, vaikka rauhallinen lapsi onkin.
  Kuopus on kiinostuneempi koko aiheesta ja tykkää tehdä palapelejä vaikka taidot vaativatkin vielä hiomista.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥