16.1.2010

100cm / 18,5 kg haastetta.
Meillä on hienoinen ongelma housujen suhteen. Pojalta ne putoavat päältä ja tytöllä ne jäävät reisiin. Olen tässä nyt muutaman vuoden opiskellut, erehdyksien kautta, kokeilemalla ja pettymällä. Ja onneksi välillä myös yllättymällä. Käytämme housuja ympäri vuoden; ulkona, sisällä, kaupoilla ja kylässä, ne ovat monessa tilanteessa kätsymmät kuin mekko tai hame -vaikka tietysti mielelläni tytön niihin aina pukisin.

Minulle on tärkeää ettei lapsen housut purista, ovat helppo pestä ja niissä pitää olla hyvä liikkua. Ne eivät saa roikkua polvissa ja niillä pitää pystyä kiipeilemään. Tässä on aika paljon vaatimuksia jos lapsi sattuu olemaan pyöreä. Onneksi eri merkit ovat aika uskollisia perusmitoitukselleen eli kun löytää sen hyvän, uskaltaa siinä pysyä.

Farkut, sammarit, vuorelliset housut, leggarit sekä slimmit.
Siinä meidän housujako.
Polvareita unohtamatta.
Meillä on nyt Kenzoa, Monsoonia, Zaraa, Nextiä, Name It:ä, Cupcakea ja Gappia.
Yhdet Miss Sixtytkin.
Kaikista ruotsalaisketjujen malleista olen luovuttanut jo vuosi sitten,
vaikka menisivät jalkaan, ovat liian kapeita.

On paljon muitakin merkkejä...
...mutta nämä miellyttävät silmää sekä kukkaroa.
Name It:n leggarit käy, jos koko on tarpeeksi iso.
Näissä ei haittaa vaikka pituutta reilummin olisikin.
Nämä ovat hyvät vaikka toppien alla jos tietää että mennään
paikkaan jossa topat riisutaan.Zaran slimmit ovat uusin ja ehdottomasti mieleisin löytöni.
Ovat ylhäältä todella väljät, vaippakin mahtuu muitta mutkitta.
Näissä on paljon joustoa ja lapsi taipuu vaikka solmuun nämä jalassa.
Lisäksi ovat todella kivan näköiset - nämä ovat lempparit !Haalareita on todella vaikea löytää.
Tilaankin ne Nextiltä, nyt käytössä koko 4-5.
Tuohon kokoon ne taitavat loppua.
Otetaan siis ilo irti näistä nyt.
Meille ei käy
Gap
Monsoon
H&M, Lindex, KappAhl.
Lego menee, mallista riippuen, nippanappa.

Nextin baggie malliset farkut ovat ehdottomasti parhaita. Niissä ei haittaa vaikka pituutta on liikaa sillä ne voi kääriä ja laittaa napilla kiinni jolloin kiva vuorikangasta tai painatus näkyy lahkeensuussa. Perusmalleja en ole sieltä tilannut, enkä tilaakaan sillä pidän enemmän näistä brodeeratuista. Viime kesänä oli capreja farkkuna ja kankaisena ja kokona 3-4, olivat tarpeeksi tilavat mutta hivenen pitkät. Noissa haalreissa pituudesta menisi pienempi koko mutta massusta ei, eli käännämme lahkeista ;)

Gap on liian kapea. Etenkin kun vaippavara loppuu 3T:n, en usko että sitä isommat menevät, kun eivät nuo kolmosetkaan mene kiinni. Gymbolla on aika samanlainen mitoitus, niitä on kyllä käytössä ollut mutta en ole enää tilannut kun Nextit käyvät paremmin. Sanoisin että Gymbo on hyvä jos lpsi on pyöreä, mutta jos on vielä tuhdit reidet ja peppu niin eivätole ne mukavimmat mahdolliset. Kenzon sammarit ovat leveät mutta ehdottomasti liian hinnakkaat peruskäyttöön. Monsoonin farkkuja meillä on kahdet, eivät mene kiinni, ainakaan vielä. Legojakin on muutamat caprit, viime kesänä mahtuivat mutta niin nippanappa etten näitä pyöreille suosittele -Lego onkin meillä pojan housumerkki. Cupcake on leveä mitoitukseltaan mutta silti koon 4 housut ovat mielestäni hieman liian napakat vyötäröltä.

Tässä näitä merkkejä on nyt käyty läpi ja uskon että toistaiseksi pysymme pääsääntöisesti Nextin farkuissa ja Zaran slimmeissä. Varmasti tulee muitakin kaappiin ja kesäksi siellä onkin mm. Catiminin ja Clairen capreja/shortseja. Aika näyttää miten ne istuvat. Todennäköisesti tuo likka jossain vaiheessa menettää vauvamasunsa ja saamme ehkä käytöön Monsoonit ja Miss Sixtyt, niissä pituutta riittää vielä varmasti vuoden ajan. Säilytänkin nyt myös niitä housuja jotka eivät mahdu, sillä ne saattavat mahtua puolen vuoden päästä.

Otan mielelläni kuullakseni kokemuksia muistakin merkeistä. En jaksa enää niin metsästellä  housuja, kun nyt on muutama niin hyvä merkki tiedossa että tietää etteivät ne kesken lopu. Silti tietysti vinkit otetaan mielellään vastaan!


 

Toinen murheenkryyni ovat sukkahousut. Ei varmaan ketään houkuta ajatus kiskoa liian kapeita sukkahousuja liikkuvalle lapselle jalkaan, ei ainakaan minua. Mielestäni leveimmät sukkikset on H&M:llä, Bogilla., Minymolla ja Toffeella. Bogilla tosin on tosi kapeita yksilöitä leveiden lisäksi ja ennen sovitusta niitä on aika vaikea arvioida. Toffeella ja Minymolla on sensijaan aika suppea valikoima. Gymbolla on myös pulleammille reisille hyvä malli ja Zarankin sukkikset ovat joustavat.

Itse pidän henkan sukkiksia ehdottomasti hinta/laatusuhteeltaan parhaimpana, tosin monelta muulta merkiltä löytyy aika ajoin kivemman näköisiä. Pitkät alushousut olen korvannut leggareilla sillä mielestäni ne menevät silosemmin jalan ympäri ja eivät lökötä. Kaikki leggarit tuota tarkoitusta varten haen henkasta. Nykyään käytämmekin leggareita housujen alla enemmän kuin sukkiksia sillä Gore Tex-kenkien kanssa käytämme sekoitesukkia. En ole vielä päättänyt, saksinko kaikki pieneksi jäävät kivat sukkikset leggareiksi keväällä, näin ne ainakin saisi käyttöön.Tässä pientä lauantai-illan pohdintaa, pyöreiden lapsosten äideille.
Toivottavasti keskustelu jatkuu kommentoinnin muodossa.

***************************************************************
Lisähousupostausmalliesimerkkivertailu.Tässä likka on noin 98cm/18kg
Vesemmassa kuvassa on Nextin farkut, koko 3-4 (98-104cm)
Oikeassa kuvassa on Gapin farkut koko 3T
(n. 99cm)
Molemmat farkut ovat pituutensa puolesta ok, Nextit voi tietty kääriä auki,
jolloin pituutta tulee 10 cm lisää.
Kuitenkin malli on tyystin eri, Nextissä on tilaa ja Gapit ovat aika sukat...


Ps.
Tyttö ei ole pyöreä hampurilaisten vuoksi.
Emme syö niin usein mäkkärissä =D

41 kommenttia:

 1. Kiitos kokemuksista & vinkeistä!
  H&M:n housut olen kokenut neidille liian kapeiksi myös - hän on myös naisellisen pyöreä <3
  Laitamme Nextiltä sitten seuraavaksi housut kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Meillä tytöllä aikoinaan ongelma oli toisinpäin. Tyttö oli pieni, hento ja todella siro, alipainoinenkin. Kaikki tippui päältä eikä siihen aikaan housuissa edes ollut säädettävää vyötärökuminauhaa. Onneksi tämäkin on muuttunut 15 vuodessa.
  Pojista 11-vuotias on pyöreä, vatsakas. Housut on oikea ongelma kun myynnissä ei ole kuin kapeaa. Joskus tekisi mieli laittaa kauppojen sisäänostajille aika tiukkaakin tekstiä.

  VastaaPoista
 3. Meidän poika on muuten samaan kaliiberia kuin teidän tyttö ja myös samassa kuussa syntynyt. Ehkä hän on inan pidempi, mutta ongelma on sama. Isoveljen housut on pakko laittaa kiertoon muualle, ei mene nappi kiinni...

  VastaaPoista
 4. Niinpä.Meillä se sama ongelma pojan kanssa,eli mikään ei meinaa pysyä jalassa...
  Sulta olen saanut vähän vinkkiä,mutta ongelmana täällä meillä on saatavuus...tänään tein muutaman löydön,ihan sattumalta sopivia:)Tosin huomasin myös toisen ongelman;hihojen mitta ei meinaa missään koossa riittää...

  VastaaPoista
 5. Täydellinen postaus, sopii juuri meidän pyöreälle tytölle. H&M:n housut huomasin tosiaan kapeiksi vasta nyt kun ostin sieltä sammarit ja Pinja sai kiukkukohtauksia kun ei päässyt kiipeämään niillä, eli taitavat jäädä kaappiin. Samat virheet olen tehnyt KappAhlin ja Lindexin kanssa. Lindexin housuja ei meiltä nyt löydykkään. Meillä on paljon Nova Staria, vaikka onkin aika arvokas housu merkki, mutta ne on parhaimmat housut meidän tytölle mihin oon tällä hetkellä törmännyt. Ei kiristä, pitkä ikäset ja kiipeylyt onnistuu. Meandin pöksyjä käytetään myös ahkeraan, niissä sama homma, että ei kiristä. En itesekkään tykkää olla tiukoissa housuissa niin tuskin lapsikaan tykkäisi.

  VastaaPoista
 6. Silloin kuin nyt 13 v esikoinen oli alle kouluiässä, housut oli mitoitettu nykyistä paljon väljemmin ja oli vaikea mistään löytää tarpeeksi kapeita. Sitten muoti muuttui ja pyöreämmälle (lanteikkaammalle) tosikoiselle on ollut todella vaikea löytyy housuja, jotka mahtuvat päälle.

  VastaaPoista
 7. Hienoa että postaukselle oli kysyntää! Tosi miellläni teen sellaisia yleishyödyllisä bloggauksia :)

  Tuossa Nextissä pitää muistaa että kannattaa ottaa se isompi koko, en nyt hetkeen ole likalle Nextin housuja laittanut mutta uskon että vaikka onkin tuon 100 cm, jää silti tuohon kokoon 3-4 hyvin tilaa.

  Katja, no tässä ollaan tuskasteltu kohta 9 vuotta pojan kanssa jolta housut tippuu. ONnEKSI nykyään on vyötärökumpparit ja Lego ;)

  Sanna, Next on oikeasti kapempaa mitoitusta, mutta kun ottaa isomman koon niin se on todella hyvä ja tosiaan tuo leveälahkeinen housu antaa tilaa myös reisille. Juuri tuo lahkeiden käännettävyys Nextissä tuo sen pelivaran :)

  Marika, meneeköä se siis aina niin että ensimmäinen korsi ja toinen kinkku :D

  Niinu, Legolla on kapea mitoutus, Aapiskukossa on nyt Legolta ainakin vuorellista kangashousua ja jotain farkkua muistaakseni Alessa. Ehdottomasti kannattaa harkita tilaamista Gymbolta, meillä on ollut sieltä pojalle Slim-mitoituksen farkkuja.
  Zarassa oli myös iso kasa housuja alessa, siellä oli myös resorivyötäröfarkkuja, Zaran paidoissa on minusta aika pitkät hihat myös.

  Meeri, niin se menee, erehdyksien kautta voittoon. Ei tämä slimmi muoti nyt juurikaan suosi pyöreitä, etenkään kun muutenkin tyttöjen vaatteista tehdään kapeampia kuin poikien :(

  Laitoin tuohon loppuun nyt hieman lisämateriaalia vertailun vuoksi :)

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo napakuva :D

  Meillä on senttejä yli 10 enemmän, mutta kiloja saman verran. Poika tuntuu istuvan nykyiseen vaatemuotiin oikein hyvin, eli aika hoikille on nämä nykypökät suunniteltu. Onneksi vyötäröllä on säätöjä ja varsinkin farkuista tarjolla lukematon määrä erilaisia mallivaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 9. Joas on myös melko pyöreä etenkin masun kohdalta, mikä aiheuttaa välillä ongelmia. Meillä on kaikki varastoon ostetut farkut käyttämättä, sillä vaikka eivät ole reisistä kireät, niin masua kyllä puristaisi löysimmälläkin säädöllä. Ja muutenkaan en tykkää käyttää oikeaa farkkukangasta olevia vaatteita noin pienillä.
  Niinpä lähes kaikki Joaksen housut onkin legginssejä tai kapeita, mutta joustavia trikoopöksyjä ja niissä käytetään kokoa 98/104, koska lahkeiden pituus ei haittaa. Sama juttu t-paidoissa, koska 92 kokoa pienemmissä napa vilkkuu, kun paidat nousee liian ylös. Joaksen 1v3kk mitat on 84cm ja 12.2kg eli pituus ja paino on kyllä oikeastaan ihan tasapainossa, mutta siitä huolimatta tuolla on vaan söpö pömppömasu.

  Mä itsekin olin n. 2.5 vuoden ikäiseksi melkoinen pullukka, mutta siitä eteenpäin taas ikäisekseni pitkä, mutta todella hoikka eli saa nähdä kuinka Joaksen kanssa käy.

  VastaaPoista
 10. Meilla housuongelma on ratkennut niin etta - kumpikaan ei kayta. Superhoikka neitokainen liihottelee mekoissa ja leggareissa ympari vuoden (loydettiin lopulta leggings-merkki joka ei putoa paalta juostessa).

  Poika puolestaan kieltaytyy kayttamasta pitkia housuja. Onneksi asutaan lampimassa, nauttikoon siis pitkista shortseistaan (kylmana paivana hoystetaan sukilla) niin kauan kuin tata iloa kestaa. Shortseissa sekin ilo etta housunpolvet ei kulu puhki:)

  VastaaPoista
 11. Ja edellinen anonyymi antaa viela aanen korsi ja kinkku -teorialle.

  VastaaPoista
 12. Telma on huomattavasti pikkuisempi ja keveämpi, mutta toki silläkin on pyöreä vauvamasu ja osa Gapin farkuista on ollut mahasta turhan kireitä. Meillä on ahkerimmassa käytössä päiväkotitrikoiden lisäksi nyt parit Bodenin sammarit, niissä on kuminauhavyötärö ja sopisivat paljon pyöreämmällekin.
  Esikoisen kanssa on sitten ollut aina päinvastainen ongelma, pituutta on ollut paljon pienestä pitäen mutta kiloja hyvin vähän. Jossain vaiheessa kaikki housut tippuivat jalasta. Jo pari vuotta sitten jäivät kaikki lastenkoot pieniksi kun jalat ja kädet ovat niin pitkät joten ne vaateongelmat eivät ole vieläkään ohi.

  VastaaPoista
 13. Tämä ei liity mitenkään tohon painojuttuun, mutta sulla on tosi pitkä tyttö. Meidän poika oli 3-vuotisneuvolassa 100cm ja 14,5kg, ja neukkatäti taivasteli kuinka pitkä hän on, kuulemma 4-vuotiaan kokoinen. Eikös sun tyttö ole vielä alle 3-vuotias?

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä postaus. Meillä on molemmat pojat olleet pullukoita pienenä. Sellaista kehonrakentajatyyppiä. Vieläkään isompi ei ole mikään riuku, mutta monet housut ovat silti liian leveitä. Luulen, että poikien housut ovat muutenkin mitoitukseltaan leveämpiä kuin tyttöjen housut (samoin muutkin vaatteet), joten tuo pullukkuushaaste korostuu tytöillä. Meillä on ainakin käynyt monet H&M:n liian leveät housut.

  Eikä se pullukkuus tuossa iässä vaadi hampurilaisruokavaliota.

  VastaaPoista
 15. Kiitos tästä!
  Meillä tosiaan masussa on kumpu, jonka koko tosi vaihteelee sen mukaan paljonko syöty ja milloin käyty potalla :)

  Meillä on vielä housut olleet aika pitkälti "vauvojen" osastolta ja niissä on ollut joustoa vyötärössä. Ekan kerran oikeastaan huomasin tuon kummun, kun lindexiltä ostetuista farkuista tyttö avasi napin kokoa ajan. I know, eihän se oo kiva jos puristaa! H&M:ltä meillä on sellaiset sammarit jossa sydän polvessa ja niiden vyötärö on tosi reilu, joudun jopa käyttämään kiristintä, hamstrattu myös ensi talveen, malli kiva bootcut. Cupcakesta samaa mieltä, meillä sydänpolvifarkuista 98 odottamassa ja vyötärö näyttää tosi pieneltä. Muistin sun zara vinkin ja noita siellä katselin, mutta mä epäilin et mahtuuko niihin vaippa (isojen puolen leggaritkin oli tosi matalia!), ehkä mä uskon ja haen yhdet kokeiluun. Kenzo ei oo mun makuun, mut täytyy hypistellä jossain. Sukkahousuista meille tulöi kahdet MP-merkkiset ja olen aivan myyty, niitä tarvisi jostain saada lisää. Gantin ruutusukkisten ulkonäkö on musta paras, mutta hinta-laatu ei kohtaa ainakaan normihinnalla!

  VastaaPoista
 16. Hyvä aihe! Meillä on täysin päin vastainen ongelma, nykyisestä slimmi muodista huolimatta. Mittaa likalla on nyt 88cm ja 10,7kg. Housujen löytäminen on tuskallisen vaikeaa.

  Onneksi nyt Lontoon reisulta tuli löydettyä useammat Gapin housut, mutta housuista on edelleen pulaa. Satunnaisia löytöjä olen tehnyt Name itistä, Legolta sekä benettonilta. Aikalailla kaikki teidän käyttämät merkit on out tai sitten esim. minymon trikoissa on edelleen käytössä koko 74. Ja Gymbolta saa slimiä, mutta ei ole saanut pienten koista...

  Usein vaikka löytyisi kapeita niin ne on sitten niitä täysin tavallisia sinisiä pillifarkkuja ja rajansa niidenkin määrällä. Lähes aina kaikki brodeeratut ym. muut ihanat tyttöjen jutut on liian leveitä.

  VastaaPoista
 17. meillä on lapset nyt 90cm/15kg ja 102cm ja 15kg.. ei tosiaan onnistu kierrättäminen farkuissa, vaikka ne olisi kuinka nättejä-ostin ihanat pillifarkut kokoa 92cm kun pinsku oli jotain 85cm, ja eihän ne menneet mahan kohdalta kiinni edes :D

  VastaaPoista
 18. Kiitokset täältäkin! Tämä pitää lukea ajatuksella ja vinkkejä käyttää toisinpäin. Meillä kun on tuo ongelma toisin päin, tyttö 90+ painaa alle 12 kiloa ja kaikki housut, joissa ei ole nappikuminauhaa solahtavat nilkkoihin;) Ongelmaa "pahentaa" vaipattomuus, vaipat olivat käytössä vain 74 vaatekokoon saakka. Viime kesänä jäivät käyttämättä mm. kaikki H&M:n perustrikoocaprit, kun niihin olisi tarvinut henkselit;)

  VastaaPoista
 19. Erittäin aiheellinen ja selkeästi näppikset-laulaa-postaus ;) Housut ovat todella yksi murheenkryyni, paitojen lisäksi :) Onneksi on säätövyötäröt ja legginsit. Meillä ilman vaippaa tippuisi monet housut, mutta kun vielä vaippa useimmiten on, ei hätää. Suosikkihousuja eri mallisina on H&M, GAP, NameIt, Benetton, Tutta, Children´sPlace. Lindexin pöksyjä on, mutta koon kanssa oltava valpas. Neiti on 1v10kk ja jotain 90 ja 12 kg (1,5v=88 ja 11). Miehen kanssa katsellaan yhdessä sun ottamia kuvia, koska kuvausta täälläkin "harrastetaan". Upeita ja taiteellisia, sulla on silmää. Mitä käsittelyohjelmaa käytät ja millä putkella kuvailet?

  VastaaPoista
 20. Voi hitsi mikä pettymys, kun ensin aloin tämän pstauksen takia surffailemaan Nextin sivuilla (meillä myös roteva tyttönen, jolle ei farkkuja/kangashousuja tahdo löytyä), löysin Pipsaakin, nuoremman tytön suosikki-possu, ja kuvittelin löytäneeni synttärinlahjan hälle. Ihania uimapukujakin oli, meillä olisi tarvetta. Hinnat tosi sopivat. No, sitten vasta rupesin katsomaan että miten tilaus suomeen... siellä olikin suomelle oma sivunsa, huomattavasti kalliimmat hinnat eikä kaikkia vaatteita ole edes siellä. Äh, taitaa tilaus sitten jäädä tekemättä kuitenkin... Vaikka mietin kyllä housuja vielä. Tyttöni on kohta 4, käytetään jo 110-116 vaatetta, kävisiköhän tuo 4-5 koko vielä? Bodenilta olen tilannut 5-6.

  VastaaPoista
 21. Moi, meillä Kasper on aina ollut hoikka ja hyviä farkkuja on ollut JC:n, Hilfigerin ja Leviksen (niitä, kun aikaisemmin sai tilattua JCPenneyltä kohtuullisilla postikuluilla). JC on valitettavasti supistanut lastenvalikoimaanasa, mutta ainakin Itiksessä ja Isossa Omenassa pitäisi olla.

  Emilialla on ollut vain parit farkut. Name Itit olivat ihan hyvät, mutta esim Espritin ja Leviksen pillit olivat niin puikat ettei reppana päässyt ne jalassa edes konttausasentoon, vaikka olivat pari numeroa liian isot...

  VastaaPoista
 22. Mua on farkkujen kierrätyksessä lapselta toiselle harmittanut juuri tuo miten eri mallisia saman perheen lapset voi olla. Perusfarkut on niin sukupuolineutraaleja että ne luulin voivani kierrättää tytöltä pikkuveljelle, mutta eipäs onnistukaan kun tyttö on siro ja pitkäjalkainen, mutta poika onkin lyhytjalkainen ja hyvin roteva... Meidän pullealle pojalle muuten sopii yksi PO.P:in farkkumalli, joka on sellainen aika leveälahkeinen ja jossa on vyötäröllä sekä lahkeissa resori, unohdin jo olitko vielä näitä kokeillut vai et...

  Adeleide

  VastaaPoista
 23. Hei!
  Kiitos jälleen supermielenkiintoisesta bloggauksesta!
  Mari

  VastaaPoista
 24. Mielenkiintoinen postaus, vaikkakin meillä ongelma täysin päinvastainen. 9v. pojalla ja 4v. tytöllä tippuvat lähes kaikki housut jalasta. Zarasta olen molemmille löytänyt kapeita malleja sekä Espritin housut pysyvät vyötäröstä hyvin ylhäällä.

  Legoja en ole juuri missään nähnyt. Ymmärsinkö nyt kommenteista oikein, että Gapin housut olisivat suht kapeaa mitoitusta? En ole uskaltanut niitäkään ostaa kokeeksi, kun ne on ulkomailta hommattava ja palautus ei onnistu.

  Olisi mukavaa, jos ehtisit jossain välissä tekemään vastaavanlaisen postauksen pojan vaatteista. Meillä housujen lisäksi myös paidat tuottavat nykyään ongelmia, kun nekin tahtovat roikkua päällä, kun ovat liian leveitä. Onneksi hupparit rulettaa nykyään :). Lisäksi koon kanssa on ongelmia, kun 134cm vaatteita ei meinaa mistään löytyä. 128cm on juuri jäämässä pieneksi ja 140cm vaatteisiin poika vielä hukkuu. Huoh! Kyllä on vaikeaa....

  VastaaPoista
 25. -J-, Vyötärökumpparit ovat pelastus ;) Itse olen pojanhousuissa aika pitkälle keskittynyt Legoon sillä Legotovat kapeita, niissä on piikokumppari ja joka mallistossa" kivoja" malleja. Lisäksi niissä on yleensä sopivan levyiset lahkeet, suurimmassa osassa kapeita farkkuja nimittäin on myöskapeat lahkeet joista en itse pidä.

  Saara, Joas on ollut innoittajani leggareihin ;) Vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakkaan käyttäväni slimmejä tai leggareita tytöllä mutta Joas näytti niin hyvältä niissä että päätin kokeilla. Nuo käyttämämme Name It: leggarit ovatkin ihan trikoota ja mielestäni sopivat todella hyvin hieman pyöreämmälle lapselle. Sama juttutuon koon kanssa, pitä olla hivenen reilu jolloin pituutta on hieman "liikaa" mutta sehän ei haittaa. Napa Padméltakin vilkkuu paidoista koska on tuo kumpu kierrettävänä :D

  Anonyymi, kunpa asuisimmekin paikassa jossa voisi ympäri vuoden olla mekoissa ja shortseissa! Tiedän että lapsetkin tykkäisivät <3

  Roosa, osaatko arvella mikä koko Bodenin housuista olisi Padmélle hyvä? Tilasin viime kesäksi pompulle sieltä pitkiä shortseja ja ne olivatkin aivan lempparit koko kesän. Mielestäni pitkäraajaisille passeleita vaatteita löytyy mm. Benetonilta, Sisleyltä ja Zarasta =)

  Anonyymi, jep :D Tyttö täyttää toukokuussa 3 vuotta ja on todella pitkä. Olimme hetken jo neuvolan kasvuseurannassa mutta koska kulkee omaa käyräänsä tasaisesti ei lisäseurantaa nyt enää tarvita. Pituutta voi selittää yli 190 senttinen isä joka on samassa iässä ollut tyttöä noin 5 cm pidempi. Kasvutapa on kuulemma voimakkaasti perinnöllistä.

  PikkuSanna, no sepä se onkin että meidän lapset ovat juuri "vääriä" nykyvaatemitoituksiin :D Olen ostanut pompulle vaatteita myös tyttöjen osastolta, etenkin yksivärisiä paitoja koska ne ovat paljon kapeampia kuin poikien paidat. Satunnaisilla hampurilaisilla tuskin kukaan lihookaan, ne ranskalaiset taitavat olla paljon epäterveellisempiä ;) ...hivenen pelkäsin että joudun hyökkäyksen kohteeksi yhden kuvan perusteella ...

  -Anni-, itse ostaisin mielelläni niitä henkan sydänpolvisammareita,mutta tiedän kokeilematta etteivät ne mahtuisi likalle. Se on harmi sillä ovat todella kivannäköiset. Zaran sammarislimmeihin mahtuu vaippa, meilläkin on vaipat vielä käytössä ulos mentässä,lisäksi alle mahtuu lämpöpitkikset. Meillä on niistä koko 104, joka on hivenen pitkä mutta leveys on tuossa oikea ja ne ovat ainoat housut jossa kiristän vyötärökumpparia muutam sentin ;) MP:n sukkiksia on meilläkin ollut, ovatkin hieman ohkasempia kuin henkan eli kevääksi ja kesäksi kivoja. Tommyn sukat ovat aivan liian kapeita mutta Gantin sukat ovat todlla passelit pullukampaankin jalkaan, eivät kiristä nilkastakaan.

  Nanna, viimeaikoina Henkalle on tullut jatkuvalla syötöllä kivoja brodeerattuja farkkuja jotka ovat todella kapeita, Olen siellä harmitellut ettei mitään toivoa että mahtuisivat likalle eli ehdottomasti ovat passelit kapeammalle lapselle ;)

  Suvi, tuossa ylempänä jo onkin jotain vinkkejä kaposille. Mulla on pelkästään tuo 400D:n kittiputki, hankintalistalla on laajis mutta toistaiseksi en ole vielä tehnyt mitään sen hankkimisen eteen :D Käytän Gimppiä kuvankäsittelyyn, tosin olen älyttömän huono siinö, mutta opin pikkuhiljaa lisää. Rajaus, kontrasti/kirkkaus ovat lähinnä toimintoja jota siitä käytän. Ja kiitos ;)

  Josefin, Next muutti sivujaa hiljattain ja uudet sivut ovat todella tahmeat. Kaikkia lisenssituotteita ei Suomeen saakaan tilattua, se on hieman harmillista. Niitä saattaa kuitenkin löytä esim. Englannin Ebaysta. En osaa sanoa menisikö tuo isoin pienten koko, muistaakseni se on senteissä 104-110, meilläkin on sitä käytössä mutta lahkeita pitää kääriä noin 5 cm. Bodeniin en osaa verrata sillä tytöllä Bodenin housuja ei ole.Itse olen tehnyt niin että tilaan sellaista kokoa ensin jonka tiedän mahtuvan ja sitten seuraavaan tilaukseen mahdollisesti myös pienempää. Postarit ovat niin edulliset ettei se juurikaan kustannuksia nosta.

  ...jatkuu...

  VastaaPoista
 26. Pirjo, en ole vielä ajatellut että pojalle voisi toki etsiä farkkuja ihan farkkukaupoistakin kun pituutta on niin paljon :D Kiitos hyvästä vinkistä ;) Name It:n ja Espritin farkkuja meilläkin on ollut Legon lisäksi, olen kyllä tykännyt. Tytölläkin oli pienempänä mutta eivät ne oikeen istuneet kun olivat liian kapeat :D

  Adeleide, popilta olen muutaman kerran farkkuja katsonut mutta niissä tuntuu olevat aika kapeat lahkee? Tai sitten en ole vaan katsonut tarpeeksi tarkasti.Periaatteessa pidän ihan perusfarkuistakin mutta niin kaun kun löydän vielä brodeerattuja jne. farkkuja, ostan mielummin niitä.

  Mari, olkaapa hyvä :) Tämä onkin nostattanut paljon keskustelua.

  Olivia, kyllä ne Gapit kapeahkoa ovat, tai sitten normaalia. Niissä on kuitenkin säätökumppari ja vaippavara tietääkseni loppuu kokoon 3T. Kannattaa ehdottomasti kokeilla sillä meillän on ainakin 5:et ylimääräiset Gapin housut joita emme voi pitää koska ovat liian kapeat :D Legoa myy mm. Jesper Junior ja Aapiskukko :) Ylempänä olikin jotain vinkkejä kaposille pojille, voin kyllä tehdä jossain vaiheessa korsien vaatebloggauksen myös :)


  Kiitos kaikille osallistumisesta keskusteluun. Varmasti monelle paljon hyädyllisiä vinkkejä täällä <3

  VastaaPoista
 27. Tosi hyvä postaus hyvästä aiheesta. Meillä on ollut ongelma vastakkainen, joten mielelläni odotan bloggausta pojan housuista. Meillä on kaikki kolme lasta ollut hoikkia ja pitkiä ikäisekseen. Kaikki energia tuntuu Niklaksellakin menevän pituuskasvuun. Ja osa pitkistä kalsareistakin putoaa jalasta... mm. mini rodinin paksummat legginsit eivät pysy jalassa. IKKS:n housut ovat malliltaan meille hyviä, mutta noita raaskii ostaa vaan alesta.

  Joo meillä siis voi joskus näyttää siltä, että äiti syö kaikki ruoat ja lapset ovat nälässä:)

  VastaaPoista
 28. Meillä on ihan sama ongelma housuissa nuoremman tytön kanssa. Olen myös huomannut, että Zarasta, melkeimpä ainoastaan, löytyy istuvat ja mukavat housut. Täytyypä kokeilla Nextiä. Niitä ei meillä olekkaan.
  Kiitos ajankohtaisesta postauksesta. Meillä olisi juuri farkkujenkin tarvetta. Niistä on pullukallamme huutava pula! ;)

  VastaaPoista
 29. Meillä esikoinen on se kinkku ja toinen korsi, eli välillä menee toistekin päin. Ja kinkku vaikuttaisi pysyvänkin kinkkuna, ikää on jo 5,5 v, ei ole siis pelkkää pömppömahaa vaan on rakenteeltaan rotevampi.

  Suurkiitos minultakin näistä vinkeistä, NameItin leggareita pitää käydä katsastamassa ja muut merkit pistän korvan taakse kunhan joskus pääsee laajempien valikoimien äärelle. Jostain syystä olen tätä nykyä tosi huono tilaamaan mitään netistä. Henkkamaukalta olen jotkut housut ostanut poikien osastolta, ne on selvästi leveämpiä kuin tyttöjen mallit, mutta sitten se ulkonäkö ei taas välttämättä niin miellytä. Onneksi tulee kesä niin voi ostaa isompia capreja, ei haittaa vaikka nilkat vähän vilkkuisivatkin.

  VastaaPoista
 30. Meilläkin asustaa yksi vähän pyöreämpi pikkuneiti ja monesti nykyinen lasten housumuoti on toisiaan vähän turhan kapeaa ja tiukkaa. Ja miksi vyötäröistä pitää tehdä niin matalia että peppuvako vilkkuu, jos lapsi vaikka vähän kiipeilee?! Onneksi on niitä kivoja baggiemallejakin tarjolla, jotka sopivat minusta muutenkin lapsille ihanasti. Täällä kyllä tykätään mekoista ja hameista jo kovasti ja niiden kanssahan ei juurikaan ongelmaa ole. Säätönauhat ylipäätään ovat hyvä juttu, ne mahdollistavat sen, että samat vaatteet sopivat toivotavasti vielä pienemmällekin joka vähän pikkaraisempi tapaus.

  VastaaPoista
 31. Mua kiinnostais kapean pojan housu-postaus kovasti!
  Meidän 5v Automies kun on yli 120cm pitkä ja painoa n. 1,5kg enemmän kuin teidän Padmella. Eli mies on LAIHA, liian laiha. Kaikki aina tippuu päältä.
  GAP todettu numero 1 tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 32. Katri, meille tuli hiljattain ekat Ikks:n housut, pojalle semmoset collarit,. Olin yllättynyt miten pieni vyötärö niissä on ja ilmeisesti muissakin merkin housuissa?

  houtten, hyvä että tuli tarpeeseen, muista että Nextiltä kantsii ottaa 1koko isompi jos on pullukampi :) ...siis kohde, ei tilaaja :D

  Perla, samaa olen itse ajatellut, onneks tulee kesä ettei ole niin väliksi jos vähän maha vilkkuu :D Luulen että meilä myös tyttö on raskasrakeisempi kuin poika, vaikea kuvitella että hän kinkusta ihan korreksi muuttuisi...

  Kirsikka, samaa olen ihmetellyt minä. Aika kauhulla katson seuraavaa henkkamaukan osastoa. Jos kasvu jatkuu näin, siirrymme sinne 5-vuotiaana viimeistään ja ne vaatteet eivät todellakaan ole sen ikäiselle sopivia. Asoksella oli muuten tosi mainiot "boyfriend"-farkut ;) Kävin muuten blogissasi, aivan ihana paikka <3

  Anrinko, muistaakseni pomppu oli noin 6v./128cm ja 19 kiloa :DD Eli laihuus, se on tuttua. Yritän saada aikaan sitä bloggausta ennen kesää ;)

  <3

  VastaaPoista
 33. Niiin tuttua :)

  7-vuotias poika on meillä 130 cm ja 24 kg ja niin hoikka, että ostamani Zaran mukamas tosi kapeat housut olivat aivan liian leveät ja kuminauhaa piti kiristää niin paljon, että eivät ole kuulemma hyvät päällä. Meillä hyviksi todettu H&M ja Lego.

  Tyttö on sitten eri mallinen, ikää 4 vuotta, pituus 110 cm ja painoa 20 kg. Ja juuri ostin nuo H&M:n sydänsammarit, jotka ovat hänelle tosi tiukat :/ No... tämä on meillä ratkaistu niin, että tyttö käyttää lähes aina sukkiksia ja hametta.

  Sukkahousut ovat intohimoni, parhaimmasta päästä ovat Seppälä, Gymboree ja Gap. Zaran sukkahousuja meillä ei ole, koska mun mielestäni heidän vaaleanpunainen ei ole hyvän värinen... ja jostain syystä suurin osa sukkahousuista on jotenkin vaaleanpunaiseen vivahtavia :)

  -Rose

  VastaaPoista
 34. Hih =D Pitää varmaan meidänkin painua sitten Zaraan. Meillä lapset ovat ihan molemmat kasvaneet hirveellä kiireellä, eli vauvamasu on ollut jäljellä pitkään ja tämä ongelma on suurin juuri koossa 98-104-110 ja sitten ainakin pojalla helpottui, eli lähti se massu pienenemään - housut mahtuu nyt taas jalkaan, kun ollaan koossa 116, 122.

  Tyttöjen vaatteissa on kyllä muutenkin ihan maailman tyhmin mitoitus, en halua pukea tyttöäni alle kouluikäinen napapaitaan ja lantiofarkkuihin. Tällä hetkellä kyttään kaupoista sellaisia väljiä housuja ja kun osuu kohdalle, niin nappaan mukaan. Perusfarkkuja on ihan turha yritääkään saada mahtumaan.

  VastaaPoista
 35. Oletko kokeillut Polarn o. Pyretin sukkahousuja? Niitä moni kehuu kun eivät mene sellaisiksi tiukiksi pesussa ja jalkaterän pituuskin on riittävä. Monesti niitä on herkullisen värisiä ja kuvioisia.

  VastaaPoista
 36. Aaah, tulipa roppakaupalla vinkkejä, kiitos! Pyöreämpää liki 3v. tyttöä vaatetan minäkin. Viime aikoina on menty pitkälti velourhousu- tai tunika/hame+leggings-linjalla, ehkä nyt rohkaistun taas farkkujahtiin. Zaraa ei meiltäpäin löydy, harmi.

  VastaaPoista
 37. Hmm, popin sukkiksia en ole kokeillut,ei ole edes käynyt mielessä :D Johtuu siitä että epäilen ettei siellä ole vaaleanpunaisia, muttä pitää käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
 38. Meillä on Idalla noita samoja Zaran sammareita ja ovat ihan täydellisiä. Hassua, että Zaran housuilla on sellainen maine, että ovat vain superhoikille, koska asia ei tosiaan ole niin...

  VastaaPoista
 39. Tanja, äläpä muuta virka :) Kävin juuri henkassa, ei toivookaan että sieltä yhdetkään housut mahtuisivat Padmélle....

  VastaaPoista
 40. Taitaa ne useimmiten olla voimakkaita värejä, mutta viime keväänä ainakin oli vaaleanpunaiset, joissa oli valkoisia ja heleänvihreitä raitoja:) Keväällä on enemmän heleitä värejä ja syksyllä voimakkaita ja tummempia värejä, vaatteissakin.

  Itse en tykkää läheskään kaikista popin vaatteista ja väreistä, mutta joukossa on välillä jotain tosi kivaakin. Raidallisia sukkia kivoissa väreissä, laadukkaita pitkiäkalsareita, kapeita farkkuja ja joitakin paitoja tullut ostettua, samoin ulkovaatteita.

  VastaaPoista
 41. Vintage, jes! Oikein hyvä tietää niin osaan pitää silmällä ♥

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥