7.9.2009

Musta musta on ihan must!



Olimme viikonloppunäyttelyssä sunnuntaina. Kurja ilma ja lapset pitävät autoista niin miksikäs ei. Koska sain Tanjalta inspiksen mustiin leggareihin (toki näihin heti ihastuin täysillä), päätinpä pukea lapsille mustaa vaihteeksi.

Mustahan jakaa mielipiteitä -paljon. Joko siitä pitää tai sitten ei. Moni mieltää mustan synkäksi ja aikuisen väriksi ja lapsille onkin vähemmän tarjontaa mustasta... tosin tämähän on muuttumassa pikkuhiljaa. Mustasta tulee helposti mieleen synkkyys, tyylikkyys, tylsyys ja pelkistetty vaate. Mieheni totesikin minulla parkkipaikalla "Nuo lapset on puettu tosi tyylikkään näköisiksi tänään." Mutta onko musta tylsä? Vai onko sen leikkisyys vain kiinni siitä miten sitä käyttää?Musta on ainakin käytännöllinen, siinä moni lika jää näkymättä.

Mihin sinä vedät rajan? Minkä ikäisenä lapsen voi pukea mustaan?

Minä pidän mustasta, En pukisi pienelle vauvalle mustaa mutta tytön myötä on rajani alentuntut, hänellä oli ensimmäinen musta vaate 1,5-vuotiaana. Pojan vaatekaappiin musta on kuulunut jo jonkin aikaa, tosin nyt taitaa olla pojalla vähemmän mustaa kuin tytöllä :D

Mustaan käy likipitäen mikä väri tahansa eli sitä on helppo piristää, mutta tuleeko kontrastista sillon liian voimakas ja viekö se lapsen persoonasta jotain pois?


Mekko Mee Too, leggarit Name it.
Lenkkarit Etnies.


Pipo Po.P, huppari Gymboree.


Pipo Po.P, takki H&M.


Pipo Po.P, takki H&M.

Hauskaa viikonalkua, toivottavasti ei vedä ihan harmaaksi ;)



27 kommenttia:

  1. Musta on pop, vaikka en sitä niin kovin usein lapsillani käytä.
    Itseasiassa tytöllä ei ole yhtään mitään mustaa. Ei vaan ole hänen värinsä.
    Minusta mustaa voi käyttää vaikka vauvalla. Niin riippuu lapsesta ja vaatteen tyylistä.
    Ei musta aina ole synkkä tai ankea. Moni muukin väri voi olla ankea jos vaate muuten tylsä.
    Sun lapsille musta kyllä sopii. Näyttävät raikkailta ja pirteiltä ja ehdottomasti tyylikkäiltä. =)

    VastaaPoista
  2. Omaan silmääni Padme on kyllä tyylikkään näköinen. Toisaalta kasvot näyttävät mielestäni nyt kovin hentoisilta ja keijumaisilta, kun kontrasti on kovempi - ehkä se tosiaan vie jotakin lapsen persoonasta pois?

    Ammattini puolesta puolestaan kannatan vaatteita, joita pukemaan opettelevan lapsen on itse helppo riisua ja pukea. Vaikka muuten pidänkin tyylistäsi pukea lapset todella paljon, niin huomasin, että farkkuleggareissa menee minun rajani ;). Vaikka ne ovatkin söpöt, ovat ne mielestäni myös jotenkin liian "teinimäiset" - lapset lapsina :). (Mikä ei automaattisesti tarkoita virttyneitä collegehousuja.)

    VastaaPoista
  3. Olen kanssasi samoilla linjoilla iän suhteen. Yritän pukea lapsilleni kaikkia värejä mukaan lukien inhokkivärini, jotta he tottuisivat niihin. Tyttäreni lempiväriksi paljastui vihreä, ja olen alkanut siitä pitää, vaikka aiemmin en pitänyt ollenkaan.

    Musta on tässä yhteydessä väri siinä missä muutkin, vaikkei oikeasti väri olisikaan :) Ei lapsi synkäksi muutu, jos satunnaisesti mustaa käyttääkin.

    VastaaPoista
  4. Meillä on tytöllä ollut mustaa, yhdistettynä pinkkiin tai vaaleanpunaiseen. Mielestäni sopivat hyvin yhteen, eivätkä ole muuta kuin lastenvaatteita. Viime talvena, ehkä myös tulevana, tytöllä oli musta toppapukukin. Minusta se on vain kiva väri. Jos vaihtoehtoina on ruskea ja musta, valitsen jälkimmäisen. En vain tykkää ruskeasta, siis esim. toppiksen värinä. Ja tosiaan, pojalla nyt musta Ticketin rubber-puku. Katsotaan, miten synkäksi pojan vetää...

    VastaaPoista
  5. Pojalla on yhdet mustat velourhousut, ja huomaan ettei niitä käytetä oikeestaan koskaan! Vein ne päiväkotiin, mutta sielläkin nköjään varahousupinosta otetaan poikkeuksetta jotkut muut housut käyttöön.

    Ulkovaatteissa musta olisi ihan ok (haalari, ulkoiluhousut, rukkaset, saappaat), mutta jostain syystä olen niidensijasta ostanut vaikka harmaata tai ruskeeta.

    Musta taitaa siis olla vaan äidin omien vaatteiden väri ;)

    Vikassa kuvassa tyylikäs tyttö joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  6. Kivannäköiset musta asut!

    Jotenkin tuo musta alkaa enemmän ja enemmän miellyttää silmää. Siihen kun lisää piristeeksi jotain kirkasta väriä asusteeksi, niin synkkyyskin katoaa.

    Musta taitaa tulla lasten vaatteisiin, pidimmepä siitä tai emme..

    VastaaPoista
  7. Onpa ihanan näköisiä vaatteita. Tässä musta ja väriyhdistelmä on juuri sopiva. Meidän pojalla on joitakin mustia housuja, muuten muusta meillä ei oikeastaan ole. Ainakaan vielä. Voisi kuitenkin harkita vähän mustan lastenvaatteen ostamista. Nuo p.o.p hatutkin ovat niin ihania!
    Minullakin oli viikon kirpparipöytä viime viikolla ja ihan hyvin siitä tuli rahaa, vaikka joka päivä piti järjestellä pöytä, lisäillä tavaraa ja hinnoitella.. Samalla sai myös kaapit siivottua ja kaikesta ylimääräisestä päästiin eroon. :)
    /Sanna

    VastaaPoista
  8. Mulla oli ennen mustaan hyvin jyrkkä ei kanta. Mutta nyt oon ostanut jotain mustaa lapsille.
    Meillä on siis suhteellisen vähän vielä mustaa, mutta varmasti tulee lisää jos kivoja sattuu kohdalle. Eli kantani ei ole enää jyrkkä ei.

    Vauvalle en pukisi mustaa.
    Mutta jo vajaa pari vuotiaalla on varmasti oikein sopiva, lika ei näy niin hyvin ja mustaanhan sopii melkein mikä väri tahansa.

    Haaveilen täksi talveksi meidän Maxille mustaa haalaria räväkän värisillä asusteilla.

    Meidän Jonatan (kohta 8v) tykkää tosi paljon mustasta. Mutta Ronja (6v) ei tykkää.

    Lindexin mustia veloureita meillä on Ronjalla ja Maxilla, ja olisin Maxille halunnut noiden housujen kanssa mustan muumipaidan mutta kokoja ei enää ollut.

    Eli mustakin musta on ihan must.

    VastaaPoista
  9. Musta on aivan ihana, niille kenelle se vaan sopii. Ja kun ei sovi ainakaan puolelle suomalaisista aikuisista(kaan).

    Padmella näyttää oikein kivalta! Meillä ulkovaatteita lukuunottamatta aika vähän mustaa, ihan johtuen karvaisista ystävistämme, joiden vaaleat karvat suorastaan loistaa mustassa :). Muutoin olisi varmasti enenmmän, varsinkin alaosissa.

    Hitsit, kun oon kade tuosta pinkki-mustasta Po.P:n piposta. Meidän liikkeestä ne vietiin samantien, ja jäiköhän sinne yksi koossa 40/42 tmv.

    VastaaPoista
  10. Ihananahan etenkin tuo sisävaate kokonaisuus on! Etenkin kun ei ole kokonaan musta.

    Olen kanssa ollut ihan "nou, nou mustaa lapsille" ihminen...mutta tänä talvena esikoisella on yllättävänkin paljon mustaa.
    Toppahousut, haalarin alaosa, Molon tähti myssy ja tumput jne.
    Sisävaatteissa en juurikaan sitä ole osannut käyttää. Onhan musta toisaalta sellainen helppo ja siisti väri.

    VastaaPoista
  11. Tyylikkäitä lapsia noissa kuvissa! ;) Itse puin mustaa tyttärelle, kun hän oli vasta alle puoli vuotias (musta-keltainen-amppari paita, farkkuhame ja mustat sukkahousut). Tykkään mustasta varsinkin pienille vauvoille, mutta sitä on vaikeaa löytää (Mitä vaan paitsi vaalean punaista tuntuu välillä olevan vaikea loytää pienille tytöille:).

    VastaaPoista
  12. Höh,mun piti sanoa että musta &pinkki ei ole kiva yhdeistelmä,mutta sun kuvat todisti muuta!
    Mä en tykkää mustasta lapsilla ihan vaan sen takia että siinä näkyy hiukset,koirankarvat ja muu pöly niin herkästi...
    nimi.olen tässä viikon ajan aloitellut siivoamista...

    VastaaPoista
  13. Joaksella on ollut mustaa ihan vauvasta. Mun mielestä musta on kaunis väri. Oranssi ja vihreä taas ei ole ja sen takia niitä ei ole meidän vauvalla näkynyt. Ihan samalla tavalla voisi kysyä minkä ikäisenä vauvalla on alettu käyttämään oranssia. No joo. Musta on vain väri muiden joukossa, joten miksi tehdä sen käytöstä numeroa.

    Mun mielestä kirkkaat värit ei ole pelkästään lapsille ja tummat aikuisille vaan kaikki voi käyttää kaikkia omien mieltymystensä mukaisesti. Vaatteita enemmän pidän tärkeänä sitä millaisilla leluilla lapsi leikkii. Esimerkiksi Joaksen elinympäristö ja puolikas huone on todella kirkas ja räikeä mun muuhun makuun verrattuna ja uskon, että se tulee vaikuttamaa lapsen kehitykseen paljon enemmän kuin mustat vaatteet. Eriasia on sitten, että jumiiko ihmiset kangistuneissa värimielikuvissaan ja saa vauvasta automaattisesti synkän ja masentuneen vaikutelman. Kyllä hei mustassakin vaatteessa oleva vauva voi olla vilkas ja leikkisä eikä mikään minigootti.

    Musta ja valkoinen - jotka eivät oikeastaan ole värejä edes ollenkaan tuovat mun mielestä lapsen persoonan juuri esiin, kun huomio ei kiinnity mihinkän kirkkaaseen vaan itse lapseen.

    Nämä nyt olivat vain mun mielipiteitä. Ei mitenkään erityisesti nyt tähän tarkoitettuja vaan ihan yleisesti :)

    VastaaPoista
  14. Ite käytän melkeen vaan mustaa. Musta on jees !

    Pikkuneidillekin löytyy yksi musta body mutta se on vielä iso joten meillä käytetään vielä vaaleenpunasta :P

    VastaaPoista
  15. Mustaa löytyy, mutta lapset eivät ole koskaan pelkissä mustissa. Eli housut saattaa olla koko mustat ja paidassa sitten väriä. Valkoisestakin tykkäisin, mutta se on mahdottomuus meidän pojilla.

    Itselläni käytän paljon mustia trikoopaitoja.

    VastaaPoista
  16. Satuit postaamaan aiheesta mitä olen ajatellut!!

    Musta on löytänyt meidänkin vaatekaappeihin. Leggareita löytyy täältäkin, tunikaa ja paitaa. Huomaan tykkääväni, mikäs siinä kun lapselle se sopii!

    VastaaPoista
  17. Sonjan kanssa olen samaa mieltä, mustaa on melko vaikea löytää, meillä käytettäisiin mieluusti sitä enemmänkin.

    VastaaPoista
  18. Hei mä olenkin jo odottanut bloggausta, että miten leggariasiassa kävi:)! Ja nehän sopivat Padmelle täydellisesti!!!! Tykkään noista ihan hirmusti! Ja koko asusta ylipäätään - TOSI tyylikkäitä lapsia!

    Musta on musta hyvä juuri noin, ei ihan kokomustaa (vaikka tässä yhteydesä on pakko sanoa että ainakin Saaran Joasta kokomustakin pukee..:) vaan höystettynä väreillä.

    Gymboreen huppari on ihana, samoin lasten pipot. H&M:n takit näyttävät myös hyviltä, kertonet kulutuskestävyydestä myöhemmin lisää:)!

    VastaaPoista
  19. Meilläkään ei mustaa tainnut olla alle 1-vuotialla. Sen jälkeen on kyllä ollut varsinkin ulkovaatteissa. Ensi talveksi ostan varmaan myös koko mustan talvihaalarin.

    VastaaPoista
  20. Meillä kahdella nuorimmaisella on ollut mustaa jo ihan vauvasta, kahdella ekallakin housujen muodossa mutta 8 vuotta sitten esim. mustia bodeja oli mahdoton löytää. Tätä nykyä musta on jokaisen tytön vaatekaapissa varmaan kolmosena, ohi ajaa vain pinkki ja liila. Ruskeakausi oli ja meni, harmaakin on jo lopuillaan, nyt on vihdoin mustan aika ihan kunnolla! Mustia haalareita meille ei tosin enää tule, näyttivät niin likaiselta heti yhden käytön jälkeen aina.
    Musta ja turkoosi on muuten lemppariyhdistelmäni!

    VastaaPoista
  21. Musta on huikea!
    Se on oman vaatekaappini lempiväri, mutta sen lisäksi pojilla (4 ja 2 v.) myös toisinaan päällä. Mustavalkoraidalliset paidat esimerkiksi on tosi kivoja, sen värisiä maribodeja pidettiin jo ihan muutaman kuukauden ikäisenä meillä. Ja se on totta, että musta tekee heti jotenkin tyylikkäämmän olon - pienellekin.

    VastaaPoista
  22. MInä tykkään myös mustasta ja käytän myös tytölläni (9kk). Viimeksi tänään mustat leggarit, harmaa neulemekko, vaaleanpunaiset saappaat ja musta villakanagstakki, vain näin esimerkkinä :)

    Mitä kokoa myyt Akselissa tytöille?

    Linda

    VastaaPoista
  23. Meidän pojalla on paljon mustaa ja harmaata. Sopivat vain niin hirveän hyvin harmaasilmäiselle blondille! :) Myös valkoista löytyy runsaasti.

    VastaaPoista
  24. Kyllä musta on mustakin ihana, vaikka meillä ei Telmalla vielä paljoa mustaa olekaan. Sopii hyvin teidän lapsille ja täydentää kyllä hyvin muita värejä.

    VastaaPoista
  25. Mustakin musta on hyvä ja meidän pojilla on ollut mustaa jo ihan pienenäkin. Vauvana ei niinkään paljon eikä pelkästään mustaa, mutta esim. valkoisen kanssa sopii kyllä vauvallekin. Eikä pojat edelleenkään kokomustissa liiku.

    VastaaPoista
  26. Mustaa on ollut lapsilla pienestä pitäen, yllättäen.

    Tuohon musta peittää lapsen persoonallisuuden: noissa riemunkirjavissa retrovaatteissa saa olla aikamoinen persoona sisällä, että sieltä erottuisi;)

    VastaaPoista
  27. Kuten arvelinkin, musta herättää keskustelua =)
    Mutta olen äimistynyt miten positiiviseksi ja kivaksi musta koetaan! Hienoa.

    Musta on ja pysyy, tämä joukko voi ainakin näyttää muille skeptikoille että kyllä mustakin on väri muiden joukossa ;)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥