30.9.2009

Niilo ilo ja liikennekaaos."Hei anteeksi, meidän pitäs päästä tuonne oikeelle. Mistä tästä pääsee sinne?"
"En kyllä osaa yhtään sanoa, olen ekaa päivää täällä töissä"
"Ahaa, no ehkä yritän jostain puikkelehtia"
Kaivureita, rekkoja, kuorma-autoja, henkilöautoja, viuh vauh, pari pyörää ja kävelijää.Tuossa keskellä on liikenneympyrä, takana on Tennispuisto, oikealla vanhusten asuntoja sekä koulu. Lienee sanomatta selvää että tässä on aika paljon kevyttä liikennettä pitkin päivää. Tässä on myös paljon autoja, sikin sokin. Hidasteita on rakennettu mutta niiden teho on aika minimaalinen. Pelti on rytissyt ja en edes uskalla arvailla kuinka monta läheltä piti -tilannetta tässä on ollut jalankulkijoiden kanssa.Tämä on kai kevyenliikenteen väylä? Tai en tiedä, vasemmalla on liikkuvia työkoneita eikä mitään aitoja. No emme pääse muualtakaan kun oikealla menee autoja, me kävelemme siis tästä.
"Kulta, nyt pitää olla rattaissa sillä tässä on aika vaarallista". Onneksi meillä ei ole ilmakumirenkaita rattaissa!Hmm, tässähän on kasa liikennemerkkejä, hieman sekaisin. Kuuluisiko meidän mennä tuosta kapeasta kohdasta missä on iso kuoppa? Äh, mennään tästä edestä, eihän tuosta oikein mahdu ja siinähän on yksisuuntaisen liikenneväylän merkki, minusta tuo on kyllä autoille...


Me käymme Tennispuistossa jumpassa, pomppu käy siellä tenniksessä. Pomppu voisi mennä yksin sinne mutta en todellakaan uskalla päästää sillä tämän työmaan ympäristö on pahin mitä olen ikinä nähnyt. Jos aikuinen empii että mistä kuuluu mennä, ei kai se lapsen paikka silloin ole. Mielestäni on kovin erikoista että kevyen liikenteen järjestämiseen ja sen turvallisuuteen ei ole kiinnitetty minkäänlaista huomiota, etenkin kun sitä on tässä paljon. Jo pelkästään sukkuloiminen kaivureiden sekä kuorma-autojen välissä on pelottavaa, saatikka kun se höystetään kiireisillä työmatkaa tekevillä yksityisautoilijoilla.

***

Onneksi pääsimme ehjänä perille ja takaisin. Ulkoilutimme samalla uutta ihan älyttömän kivaa pipoa Kimperiltä. Tilasin pipon kanssablogistin nattikaupasta, Niilo Ilosta.
(Kynsikkäät ovat H&m:stä, niihin kuuluu myös vaalenapunaiset sormikkaat)


11 kommenttia:

 1. Nuo tietyöt sekoittaa liikennettä aina ja kaikkialla eikä aina tosiaankaan tiedä, mistä saa ja pitää mennä. Kiva pipo! :)

  VastaaPoista
 2. No ompas kamalaa puikkelehtimista, varmasti koneet hirvittää ja autot sitten toisella puolella!

  Kiva pipo! :)

  VastaaPoista
 3. Iiiks! Näyttääpä pahalta. Meillä eilen piti jäädä pojan kanssa tuijottelemaan rakennustyömaalle, kun nosturi oli työssä. Ihan siististi työmaalla aitojen takana. Aiemmin syksyllä oli kanssa työmaata pojan päiväkodin vieressä. Poika oli innoissaan työkoneista, äiti ei, kun niitä sai väistellä ja etsiä just sitä kulkureittiä.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun pipo oli sopiva :)

  Meilläkin on pojillla nuo pipot ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
 5. Kauhistus mikä kaaos. Pari päivää sitten ajoin tutussa kaupungissa kohteena eräs kirppis...tietyöt sekoitti reissun totaalisesti. Yleensä mielestäni ymmärrän liikennettä ihan hyvin, mutta tuolla en todellakaan tiennyt mistä olisi saanut ajaa ja mitä kautta olisin kirppikselle päässyt. Jäi kirppis reissu siltä erää tekemättä koska en uskaltanut summassa tietyön keskellekään ajaa ;)

  VastaaPoista
 6. Itse kuljen tuosta samisesta kohdasta autolla ja täytyy myöntää että autollakin on vähän hakuammuntaa että mistähän pitäisi mennä. Kummastelen, että tuo kaaos on kestänyt niin pitkään. Miksei tietyömaita priorisoida ja saada hommia tehtyä suit sait sukkelaan. Tuntuu että niissä tuhrataan aina pitkään.

  VastaaPoista
 7. Aikamoinen tietyömaa! Hui! Ollaan tulossa näköjään ihan teidän nurkille viikonloppuna Ukin asuntoa tyhjentämään. Mietiskelin jo, että missä ulkoillaan lasten kanssa, mutta ei siis ainakaan tuolla:).

  Kiva pipo! Onko se vähän paksumpi, kuin ne pallopipot, jotka ovat aika ohutta trikoota, ja ehk hiukan liian vähän näihin aamukoleisiin...

  VastaaPoista
 8. Onpas hurjan näköinen paikka - ei muuta kuin viestiä kaupungin liikennesuunnitteluun kuvien kera.
  Tai laita linkki tähän kirjoitukseen.

  Tosi kaunis pipo.

  VastaaPoista
 9. Hauskaa, sain alkuviikosta postista pojilleni samanlaiset froteiset Kimperit, tosin turkoosin sävyisinä! Hyvät syksypipot, kun on tarpeeksi lämpimät ja yltävät korville asti. Ja malli tarpeeksi yksinkertainen, joten miellyttää äitiäkin... :)

  maria

  VastaaPoista
 10. Olen tuossa kulmaslla juuri töissä, ja joka päivä kävellään syömään ja takaisin keskeltä kaaosta. Arvaa onko tuosta valitettu kaupungille muutaman kerran? Läheltä-piti tilanteita riittää. Marraskuussa pitäis kuulemma olla valmista.

  VastaaPoista
 11. Iltaa kaverit, kello on 0:01.

  Sain jälleen äitini viemään huomenna pompun tuonne tennikseen... tulisipa tuo pian valmiiksi. Katrilla oli ideaa, voisi ottaa johonkin yhteyttä.

  Tanja, miten lähelle tulette ja onko kiire aikataulu? Voin mieluusti mahdollisuuksien puitteissa näyttää leikkipaikkoja ;)

  Joustofroteepipo on paksumpi kuin trikoiset ja uskon että sillä päästään syksy läpi hienosti,suosittelen lämpimästi - matsku on aivan ihana <3

  Mietin pitkään tilaanko pompulle sen turkoosin mutta tulin tulokseen että on "liian lapsellinen"...ja tuo tykkää hukata pipon viikossa eli pitäydymme edullisimmissa :D

  Kauniita unis <3

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥