13.9.2009

Helsinge kyrkoby


Tänään pahvikahvi muuttui termoskahviin ja lähdimme koko perheen kanssa Helsingin pitäjän kirkonkylään. Nämä hurmaavat punaiset rakennukset ovat minua kiehtoneet kauan ja nyt viimein oli aikaa sekä kelejä. No äiti oli toki hieman kahvin ja Panadolin tarpeessa mutta eikö sanota että raitis ilma parantaa ;)

Pitäisi osata priorisoida. Ehkä laittaa lapsikuvia maisemakuvien väliin, ehkä vähentää lapsikuvia blogissa ylipäätään. Ehkä olisi kompaktia ottaa kuvia missä lapsella on kaunis ilme, kiva asento, hauska lelu ja taustalla olisi täydellinen maisema. En osaa, en tahdo. Toimin täysin intuitiolla, se mikä kolahtaa, se kolahtaa myös tänne. Nyt laitan vain punaisia kuvia, huomenna lapsia. Katsokaa mikä kiinnostaa ja skipatkaa loput. Olkaa hyvät, nautitaan kahvin kera ;)
Helsingin pitäjän kirkonkylä on Vantaan kaupunginosa Keravanjoen poukamassa. Tuusulanväylän itä- ja Kehä III:n eteläpuolella.
Kirkonkylä on yksi parhaiten säilyneistä Uudellamaalla. Sen keskuksena on 1400-luvulla rakennettu Pyhän Laurin kivikirkko, jonka ympärillä on vanhoja asuinrakennuksia, hautausmaa sekä mylly. Asukkaita on 101 (vuonna 2004), heistä noin kolmannes ruotsinkielisiä. (Lähde: www.fi.wikipedia.org)

7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kauniista rakennuksista.

  Mykistäviä.

  VastaaPoista
 2. Tenava on tuolla päivät hoidossa; ihana miljöö kerta kaikkiaan :) Kauniit kuvat myös!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. =)
  Tuolla kyllä viihtyisi...

  VastaaPoista
 4. Mun lapsuuden maisemat <3! Kirkon kattomaalauksetkin on elävinä mielessä :)

  VastaaPoista
 5. Muhun kyllä kolahtaa niin lapsi-, maisema- kuin talokuvatkin:D Nuo vanhat talot on kauniita ja tykkään tuosta valkoisesta kuistista!

  VastaaPoista
 6. Hienoja, ehdottomasti!
  Niimpä, priorisointi on vaikeaa. Itse olen ehkä (ja naisellahan on oikeus muuttaa mielipidettään;) sitä mieltä, että yksi pääasia kerrallaan kuvassa - kaunis tausta tai lapsi jossain kauniissa maisemassa toki korostavat toisiaan.
  Pidän erityisesti kahdesta ylimmäisestä kuvasta, niissä korostuu sun tavassa kuvata se mistä eniten pidän: löydät aivan mahtavia kuvakulmia ja sommittelusi onnistuu usein todella hyvin!
  Palaan takaisin kahvin kanssa;).

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat kuvasi, todella ihania!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥