6.9.2009

Kaaos (viedään siitä puolet kirpparille).

Kaaoksella (muinaiskreikaksi Χάος) tarkoitetaan epäjärjestystä, sekasortoa. Kaaoksella tarkoitetaan myös kaikkeuden (kosmoksen) muodostumista edeltänyttä oletettua järjestymätöntä olotilaa.
Kaaosteoria on fysiikassa (näennäisen) säännöttömiä ilmiöitä koskeva teoria, mutta yleisesti oletus jonka mukaan epäjärjestys eli kaaos on maailmankaikkeuden perustila.
(http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaaos)

Minusta tuntuu että kaaos on vallitseva olotila jos pitää lastenvaatteista. Vahva tunne tällä hetkellä että loppuu äidin "harrastus" ja heti perään varaan lentoliput maahan jossa on vain yksi vuodenaika. Kesä kiitos, teeppari, shortsit ja mekko -ympäri vuoden. Antigua here we come!


Todellisuudessa, tuskin lopetan, jätän liputkin varaamatta.
Näin se vaan menee kun vuodenajat vaihtuvat.
Tää on ihan okei, arkeahan se vain on.


Nämä ovat menossa naulakkoon.
Näillä me mennään syksy sekä talvi.


Kirpputorin filosofia.
Kirpparilla käy paljon ihmisiä joilla on myös varaa ostaa uutta
mutta estääkö periaate maksamasta kirpparilla mistään mitään?

Onko kirpparilla jääty markka-aikaan? Voiko paidasta pyytää 2 euroa -sehän on 12 markkaa! Ostaako kukaan vaatteita joissa on tahroja? Meneehän ne pihalla jos ovat ehjiä, moni taapero sotkee taatusti uudetkin vaatteet syödessään. Ehkä ostaisin mutta en ainakaan niistä maksaisi, juuri mitään.

Voi kirpparilla myydä huuto.net hintaan? Miksi ei, sillon jää postit pois ja silti vaate on edullinen ja yhtä hyvä kuin netissäkin. Mielummin itse maksan kirpparilla kovemman hinnan ehjästä ja siististä vaatteesta, kun ostaisin sen huudosta ja tukisin samalla Suomen, kyllä, aivan tolkuttoman hintaista Postia. Mistä se muuten johtuu että Euroopasta ja jopa jenkeistä saa paketin nopeammin ja halvemmin Helsinkiin, kuin Helsingistä vaikkapa Ouluun?

Miksi kirpparilla pitäisi "antaa" vaatteita, laadukkaita ja virheettömiä vaatteita pois ilmaiseksi?
Ei, vastaukseksi ei käy se että kun ne on jo kerran joku ostanut, niin mitä väliä vaikka myyjä ei niistä mitään saakaan enää "takaisin". Kirpparipöydän pitäminen maksaa rahaa sekä vie aikaa ja harvempi siihen lähtee hyväntekeväisyyttään.

Minä myönnän että toivon saavani myös hieman takaisin vaatteista jotka olen itse ostanut ja hyvin pitänyt. Moni ei tule ajatelleeksi että myyjä maksaa pöydästä, paperista ja teipistä. Myyjä pesee vaatteet, jopa silittää. Myyjä ajaa jopa joka päivä kirpputorille järjestämään pöydän uudestaan.
Ei kai kukaan oikeesti pidä asiakkaista jotka tekevät kirppuripöydästä aivan käsittämättömän,
likapyykkikasan näköisen sekasotkun seuraavalle ostajalle? Kuka niin muuten tekee?

Kirpputori pöydän pitäminen ei ole kevyttä. Itse monta kertaa kokeilin onnistuuko se lasten kanssa, eieiei. Pöydän laittaminen ja järjestely vaatii rauhan, sillon sen saa tehty nopeammin ja kenenkään ei tarvitse huutaa tai olla pahalla mielellä. Minä siis toivon, että äitini vahtisi lapsia sen aikaa että saan pöydän aloitettua ja sen jälkeen sitä säännöllisesti siivottua.

Mitä sitten myyn? Myyn vaatteita ja kenkiä, vähän leluja. Suurin osa ainakin aluksi lastenvaatteita, enemmän tytön ja vähemmän pojan. En vie rikkinäisiä vaatteita myyntiin, ehkä muutaman josta en ole saanut tahroja pois, ehkä joku toinen saa.
Aion viedä myös vaatteita jotka olin alunperin suunnitellut laittavani Huuto.nettiin. Vien ne siksi että ehkä joku haluaa ostaa kohtuullisella hinnalla ne kirpparilta, ilman postimaksuja. Jos eivät kirpparilal mene, laitan ne sitten Huuto.nettiin, toivottavasti ei tarvitsisi.

Aion nuo vaatteet hinnoitella sen mukaan mitä itse olisin valmis niistä maksamaan... välittämättä siitä että ne ovat kirpparilla, tuolla myyntipaikalla jonka jokainen kirjain värähtelee monelle epämiellyttävällä taajuudella... ja josta tulee tunne että mikään ei saa maksaa mitään.
Itse ajattelen monesti hintoja niin että ostohinta - 50% ja siitä sitten kunnon mukaan pois.

Ei kai kirpputorilla ole enää edes kirppuja?
Nykyään siellä ostetaan myös omasta valinnasta, ei ainoastaan taloudellisen tilanteen pakosta.Suurin osa kirpputoreista on siistejä paikkoja joissa on jopa lelunurkka lapsille sekä kahvio.

Minä pidän kirppareista, ostan mielelläni sieltä vaatteita ja toivon että mahdollisimman moni ostaisin minunkin pöydältäni jotta saisin vaatteille uudet kodit :)

Nämä menevät kirpparille, osa Huuto.net:iin.
Huh huh.


Meidät löytää Akselistä 9. päivä alkaen ;)

29 kommenttia:

 1. Mulla on kyllä hieman negatiivinen suhtautuminen kirppareihin, koska en ole koskaan tehnyt sieltä mitään löytöjä. Vaatteet ovat aina olleet nukkaisia ja kuluneita. Viimeksi ostin Hietusta Henkan paidan, maksoi ehkä euron tai 50 senttiä, mutta kun siinäkin oli sitten kaksi tahraa, niin oli vähän turhauttavaa.

  Opiskeliaikoinani ostelin kirppareilta vaatteita ihan itselleni, kyllä olen niitä siis ihan itsekin käyttänyt.

  Varmaankin joskus kirppareilta pääsee hyviäkin ostoksia tekemään, mutta en pysty enkä jaksa päivystää siellä niin paljon, että tekisin niitä löytöjä. Sitä paitsi teidänkin neidin vaatteet taitaa olla pieniä jo meidän neidille.

  VastaaPoista
 2. Hyvä pohdinta!!!

  Valitettavasti tuntuu että kaikilla ei ole reaaliteetit ihan hintojen suhteen kohdillaan. 50% vaatteen hinnasta vo iolla sopiva hinta tai liian paljon -riippuu aika paljon lähtöhinnasta :D

  Eräs ystäväperheeni äiti lahjoitti ison säkin lastenvaatteita meille. Valitettavasti vaatteet olivat aivan auttamattomasti poissa muodista. Nyt joku pitäisi minua turhamaisena ja epäkiitollisena. Ajatella että 2000-luvun alkupuolen lastenvaatteet näyttävät nyt olevan aika kaukana nykytrendeistä ja väreistä.

  Mitä nopeammin lastenvaatteet myy niiden alkuperäisestä ostohetkestä, sen parempi hinta.

  Itse en ole valmis maksamaan kirpputorilla 50% hinnasta. Vain puolet lisää- ja saisi jo UUDEN.

  Onnea myyntiin ja kassan kilinää toivottaen!!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos infosta, pitääkin käydä tsekkaamassa pöytänne :)

  Linda

  VastaaPoista
 4. Pohdit samaa kuin minä olen viime aikoina pohtinut. Minä olen valmis maksamaan hyvän hinnan kirppareilla. Tänäänkin ostin tytölle 134 cm kokoisen, aivan ihanan H&M:n farkkutakin (talviversion) 15 eurolla. Ihailin takkia pari vuotta sitten mutta silloin meillä ei ollut käyttöä paremmalle takille niin jäi ostamatta ja nyt olin todella onnellinen kun sen takin löysin!! Sain takin edullisemmin kuin mitä olin ajatellut maksavani (50 euroa) uudesta kaupassa. Lisäksi en ole nähnyt silmää miellyttävää takkia kaupoissa.

  Minä siivosin koko päivän vaatehuonetta ja lajittelin kirpparille meneviä vaatteita. Lapsilta laitan kirpparille menemään perus H&M, Lindex, KappAhl ym vaatteet, lisäksi hiukan tahraiset merkkivaatteet. Merkkivaatteet, jotka ovat uudenveroisia, uusia ja erittäin hyväkuntoisia laitan huutonettiin. Tiedän että sieltä saan vaatteista vähän enemmän kuin mitä kirpparilla ihmiset ovat valmiita maksamaan. Lisäksi osa tavaroista katoaa kirpparilla niin en halua ihan kauheasti tappiota.

  Kirpparin hyvä puoli on juurikin postituksen poisjääminen. Lisäksi laitan sellaiset hinnat ettei vaatteita tarvitsisi enää kuskata takaisin kotiin!

  Onnea myyntiin!! :)

  VastaaPoista
 5. Suomen postin hinnoista olen kyllä samaa mieltä! Jos vertaa Deutsche Postiin, niin täältä lähetän ulkomaille puolella siitä, mitä sama maksaisi Suomen sisäisenä!

  VastaaPoista
 6. Hyvä juttu! Olen aivan samoilla linjoilla kuin sinäkin.
  Käyn itse TODELLA paljon kirppareilla. Ja ostan yleensä vain sitä parempaa tavaraa. Ja kyllä, maksan myös hyvän hinnan hyvästä tuotteesta, jos siis myyjä pyytää. Joskus saa huippua puoli-ilmaiseksi. Mutta se aina myyjän päätettävissä mitä mikäkin maksaa.
  En voi sietää Suomessa sitä ajatusta että kirpputoreilla oltaisiin VAIN pääsemässä tavarasta eroon. Että pitäisi 0,2e myydä hyviä vaatteita. Mielummin veisin itse kierrätykseen vaatteet jos pitäisi noilla hinnoilla myydä.
  Mutta ei tarvitse. Onneksi!
  On niitä ihmisiä jotka tietää mitä vastaava tuote on kaupassa. Tarpeeseen ostavat maksaa sen mitä pyydetään. Iloisesti ja ovat onnellisia tehdystä löydöstä. =)
  Toivon että sulle tulee kohdalle monta tarpeeseen etsivää. Silloin myynti menee hyvin. (Kokemusta muutaman vuoden takaa löytyy...)
  IHANIA juttuja muuten menossa myyntiin. Harmi kun meillä ei käyttäjää.

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja teillä menossa myyntiin, tulen ehdottomasti kurkkaamaan :).

  Itse en ostaisi tahraisia vaatteita. Mietin aina, tarvitsenko vaikkapa juuri sitä paitaa niin paljon, että juuri se pitäisi saada likaisenakin. Mieluummin sitten jätän pari tahraista vaatetta ostamatta ja otan niillä rahoilla vaikkapa yhden kalliimman. Todellista, pakottavaa tarvetta kun ostamiseen ei yleensä ole. Mielihalut ovatkin sitten asia erikseen ;).

  Hyvästä tuotteesta olen valmis maksamaan, jos sitä tarvitsen ja sen haluan. Esimerkiksi talvitakki voisi joka tapauksessa olla ostoslistalla, ja jos en sitä kirpparilta ostaisi, niin hankkisin sitten joka tapauksessa kaupasta kalliimmalla.

  Itse kiertelen kirppiksillä oikein mielelläni, joten koko touhuun liittyy vain positiivisia mielikuvia. Hyllyjen välissä kiertelyhän on kuin aarteiden etsimistä - koskaan ei tiedä, millainen löytö voi eteen tulla!

  VastaaPoista
 8. Hyvää ja kiinnostavaa pohdintaa. Minä en juuri kirppareilla käy, kun en sieltä juuri mitään löydä. Kulahtaneita vaatteita riittaa yllinkyllin, mutta kun voin ostaa uuden kaupasta, niin jätän kulahtaneet ostamatta. Maksaisin mielelläni kirpparihintaa paremman hinnan, mutta siistiä vaatetta on vaikea löytää.

  Harmillista, että on niin vaikea löytää myyjää, jolta voisi ostaa suoraan tavaraa vähän paremmalla hinnalla. Minulla on yksi äiti, jolta ostan käytettyjä vaatteita. Hän saa niistä minulta paremman hinnan kuin muualta eikä hänen tarvitse viedä tai listata niitä mihinkään ja minä saan valita ensimmäisenä. Molemmat siis voittavat :)

  VastaaPoista
 9. Hei. Myin kirpparilla ennen useasti, en enää. Syy tähän on se, että kirppareilla on nykyään liian paljon varkaita. Se ei minua harmita niin kovasti jos joku varastaa esim. 1e lasten paidan... menee silloin varmasti tosi tarpeeseen. Minua harmittaa, että kolmena viimekertana (kaksi eri kirppistä) minulta on varastettu ns. merkkituotteita ja lasten takkeja. Olin hälyttänyt tuotteet mutta hälyttimet ja hintalaput löytyivät pukukopista. Nykyään laitan vaate- ja kenkäpaketteja huutonettiin. Aloitan 0e ja aina olen saanut paketeista hyvän minua tyydyttävän hinnan.
  Mutta onnea kirpparille...
  Heidi

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä postaus!! Just itse hehkutin blogissani omia löytöjäni kirppikseltä, lastenvaatteita tietenkin! Joskus käy hyvä tuuri ja oikein hinnoiteltu siisti tuote menee varmasti kaupaksi!

  Mikähän sun tunnus on huutonetissä??? Kävisin kurkkaamassa...minkä kokoista siellä on!

  VastaaPoista
 11. Ihan totta, että kirppari ei ole kevyttä. Meilläkin muuton yhteydessä otettiin eroon varmasti kymmenen laatikollista tavaraa, jotka olisivat menossa kirpparille. Se on vain jäänyt, kun tiedän mikä mieletön homma siinä on..

  Olen kyllä valmis maksamaan kirpparilla hyvästä tavarasta. Monesti vain tuntuu, että vaatteet ovat jo valmiiksi tahraisia tai niin nukkaisia/haalistuneita etten halua niitä ollenkaan käyttää. Ja hinta on kuitenkin kova.

  VastaaPoista
 12. Musta noihin tahrasiin sopii sama kuin astioihin. Rikkinäinen arabian vanha astia on arvoton, samoin käytetty vaate tahraisena. Harmittaa, kun jollain lukee täysin rikkinäisen Reimatecin hintalapussa ovh. 150e. Vaatehan on käyttökelvoton ja ymmärrän että se harmittaa, mutta miksi jonkun toisen pitäisi siitä vahingosta maksaa. En siis tosiaankaan usko, että sinä sen kuntoisia tavaroita ikinä edes veisit, mutta yleisesti en vaan tajua. Ihmisillä jotka käy itsekkin kirppareilla on musta hyvin tajua hinnoista, ne jotka ei käy ei aina oikein tajuu....

  Hyviä myyntejä!

  VastaaPoista
 13. Minusta kirpparihinnoittelu on pielessä jos hinta on uuden hinta - 50 %. Sehän on uuden ALE-hinta silloin! Kävin pari viikkoa sitten Akselissa, enkä ostanut yhtään mitään koska kaikki kivat jutut oli hinnoiteltu niin kalliiksi. Pari vuotta vanha hihansusista likainen Reimatec-haalari 45 euroa! Ja esim. Vincentin vähintään neljä vuotta vanhat nilkkurit, 15 euroa! Käytetyt kengät! Ei että olisin itse käytettyjä kenkiä lainkaan edes ostanut, mutta hinta oli käsittämätön.

  Omien lasten vaatteista olen kirppiksillä pyytänyt yleensä euron kappale, juhlamekoista 3-5 euroa. Haalarit myyn huuto.netissä ilman hintavarausta. Kengät heitän kumisaappaita lukuunottamatta aina roskikseen kun ovat jääneet pieneksi.

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa että aihe on herättänyt keskustelua =) !

  Korjaan ihan ensimmäisenä tuon hinnoitteluasian; minä siis hinnoittelen tuotteet sen mukaan mitä itse olen niistä maksanut. Harvemmin maksan ikinä mistään tuotteesta normaalihintaa. Käytän sellaista maalaisjärkeä että mitä olen itse valmis maksamaan täysin virheettömästä tuotteesta, josta ei välttämättä edes näy että sitä on käytetty. Hiljattain ostin aiemmin esitelly Name It:n takin ja maksoin takista 25 euroa. Mielestäni se oli oikeen passeli hinta takille joka oli virheetön ja ilmeisesti vain kerran päällä ollut.

  Mitä kenkiin tulee, en itse osta käytettyjä kenkiä mutta ymmärrän hyvin etti kaikilla ole varaa ostaa esimerkiksi kalliita goretex-kenkiä ja jos kirpparilta löytää sellaiset hyväkuntoiset 15 eurolla, on se minun mielestäni silloin hyvä löytö.

  Minua eniten harmittaa että ihmiset jättävät jälkeensä kaaoksen pöydälle, jolloin vaatteista väkisinkin tulee epäsiistin näköisiä, en itsekään ostaisi pyykkikasasta mitään, en kaupassa enkä kirpparilla.

  Tuo varastaminen kirpparilta on mielentäni täysin moraalitonta. Millainen ihminen varastaa yksityishenkilöltä joka vielä myy edullisen hintaa. Kirpparimyyjillä ei ole vakuutuksia kattamassa hävikkejä, jäljelle jää ainoastaan paha mieli.

  MIelelläni myisin vaatteita suoraan kotoota, valitettavasti sopivan kokoisia lapsia tuttavapiirissä on rajattu määrä ;)

  Huutonettiin en ole vielä mitään laittanut,toivottavasti saan laitettua tällä viikolla. Aloitan etsimällä kadonneet tunnukset ;)

  Jatketaan ajatustenvaihtoa ja kertokaa ihmeessä mitä te olisitte valmiit mistäkin maksamaan =)

  VastaaPoista
 15. Hei!

  Olen samaa mieltä nähtävästi monien muiden kanssa. En ymmärrä, miksi kirppispöydät myllätään kasoiksi ja vaatteita/tavaroita siirrellään toisiin pöytiin. Pöydän pitämisessä on aika homma ja kaikki kirppisyrittäjätkään eivät ikävä kyllä ole täysin rehtejä. Tuttu ilmiö on myös tuo, että huonokuntoisista vaatteista pyydetään käsittämättömiä hintoja. Miksi? Ostaako niitä joku?? Käyn itse kirppiksellä ehkä kerran-pari kuussa ja varmaan joka toisella kerralla teen yhden "löydön". Itse juuri kypsyin erääseen kirppikseen ja myyn siksi lähinnä vaatepaketteina huuto.netissä.

  Ikävä kyllä en asu pääkaupunkiseudulla enkä pääse pöytääsi katsomaan. Vaatteet kyllä kiinnostaisivat, ovat meidän tyylisiä, ja esim. nuo pinkit crocsit näyttävät ihanilta (tyttäreni on kokoa 86 cm ja poikia löytyy 116-128 cm). Joten olen myös kiitollinen, jos laitat huutistunnuksesi sivuille näkyviin.

  T. Suvi

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus!Olen kanssasi samoilla linjoilla. Itse tykkään valtavasti kierrellä kirppiksillä, koskaan ei tosiaan tiedä mitä löytöjä siellä tekee. Olen valmis myös maksamaan hyväkuntoisesta tuotteesta. huutonetissä sitä tulee vähän sokeaksi hinnoille ja maksaa enemmän kuin mitä kirppiksellä maksaisi samasta tuotteesta. Toisaalta huutiksesta saa uuttakin tavaraa joskus tosi halvalla. Ite oon vienyt kaikki tahraiset ja enemmän käytetyt vaatteet suoraan hyväntekeväisyyteen, koska ei niistä kirppiksellä kukaan mitään maksaisi. Ite inhoan kirppiksellä sellaisia epämääräisiä kasoja ja kaikista kauheinta on jos joku jättää vaan ison pahvilaatikon vaatteita, kylkeen 0,20 euroa kappale. En todellakaan jaksa penkoa sitä läpi vaikka voisikin olla ihan hyvää tavaraa vielä. Tosin hinnasta jo tietää, että tuskimpa sieltä mitään kivaa löytää. Myyntionnea!!

  VastaaPoista
 17. Hyväkuntoisista ulkovaatteita olen valmis maksamaan reilustikin kirpparilla. Mutta kyllä mä ajattelen useinmiten niin, että kirpparihinnan pitäisi olla kaupan tarjous/alehintaa halvempi. Poikkeus vahvistaa säännön. Reimatecin haalarista voisin max 50 maksaa, jos on tosi mieluinen ja erittäin hyväkuntoinen. Mun mielestä sopiva hintahaarukka olisi 30 luokkaa. Jos on siisti myynnissä tyyliin 15e niin ostan aina, jos en omilleni niin kavereiden lapsille. Huonokuntoista en viitsisi edes kotiin kantaa. Noista H&M vaatteista ja vastaavista en ole valmis muutamia euroja enempää maksamaan, kun eivät ne niin kalliita ole siellä kaupassakaan, erittäin siististä ehkä noin 30% kaupanhinnasta.

  Itse kävin pitkästä aikaa eilen kirpparilla. Etsin että löytyisikö niitä tahraisia trikoopaitoja. Tarvitsisin tuunausmateriaalia. Ei löytynyt tahraisia, mutta myynnissä oli niin kulunutta ja virttynyttä tavaraa, että itse olisin laittanut räteiksi/matonkuteiksi.

  Pienet löydöt tuli vastaan: kuin uudet 116cm Bogin paitapusero 2e, H&M slipoveri 80cm 2,5e. Musta molemmille sopivampi hinta olisi jotain 4e paikkeilla.

  Meillä siis kaivataan pikkutahraisia paitoja ja vielä monessa koossa :)

  VastaaPoista
 18. ÄLKÄÄ ihmiset heittäkö ehjiä kenkiä tai vaatteita ainakaan roskiin!!!! Kierrätyskeskus on hyvä paikka niille jos ei jaksa myydä kirpparilla. Ehjät käytetyt hyvät kengät menee AINA kipparilla. =)
  Sit noista tahraisista. Riipuu tahrasta. Jos jotain pientä ja haaleaa ja suloinen vaate niin se menee jos HALPA hinta.
  Itse esim. tuunaan noita tahraisia vaatteita. Saatan laittaa päälle kuvia, nauhoja, nappeja ym.
  Tahraisista merkkivaatteista olen saanut IHANIA vähän tuunamalla ja tietty sit halvalla. =)
  Eli meitä TAHRAISTEN, nättien ja laadukkaiden, mutta halpojen vaatteiden etsijöitä on.
  HINTA on kuitenkin se mikä ratkaisee kirpparilla.
  Anana ei varmastikaan moskaa myy. En usko että sinulla sellaista edes kotona on.
  Hyvä muistaa että toisen roska on toisen aarre.
  On uskomatonta mitä kirpparilla saa myytyä. Ja todella niitä OMIA INHOTUKSIA menee hurjalla vauhdilla. Jos itse ei tykkää niin toisen saattaa tykätäkin. Halpa hinta niin kaikki menee lopulta. =)

  VastaaPoista
 19. Voi ei.. mä haluan noi tennarit mun tytölle.. ü Mikä sun huuto.net tunnus on ja mikä on tämä kirpputori, mihin nämä ihanuudet kannat? ü
  Yst. Susanna

  VastaaPoista
 20. Samanlaisia ajatuksia täälläkin. Itse voin ostaa esim. lievästi tahraisen ulkohaalarin edullisesti, pihakäyttöön. Ei ole mitään järkeä ostaa tänne maalle mutaan ja kuraan 150e ulkohaalaria joka on ekan kerran jälkeen sen näköinen että sitä on käyttänyt vähintään viisi lasta.
  Joskus olen ostanut kivan neuleen senteillä josta vetoketju rikki, uusi tilalle ja käyttöön. Kenkiäkin olen ostanut käytettynä, hyväkuntoisia.
  Itse myyn kaikki lasten pienent kengät, vain harvat on jääneet myymättä ja ne mitkä jää, vien vielä kierrätykseen. Selkeän rikkinäiset ainoastaan vien roskiin.
  Kun myyn, hinnoittelen mieluummin lähes ilmaiseki kuin niin että kannan tavarat takaisin kotiin. Kun ostan, ostan yleensä vain tarpeeseen ja edullista. Sitten taas kun kyse on muusta kuin lastenvaatteesta niin se onkin eri juttu...

  VastaaPoista
 21. Ihana postaus!
  Samaa pohdintaa olen itsekin tehnyt, kun muutimme hiljattain ja ylimääräistä tavaraa on lapselta, aikuisilta ja sitten sisutuksesta. Olen varannut ensi sunnuntaille pöydän myyrmäki-hallista, mutta eilen lukemani kommentit "haaskalinnuista" ovat todella saaneet miettimään kannattaako!

  Lapsen merkkivaatteet myyn vain ja ainoastaan Huutiksessa, kun kirpparilla ei niistä makseta ja kavereille en osaa hinnoitella. Omien ja miehen vaatteiden (keskihintaisia merkkivaatteita mm. hilfiger, peak, polo) osalta olen nyt miettinyt että otan ne mukaan kirpparille ja jos 0,20 eurolla pitäisi myydä niin vien vaikka mielummin uffin laatikkoon. Itsepalvelukirppis houkuttaa, mutta työssäkäyvälle vanhemmalle ei taida riittää aikaa joka päivä käydä järjestelemässä pöytää. Ja meneehän siinä bensaankin kun ei ihan vieressä paikkaa ole. Hietsussa olen perinteisesti käynyt myymässä kerran kesässä, mutta nyt ei vaan ehtinyt, ostamassa kävin muutamasti ja kivoja löytöjä tein lapselle. Meille vanhemmille en osta käytettyä.

  Mutta tuonne akseliin jos vaan loppuviikosta ehtisi, kun meidän tyttö on niin teidän tytön mallinen ja vaatemakukin on sama :)

  VastaaPoista
 22. Vitsi, ihania juttuja menossa teiltä kiertoon.. Harmittelen vain, kun ei asuta lähelläkään pääkaupunkiseutua, niin ei pääse ostoksille. Meillä kun olisi tytön vaatteille uusi käyttäjä.
  Innolla jään siis odottelemaan huutikseen lisäämiäsi vaatteita :)
  Toivoisin myös bloggausta teidän syksy ja talvikamppeista. Ne kun meillä hankinta listalla vielä, jos saisi vaikka hyviä vinkkejä.. :)
  -Minna

  VastaaPoista
 23. Hih - täälläpä on paljon kirppari-ihmisiä!

  Riippuu varmaan paljon kirpparista, että tekeekö löytöjä ja millaisen hinnan saa. Ilmeisesti pääkaupunkiseudulla on kirppiksissä (kin) laajempi kirjo ja toiset ovat "parempia" ja kalliimpia (ts. myyjä saa tuotteista paremman hinnan) kuin toiset.

  Itse myyn pääosin huuto.netissä, vaikka Itellan hinnat TODELLA ärsyttävät, Täyttä ryöstöä! Olen vakavasti harkinnut kuriiripalvelujen käyttöä... Kirpparille menevät meillä ne, joita on huutiksessa vaikea kuvailla (eli niissä on esim. joku pieni tahra tai reikä joka ei kuitenkaan estä käyttöä).

  Hinnoittelusta... Jos vaate on siisti ja hyvinpidetty, mielestäni kohtuullinen hinta on ovh - 50%, ja tämä siis pätee minuun ostajana ja myyjänä kun kyse on merkkivaatteesta. "Pakkosaada"-jutut onkin sitten asia erikseen;).

  Sulla on kyllä houkuttelevan näköinen kirppiskasa, pääsisipä tuonne tekemään löytöjä:).

  Kivaa kirppistelyä!

  VastaaPoista
 24. Samankaltainen kasa meillekkin muodostui eteisen lattialle, kun muuton aikana kävin lapsen ja omia tavaroita läpi. Lastentavara kirppikselle olen viemässä omani myyntiin, kun siellä on hyvin kuulemma mennyt aina tavarat kaupaksi. Harmi vain, että kyseinen tapahtuma on yksipäiväinen ja kestää 4h, mutta toivottavasti saan suurimman osan myytyä =)

  VastaaPoista
 25. Minä en käy kirpputoreilla ajan, auton ja innostuksen puutteen takia. Lapselle ostan kuitenkin huutonetistä ja arvostan siinä mahdollisuutta tehdä hakuja, keskeyttää homma välillä, hoitaa kauppaa vaikka keskellä yötä (eipä ole laatuajasta lapsen kanssa tai esim. ulkoilusta pois!). Siksi olen myös valmis maksamaan enemmän kuin kirppareilla keskimäärin maksetaan. Vaikka ne Itellan hinnat onkin ärsyttävät (varsinkin myyjänä minua harmittaa veloittaa niin paljon tuotteen hinnan päälle).

  VastaaPoista
 26. Huhhuh, vasta 1/5 hinnoiteltu ja jotenkin ihan vinksin vonksin. Tulin siis hintasokeaksi :D Katsotaan huomenna uudella puhdilla jospa kaikki saataisiin vielä hinnoiteltua. Huutiskamat erottelin jo mutta saattaa olla että niiden kimppuun pääsen vasta viikonloppuna, kyllä, mieheni on matkoilla vaihteeksi ;)

  Joku kyseli kirpparipaikkaa, se on tämä:
  http://www.akseli.info/

  Hyvää yötä.

  VastaaPoista
 27. Kiva, että innostuit Akselista, anana! Tein siitä postauksen viime viikolla, koska olen sen kuitenkin todennut parhaimmaksi paikaksi näillä main, vaikka täydellinen ei sekään ole.

  Samanlaisia ajatuksia kirppareista kuin minullakin. Ostan vain hyvää ja erittäin hyvää. Maksan mieluummin enemmän hyvästä kuin ostaisin kulahtanutta ja tahraista. Tosin olen myynyt sellaisia lastenvaatteita, joissa on joku vika, tahra tai muu. Silloin olen jo hintalappuun kirjoittanut, että esim. "Huom! tahra lahkeessa takana". Tällöin muu vaate on hyväkuntoinen ja ostaja saa päättää, kelpaako vian kera. Tosin silloin vika on otettu huomioon hinnassa.

  Ihan pilkkahintaan en myy. Jos joku valittaa kalliiksi, voi jättää ostamatta. Säästän hyvät myymättä jääneet seuraavaan kertaan ja lahjoitan muut hyväntekeväisyyteen. Kälyn kanssa annamme toisillemme ihan ilmaiseksi lastenvaatteita, mutta jo ennen kirpparille viemistä. Tosin meiltä lähtee vain pojille sopivat unisex-vaatteet ja meille tulee tyttöjen vaatteita ihan perheiden lasten sukupuolten mukaan.

  Kuvan perusteella olen varma, että tavarasi viedään käsistä ennen kuin saat ne myyntiin. Niin että ihan hyvä, jos saat lastenvahdin, voi tulla hässäkkää!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥