10.1.2017

Hölmöimmät ideat 1/2017


Bellan uusi lempiväri on tummansininen. Sitä ei tietenkään pystyisi päättelemään hänen huoneestaan mutta vaatekaapista, pikkuhiljaa kyllä. Joululahjaksi bella toivoi sinisiä lakanoita ja koska minulla on aika suppea ajatusmaailma kodin tekstiileihin liittyen, oli meillä pukin kanssa tiukat neuvottelut asiasta etukäteen. 

Jouluaattona paketista paljastuikin tummansiniset yksiväriset pellavalakanat kaksin kappalein. Syy miksi lakanoita on kaksi, on yksinkertainen. Päätin reilu kolme vuotta sitten luopua päiväpeitoista, sillä yrityksestä huolimatta, niitä ei tullut ikinä käytettyä ja lojuivat milloin missäkin pölyttymässä. Ostin neljä settiä pellavalakanoita väreissä: valkoinen, beige, vaaleanharmaa ja tummanharmaa, olemassa olevien vaaleanpunaisten lisäksi. Jokaista väriä on siis kaksi kappaletta ja ne ovat ainoat petivaatteet joita käytämme. Näin sänky on siistin näköinen vaikka petaus on tehty vain huolimattomasti peitolla. Nyt halusin jatkaa teemaa nimenomaan tummansinisillä pellavalakanoilla ja pukki olikin löytänyt juuri passelit Finlaysonilta.


Noin 20 sekuntia sen jälkeen, kun olin pedannut uudet lakanat meidän sänkyyn tajusin, miten järjettömän huono ajatus tämä oli. Rakkaat Nietos ja Diego kun ovat molemmat puolipitkäkarvaisia kissoja, varsin vaaleita ja nukkuvat myös meidän sängyssä. Ja vaikka eivät nukkuisikaan, niin onhan niitä karvoja nyt joka paikassa vaikkei se aina kuvissa välittyisikään. Ja nyt tummat lakanat, herää nainen!

No oli mitä oli, nyt on poikkeuksellisesti tummatkin lakanat mutta en ole vieläkään aivan varma, tykkäänkä vai en. Jotenkin vieraalta tuntuu, en osaa sitä muutoin kuvailla sanoiksi. Vaikka entinen lempivärini on noin kymmenen vuoden tauon jälkeen hiipinyt taas takasin lemppareihini, niin en ole ikinä osannut nukkua tummassa sängyssä. Onneksi lakanoita käyttävät myös J ja bella eli hukkaan nämä ei mene, ja olivathan alunperin kuitenkin ensisijaisesti bellalle ajateltu.




Koska meikkipöytä siirtyi makuuhuoneesta bellan huoneeseen, piti tehdä pikareissu Ikeaan. Ostin tilalle Kullen-lipaston, joka on aika paljon Malm-lipaston oloinen mutta pienempi. Olen kolmen vuoden ajan arponut, minkälainen lipasto olisi tähän se täydellinen ja nyt ainakin varmistui, ettei missään nimessä korkeampi -mitä olin itseasiassa alunperin ajatellut. Tämä on nyt hyvä, ainakin toistaiseksi. Lipaston päällä on sekalainen seurakunta niitä harvoja koriste-esineitä, joita meillä ei juuri ole. Tosin nämäkin funktionaalisia sellaisia, eli säilytyslaatikoita mm. koruille, kelloille ja kynsilakoille.

Ostin myös hiljattain uuden Artekin valaisimen minun puolelle sänkyä, mutta meritaulun kanssa se ei vaan toiminut. Verhotangossa roikkuva lamppu oli alunperin väliaikainen ratkaisu mutta olen tykästynyt siihen nyt niin paljon, että ostin jo ennen joulua toisenlaisen kuvun Clasulta. Sepä ei nyt käynytkään nykyiseen johtoon, eli kun saan aikaiseksi hakea uuden johdonkin, niin saadaan taas vähän uutta ilmettä.

Alevinkkinä, yöpöydällä näkyvä hexagon-maljakko. Stockalla kahdessa koossa ja isompi hintaan 49,90 -40%  (pienemmän koon hintaa en tullut katsoneeksi) ja ainakin Porttipuiston Askossa löytyi sama maljakko hintaan 10 euroa!

Muuten vain vinkkinä, Ikeassa on tosi kivoja lasisia laatikoita joissa mustat metallireunukset. Laatikon kansi on saranoilla ja pysyy magneetilla kiinni. Hinta oli ehkä 6,90 tai jonkun euron enemmän. Nämä oli hieman jemmassa kukka/maljakko-osastolla (Porttipuiston Ikeassa).


Mitä mieltä, harmaa-sini-valkoinen ripauksella mustaa, toimiiko?

8 kommenttia:

  1. Nätti makuuhuone, mutta omaan makuuni on enemmän ne vaaleamman vuodevaatteet. Kiva idea muuten tuo päiväpeitottomuus. Ja kauniit helmalakanat. Ehkä pitää toteuttaa omassakin kotona. Meilläkään ei ikinä tule laitettua oäiväpeittoa ja runkopatja on kyllä ruman näköinen tavan lakanoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Tintu! Ja ihan sama juttu kuule, luulen, että se johtuu siitä, että meillä on aina kotona ollut vaaleat petivaatteet. Jotenkin sitä on varmaan kasvanut sitten siihen. Mulla on kerran aikaisemminkin ollut yhdet tummat ja olihan ne kivat mutta aina tuntui siltä, kun nukkuisi jonkun toisen sängyss :D Mä tiedän, että on tosi huonotapasta kun ei petaa sänkylä, mutta jos alan nipottaa joka asiasta tässä arjen kiireessä, niin tulee kyllä burnis. Tästä syystä on pakko thdöä ratkaisuja, joiden kanssa voin itse elää ja arki sujuu helpommin -tämä yksi niistä :)
      Meillä on kesällä välillä sänky ilman tuota helmalakanaa ja vaikka on vaalea se verhoilu niin on ikävän näköinen. Nyt mietin, että kävisin hakemassa samanlaisen vaalean verhoilulakanan kun bellan sängyssä on, kesäksi. Tuo helma kerää meillä valtavasti kissankarvaa ja koska kesällä muutenkin pidän "ilmavammasta" sisustuksesta, niin kesällä yleensä helma on pesussa ja kaapissa odotamassa syksyä.

      Poista
    2. Oikoluku mogasi, tietenkin Tinttu!

      Poista
  2. Minusta toimii. Itse tykkään juuri nyt tosi paljon tummansinisestä. Meillä olisi tarkoitus hankkia uudet patjat. Kun jaksaisi vain lähteä hakemaan, niitä saisi nyt edullisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin paljon alennuksia patjoista, tosin minusta mm. Asko myy vuoden ympäri jollain poistohinnoilla. Tumma sänky on kivaa vaihtelua, mutta en omaksi osaa ottaa :)

      Poista
  3. Hei, ihanan valkoinen tuo lattia, etsin valkoista lattiaa, onko tämä luonnossakin noin valkoinen? Kurkkasin K-raudan sivulta tuota parkettia ja siellä se näytti beigelle, oletteko lakanneet parketin itse valkoiseksi? Mistään ei tahdo löytyä valkoista lattia, missä ei olisi isot viisteet ja väri olisi ihan valkoinen. Upea tuo makuuhuone muutenkin. Kiitos jos ehdit vastaamaan!

    VastaaPoista
  4. Myöhässä kommentoin, kun kerrankin koulutuspäivän ruokiksella aikaa surffailla :) Minusta tummat lakanat näyttää tyylikkäiltä, sisustuslehtimäinen vaikutelma, mielenkiintoisemman näköistä kuin pelkillä vaaleilla lakanoilla. Tosin minusta vaaleat lakanat ovat puhtaammat ja raikkaammat ja antavat piristävämmän unen :) Meillä on tummanharmaa pussilakana myöskin ja olen oppinut käyttämään sitä, kun laitan sängyn päätyyn "hotellimaisesti" yhden hengen valkoisen pussilakanan päiväksi.

    -Leena

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥