29.1.2017

Ja se viimeinenkin...

...lumi on kohta lähtenyt. Ihan oikeasti, hivenen masentavaa, ettei tammikuun lopullakaan ole lunta. Onhan sitä tässä ollut aina pari päivää, sitten taas viikko +3 astetta ja liukastellaan jäillä. Yritin aloitella kävelyharrastusta viime viikolla mutta vaikka kävin ostamassa kenkiin liukuesteet ja heijastin-henkselit, niin eihän tuonne uskalla lähteä! Naureskeltiin siinä miehen kanssa Tokmannin pihassa samalla, että hivenen on ostosten profiili muuttunut tässä viimeisen kolmen vuoden aikana, muuton jälkeen. Mutta niinhän se on, aikansa kaikkea- tämä on hyvä just nyt.

Kun en ole kävellyt, niin olen neulonut muutamat sukat sekä villapaidan ja kaiken kaikkiaaan lankavaraston karsimisen kannalta, on vuosi 2017 lähtenyt oikein vauhdikkaasti liikkeelle. Vaikka sain joululahjaksi lankalahjakortin, olen päättänyt ettei uutta lankaa osteta, ennen kun vanhoista on päästy merkittävästi eroon. Pelkkää seiskaveikan paksuista sukkalankaa on yksi iso muovipussi eikä muutkaan vahvuudet siitä juuri jälkeen jää. Tästä syystä, tein jo viime vuoden puolella päätöksen, että nyt neulotaan lankoja pois, eikä ne langat sillä välin kaupoista lopu, vaikkei jokaista ihanuutta sillä välin kaappiin ostakaan.


Viime vuoden viimeinen neule oli Bellan neuletakki. Takki on neulottu ylhäältä alas raglanina ja kaikki langat kaivettu jemmoista. Malli on aika lailla sama kun oma neuletakkini ja niin on langan paksuuskin. Harmaa on Rico Yarnsin en-nyt-muista-mitä ja vaaleanpunainen saman paksuista Cascade 220:stä. Sitä on edelleen 100g ja jämät jäljellä, sillä tilasin täydellistä baby pink:iä kilon, aikoinaan kun Villavyyhti avattiin Stadissa. Villatakissa on taskut, tupsullinen huppu sekä kolme todella kaunista hakasta jotka ostin Porvoon Nappiaitasta, eli tosi perus. Mahtunee bellalle tämän "talven" ja kevään.


491 grammaa

Bellan neuletakki on siis valmistunut jo viime vuonna, mutta Emman villapaita taisi olla tämän vuoden ensimmäinen työ. Lisäksi tuossa on kahdet sukat odottamassa lankojen päättelyä ja nyt on lattiatyyny puikoilla, jotta pääsen todella paljon tilaa vievistä tuubilangoista eroon. Emman villapaita on myös tehty Cascadesta ja olen ymmärtänyt, että Emma tykkää pinkistä ja äiti Popin raidoista, joten laitettiin pinkkiin raitaa sinisellä. Ihan perus raglan tämäkin.

265 grammaa


6 kommenttia:

 1. Oot sä taitava, niin tasasta jälkeä :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana hupparineuletakki.
  Kauniit väritkin.

  VastaaPoista
 3. Ai että miten ihana toi bellan neuletakki! Tosi kaunista jälkeä, ihanat värit!

  VastaaPoista
 4. Ihania neuleita kaikki näissä sun viime postauksissa. Ja tietty kaikki muutkin mitä oot vuosien varrella tehnyt:) Mä aattelin kanssa, että rupean neulomaan jemmalangat pois. Noh hyvin alkoi, mutta sitten olin arvioinut langan riittävyyden väärin, ja joudun kuitenkin hommaammaan lisää... siinä kun ei voinut vaan ottaa jotain tilalle.

  VastaaPoista
 5. Haastan sinut tyhjentämään etenkin sinivalkoisia jämälankoja Suomi 100v. vauvasukkiin eli jokainen tänä vuonna syntynyt saa sinivalkoiset villasukat sairaalasta.Lila

  VastaaPoista
 6. Ihan älyttömän nättejä vaatteita. Neulepaidan oikean hihan ylin raita kuitenkin kummastuttaa, teitkö tarkoituksella? Niin tai näin, oletpa taitava! Wau :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥