14.1.2017

Ihan täydellinen perusvillapaita.

Olenhan kertonut, ettei neuleohjeet ole oikein se minun juttu. Joskus silloin tällöin, hyvin harvoin, ihastun kuitenkin johonkin ohjeeseen niin, että se on pakko ottaa puikoille. Näin kävi myös Kerälle-kirjan villapaidassa (peruspaita jokaiselle). Paitahan oli varsin tuttu raglan ylhäältä alas, mutta etenkin kaula-aukko ja paidan huoleton olemus vangitsi minut täysin. Niinpä, ehkä kahden vuoden jahkailun jälkeen, tein viimein eräs alkuyö tilauksen Tampereen Lankaideaan ja jokin aika myöhemmin, paita olikin jo valmis.

Paita on aloitettu ohjeen mukaisesti mutta helma sekä hihansuut on tehty oman mielen mukaan. Molempiin olen tehnyt nirkkoreunuksen ja helmassa nurjalla puolella on käytetty tehosteväriä joka mielestäni tuo paitaan "sen jutun". Vaikka rakastan isoja kauluksia, oli tässä paidassa kaulus niin venyvä, ettei se käytössä olisi pysynyt olenkaan olkapäillä, niinpä virkkasin paidan niskapuolelle etupuolella oleviin olkasaumoihin asti ketjusilmukkarivin joka pitää kaulusta hieman ryhdissä.

Paita on täydellinen.
Niin täydellinen, että meinaan tehdä toisen -varsinkin kun paidassa käytetty Rowan Hemp Tweed on jälleen alennuksessa. Lankaa paitaan kului kaikki tilatut 9 kerää ja tuo tehostereuna on tehty Rowan Superwashista, joka jäi yli villatakista.

2 kommenttia:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥