12.1.2017

neu l/r oosi ja Lazy Sundays

Valikoituukohan neulojiksi poikkeuksellisen paljon epätasaisia ihmisiä. Vai onkohan niin, että teki mitä tahansa, niin välillä huvittaa ja välillä ei. Neulojat ainakin tietävät, että välillä neulotuttaa niin hiivatisti. Ja taas välillä, voi kulua kuukausia, jotka ajavat lähes epätoivon partaalle, kun ei vaan lähe. Vuoden ajan, olen ehkä tavallista enemmän kiinnittänyt huomiota siihen, miten neulon ja miten päädyn niihin blokkeihin. Jos neulon kaksi samaa asiaa peräkkäin, on ihan varma, että viimeistään puolivälissä sitä toista, iskee totaalinen stoppi. Esimerkkinä villatakki, jonka tein itselleni kahdessa viikossa ja samantapaisen mutta paljon pienemmän ja ilman kirjoneuleita, bellalle ainakin tupla-ajassa. Tästä oppineena päätin, etten enää neulo kahta isoa samanlaista työtä peräkkäin, vaikka se tuntuisi miten hyvältä ajatukselta heti sen ensimmäisen jälkeen.

Tilaisin joskus nappi ja kivi TitiTyystä ison kasan Rowanin Superwashia. Eniten ilahdutti langassa sen maanläheiset sävyt, valtava värikartta sekä 100 gramman kerät. Minua todella kismittää, neuloa isoja töitä 50 gramman keristä, kun saa koko ajan olla vaihtamassa kerää ja pääteltäviä päitäkin on sata. Satasen kerillä tuntuu, että voi vain neuloa menemään.


Olin siis saanut hyvän ajatuksen kotivillatakkiin jo ammoisina aikoina, mutta valitettavasti ei huvittanut, noin vuoteen. Ajatuksena oli takki, jolla voin viileinä kesäiltoina haahuilla pitkin pihaa ja jossa on taskut, ei vain käsiä, vaan myös kännykkää ja avaimia varten. Viimein, noin vuotta myöhemmin, päätin tarttua toimeen, laske kaulan silmukat ja posotella menemään ylhäältä alas raglanina. Suunnitelma hahmottui ja tarkentui neuloessa ja kerien vähetessä. Taskujen kohdalla aloin suunnitella mielessä kirjoneuleita ja täytyy sanoa, että lopputulos on enemmän kuin mieleinen. Hieman leveämpi takki olisi voinut olla pepun kohdalta mutta toinen vaihtoehto, eli herkkujen vähentäminen, ei ole huono vaihtoehto sekään.


Lazy Sundays by anana
Rowan Superwash
Puikot 5,5
Lankaa män vaik kuinka.
Ja ihan omasta päästä.

Ps.
Instagramissa on lisää kuvia takista.

5 kommenttia:

 1. Minä neuloisin mutta sormet eivät vaan kestä sitä, eivätkä olkapäät. Olen jäänyt ihasteluasteelle. Kiva tuo neuleesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sormissa ja olkapäissä? Mulla taitaa neulominen olla nykysin ainoa harrastus jota ehdin, onneksi edes se :)

   Poista
 2. Laitoin kysymyksen tuonne 14.4.2012 olevaan neuleohjeeseen. Vieläköhän muistaisit vaskauksen? 😀

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥