21.10.2019

Always relevant - ribbed [ohje]


Tämä pipo oli pitkään mielessä, melkein yhtä pitkään vaiheessa mutta nyt kuitenkin täällä ohjeena. Jos haluaa isomman koon, pitää lisätä 16 silmukkaa tai tehdä paksummalla langalla ja isommilla puikoilla. Ohjeen pipo sopii noin 10-vuotiaasta aikuiseen mutta jos on paljon isompi kuin 57cm pää, niin jää pieneksi. Tämä on tosi iisi, eli hommiin vaan...

Lisäilen kuvia myöhemmin.

Always relevant – ribbed

Tarvitset:
Fingering lankaa
2,25 ja 2,5 puikot
apulangan (joku suunnilleen samanpaksuinen ja ei takertuva)
neulan


Virkkaa 144 silmukkaa apulangalla 2,5 puikoille.

Vaihda nyt 2,25 puikot ja pipolanka ja neulo ensimmäinen kerros kaikki oikein laittaen samalla silmukkamerkit 36 silmukan välein.

Yhdistä pyöröksi ja aloita joustin neule: 1o, *2n, 2o* *=toista krs loppuun (viimeisessä 2o on vain 1o) . Vinkki! Aina silmukkamerkin molemmin puolin pitäisi olla 1 oikein silmukka.

Kun olet neulonut noin 9 cm, vaihda työhön 2,5 puikot.

Kun työ on noin 19 cm korkea, siirrä silmukat aloitusapulangalta puikoille, aseta nurjat puolet vastakkain ja neulo seuraavalla kerroksella reuna työhön kiinni. (kuvallinen ohje)
Jatka nyt neulomista, kunnes työn korkeus on noin 20-21 cm.

Nyt kavennetaan: Aina silmukkamerkin jälkeen: nosta silmukka neulomatta, neulo seuraava oikein, vedä nostettu silmukka neulotun yli ja aina ennen silmukkamerkkiä: neulo kaksi silmukka oikein yhteen.

Jatka kavennuksia joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa, pujota lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥