18.9.2017

Irroitettava vesisäiliö ja tuotannosta poistunut vesipannu.


Keittiöremontin yhteydessä uusittiin myös keittiön pienkoneet. Homma ei ollutkaan ihan niin helppo kun aluksi luulin, sillä jokainen kauppa myy kymmeniä eri mallia Moccamasteria lukuisissa eri värissä ja loput keittimet tuntuvat olevankin sitten muutaman kympin muovikrääsää. Mitä Moccamasteriin tulee, niin en ole ikinä ymmärtänyt sen hypetystä. Se on äärimmäisen vaikea pitää puhtaana ja siinä on sitä ja tätä muoviosan nippeliä. Kun kahvinkeitintä myydään ”varaosien hyvällä saatavuudella”, tulee minulle ainakin mieleen etsiä kahvinkeiton johon ei tarvitse varaosia. No se siitä, älkää ristiinnaulitko.

Kriteerit olivat korkealla, sillä edellinen kahvinkeitin Siemensin Porsche ei ollut ainoastaan täydellinen muotoilultaan vaan myös kestävyydeltään erinomainen. Keitin taisi olla nyt 15 vuotta vanha, kun olisi joku tiiviste jostain pitänyt uusia mutta päädyinkin vaihtamaan keittimen kokonaan, saman sarjan leivanpaahtimen sanottuaan sopimuksensa irti. Noin puolen vuoden ajan olin googletellut enemmän tai vähemmän vedenkeittimiä, leivänpaahtimia sekä kahvinkeittimiä ja jokainen reissu internetin intensiivisessä maailmassa päättyi ärtymykseen valikoiman monologisuudesta. Kunnes, eräs ilta tärppäsi jostain ulkomaalaiselta sivulta, jonka jälkeen paikallistin Gigantin sivuilta WMF –merkkiset kodin pienkoneet. Teoriatutustumisen jälkeen, lähdin intoa puhkuen Gigantiin hipelöimään tuotetta, vain pettyäkseni koska ”tämä ei kuulu myymälävalikoimaan mutta voitte tilata tuotteen netistä” . Gigantista muristen poistuessani, homma alkoi saada eeppisen käänteen kun internetti paljasti, että Stockmannin myy samaa merkkiä ja just vielä kantiksessa, eikä! Suuntasimme Jumbon Stockalle, jossa ei tietenkään ollut keitintä ostettavissa vaan ainoastaan esittelykappale (silti, Stocka 1 – Giganti 0) mutta ystävällinen myyjä sai varattua meille Itiksestä keittimen sekä paahtimen. (Mikä siinä muuten on, että nykyisin Stockkalla ei ole enää kantistuotteita hyllyssä…)

Kriteereihin palatakseni, halusin että kahvinkeitin ja leivänpaahdin ovat väriltään mattamusta tai teräs. Eikä mitään maalattua muovia vaan metallia. Mahdollisimman vähän irrotettavia osia ja ehdottomasti irrotettava vesisäiliö. Siis I R R O T E T T A V A V E S I S Ä I L I Ö, jolloin saan kraanasta suoraan täytettyä säiliön eikä tarvita mitään erillisiä kannuja. Edellinen kahvinkeittimemme oli termarimallinen ja nyt mietin samaa mutta lopulta priorisoin isomman tilavuuden. WMF Lonosta löytyi nämä kaikki ja nyt useamman kuukauden keitintä käytettyäni en voisi olla enempää tyytyväinen. Helppo käyttää, helppo putsata eikä vie paljoa tilaa… plussana oudoin käyttöohje jonka olen ikinä lukenut.


Leivänpaahdin otettiin samasta tuoteperheestä ja siinä on kenties liikaa ominaisuuksia meille, mutta sinne mahtuu hyvin leivät ja on pieni kooltaan. Ei siitä sen enempää mutta vedenkeittimestä onkin enemmän tarinaa.

Koska induktioliesi on yhtä nopea, ellei jopa nopeampi kuin vedenkeitin, oli selvää, että luovumme keittiöremontin yhteydessä vedenkeittimestämme. Kuukausia meni vesipannuakin etsiskellessä ja mieheni nauroi, että eihän sellaisia ole käytetty vuosikymmeniin. Jossain vaiheessa olin niin epätoivoinen, että harkitsin jopa turkkilaisen kahvipannun ostamista vedenkeittoon. Ja siis onhan niitä pannuja, mutta kun just siihen omaan silmään sopivaa ei sattunut löytymään. Syvimmän epätoivon hetkenä mieleeni juolahti ystäväni, joka oli hiljattain rakennuttanut, varustanut ja sisustanut. Kysyinkin häneltä, että miten se vesi kiehuu siellä Espoossa. Eikä juurikaan yllättynyt, että niin ikään hän oli päätynyt samaan ratkaisuun ja nykyisin vesi todellakin kiehuu liedellä vesipannussa vedenkeittimen sijaan. Vesipannuina löytyi kuulema Alessi, -”joo se ei käy” sekä Hackmann Flirt.. mutta sitä ei ole valmistettu moneen vuoteen. Mikä? Löin hakusanan Googleen ja tietty, siinä se mun vesipannu on. Toihan on täydellinen, miksi ihmeessä sen valmistus on lopetettu, niin tyypillistä mun tuuria. Kuulemma jossain FB ryhmissä näitä huhuillaan ja vaihtavat omistajaa mutta koska en ole FB:ssä, käännyin Torin puoleen. Nyt ette ehkä usko, mutta hakusana tuotte Y H D E N tuloksen. Sekin oli Espoossa ja ilmoitus jätetty viikkoa aiemmin. Olin varma että pannu on tietenkin jo mennyt mutta laitoin silti viestin myyjälle. Ja samana iltana mieheni toi pannun Espoosta meille. Ihan tosi. Omassa laatikossaan ja kerran käytetty- ihan tosi. Leijuin varmaan kaksi viikkoa tuuriani ja sitä, että meillä on nyt niin täydellinen vesipannu kun voi ikinä olla.





Muita pienlaitteitamme keittiössä on puhelin ja padi. Padilta katsotaan yleensä reseptejä ja puhelimella soitan äidille kun tarvitsen henkistä tukea ruoanlaittoon tai leivontaan. Padille on muuten lähes täydellinen teline tuo Ikean muovihärpäke, tosin arvostaisin vielä enemmän mustana.




4 kommenttia:

 1. Meillä on kans Flirt! On ollut vuosikaudet ja kerkesin jo kerran säikähtää, että se meni rikki kun kiehui vahingossa tyhjänä liian kauan. Onneksi pannu elpyi, sillä ehdin jo etsiä vaihtaria. Niin hyvä pannu ja joka päiväisessä käytössä meillä. Onneksi löysit omasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin käsittämätöntä, että tämän valmistus on lopetettu. Ehkä jos tämä vedenkeittimistä luopumisen trendi on kasvussa, aloitetaan valmis uudestaan. Toimisi mattamustanakin :) Ja arvaas vaan kenen postaukseen vuodelta 2014 (muistaakseni) törmäsin kun pannua googlettelin :D

   Poista
 2. Pikku vinkki: Flirtiä myydään taas kohta facen kirppiksillä, kun glögikausi alkaa. Ostin omani kympillä viime jouluna :)
  Oletteko tyytyväisiä sen nokkaan, kaadettavuuteen? Jonkin verran kyllä valuttaa ohi tai sitten vika on kaatajassa ;)
  SanniKaarina

  ps. meillä muuten on vuoden vanha HTH-keittiö sekä kodinhoitohuone, aivan toisen näköinen
  kuin teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki jos joltain vielä puuttuu! En ole itse montaa kertaa käyttänyt, sillä teetä juovat meillä lähinnä lapset ja äitini mutta sen kerran kun olen, en kyllä huomannut mitään -pitää seurailla. Olisi mielenkiintoista nähdä teidän HTH! Niillä on kyllä niin paljon kivoja malleja ja pidän itsekin mm. puisista ja mattapintaisista materiaaleista.. siinäpä se vaikeus onkin kun pitää vain yksi valita :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥