26.9.2017

Harkittuja hankintintapäätöksiä ja aikaa kestäviä valintoja: Artek A910Olin noin 10-vuotias kun olin kummisetäni luona vierailemassa. Joku pikkuvisualisti minussa jo silloin on asunut, sillä muistan heidän vaalean sohvan sekä Artekin nojatuolit, ja etenkin sen valaisimen. Se taisi olla Artekin A810 joka jostain syystä teki minuun suuren vaikutuksen ja mietin, että tollasen mäkin haluan joskus. En sitten tiedä kumpi on oudompaa, se että 10-vuotias ”haluaa valaisimia” vai se, että sellaisen hankkiminen on kestänyt 30 vuotta. Toisaalta hankinta on nyt tehty seinävalaisimena, sillä A910 :na malli on miellyttänyt minua alusta asti vielä enemmän mutta tähän asti meillä ei ole ollut seinävalaisimille paikkaan. Ja pientähän tuo neljän vuoden odotus on kolmessakymmenessä vuodessa.

Nyt viimein laitoin valaisimet tilaukseen mutta kesälomista johtuen, viivästyi toimitus elokuulle. Pakko myös kehua, miten mukavaa palvelua Nivalan Laatukalusteesta saa, sillä olivat minuun välittömästi yhteydessä kun kuulivat Artekin toimitusten viivästyksestä. Minua odotus ei haitannut, joku kuukausi sinne tänne.

Siinäpä nyt nököttävät ja onhan ne huikeat kerrassaan! Enkä edes saa kuviin taltioitua niiden kauneutta ja etenkin sitä, miten kaunis valo niistä tulee. Meillä on muistaakseni 4000K energiasäästölamput näissä ja valon sävy on yksinkertaisesti vangitseva. #hyvääkannattaaodottaa
Muuten tällä ylätasanteella ei ole varsinaista käyttöä mutta sopii loistavasti pianon säilytykseen ja soittoharjoitteluun. Minun pitäisi etsiä pianon viereen joki pieni pöytä tai muu systeemi, joka peittäisi ruman pistorasian ja jossa voisi pitää nuottikirjoja. Kai se sopiva jokus tulee vastaan ja toistaiseksi siinä onkin miehen entinen yöpöytä. Meillä hieman kiertää nämä kalusteet välillä. 4 kommenttia:

 1. Nappi valinta! Suotta ei näitä klassikoiksi kutsuta, sopivat lähes kaikenlaisiin tiloihin huutamatta olemassaolollaan, kuten muutkin Aallon tuotteen. Jotkut jutut ovat vaan sellaisia, että niiden hankintaa siirtää ja siirtää. Sitten kun ovat paikoillaan, miettii, miksi ihmeessä ei jo aiemmin ole tullut hankituksi!

  Kiva, että taas olet palannut blogin pariin!

  sanna.koo

  ps. Kokeile pianoa ja pöytää toisin päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen aivan samaa mieltä! Ja mikä siinä siirtämisessä onkin niin helppoa ;) On ollut ihan mukava palata mutta aikamoista aikataulutustahan tämä o... yritän kuitenkin ehtiä.

   Poista
 2. Upeat lamput!
  Minulla on ollut myös pitkäaikainen haave js se haave on/oli Aallon Mehiläispesä. Vihdoin ja viimein se on minun. Lahjoin itseäni 5-kymppisten kunniaksi. Joka päivä ilahdun sen näkemisestä. Jokin näissä klassikoissa vain hivelee silmää. Nyt kun näin valaisimesi, taisi minulle tulla uusi unelmien kohde ;)
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja lsistalle vaan ;) Jep, nämäkin oli vähän niin kun 4-kymmpis lahja itselleni. Jotenkin omiin juttuihin sitä tarvitsee aina jonkun "syyn" mutta skideille hankitaan vaikka koko maailma paljon hepposimmin perustein...tai maksellaan niitä harrastusmaksuja =D

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥