1.7.2017

Kesätauko


Lapsuudessa kesälomat tuntuivat uskomattoman pitkiltä ja seesteisiltä. Kesät ovat muistoissa aurinkoisia ja vähäsateisia ja sateetkin olivat lämpimiä tai nopeita upeita ukkosia. Vanhemmillakaan ei tuntunut olevan töitä ja jos muistoihin luottaa, olivat he lomalla yhtä kauan kun me lapsetkin. Kesäpäivät kuluivat serkkujen mökillä tai papan luona landella ja yleensä ei tehty sen kummempaa. Savonlinna Kesämaassa saatettiin pyörähtää kerran ja Lintsi ja Korkeasaari oli tietysti myös käytävä, mutta muuten, me paistateltiin päivää, pestiin uusia perunoita,veneiltiin ja grillattiin muikkuja. Oltiin vain.

Joko aika on kullannut muistot tai sitten kehityksellä ja kauppojen aukiolon vapautumisella on ollut suurempi vaikutus omaan lomaan kun pm äkkiseltään tajunnutkaan. Meidän kesälomat hieman vaihtelevat riippuen lasketaanko kesälomaksi se aika joka on koulusta tai töistä vapaata vai se aika, joka on harrastuksesta vapaata. Meille vanhemmille, harrastuskauden päättyminen tuo uskomattoman paljon vapaita tunteja päivään, voisi melkein sanoa, että joka päivä kelo 16-21:30 on ”vapaata”, kun jäät on sulatettu ja junnujen luistimet heitetty naulaan. Näin ajateltuna, meillä on lepposaa työntekoa kesällä kesäkuun puolesta välistä heinäkuun loppuun sillä bellan luistelukausi loppuu kesäkuussa kesäleirin jälkeen ja Jiin jo hieman aikaisemmin. Lasten kouluthan ovat jo päättyneet aiemmin mutta kesäkuun puolen välin jälkeen, nuo mokomat voivat kuluttaa päivänsä vallan joutilaina ja autuaina. Me vanhemmat käydään toki töissä, mutta kun asutaan täällä maalla, niin töiden jälkeen kotosalla olo on lähestulkoon kuin mökillä olisi. Ainakin silloin kun ei tarvitse juosta siellä ja täällä etsimässä ja ostamassa sitä sun tätä.

Pidän tänä vuonna itse lomaa kolme viikkoa elokuussa osittain käytännön pakosta. bellan luistelukausi alkaa nimittäin elokuun alussa, vaikka koulut alkavat vasta elokuun puolessa välissä. Ennen koulun alkuja kilpajoukkueet harjoittelevat noin viisi kertaa viikossa ja harkat on aamupäivisin tai päivällä. Koska asutaan eri kylällä kuin treenit on, on kuskauksien takiakin jonkun oltava lomalla. Perheen yhteinen lomakausi ajoittuu elokuulle, joten osa treeneistä tulee jäämään varmasti väliin, sillä haluamme L O M A T A myös yhdessä perheenä. Koska olemme kuitenkin valinneet lasten kanssa harrastukset joihin kuuluu sitoumuksia, ymmärrämme, että se tarkoittaa tässä kohtaa myös sitoumuksia meiltä vanhemmilta, eikä treenejä jätetä väliin tarpeettomasti. Pienen kaupungin seuran etu on, että treenejä voi kuitenkin ilman sen suurempaa draamaa joskus skipata, kuulemani mukaan isoissa kaupungeissa ja joukkueissa voi olla hieman toinen tilanne.

Kunnes meidän vanhempien loma koittaa, yritämme nauttia vapaasta työaikojen ulkopuolella ja viikonloppuisin. Junnut onkin jo täysin lomamoodissa ja bellan synttärilahjaksi saama trampoliini (Jota meille ei muuten ikinä tule, eiku.) on ollut kovassa käytössä. Oli ilo huomata, että vielä 2000-luvun someskiditkin katsovat taivaalle ja miettivät pilvien muotoja, onneksi ihan kaikki asiat ei muutu.1 kommentti:

  1. Mulla on ihan samanmoiset leppoisat muistot kesistä <3
    Pitkät, kuumat kesät <3

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥