27.7.2014

Vieras- ja leffahuoneen muutos, osa II


Täällä on aiempi postaus meidän vierashuoneesta joka tulee toimimaan myös lasten leffahuoneena. Tavoitteena on kierrättää mahdollisimman paljon vanhaa, koska pelkkä ajatus vallan käypien tavaroiden toimittamisesta kaatopaikalle tai pitkistä myyntisessioista tuntuu kovin epämieluisalta. Projekti on siis edennyt pikkuhiljaa, tosin paljon vauhdikkaammin kun olin alunperin kuvitellut. Tällä hetkellä kamppailenkin järki vastaan tunteet pohjalta, sillä mieli tekisi osoittaa että kaiken voi tehdä aika helposti paljon edullisemmin, jos ei ole hoppu. Toisaalta kun huone on jo niinkin hyvässä mallissa, palan halusta viimeistellä sen. argh.

Huoneen seinät siis maalattiin varastossa olleella paperinvalkoisella maalilla ja lattia maalattiin Betolux Akvalla. Sen jälkeen huoneeseen laitettiin jo muuton yhteydessä ostettu levitettävä Ikean sohvasänky Brimnes, joka valittiin ensisijaisesti eleettömän ulkonäön sekä isojen säilytyslaatikoiden takia. Laatikoiden toinen kriteeri oli se, että niillä on omat kiskot, eivätkä siis rullaa lattiaa pitkin. Niin ikään vanhasta takaa löytyi vielä yksi Malm-lipasto jolle haettiin Ikeasta kolme uutta kaveria sekä kaksi lasilevyä yhdistämään lipastojen pinta. Seitsemässä vuodessa vanhan lipaston väri on muuttunut aika paljon, mutten koe sitä niin häiritseväksi ettei se kävisi jonon jatkoksi.Kun tyhjensimme autotallia, tuli vastaan jo Lauttasaaren kodissamme ollut leffajuliste. Olen aina pitänyt niin itse leffasta kuin julisteestakin ja se onkin säilytetty juuri siksi että pääsisi joskus vielä seinälle -kunhan sen olemassa olon vain muistaisi. Nyt taululle löytyi täydellinen paikka ja samalla se määrittelee loput huoneessa käytettävistä väreistä. En todellakaan ole ikinä ollut mikään suuri oranssin ystävä ja yhdistelmä musta ja oranssi on... no kaikkea muuta kuin viehättävä. Paitsi että joko alan lepsuilemaan oikein huolella tai sitten nuo kaksi väriä vaan toimii tosi kivasti valkoisessa huoneessa, ainakin minun mielestäni.


Elloksen kuviollinen tyynyliina on ollut kaapissa jo pidempään ja totesin sen tullessa ettei välttämättä ollut ihan meille sopiva. Nyt se kuitenkin löyti paikkansa ja kamuksi tuli Savonlinnan Cittarista musvalkoinen Annon tyynyliina ja saman kylän Jyskistä oranssi. Sisätyynyiksi ostin Jyskistä "nukkumatyynyt" 50cm*60cm jotta tyynyistä tulisi jämäkät ja pulleat kun niiden päällä todennäköisesti lähinnä löhötään leffoja katsellen. Nyt puuttuu vielä musta tyynyliina.Nietoksen kanssa ollaan samaa mieltä että sohvan päälle voisi tulla yksivärinen ja hieman paksumpi täkki, kunhan sellainen tulee vastaan. Siihen asti patjoja suojaa taivaan vanha päiväpeitto. Jyskistä ostettu matto oli heti kissankin mieleen, tietysti kun on musta ja maistuu niiiiin hyvälle! Saviksen torilta ostettu kori ei varsinaisesti kuulu huoneeseen, se vaan nyt vaeltaa sisältäen reissusta ostettuja tuliaisia.


Muuta vielä  p u u t t u v a a  on ainakin yksi pöytälampun varjostin, kattovalo, pimennysverho ja sohvan selkänojatyynyt. Ratkaisematta on myös DVD-levyhjen säilytys. Olin alunperin aikeissa tilata huoneeseen matonkin mutta se ajatus on ainakin toistaiseksi jäissä, katsotaan muuttuuko mieli syksyllä. Kattovaloksi tulee Lumiancen kiskovalaisin mutta koska jätimme kiskot edelliseen asuntoon, pitää hankkia se kisko ennen kun saamme spotit kattooon. Selkänojatyynyt olen aikeissa hakea Anttilasta, sillä siellä näytti olevan muhkeitä siihen tarkoitukseen sopivia tyynyjä. Kamppailen mustan ja valkoisen välillä mutta todennäköisesti ostan valkoiset ja teen niihin itse tummat vaihtopäälliset. Huoneeseen tulee myös lasten valkoinen FatBoy kunhan jaksan sen taas pestä.Sängyn päähän löysi vanhan asuntomme keittiönpöytä ja tuoli on niiin ikään löytö omasta autotallista. Lattiavalaisin ostettiin joskus Tapiolaan yölampuksi meille aikuisille. Levitettävällä pöydälle on helppo tehdä ompelutöitäkin ilman että pitää varata ruokapöytä projekteille.

Miltäs alkaa vaikuttaa, meneekö ihan mettään?Uudet hankinnat:
Anno tyynyliina 6€
Oranssi tyynyliina 1,5€
Sisätyynyt yhteensä 12€
Musta matto 3€
Malm lipastot 177€
Lasilevyt 40e
Yhteensä 239,50€
Ed. kustannukset 98,65€ (lattia)

Yhteensä  338,15 euroa
Projekti jatkuu...

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä, viihtyisän raikkaalta :)

    VastaaPoista
  2. Hei, osaatko sanoa jotain tuosta autotallin kätköistä löytyneestä tuolista. Kenen valmistama tms? Meille kulkeutunut kodin edellisen omistajan jäljiltä ihan samanlaisia enkä ole löytänyt niistä mitään merkkiä. Anna

    VastaaPoista
  3. Näyttää kivan raikkaalta!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥