26.1.2014

Talma Ski



Olimme menossa lauantaina avaamaan lautailukautta Kokonniemeen mutta pikainen pyörähdys rinteen juurella paljasti ettei Kokonniemin laskettelukeskuksessa Porvoossa, ole sopivaa hissiä. Meidän juniori lautailija bella ei nimittäin osaa vielä mennä yksin ankkurilla ja kesätauon jälkeen sompahissikin tuntui kovin epämieluisalta vaihtoehdolta. Tytön mielestä tarvittiin M A T T O hissi. Äiti laittoi aivojen talvihakukoneen käytiin, kaivoi Googlesta Talman numeron ja soitto Sipoon omaan laskettelukeskukseen tuotti toivotun tuloksen ja tennishallin kautta matka suuntautuikin Talmaan. Miksi muuten laskettelukeskuksien sivuilla ei voi olla selkeää luetteloa keskuksen hisseistä ja vaikka slkeitä valokuvia rinne/hissikokonaisuuksista...



Olen joskus ollut Talmassa ehkä koulun kanssa, mutta mitään muistikuvaa paikasta ei ollut. Menimme hakemaan lippuja ja samalla hieman tiedustelemaan millaista komboa pitäisi ostaa kokoonpanolla; 12-vuotias lautailija, 6-vuotias lautailija joka tarvitsee apua, auttaja joka pakolla vetäsee lautailutamineet päälle ja kuljetta...eikun isi joka auttaa jos apua tarvitsee, ei laskettele. Jo tuntia aikaisemmin olin onnitellut itseäni kahden Ski Cardin hävittämisestä muuton yhteydessä ja sopeutunut ajatukseen uusien korttien ostamisesta. En tiennyt että ladattavia korttejakin on kertakäyttöisiä mutta nyt kun me vahingossa kaksi sellaista ostimme, niin selvisi sekin. Talmassa joka paikkaan pitää olla ladattava kortti mutta jos haluaa tulla vain vaikka pulkkailemaan, niin tuollainen kertakäyttöinen euron ladattava kortti on ihan käytännöllinen.

Talmassa on oma lastenalue nimeltään Werneri Park. Yllätys oli positiivinen kun kävi ilmi että tämä parkki on todellakin kaikkea mitä voi toivoa ja toimii aika kivasti vaikka mukana on kokeneempikin lapsilaskija. Parkkiin liput maksaa 10 euroa ja nyt jäi hieman epäselväksi pitääkö kaikkien alueelle tulevien maksaa mutta me maksettiin. Itseasiassa Jiille ostettiin tavallinen lippu mutta hän viihtyikin Parkissa hyvin ja ei käynyt muualla ollenkaan. Parkissa on hyvä lastenrinne, pulkkamäki, tunneliliuku sekä snow tube. Rinteen päältä löytyy kiipeilyteline, karusellit ja kota sekä avotulipaikat. Koko alueen sydän on taikamattohissi jolla kulkee ylös niin laskijat, lautailijat kuin pulkkamäkiläisetkin. Paikka sopii hyvin kaikenikäisille lapsille ja jos vanhempia on kaksi mukana, voi tiimin hyvin hajauttaa lastenrinteeseen sekä muihin aktiviteetteihin niin, että kaikki kuitenkin pysyvät aikalailla näköetäisyydellä.



Talmassa parkkialue, vuokraamo/lippymyynti sekä Werneri Parki lastenrinteineen sijaitsee ikään kuin "kukkulalla". Tästä pitää laskea alas että pääsee varsinaiselle rinnealueelle. Werneri Park ja varsinaiset Talman rinteet ovatkin ikäänkuin vastakkain. Talma on sen verran lähellä kotia että nyt ei tultu käytyä kahviossa ollenkaan mutta huomasinpa että lipunmyynnissä oli myynnissä mm. Reiman skimbahaalareita. Me saimme tänäkin talvena testiin Reimalta toppaa, mm. kuvissa näkyvät takit sekä bellan housut (näistä lisää tuonnempana) ja harmitti että noissa skimbahaalareissa koot loppuivat jo kokoon 128cm, me kun olisi tarvittu 134cm. Laitoinkin jo palautetta Reimalle että harvempi ihan pieni rinteessä on, eli tälläisen haalarin käyttäjäryhmä ehkä löytyisi paremmin haalarikokojen yläpäästä.

Luulenpa että Talmasta saattaa tulla hyvinkin meidän uusi vakkaripaikka ja ehkäpä pääsen myöhemmin kirjoittamaan tarkemmin kahviosta ja muista rinteistä, nyt vasta superpositiiviset kokemukset Werneri Parkista, suosittelen!


16 kommenttia:

 1. Oi näyttää kivalta. :) Itse oon käynyt Talmassa ennen pojan syntymää ehkä vähän alle 10 kertaa. Siinä ylipäätään kaikki laskemiskokemukseni. Nyt olisi tarkoitus käydä kyllä edes kerran kokeilemassa, että pysyykö sitä enää ollenkaan pystyssä.. Vähän on jotenkin jäänyt kammo laskemiseen.. Maaliskuussa kun suunnataan sitten vähän pohjoisemmaksi.. Hui..

  Poika varmaan menis tonne mielellään, ainakin pulkkamäkeen ja noihin. :) Lautailuun mun mielestä vielä vähän pieni kun ei oo kun 3v! Ehkä vuoden parin päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talmassa on kyllä hyvä rinne jos haluaa taas aloittaa leskettelun ja tosiaan lapsi menee vaikka pulkkamäen puolella toisen aikuisen kanssa. Me myös suunniteltiin pohjoiseen matkaa mutta vielä lykkääntyi, teille tulee varmasti kiva reissu!
   3-vuotias on aika pieni laudalle, yleensä ehkä 6-vuotiaana voi aloitella ja huomasin itse ettei lautakouluihin ole oikeen asiaa alle 8-vuotiaana. Poikkeuksia toki on, meidän bella aloitti lautailun ollessaan 5 ja olen joskus nuoremmistakin kuullut.

   Poista
 2. Näyttää kivalta paikalta :)

  Näistä sinun laskettelukuvista saa aina niin hyviä vinkkejä. Tällä kertaa pojan vaatetukseen. Meillä 9v. poika, yllättäen vaatteet on sitä mustaa, aina... Tuskailen, kun rinteessä se mustiin pukeutunut lapsi ei oikein "näy" (kun niitä mustia on 13 tusinassa), mutta sitähän voi laittaa tosiaan vaikka minkä väriset hanskat käteen. Täytyy kokeilla, josko se auttaisi asiaa :)

  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Piia! Jii tykkää noista reiman rukkasista ja valitsee ne mielummin kuin muut... Lautaillussa toimii sormikasmalli paremmin eli pitäisi ehkä ostaa toinen vastaava pari kaappiin.

   Poista
 3. Täähän kuulostaa hyvältä, pitää ehkä yhdistää visiittiin äiskän luo! Ihana tuo Bellan vaatesetti ♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tanja, siinä on todella hyvä tuo pinkin sävy! Ja jos tulette niin laitahan viestiä niin me tullaan myös :)

   Poista
 4. Talma on tosi kiva paikka, voin suositella myös :)

  Kivan näköiset vaatteet lapsilla. Tuohon haalariasiaan kommentoisin sen verran, että harvempi isompi lapsi kuitenkaan sitä haalaria päälleen enää pukee. Itse olen sitä mieltä, että laskettelussa takki ja housut on kätevämmät, varsinkin jos tarvitsee käydä veskissä tai sitten kaakaolla. Muuten se haalarin yläosa makaa ties missä...

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, me ollaan kerran käyty aiemmin parkkiksella ja onneksi mentiin nyt testaamaan koska tosiaan kiva paikka :)

   En myöskään suosittele lasketteluun haalaria mutta olisi mielelläni ottanut sen kyseisen haalarin eskariin ;) bella on nyt siis eskarissa ja itse halusi haalarin. Bella käyttää kokoa 134/140. Laskettelurinteessä sillon tällöin haalareita näkee ja olen ollut aistivinani että olisivat taas ehkä tekemässä uutta tulemista. Minulla oli muuten noin 9-vuotiaana vielä laskettelussakin haalari ;)

   Poista
 5. Talma on meidän kotinyppylä ja käymme siellä joka talvi. Esikoinen laskee päärinnettä, keskimmäinen Werneriparkin kanssa samansuuntaista lastenrinnettä ja itse lasken tuon päänyppylän toisella puolella olevia takarinteitä. Ne ovat yleensä tosi tyhjät. Tykkäämme paikasta. Laskettelukoulut ovat hyvät. Jos jostain pitää nurista, niin siitä että moneen muuhun laskettelukeskukseen verrattuna lastenlippu on kallis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en tullutkaan vertailleeksi lippujen hintoja... Katsoin että lastenlippu on alle 12-vuotiaille ja jäi sekin epäselväksi että onko siis 12-vuotias yli 12 vuotias? Pitääkin katsoa jos tuolta Talmasta nappaisi yksärin bellalle että oppis menemään ankkurilla, kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Me asutaan ihan Talman nurkilla, mutta aivan liian harvakseltaan tulee se hyödynnettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Just eilen mietin että vähänkö olis kätevää asua siinä kävlymatkan päässä Talmasta, meidän lapset varmasti asuis siellä rinteessä =D

   Poista
 7. No eipä ole tullut Talmassa käytyä. Ennen käytiin Kolilla joka vuosi, mutta nyt ei ole enää muutamaan vuoteen päästy. Lähempänä tuo Talma kyl olis. Blogissani on muuten pieni arvonta käynnissä. Tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan käynyt ikinä Kolilla :) Pitääpä pistäytyä blogissa ->

   Poista
 8. Me asutaan ihan Talman huudeilla ja on tullut käytyä fiilistelemässä (mutta ei olla enää vuosiin laskettu). Kerran ajateltiin, että viedään kummipoika pulkkamäkeen Werneriin, mutta silloin ainakin oli niin, että kaikkien olisi pitänyt ostaa se kympin lippu päästäkseen alueelle. Pulkkamäestä tuo 20 tai 30€ on mielestäni pikkuisen liikaa, joten jäi menemättä sillä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkästä pulkkamäestä se 10 e/nenä on kyllä aika paljon. Eri juttu jos on porukkaa joka skimbaa/grillataan/jne.

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥