27.1.2014

Reimarit rinteessa

Yhteistyössä Reiman kanssa.


Yritin kiskoa adjektiiveja irti 12-vuotiaasta ja ainoa vastaus oli "Ihan jees", kysyttäessä mitä mieltä hän on Reiman takista. (Tämä ei johdu Reimasta vaan kohta 13-vuotiaan sanavarasto koostuu lähinnä termeistä "Ihan jees", "Jaa" ja "Mulla on nälkä") Alun perin toiveena oli toinen takki mutta sitä ei ollut enää saatavilla joten Reiman Tammiston Outlet myymälästä löytyi tämän kauden harmaa Reimatec+ Brody. Takki on tosi simppeli mutta kyynärpäissä ja olilla on kivat, hieman vintage prätkätakkimaiset vahvikkeet. Taskujen eriväriset mutta hillityt vetoketjut tuovat sen juuri tarpeellisen lisän, joka tekee takista hieman mielenkiintoisen ja mahdollistaa yhdistämisen esimerkiksi keltaiseen tai antiikinsiniseen. Takki on täysiverinen skimbatakki eikä ominaisuudet jätä kylmäksi eikä märäksi. Lumilukko ja hissilipputasku ovat yksi oleellisimmista ominaisuuksista ja molemmat löytyy, tosin hissilipputaskun on ehkä suunnitellut joku sellainen joka ei itse käy rinteessä sillä se voisi olla funktionaallisemmin toteutettu. Alakuva on hieman ylivalo että näkyisi ettei takki ole tasanen harmaa vaan jopa hivenen "farkkumainen" kuosiltaan.


Me ollaan yhdistetty takki mustiin DC:n housuihin jotka jo valmiina kaapissa odottivat sekä näköjään viime vuotisiin sinisiin Reiman hanskoihin. Jii huolii vain nämä hanskat rinteeseen ja meidän pitänee toiset vastaavat hakea kaappiin, toivottavasti jostain vielä löytyy. Lautaillessa hanskamalli toimii rukkasta paremmin jos vaan sormet pysyvät lämpimän ja Reiman hanskoissa kuulemma pysyy. Haluaisin kuitenkin mielelläni kokeilla paria muutakin vaihtoehtoa, kun näitä tuntuu olevan aika vaikea saada käsiinsä. 4-10 asteen pakkasessa Jiillä on rinteessä toppien alla vain Reiman kerrasto ja T-paita.


Bellan yläosa on malliltaan Misty, niin ikään Reimatec+ sarjan takki. Takissa on paljon ominaisuuksia mukaan lukien Recco-järjestelmä, joka toimii paikantimen lailla. Ihastuin heti takin lumilukkoon sillä se ei roikukaan vapaana niinkuin lumilukot yleensä vaan sen saa "päistä" kiinni takin etunurkkiin nepparilla, jolloin se toimii vaikka sitä ei erikseen nepparoi siihen massun kohdalle kiinni. Tämä mieletön innovaatio löytyy myös Jiin takista. Takki on todella notkea ja istuu päälle kuin valettu. Taskuja on riittävästi mutta aivan kuten Jiin takissa, mielestäni skimbalipputasku on asemoitu väärinpäin hihaan, korttia on aika vaikea saada taskuun etenkin jos takki on päällä. Molemmissa takeissa on myös hyvä povari jossa on läpiviennit hands freelle tai kuulokkeille. Vaikka Mistyn malli on hivenen A-linjainen ja helma syora, voi sen kiristää kumpparilla pussille ja kapeahkosta olomuodostaan huolimatta, takissa on tilaa liikkua.Housut ovat malliltaan Agnes. Kevyet, notkeat ja ei yhtään liian paksut tai tönköt. Housuissa on irrotettavat henkselit ja kunnon vyölenkit, voisin kuvitella että pari vuotta vanhempana bella käyttäisi housuja leveän niittikangasvyön kanssa. Housut ovat ylhäältä mielestäni leveähköt ja tarrakiristimet eivät välttämättä riitä hoikimmille lapsille. Jos henkselit pitää kiinni ja päällä on lumilukollinen takki, ei esteitä käytölle kuitenkaan ole. Housut eivät ole yhtään sen malliset kun aikoinaan Reiman nettisivulta käsitin vaan lahkeet ovat leveämmät ja mahtuvat helposti lumilautakenkien päälle. Housujen lumilukot ovat napakat mutta ei liian, hyvin menee lautakenkien päälle. Housujen sekä takin pinkki on täydellinen. Juuri niin raikas ja puhdas kuin pitääkin, aivan käsittämättömän herkullinen!

Meillä olevat bellan Reimahanskat ovat mielestäni liian tönkät rinteeseen ja nyt yhdistettiin settiin Lennen hopearukkaset jotka sopivatkin täydellisesti. Jokatapauksessa pitää mennä etsimään parempia haskoja rinteeseen ja lottovoitto olisi löytää tähän settiin rinnekäyttöön Reiman Ottawa -hanskat. Bellallekin riitti alle vain Undi-kerrasto ja T-paita.Kokonaisarviona sanoisin näin yhden käyttökerran ja lähemmän kuivatarkastelun jälkeen että Reiman rinnevaatteet heittävät kovan haasteen muille markkinoilla oleville merkeille. Ulkonäkö on tietysti aina katsojasta kiinni ja tunnustettava on, että minulla ei varsinaista valinnanvaikeutta tullut sillä niin tyttöjen kuin poikienkin puolella mieleisiä vaihtoehtoja oli vain kaksi, mukaan lukien kuvien takit. Toisaalta, se yksikin riittää kun osuu. Housuihin lisäisin avattavat lahkeet ja kunnon reisitaskun, muutoin nuo vaikuttavat oikein passeleilta rinteeseen eli määräävin tekijä sen jälkeen on väri. Palaan tähän varmasti kauden jälkeen mutta tällä hetkellä takit sekä housut vaikuttavat laadukkailta ja toimivilta.


Rinnepäiviä odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Olen NIIN myyty tuohon Bellan settiin! Ihana!
  Ja J:n takki on enemmän kuin "ihan jees". Ihanaa, että Reima nousee, kotimaisuus kunniaan.

  VastaaPoista
 2. Se on TODELLA kiva! Ja kankaan tuntu ja notkeus on mielestäni erinomainen, tuutte Talmaan niin voit testat ellet ole jo jossain hypistellyt ;) Vaikka alunperin olisin toivonut valkoista takkai niin luulen että tämä pinkki varsio on kuitenkin kivempi, herkku mikä herkku :)
  Ja Jiin takki on oikeesti kiva. Just pienet jutut kuten esim. se ettei kangas ole värjätty tasaisesti, tuo sen kivan lisän. Samoin nuo eriväriset vetoketjut joiden väri on onnistuttu valitsemaan niin ettei näytä sirkukselta vaan juurikin huolitellulta.

  VastaaPoista
 3. Hei mistä noita korvia saa kypärään? Meidän neidit olis varmaan ihan tohkeissaan moisesta lisästä muutenkin mieluisaan touhuun...

  Reima näyttää oikeen kivalta, on tosiaan tullu viimeaikoina iso positiivinen muutos kuoseihin ja malleihin. Se vanha haalareiden "alaosa yhtä väriä ja yläosa toista valkosilla rannuilla tehostettuna-tyyli" ei oikeen enää miellytä silmää... Laatu on kyllä ollu meidän käytössä ihan kohdillaan, esikoiselle ostin kirpparilta reilusti käytetyn Reimatecin vuonna 2007, sitten se käväs keskimmäisellä muutaman kerran käytössä ja on nyt kuopuksen rönttähaalari josta ei ihmeekseni tullu kosteus läpi räntäsateilla!! Ja jos se tossa kunnossa säilyy eikä repeä tms. niin taidan viedä kirpparille, eiköhän joku sen parilla eurolla huoli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en oikein tiedä mistä korvia saa koska itse en ole nähnyt niitä kuin Tahkon SkiMacissä eli vuokraamossa/kaupassa. Siellä oli erilaisia elukoita ja irokeeseja ja tähänkin settiin kuuluu häntä, mitä bella ei halua :)
   Mutta en tosiaan ole nähnyt noita missään muulla ja bellan settikin on sieltä Tahkolta. Ehkä vastaavissa paikoissa voisi olla?

   Ja kiva kuulla että noinkin hurjalla käytössä Reima toimii. bellalla oli viime vuonna se latitude ja vaikka polvet näytti olevan jo tosi kuluneet niin kyllä se vesi vain pysyi ulkopuolla! Ja kannattaa tosiaan viedä kirpputorille jos sitä kautta saa vielä kierrätettyä :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥