2.10.2013

bellan huone


Kun viimein otin sen kameran käteen niin napsin myös meidän ja bellan huoneesta kuvia. Selkeästi kameraa pitäisi pidellä useammin koska kuvat on kyllä vielä enemmän metsässä kuin me mutta jospa tässä pikkuhiljaa ehtisi tutustumaan uuden objektiivin säätöihin. Eipä tässä nyt sen kummempaa ole, aika perus tytönhuone tyttömäisine juttuineen.




Seinät on maalattu paperinvalkoisella ja lattiana on valkoinen parketti. Lattialistat maalasin itse ja ikkunan eteen on vielä tulossa valkoinen pimentävä rullaverho. Ikean Minnen löytyi varastosta, Muuramen pöytä sekä neppari-hyllyt ovat minun lapsuudestani ja nojatuoli haettiin Ikeasta. Nuo Muuramet ovat nähneet maailmaa mutta 30 vuoden iästä huolimatta toimivat vielä hyvin. Ne saa aika valkoiseksikin Vimillä, jota tosin en suosittele tekemään ellei vaihtoehtona ole roskalava tai käsittely aineella joka viel pinnan pois.


Lattiatyynyt oli yllätysalelöyty Pentikistä ja poistuin jo liikkeestä kunnes käännyin takaisin hakemaan sivusilmällä näkemäni varjostimen Ikean lasiseen lampunjalkaan. Niinikään päiväpeitto löytyi Stockmannin kesäalesta ja on Casan. Ihan supermagea rahi odotti noutajaansa Peroban alakerrassa ja on tarkoitettu kakkosjakkaraksi mutta sitä oikeaa työtuolia ei ole vielä tullut vastaan. Meillä on 5 Artekin puutuolia vintillä ylimääräisenä ja harkitsen että maalaisin niistä yhden tytölle....



 




Ihanaa torstaita kaikille !

19 kommenttia:

  1. Kiitos Pieni Lintu ♥ Tyttökin tykkää hurjasti :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis harmoninen huone.

    Joko osaat sanoa käyttökokemuksia parketista? Blogisi innoittamana hain siitä näytekappaleen kotiimme, mutta vielä emme ole saaneet parkettia vaihdettua. Onko teillä samaa parkettia koko asunnossa?

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis huone! Raikas & tilava.

    VastaaPoista
  4. Siis tuo eläinrivistö, onpa kivan näköinen tuossa ikkunassa, aivan ihana! Minäkin tykkään paperinvalkoisesta sävystä :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis huone!! :) Ja jotenkin niin ihanat nuo eläimet ikkunalla, ihanat!! :)

    VastaaPoista
  6. Kauniin sopivasti tyttömäinen :).

    VastaaPoista
  7. Kaunis huone :)
    Minunkin kotonani Muuramet ovat olleet käytössä jo sen 30 vuotta - samoin meidän lapsillamme on käytössä minun vanha Artekin pöytäni ja tuolit. Näissä on kyllä todella korvaamaton laatu :) Niin ja paljon muistoja, kuten omat riipustukseni pohjassa :)

    VastaaPoista
  8. Kaunista! Itseäni hieman häiritsee vaan, kun kaikki huoneessa on saman korkuista. Jotain seinille tai kirjoituspöydällä valaisin, verhot tms. Rikkoisi tuon "tasaisuuden", joka häiritsee omaa silmääni. Tämä vain minun mielipiteeni, kauniilta näyttää näinkin.

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Ootko sinä ajatellut edes verhoja tai mattoa huoneeseen?

    Näyttää kovin kylmältä huone.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Salla :) Mulla on itseasiassa ollut valmis kirjoitus parketista mutta olen unohtanut copy-pasteta sen tänne :D Olen ollut tyytyväinen parkettiin, siinä näklyy toki tummat roskat/hiukset jne. ihan samalla tavalla kun tummassa lattiassa vaaleat roskat ja pöly. Parketti ei ole likaisen näköinen vaikka koko kesän lapset juoksivat sisään ja ulos likasilla varpailla ja en ole edes vielä pessyt lastenhuoneiden lattioita kertaakaan. Jos märällä likaisella jalalla latialle astuu niin toki sillon jää tummalikajälki lattiaan. Mutta toistaiseksi olen ollut tyytyväinen ja meillä siis latiaa on lastenhuoneissa ja meidän makuuhuoneessa. Muualla on Merbay-parketti/laattalattiat.

    Kiitos Pikku hiiri!

    Bambi ja Jenni <3 Eläimet on myös minun lempparijuttu huoneessa :) Tyttö käy aina laittamassa niitä eri järjestykseen ja laikkii nillä muutenkin. Talon olen aikoinaan saanut omalta isältäni tuliaiseksi jostain pain maailmaa.

    Kiitos Saija :)

    Eva, mahtavaa :) Minustakin on kiva kun tavarat ovat vanhoja, niissä on ne omat tarinat ja muistot. Ja vaikka laatikot vähän repsottaa tai muuta niin kaikki se johtuu jostain minkä itse muistaa.

    Kiitos Anonyymi :) Itseasiassa pöydän päälle tulee kattolamppu pöytävaloksi, valkoinen Artekin A330S. Se hengailee vielä tuossa lattialla sillä joudumme hieman askartelemaan johtoja huonekorkeuden takia. Lisäksi minulla on pari tauluhyllyä ja on tarkoitus pähkäillä mitä seinälle laitetaan ja mille seinälle. Vaihtoehtona on tytön lumilauta (joka on siis varsin huoneeseen sopiva), yksi vanha juhlamekko kehystettynä tai sitten jotain muuta. Lisäksi johonkin tulee vielä pari pupukoukkua. Ostin myös mielettömän mageet oviverhot Tuurista joista on tarkoitus tehdä tytölle valoverhot ikkunaan mutta ne katsotaan sitten viimeisenä että onko jo liikaa :) Näissä porausta vaativissa projekteissa tuntuu aina vähän kestävän kun en itse uskalla porata seinään reikiä ja miehellä on aika pitkä lista tekemistä ... kenestäköhän johtuu :D

    VastaaPoista
  11. Anonyymi
    Tyttö ei halua mattoa huoneeseen, ainakaan toistaiseksi. Pimentävä rullaverho on tulossa ja lisäksi tuossa aiemmin kerroinkin että katsomme miten eräät verhot tilaan sopivat.

    Kuvissa nyt ei näy tytön kaappi jossa toinen iso ovi on peiliä ja täynnä piirrustuksia sillä olen ostanut värilliset liitutaulutussit työlle, eli siitäkin väriä lisää huoneeseen tulee :)
    Ja pakko vielä mainita että tämä on tytön itsensä toivoma huone, eli en ole kieltänyt mitään mitä hän on huoneeseen toivonut, paitsi etten suostunut maalaamaan seiniä väreillä vaan valkoisella. Värillisten seinien sijaan teimme tytön toiveesta nuo sateenkaarijalkalistat, jotka näissä kuvissa nyt aika vähäisesti taitavat näkyä.

    VastaaPoista
  12. Voi ei! Ne maailman upeimmat jalkalistat ovat jääneet piiloon!

    Muuten tosi kiva ja kaunis huone, mutta tuo ruma avohyllykkö kyllä pilaa näkymää ja tunnelmaa. Sänkypuolella harmoninen tunnelma, ja sitten kirjoituspöytäpuolella sekavan näköinen tunnelma. Ehkä siinä pitäis olla joku korkeampi kaappisysteemi. Ei tuollainen matala avohyllykkö?

    VastaaPoista
  13. Hei Anonyymi :9
    Valitettavasti jalkalistoista näkyy enää huonekalujen välistä väriä mutta itseasiassa kun huoneeseen astuu niin erottuvat kyllä heti :)

    En ole missään vaiheessa harkinnut tytölle ovellista kaappia kirjojen ja vihkojen jne. säilytykseen sillä haluan että ovat helposti otettavissa ja takaisin laitettavissa. Tässä kohtaa siis lapsen huoneen käytännöllisyys menee visuaalisuuden edelle :)

    Vastaavaa hyllyä ei meillä muualla missään ikinä näkyisikään koska en lähtökohtaisesti pidä avonaisista säilytystiloista omassa kodissa mutta tässä tosiaan on mielestäni paikallaa :)

    VastaaPoista
  14. Mistä nuo oven lähellä olevat hyllykaapistot on ostettu ja valkoiset laatikostot kulmassa? Ollaan etsitty vastaavia.

    VastaaPoista
  15. Hmm, tarkoitatko siis tuota koko avohyllyä? Se on Muuramen Neppari-sarjaa. Oikeassa kulmassa hyllyillä olevat pienet laatikot ovat Ikean keittiö-osastolta, vai tarkoititko myös niitä?

    VastaaPoista
  16. Todella kaunis huone Bellalla ♥ Niin avoin ja raikas kun on paljon valkoista. Lelut ja muut tavarat tuovat tarpeeksi väriä huoneeseen :) Meillä juuri ongelma kun pitäisi laittaa kaksospoikien oma huone kuntoon ja huoneeseen on tulossa yhdelle seinälle vaaleansininen tapetti jossa isoja valkoisia tähtiä. Olen miettinyt että uskallanko jättää muut seinät valkoisiksi mutta tämän nähtyäni luulen että uskallan. Saa sitä väriä muutenkin huoneeseen lisättyä.

    Pakko vielä sanoa etten ole varma mutta oltiin taas koko perheen voimin perjantaina Söderkullassa vauvauinnissa ja uinnin jälkeen noin klo.20-30 oltiin vielä ostoksilla siinä smarketissa ja oli kyllä niin teidän neidin näköinen tyttö (ehkä äidin) kanssa? Ihana suloinen neiti jokatapauksessa valkoisessa Gapin hupparissa :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos Iita :)
    Eipä tuolla tosiaan kovin valkoista ole kun leikit ja vaatteet on lattialla, eli aina paitsi ensimmäiset 20 minuuttia siivoamisesta :D Uskon että toimii hyvin tuo että yksi seinä on kuviollista tapettia ja muut valkoiset. Olin ajatellit samaa ensin bellan huoneeseen mutta koska jokainen seinä on rikkonainen, en usko että tapetti olisi toivonut halutulla tavalla.

    Ja olet bongannut juurikin meidät :) Kipasimme Ikeaan hakemaan yhden peilin ja jotain herkkuja vielä viimetingassa S:stä... Vasta matkalla muuten tajusin että eihän kauppa edes välttämättä ole auki yhdeksään mutta olihan se ... kotiseutu tutuksi ;) Tule seuraavalla kerralla moikkamaan jos ehdit, olisi mukava tavata!
    Ps. suloisen neidin äiti kiittää ♥

    VastaaPoista
  18. Olisin varmaan nykäissyt hihasta jos olisin heti tajunnut, mutta meni hetki raksuttaa että olipa tutun näköinen tyttö ja miettiä että mistäs kautta tämä tuttuus tulee, ennen kuin tajusin yhdistää tähän virtuaalimaailmaan :) Meidän porukka oli just kassalla pakkailemassa tavaroita kun porhalsitte sisään. Ensi kerralla huutelen perään jos vielä törmäillään :)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥