18.10.2013

Täydellinen Varlaxudden

Muuton myötä olen alkanut etsimään myös uusia ulkoilumaastoja. Toki pihalle pääsee vaikka terassin ovesta mutta meidän poppoo tykkää tehdä eväsretkien tapaisia tutkimusmatkoja hieman pidemmällekin. Minä rakastan merta ja en voisi ikinä kuvitella että asuisin paikassa missä ei rantaan pääse nopeasti. Toki metsäreissu-ulkoilutkin minulle sopivat mutta jos itse olen paikkoja etsimässä, menen mielelläni rantaan.


Kivenheiton päässä meistä sijaitsee Emäsalo jonka päähän ajoimme viime lauantaina. Matkanvarrella kävimme katsomassa muutamat, ilmeisesti hylätyt, paatit ja ihastelimme teollisuusmaisemaa huimalta sillalta. Matkan pää oli pieni parkkialue metsän siimeksessä josta muutaman kymmenen metrin päässä on ranta. Ja mikä ranta –ihana! Hypimme pitkin kiviä ja vedin sisääni raikasta meri-ilmaa. Levän ja veden tuoksu sai liikuttumaan ja lapsuusmuistoihin ja olisin voinut istua kalliolla kunnellen aaltojen pauhua vaikka kuinka kauan.


Kuvista huomasin että kun vähemmän kuvaa, on säädöt kyllä aika metsässä, onneksi kuitenkin välillä osuukin. Ja lapsetkin juoksee sellaista vauhtia ettei perässä pysy ja välillä huudan loppuperheelle että voisitteko nyt odottaa kun kuvaan tätä murikkaa täällä …jäi aika monta murikka ja oksa vielä kuvaamatta, ne odottaa kyllä seuraavaa kertaa.
Emäsalo löytyy siis Porvoon motarin varresta ja Varlaxudden sieltä lähestulkoon tien päästä. Paikassa on useampi makkaranpaistopaikkaa ja puutkin löytyy valmiina katoksesta. Toisella puolella alue rajautuu sotilasalueeseeen ja maastona on tosiaan kivikkoinen ranta, kalliota sekä metsää. Ei ehkä ihan optimaalisin pienen ihmisen paikka mutta miksei repussa menisi taaperokin. Me olimme nyt ikään kuin tiedustelukierroksella ja palaamme varmasti paikkaan kerä eväiden ja ystävien.


Sain edelliseen postauksen järisyttävän määrän toinen toistaan ihanampia kommentteja! Kiitos teistä jokaiselle ja kiitos että ehditte hetkeksi pysähtyä tässä arjen kiireessä ♥ Viimein myös selvitin miten saan vastattua fiksummin eli muutin kommenttiboksin erilaiseksi ja heti teille vastaaminenkin tuntui sujuvan jouhevammin. Arvon pari suklaan voittajaa ja huutelen tuonnempana yhteystietoja. Nyt täytyy jo rientää, huomenna meillä on pienet juhlat... ei muuta kuin

HAUSKAA VIIKONLOPPUA ! 


20 kommenttia:

 1. Ihan mielettömiä kuvia! Mä pidän kyllä merestä musta jostain kumman syystä menen mielummin metsään retkelle. Niin me ihmiset ollaan erilaisia. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina!
   Niin, kyllä sitä sielunlepoa saa metsässäkin ja pitää myöntää että minunkin mieleni tekisi sienestämään :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat, upeat syksyn värit olet saanut taltioitua. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Olitté ihan meidän mökin huudeilla. Tulee vaa aina jumiteutta omalla rannalla, mutta pitänee reippailla notskimakkaroille kärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti? NO mennäänpä makkaroille joskus yhdessä ja poiketkaa käymään kun olette menossa mökille :)

   Poista
 4. Luin ensin sujuvasti VARDAGSLUXEN ja ajattelin sun löytäneen jonkun design-lampun kotiinne.... :D
  Sitten kuin otsikon uudestaan, kun ei ollutkaan kuin ulkoilmakuvia ja vieläkin väärin. Päättelin seuraavaksi otsakkeen johtuvan kauniista aurinkoisesta ilmasta tjtn... (joka päiväinen valomme?? :D )
  Lopulta luin oikein :)
  Tästä lienee pääteltävä, että on korkea aika mennä nukkumaan :)

  Mansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manteli :D
   Löysin muuten kivan lampunkin hiljattain ;)

   Poista
 5. Emäsalo on kiva retkipaikka. Suosittu myös, sen takia vähemmän kiva... Kesäsin tuo kärki taitaa olla aika kansoitettu. Voitko uskoa, että jengi kantaa jopa lastenrattaita sinne kallioille :O Ja NesteOil näyttää upealta iltavalaistuksessa. Emäsalossa kävisin useammin, mutta ei ole autoa. Ei pysty enää pyöräilemäänkään, niin kuin nuorempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietin mahtaako olla ryysistä kauniinpina ja lämpimämpinä päivinä ja vastaus on siis etä kyllä. Hyvä tietää, kiitos :) Itse nautin kirpakoimmista säistä joten meille kävi ihan hyvä tuuri että nyt oli säät ja väkimääräkin kohdallaan. Ja rattaat :o EI kuulosta turvalliselta eikä helpolta :D

   Poista
 6. Mulla meni sun edellinen ihana postaus vähän ohi, juuri niiden arjen kiireiden takia, heh. Samaa ongelmaa siis itselläkin, hyvä jos joskus jonkun postauksen ehdin omaan blogiin kirjoittamaan, muihin kommentointiin jää sitäkin vähemmän aikaa. Mut näillä mennään! Hyvä, että säkin postaat omassa tahdissa, väkisin ei synny hyvää. :)

  Ihania ulkoilukuvia! Teidän uudet hoodit näyttää hyvältä! Jospa mekin sitten joskus sitten tultaisiin sen hartaasti toivotun karvakaverin kanssa ulkoilemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulette ehdottomasti! Joko se karvakaveri on tulossa?
   Ja tosiaan, mulla menee välillä postaukset ohi, sun tahti on hyvä mutta monesti katson postaukset pädillä ja sillä kommentointi on niin hankalaa jotenkin että jää väliin usein :(

   Poista
 7. Oih ja voih, eipä täällä voi kuin huokailla edelleen kauniille kuvillesi! Niiden takia minä tulen tänne vuodesta toiseen, eikä sillä väliä päivittyykö ne kerran kuussa vai kerran päivässä. Laatu korvaa määrän!
  Onnea myös uudesta talosta ja ympäristöstä! Olette selkeästi tulleet kotiin. :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat! Ja nyt aukesivatkin suht nopsaan ;). Onko Bellallakin ne Viikkarin goret?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Mä kyselin muuten ympäriinsä ja olet toistaiseksi ainot joka sanoi että png. kuvat avautuu hitaammin :D... Pitää viellä testailla.
   Ja bellan kengät on Viikkarit ja Goret mutta eri kun ne JIin. Nuo ovat mielestäni pienempien malli, vaikkakin koko on 33.

   Poista
 9. Hei

  Asiasta ihan toiseen, mutta kävittekö te Floridan reissulla jossain Orlandon huvipuistoissa? Meillä on nyt matka suunnitteilla, mutta miten valita max 3 kohdetta missä käydä... Koska rouvan jalkojen täytyy jaksaa vielä outlet kierroksellekkin :) Mukaan lähtee myös 9v. poitsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka
   Kävimme Orlandossa Magic Kindomissa ja vieressä Tampassa Tampa Zoo ssa joka on ihan älyttömän kiva! Valitettavasti kaikki valokuvat tuolta pätkältä ovat tuhoutuneet eli kuvallista antia ei ole.

   Oletteko koko ajan Orlandossa?
   SIltä alueelta suosittelen ehdottomasti ajamaan Tampaan eläintarhaan ja tuo Magic Kingdom on kyllä sellainen perus, eikä ole mielestäni turhan suuri, jopa meidän huonommin jaksava käveliä käveli reippaasti puistoa ympäri :)
   Meillä kakkaosvaihtona oli Animal Kingdom mutta siitä ollaan montaa mieltä...
   Mahtava reissue on varmasti tulossa teille! Julkaisempa ne kirjoitukset mitkä ovat valmiina jos sieltä vaikka jotain vinkkejä tulisi :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥