12.1.2013

Uudet ja vanhat kujeet uudelle vuodelle.


Haalari: Reima Kiruna 2012/ Protomalli







Heipähei pitkästä aikaa ja hyvää tätä vuotta kaikille! En harrasta uuden vuoden lupauksia mutta mielessä kyllä käväisi etten tänä vuonna aio kertaakaan kirjoittaa blogiin "...mutta koska ei ollut aikaa". Samalla tuli Déjà vu mutta siitä huolimatta aloitetaan tämä(kin) vuosi niin että että ajanpuute on vakio ja siitä ei puhuta sen enempää vaan käytetään sekin vähä aika johonkin muuhun. Seuraavassa hieman pohdintaa tulevalle vuodelle.




Meille saattaa olla tulossa mielenkiintoinen vuosi, katsotaan nyt asia kerrallaa. Minä aion jatkaa bloggaamista ja valokuvaamista mutta aika näyttää mitä kaikkea täällä blogin puolella vilahtaa. Aion toki myös jatkaa neulomista ja lankoja onkin jo kertynyt varastoon. Ideat on jo valmiina mutta toteutus odottaa vielä toistaiseksi. Olen täysin urautunut lankahankintojen suhteen ja keskittänyt ne Villavyyhtiin. Tällä hetkellä varastosta löytyy Louhittaren Luolan Pohjan Akkaa väreissä Roosa ja Hopea sekä ystäväni vauvalle hankittua Rico Essentials Soft Merinoa josta kokemusta ei vielä toistaiseksi ole.

Olemme myös vihdoin lähdössä perheen kesken kunnon lomareissulle. Kun ei sillä miettimisellä, vatvomisella ja suunnittelulla valmista tule, päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja ostin jo viime vuoden puolella liput reilu kahden viikon reissulle huhti-toukokuussa. Reissun sisältöä suunnitellaan nyt se mikä arjelta ehditään ja aika hyvä runko meillä jo valmiina on. Hankintoja reissua varten ei juuri tarvitse tehdä sillä ajattelin perin naismaisesti tehdä ne hankinnat siellä reissussa. Yksi uusi laukku tosin ostettiin sillä en halunnut kovaa matkalaukkua tällä kertaa mukaan vaan hieman eri tyyppisen. Mies on myös sisäistänyt ajatuksen että reissuuun yhdellä laukulla ja takasin useammalla.

Nyt kiinnostaisi myös hankkia uusi putki kameraan ja kiikarissa olisi hyvin piirtävä laajis ja mielellään croppirunkoon tehty. Valovoimakaan ei ikinä ole pahitteeksi vaikka ulkokuvaamiseen ensisijaisesti lasia etsinkin. Otan mielelläni vinkkejä vastaan hyvisä optiikoista jos kokemusta on.


Lastenvaatteetkin kiinnostaa edelleen mutta hankinnat on olleet todella vähissä viime aikoina. Kaapit tuntuvat olevan täynnä mutta juuri tänään huomasin että hitaasta kasvuvauhdista huolimatta lapset kuitenkin kasvavat. Tytöltä taitaa jäädä suurin osa vaatteista pieneksi jopa ennen kesää sillä 122 senttisissä alkaa olla hihat lyhyet ja lahkeet myös. Olin ajatellut että tuolla koolla päästään vielä kesä mutta nyt alkaa näyttää todella epätodennäköiseltä. Eikä kaapista kovin montaa isomman koon vaattetta löydy sillä en ajatellut tarvetta vielä liki vuoteen olevan. No, sainpahan hyvän syyn tulla reissusta takaisin maksimikilojen kanssa ;) Pojallekin on salaperäisesti senttejä tullut sillä lahkeet eivät enää mene maata pitkin ja ranteet näkyvät, mystistä kerrassaan. Mutta kuten todettu, yritän jatkossakin tehdä latenvaatebloggauksia mutta lasten ehdoilla mennään ja ehkäpä reissuhankinnoista tulee hieman tuoreutta vaatevalikoimaan.

Reimalta saadut vaatteet ovat muuten osoittautuneet erinomaisiksi ja tulen vielä niistä laittamaan yksityiskohtaisemman raportin.




Ehkäpä hassuin uutinen vuodelle 2013 on että olen aloittanut yli 20 vuoden tauon jälkeen jälleen telinevoimistelun. Nyt saa nauraa sillä niin ovat muutkin tehneet. Lasten ilmeet olivat hauskimmat, monttu auki "Ai SÄ?!" Joo, just mä. Sama mamma joka ei pysty enää keinumaan eikä voi kuin unelmoida lintsin laitteista koska kyydissä huimaisi. Yritän saada harrastuksesta apua jatkuviin selkä- ja niskaongelmiin ja tuskin liikuntaharrastuksesta muutenkaan haittaa tässä iässä on. Aikuisryhmässä mennään ja ensimmäinen tunti oli tämän viikon tiistaina ja -voi tsiisus että voi ihminen olla kipeä! Toissapäivänä en päässyt autosta ylös kun tulimme laukunostoreissulta ja mies joutui kiskomaan minut pystyyn. Nyt alkaa suunnilleen jalat tottelemaan käskyjä ja pidän jo mahdollisena tiistain uutta rääkkiä.


Summa summarun, uudelle vuodelle lähdetään enkä malta odottaa mitä vuosi tuo tullessaan. Toivottavasti lukijoita on vielä mukana hiljaisuudesta huolimatta, sähköpostien perustella teitä ainakin kourallinen pitäisi olla. Kiitos kaikillle tänne asti jatkaneille ja toivottavasti vietetään tuleva vuosikin vielä mukavien kuvien ja juttujen parissa ja vaihdetaan ajatuksia kommenttiboksissa tai sähköpostein monta kertaa. Saa esittää juttutoivomuksia ja oikein mielelläni otan toiveita vastaan joita toteutan mahdollisuuksien mukaan.

Matkakohteen jätin vielä toistaiseksi tarkoituksella paljastamatta. Lähempänä reissua tulee aiheesta varmasti blogattua ja olen myös suunnitellut ihan erillistä matkablogia, katsotaan. Lukisitteko matkajuttuja mielummin täältä vai toisesta blogista jonne pääsee tätä kautta? Vihjeeksi paikasta alla oleva kuva jonka otin joku reissu sitten samasta paikasta. Silloin vielä filmikameralla ja aika hölläkätisen vanhemman valvonnan alla joka päästi kuvaamaan villejä elikoita (aivan liian) lähituntumaan. Oikein arvanneiden kesken arvon jotain pientä kivaa muutamalle oikein arvanneelle, eli arvauksia kehiin!


Hyvää sunnuntaita kaikille!

25 kommenttia:

  1. Veikkaan, että Floridaan olette menossa. Tuntuu olevan in nyt ja shoppailtavaa riittää;-)
    Johanna

    VastaaPoista
  2. Mun serkku harrastaa myös telinevoimistelua naisten ryhmässä, treenaavat Tapiolassa tuulimäessä(?) :)

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Seuraan blogia säännöllisesti mut laiska kirjottaja kun puhelimen kautta lueskelen.
    Ihailen aina kauniita käsitöitä. Itelläki lankoja paljon mutta mitään en saa aikaseks.

    VastaaPoista
  4. Voi, miten ihania lankoja... Kuule, oletkohan saanut sähköpostiani arpajaisiin liittyen -olen NIIN pahoillani, jos et -en ymmärrä, mikä tunari minä olen vai mikä tässä mun koneessa takkuaa... Mutta kiitos kärsivällisyydestäsi minun kanssa ja laitan vaikka tänne yhteystietoni, jos et ole saanut postia♥

    VastaaPoista
  5. En arvaa kun tiedän.

    Oi vitsi miten herkullisen värisiä lankoja. Ja sitten kerrot, auttaako toi telinejumppa selkään. Mä oon palannut treenaamaan laskettelua ja vielä ei ainakaan ole selkä ihan tottunut siihen:)

    VastaaPoista
  6. Floridaa veikkaan minäkin! Itsekin lähtisin sille puolelle jorpakkoa vain yhden kassin kanssa...ja takasin niin monen kuin mahdollista, harkittiin jopa miehen kanssa ihan konttia;)

    VastaaPoista
  7. Floridaa veikataan täälläkin. =)

    Ja kiva olisi lukea matka blogia suoraan täältä.

    Ja mukana kuljen lukijana. Blogisi on aivan ihana, niin kuin aina. =D Kiva, että jaksat jatkaa.

    VastaaPoista
  8. Kaikki vaan samaan blogiin, mä en jaksa niitä sivublogeja mitä monilla on - joulu - ruoka - blaa blaa - ite olen sillisalaattibloggaaja ja tykkään myös blogeista jotka on monipuolisia ei tarvi klikkailla turhia. ;)

    VastaaPoista
  9. Hei,

    Floridaa veikkaan minäkin. Miami/Orlando/West Palm Beach...

    Ihania nuo langat, taitaa joutua tämäkin tilaamaan.. :)

    -Pia-

    VastaaPoista
  10. Florida taitaa olla matkakohteenne :)

    VastaaPoista
  11. Tänne vaan kaikki ihanat matkakuvat ja -jutut! Ja tietty oma postaus ihan vaan ostoksista. ;) Jaksan klikkailla tänne säännöllisesti, vaikka aina ei uutta juttua olekaan tullut, esim. vanhoja käsitöitä on ilo ihailla useammankin kerran.
    Ja nämä sun kuvat ovat inspiraatio. Tervetuloa vaan kaikki uudet postaukset! :)

    VastaaPoista
  12. Onko kuva Orlandon krokotiilipuistosta?
    Tänne samaan vaan kaikki postaukset, se tekee blogista mielenkiintoisen.
    Hyvää uutta vuotta 2013.
    Lukijasi Tiina

    VastaaPoista
  13. Kyllähän se täytyy shoppailuplanista päätellen olla Florida. :)
    Ja samaa mieltä muiden kanssa, yhteen blogiin vain kaikki.
    Mahtavaa vuotta 2013!
    -am

    VastaaPoista
  14. Mä voisinkin veikata vaikka Californiaa :)

    VastaaPoista
  15. Ahkera lukija vaikka laiska kommentoija täälläkin.

    Munkin mielestä matkakuulumiset tähän samaan blogiin, tulee helpommin luettua ja seurattua.

    Ihanaa alkanutta vuotta 2013! :)

    VastaaPoista
  16. Olipa kiva kuulla teidän kuulumisia pitkästä aikaa!

    Telinevoikka kuulostaa mahtavalta! Ja samalla todella, todella kivuliaalta.. :-D Voin kuvitella sen totaalisen lihasjumituksen ekan tunnin jälkeen. Auts!

    Herkullisen värisiä lankoja. Mitähän ihanaa niistä on tulossa!?

    VastaaPoista
  17. FLORIDA! Vietettiin siellä juuri kaksi viikkoa joulun aikaan - ihanaa oli, ja shoppailtua tuli!
    Mammamia

    VastaaPoista
  18. Täälläkin ahkera lukija ja saamaton kommentoija... Kiva lukea juttujasi ja katsella kauniita kuviasi.
    -Tiitu

    VastaaPoista
  19. Hei. Asiasta toiseen, myytkö pieneksi jääneitä 122 cm tytön vaatteita esim blogin kautta? Mukavaa alkanutta vuotta :)
    Sanniska

    VastaaPoista
  20. Hyvää uutta vuotta! Vois olla Australia, mutta veikkaisin kuitenki Florida. Shoppailua, rantoja sekä Disney World ja muut teemapuistot. Have fun! Ihanan värisiä lankoja! Ja hei, mullaki on telinevoimistelumenneisyys. Nykyisin tosin ajatuskin renkaista saa ojentajat itkemään.
    CalGirl

    VastaaPoista
  21. Kiitos paketista, tuli perille, hyvässä kunnossa♥

    VastaaPoista
  22. Minä olen kuvannut crocoja Australiassa, joten se tuli ekana mieleen eli sitä veikkaan :)

    Matkakuulumiset lukisin mieluusti tästä samasta blogista.

    Kyllä mina täällä lijoilla roikun, vaikka kirjoittelisitkin harvemmin. Ei se määrä vaan se laatu ;)

    T. Tipsukka

    VastaaPoista
  23. Ihania lankoja!!!

    Ja minunkin mielestäni on kivempaa kun kaikki jutut ovat yhdessä blogissa. :)

    Hmmh...olisittekohan menossa Floridaan?? :)

    VastaaPoista
  24. Floridaa veikkaan minäkin; tuossa samaisessa paikassa olleena! :)

    Hyvää alkanutta vuotta! Mukava kuulla teidän kuulumisia!

    T. vakkarilukija Lumia
    (Ps. blogisi oli aikoinaan ensimmäinen blogi, jota aloin seurata...mukana siis jo pitkään, vaikka harvoin tulee kommenttia jätettyä).

    VastaaPoista
  25. Ihanan sävyisiä lankoja.En olekaan neulontnut suosittelemillasia langoilla. Voisin vaikka kokeilla. Täällä veikataan Austraaliaa.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥