29.1.2013

Nimimerkillä varovaisen toiveikas [ Reima ]


Väliraportti Test Patrol -paketin käyttökokemuksista
[paketti] 


Reiman Kodiak ja Juneau –takit ovat osoittautuneet napakympeiksi. Pojalla on Kodiak takki päällä joka päivä niin koulussa kuin koulun jälkeenkin. Peakin takki on jäänyt laskettelurinne käyttöön ja Gantin parka on naulakon koristeena. Tytön Juneau valikoituu lähes aina päälle ja niin ikään Peakin takki on jäänyt laskettelukäyttöön ja Ver De Terren takki roikkuu naulakossa (onneksi mahtuu vielä ensi vuonna.)

Yksi lempparipipoistakin on se valkoinen reiman fleecepipo. Ei vielä kurjan näköinen mutta katsotaan kun lumet alkavat sulaa –voin kuvitella. Takkikin on muuten käsittämättömän valkoinen vaikka ei ole pesua käynyt vielä kertakaan. Rukkaset ovat osoittautuneet odotetunmukaisiksi eli ne ovat kuluneet mustista kohdista mutta sormet pysyvät vielä lämpimänä ja kuivana, niin ikään näissä lopullinen testi tulee loskakelien alkaessa. Poika käyttää hanskojaan luistellessa ja ulkoillessa ja ovat moitteettomassa kunnossa –toki käyttäjäkin on jo… no ei se kyllä ole :D

Haalari on ollut joka arkipäivä päiväkodissa lukuun ottamatta kahta päivää kun tytöllä on ollut kaksiosainen setti päiväkodissa. Haalari on pitänyt lämpimänä ja alla on usein se maailman ihanin ja pehmein pörröhuppari siitäkin huolimatta että kuulemma pienemmilllä pakkasilla tulee kuuma. Ilmeisesti kosteudensiirto kuitenkin toimi koska lapsi ei siitä huolimatta ole märkä kuoriutuessaan haalarista. Pörrähupparin nepparit pysyvät hyvin kiinni mutta muutama lisäkiinnityspiste voisi kauluksessa olla. Haalarista irtosi ripustuslenkki heti alkuunsa (ensimmäisenä päivänä) mutta muuten haalari on vähintäänkin hyvässä kunnossa käyttöasteeseen nähden. Kallioisella päiväkodin pihalla rämäpäisellä lapsella kulutus on kovaa mutta haalarissa on ainoastaan toisen polven kohdalla hivenen karheumaa. Haalari sai myös runsaasti kehuja päiväkodista, ilmeisen helppo pukea ja kirkas väri näkyy hyvin. Vasta kevään koittaessa tiedetään mitä kuuluu kosteudenpidolle, mutta uskallan olla varovaisen toiveikas.

Olin ajatellut ettei poika halua käyttää koulussa tarrakenkiä mutta molemmilla lapsilla Reimatecin kengät ovat olleet kovassa käytössä. Tytön kanssa olemme käyneet välillä vääntöäkin siitä, ettei niillä mustilla tarrakengillä voi joka paikkaan mennä, päiväkodissa ovat olleet jokainen päivä. Olen myös ehdottanut Soreleita päiväkotiin kun pakkasasteet ovat kivunneet koville lukemille mutta turhaan, Reiman kengillä ei kuulemma ole kylmä.
Väli- ja alusvaatteet ovat kovassa käytössä etenkin laskettelurinteessä ja kevättalven koittaessa pääsemme toivon mukaan enemmän myös pulkkamäkeen ja luistelemaan. Jii  käyttää pääsääntöisesti Reiman villakerrastoa ja likka haluaisi päiväkotiinkin päälle ne teknisemmät kerrokset. Aluksi villakerrastot tuntuivat hieman karheilta lasten kuivahkoa ihoa vasten mutta pesin kerrastot jonka jälkeen ne pehmenivät huomattavasti.

Kaiken kaikkiaan olen ollut todella positiivisesti yllättynyt Reimasta. Ainoat negatiiviset asiat tähän mennessä ovat olleet se haalarin niskalenkin rikkoutuminen (ja tunnustan että mietin silloin että jepjep… tätähän se tietty on) sekä tytön rukkasten kuluminen. Edelleen joka kerta Juneau takin takana kävellessäni ihastelen mielessäni takkia joka on aivan mielettömän kaunis ja se että molemmilla lapsilla on vaatteet mistä myös tykkäävät itse tosi paljon, on tietysti äidillekin mieluinen asia. Laadullisesti Reima on minun silmissäni muuttanut asemaansa ja kun katsoo kevään malleja, niin ei voi muuta sanoa kuin että suunta on oikea myös ulkonäöllisesti! Jos ensi vuodeksi tekee vielä hankintoja, suosittelen lämpimästi ainakin Kodiak ja Juneau –takkeja, Latitude –haalaria ja ReimaTec -kenkiä. Pojan housut eivät ole olleet niin kovalla kestotestillä vielä että uskaltaisin sanoa kestosta mitään mutta normaalia koululaisen vapaa-ajan käyttöä tuntuvat kestävän hyvin.

Tulen vielä ottamaan tarkemmat kuvat strategisista kulumakohdista sekä loskakelien tullessa pidän kirjaa mahdollisista märistä varpaista tai sormista. Ajattelin myös vähän haastatella lapsia ja kysellä heidän mielipiteitä ja mahdollisia kehityskohteita, eli jatkoa seuraa!


10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla näitä käyttökokemuksia! :) Ehdottomasti olen samaa mieltä, että kevään reima vaikuttaa hyvältä. Oi mitkä ihanuusvärit! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla näitä käyttökokemuksia! :) Ehdottomasti olen samaa mieltä, että kevään reima vaikuttaa hyvältä. Oi mitkä ihanuusvärit! ;)

  VastaaPoista
 3. Huomenta ja mukava lukea että talvivaatteiden käyttökokemukset vielä kiinnostaa. Itse olen tosiaan hurjan yllättynyt positiivisesti ja voin vaan toivoa että sama meininki säilyy kauden loppuun asti.

  Kevään mallisto on tositosi herkku ja melkein harmittaa ettei ole pientä poikaa puettavana =D Mielestäni poikia suorastaan hemmotellaan malliston väreillä ja malleilla, tosi raikkaat. Nyt pitää pitää peukut ylhäällä että myös laatu vastaa odotuksia...

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti laatu yllättää. Meillä on ollut Reimaa joka kausi kohta viisi veellä ja ei ole ollut ongelmia. Tykkään reimatecin pinnasta, kun se on puhdistunut helposti ja rukkaset oikeasti pitää vettä. Pipoja, tuo sama valkoinen kuin teilläkin, on joka vuosi, koska hinta-laatu on osunut kohdalleen. Alesta olen niitä myös haalinut ;) Reimatec on ihan paras kurakelin vaate päiväkodissa.

  VastaaPoista
 5. Moikka Suvi :)

  Aika hyvältä näyttää toistaiseksi. On mukava saada vaihtoehtoja tiksun ja popin tilalle jotka tähän mennessä ovat olleet kestoltaan niitä minu suosikkimerkkejä. Etenkin kun tänä keväänä kummatkaan mallistot eivät minua oikein miellyttäneet ja taas reima yllätti puun takaa todella mieluisti!

  Olen myös vuosia tykännyt reiman fleecehiippapipoista ♥

  VastaaPoista
 6. Meillä on noi samat hanskat, ostettiin hiihtoshopista, kun jonathan löi kylmän läpi.
  Ihan loistavat ja poitsun lempparihanskat.

  Suositteluääni täältäkin siis :)

  VastaaPoista
 7. Moikka LPP :)
  Musta tuntuu että Reimat ei ole ehtineet muuten vielä laskettelurinteeseen kertaakaan, pitääkin kokeilla tuleeko niissä kylmä niinkun kävi Burtoneissa ja Scotteissa.
  Hanskat tuntuvat tosi laadukkailta ja lämpimiltä ja poika on erittäin tykästynyt niihin :)

  VastaaPoista
 8. Satunnaisvierailija täällä kirjoittelee :) Tulin katsomaan pipoideoita, kun muistin sinulla joskus olleen kivoja itseneulomiasi pipoja lapsille. Nyt löytyi uudenuutukainen pipo-ohje itselleni ja niissä käyttämäsi Pohjan Akka-langat. Niihin liittyen käyttökokemuksia, lanka on 100 %villaa, onko kovin karkeaa? Muutamia pipoja vasta tehnyt ja teen yleensä aina merinovillasta, kun tavallinen villa tahtoo aina kutittaa. Tuo lanka näyttää kuvassa pehmeämmältä ja värit on niin kauniit, että alkoi kiinnostamaan langanlaatu. Teillä kuitenkin lapsilla käytössä, eli kovin karhea ei voi olla?

  VastaaPoista
 9. Moikka Monika ja kiva että tarttuu ideoita matkaan :)

  Pohjan Akka ei ole niin "sileää/pehmeää" kuin Merinovilla. Siinä on selkeästi enemmän sellainen villan tuntu. On kuitenkin huomattavasti pehmeämpää kuin Novitan seiskaveikka tai jopa isoveikka. Olen huomannut että mitä pienemmillä puikoilla tekee, sitä pehmeämmältä lanka ehkä tuntuu. Meillä on tosiaan useampi pipo lapsilla langasta tehtynä ja käytän itsekin ja kaikissa on siinä otsan kohdalla käytetty puikkoja 3/3,5 ja pipot ei kutita ketään meistä (vaikka kutittaviakin pipoja on tullut eteen).

  Myös poolokauluksellinen villapaitani on täysin kutittamaton, vaikka kauluskin on tehty 4,5 puikoilla -mutta ei tarvitse kaulaa rapsutella päivän mittaan :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos pikaisesta vastauksesta :) Täytyy varmaan joskus päästä vierailulle Villavyyhtiin ja käydä kokeilemassa langan tuntua. Pari kertaa olen netistä erehtynyt jotain lankaan tilaamaan ja sävy tai tuntu ei ikinä ole ollut sitä, miltä kuvassa näyttänyt. Olen itse myös niin herkkähipiäinen, että baby alpakasta tehty pipo kutittaa myös (vaikka lanka on niin pehmoisen tuntuista), mutta se olikin tehty isoilla puikoilla, voisikohan syy tosiaan olla siinä? Täytyykin kokeilla pienemmillä ensi kerralla, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥