29.11.2012

Lunta!

Samalla kun satoi lunta niin tuli uutta virtaa. Ei se vielä näy, väsyttää aivan älyttömästi, kämppä on kuin pommin jäljiltä, 100 asiaa odottaa tekemistä mutta mitä väliä sillä
TALVI ON TÄÄLLÄ!

Huomenna päättyy arvonta ja voi kunpa pääsisin viikonloppuna valokuvaamaan ja tekemään ainakin TP-postauksen ja jotain muutakin inspaavaa. Silmät kaipaa jo muutakin kuin numeroita ja kirjaimia. Minusta on tullut tavattoman huono bloggaaja mutta sitäkin ahkerampi instagrammaaja (onko tuo edes sana...), olen aivan koukussa palveluun mutta koska se ei varsinaisesti minun kohdallani ole mitään visuaalista sinfoniaa niin toivon todellakin että kamerasta saa kohta jo pyyhkiä pölyt.

Kun kuvattiin takki-arvontakuvat siellä vesisateessa, oli mieheni tehtävä kuvata minun uusi villapaita. Lähes jokainen kuva oli epätarkka tai muuten pielessä mutta miestä ei voi moittia, teki varmasti parhaana niissä olosuhteissa. Tässä kuitenkin yksi kuva takaa ja toisen kuvan nappasin instagramista, näkyy tuo kaulus ja hihojen idea. Tein paidan kirpeisiin syyspäiviin ja leutoihin pakkaspäiviin, ajatuksella että voin kyntää pitkin ojanpohjia kuvaamassa ilman että takki rajoittaa liikkumista. Olen vallan tyytyväinen paitaa, sille tulee varmasti paljon käyttöä.


Viljapaita, 592 g 

Lanka: Louhittaren Luola, Pohjan Akka
Väri: Vilja
Puikot: 4,5 

@Instagram
Olin kirjoittanut pitkän postauksen käsitöistä, niiden arvostuksesta sekä hinnoittelusta mutta mennään nyt näin kevyemmällä teemalla ja pohditaan joskus myöhemmin ehkä vähän syvemmin asiaa. Kommenttiboksissa voi toki ottaa kantaa aiheeseen, osallistun mielelläni keskusteluun

Lumista perjantaita kaikille ja onnea arvontaan osallistuneille !
 

10 kommenttia:

 1. No siis meillähän laskettiin koulussa materiaalikustannukset kun kudottiin kangaspuilla. Ihan hirveitä summia + työtunnit päälle.

  Käsitöillä ei tienaa. Pitäis pyytää niin paljon ettei kukaan ostaisi... Täällä yks pöllöjen silmien virkkaaja.. ;-)

  kiva tuo valokuvaaja in action kuva. Mä olen muutaman kerran pyytäny miestä ottaan jonkun tietynlaisen kuvan mutta ähh sillä on vaa nii eri ajatusmaailma. Hyvä kuvaaja mutta fiilis ja kuvakulmat aina pielessä - sanoo vaaaina että voihan tota cropata. Jalusta ja ajastus, tarkennus oikeaan etäisyyteen manuaalusesti ja kipikapi itse kuvaan. ;-)

  VastaaPoista
 2. Juhuu, Anana kuvassa!! Kaks asiaa jotka yllätti mut täysin. Villapaidan väri ja hiusten väri! Molemmat kivoja, vaan erilaisia kun olin sulle kuvitellut! Kuvittelin sut blondiksi ja suoratukkaiseksi:-)

  Instagram on huippu, tykkään!!

  CalGirl

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis villapaita, olet taitava. Muutaman vuoden aikana käsitöiden arvostus on kasvanut, mutta vielä on paljon tehtävää.

  Lumista perjantaita sinne myös. Kivaa kun tulee talvi!

  VastaaPoista
 4. Hyvää huomenta kaikille täältä lumen keskeltä ♥

  Pieni Lintu, mun haaveena olisi päästä kutomaan kangaspuilla, ehkäpä sitten eläkkeellä löytyy sitä aikaakain :) Pystyisin puhumaan käsitöistä tuntikausia. Eniten ehkä viimeaikoina mietityttänyt se ettei moni tunnu ymmärtävän etteivät käsintehdyt asiat ole ilmaisia ja ovat monesti kuitenkin paljon laadukkaampia kuin teollisesti valmistetut tuotteet... mutta kuitenkin rahallisesti ihmiset panostavat mielummin sarjavalmistustuotteisiin. Se on kyllä paradoksi tosiaan.

  olin tehnyt sen virheen että olin laittanut vanhan 400D:ni automaatille ja sitten kuvat oli joko salamalla tai muuten ihan kummallisia. Olisi pitänyt laittaa sellaset yleispätevät manuasetukset niin ehkä useampi kuva olisi onnistunut. En osaa ollenkaan poseerata kameralle ja mielestäni sellaiset kuvat ovatkin jotenkin "jäykkiä", jotain mies sai tehdä samaa kun minä lasten kanssa, juosta perässä ja etsiä kuvakulmia :) Minusta on ehkä 10 kuvaa viimeisen 10 vuoden aikana, jos sitäkään... ehkä useammin pitäisi ulkoiluttaa kerralla molempia kameroita :D

  CalGirl, hah :D
  Hiukset oli vielä joku kuukausi sitten vaaleat, kiharat ne on olleet aina kun on aika "etninen tukkalaatu". Ajattelin taas kasvattaa hiukset pidemmäksi joten kampaajan kanssa päätettiin värjätä tummaksi tähän väliin ja katsoa jatkossa mitä sitten tehdään... ( Siksi siis ovat vaaleammat latvoista)
  Villapaidan väri on yllättänyt monet muutkin... tuli vain sellainen visio syksyisestä viljapellosta ja farkun sisnisestä taivaasta ;)
  Laita meiliä jos haluat kertoa instagram-nikkisi :)

  VastaaPoista
 5. Villa Auroora ehtikin samaan aikaan kirjoittaa kun itse kirjoitin :) Ja kiitos! Ensimmäinen paita jonka tein itselleni joten lopputulos oli minullekin mieluinen yllätys. Tuo lanka on niin fantastinen että minulla on jo toiseen villapaitaan valmiina langat... jahka tästä saa muut työt alta pois.

  Ja nyt tuntuu tosiaan että on eräänlainen käsityöbuumi menossa, ollut jo sen pari vuotta. Tekijöitä tuntuu taas olevan mutta silti monet kuluttajat eivät ehkä ole ihan kartalla mikä on käypä hinta kädentyöntuotteista. Toki tuotteidenkin kirjo on laaja... Minä arvostan heitä joilla aika ja into riittää tehdä myyntiin asti, ehkäpä itsekin löydän itseni sieltä.

  Ja ihanaa tosiaan talventulo, kyllä tätä on odotettukin!

  VastaaPoista
 6. Hihii, "etninen tukkalaatu" :D Täällä kohtalotoveri... Oletko kokeillut Aussie -shampoota ja hoitoainetta? Parhaat ostokset pitkiin aikoihin!

  VastaaPoista
 7. Iltaa Anonyymi :) Joo, siis ihan käsittämätön käkkärä joka riehaantuu vielä lisää kosteasta säästä- bää ;) Olen kokeillut Aussien tehohoitoa ja siitä kyllä tykkäsin vaikka ehkä hivenen raskas oli. Voisin kyllä kokeillakin shampoota ja hoitoainetta jos niistä on hyviä kokemuksia tälläisellä tukkatyypillä :) Eli kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Ihana pusero. Oliko ohje jostain valmiina, vai kehittelitkö sen itse?
  Kiitos mukavasta blogista, seuraan sitä säännöllisesti.

  t. ElinaS

  VastaaPoista
 9. Kiitos Elina ♥ Tein paidan ihan omasta päästä. Eli aloitin kauluksen yläreunasta 120 silmukalla ja tein 4o4n joustinta ja kun kaulus oli tarpeeki pitkä laitoin raglan merkit niin että raglan-saumat jatkuivat suoraan 4o kohdista. Edessä on muistaakseni 8 s vähemmän kuin takana. Kun lisäyksiä oli tarppeeksi lisäsin kainaloihin muistaakseni 12 s ja kavensin vartalo-osaa ja sitten taas levensin sitä jonkun toisen villapaidan mittojen mukaan. Hihoissa kavensin ensin ne 12 pois ja sitten jatkoin kavennuksia muistaakseni joka kuudes kierros ranteisiin asti. Hihoihin peukkuaukot ja valmis :) Vyötärökappaleen päätelty alasauma on ehkä vähän liian kinnaava mutta pitää nyt katsoa miten se käytössä käyttäytyy :)

  Ja tosi kiva kuulla että tykkäät seurata, tosi kiva =)) Kiitos

  VastaaPoista
 10. Juuh, sähäkkä kikkurakasasi näyttää ihan omalta kuontaloltani ;) Aussie shampoo ja hoitoaine ei ole mulle ainakaan liian raskaat. Monet hoitavat tuotteet on, sillä tukasta tulee vetelä ja se rasvoittuu helposti. Näiden kanssa ei ole ollut tarvetta edes hiuksiin jätettävälle hoitoaineelle (tavallisen hoitskarin lisäksi). Hintakin on todella kohtuullinen. Eli kannattaa kokeilla :)

  T. Se sama anonyymi

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥