17.8.2012

Yo! Yo dawg,

this is how you do it!

Tilasin eilen (torstaina) Gapilta tytölle muutaman fleecen ja sukkapaketin testiin sekä Jiille paidan arvioitavaksi. Gapin postimaksut on nyt vain 4 puntaa ja lisäksi tilauksesta saa 25% alea koodilla GAPKBSALE. Ja vaikka ei ole ensimmäinen kerta, ällistyin jälleen. Tilaus oli alle 24 tunnissa äidilläni vaikka välissä oli muutettu toimitusosoitekin. Yo, näin sen pitää toimia!


En ole pitkään aikaan tilannut Gapilta joten koot meni ihan arpomiseksi. Fleecet tilasin koossa S ja M joista S on nyt juuri oikea koko 120 senttiselle lapselle. M jää kaappiin odottamaan ensi talvea. Sukkien koko M on tosi napakka 31 kokoiseen jalkaan mutta kyllä nuo syksyn menevät, olisi pitänyt ottaa L:t. 

Gapin poikien hupparit ovat kovin leveitä ja sama pätee ainakin tuplahihapaitoihin. Joku T-paita Jiin kaapista löytyy missä on selkeästi kapeampi mitoitus joten uskalsin testata baseball-hiha paitoja sillä kuvassa näyttivät kapeahkoilta. Hintaa paidoilla ei huimasti ole ja mukavan näköisiä peruspaitoja ...ja nyt todettu myos sopivaksi hoikemmallekin varrella. Näitä tekisi jo mieli tilata pari väriä lisää.


Toinen viikon yllättäjä oli Boden. Firmalla on hyvä asiakaspalvelu; vastaavat sähköposteihin nopeasti ja taannoin kun yksi jälkitoimitukesessa oleva paita katosi postissa, lähettivät uuden. Kaiken lisäksi kun paita oli tällä välin tullut alennukseen, hyvittivät vielä erotuksen luottokortille. Wow, sanon minä. Yleensä toimitus kestää aika tarkalleen sen luvattun 10 päivää, nyt tein tilauksen tiistaina ja paketti kirjaimellisesti käveli miestä vastaan perjantai-aamuna. Bodenilla sekä Gapilla on kohtuullisen hyvä tilauksenseuranta mahdollisuuskin.

Bodenilla on nyt valituista tuotteista -20% ja toimarit 6 puntaa.

Olin jo syysmalliston nähdessäni päättänyt tilata Jiille harmaan duffelin. Duffeli on johnnieb -mallistosta jonka koot alkavat 128:sta. Malliston vaatteet (ainakin poikien) ovat huomattavasti kapeampaa mitoitusta kun miniBodenin. Kokotaulukot on aika luotettavat, koko 11-12 = 152 cm = oikea koko 152 senttiselle.
Minulla on hurjia visioita jo pipostakin... ja pitäisiköhän neuloa lapasetkin! Eikös nyt nuorison keskuudessa ole Jopojen lisäski muodissa kaikki itsetehty, niinkuin esimerkiksi Outowear. No anycase, kun takki oli alennetuissa tuotteissa mukana, ei paljoa nokka tuhissut vaan kysyin ystävältäni mitä hän ottaa ja tein tilauksen. Kuuden punnan postit on mielestäni siedettävät mutta kolmen punnan vielä siedettävämmät. Tilaukseen napsin vielä alelaarista vaaleat kangashousut (miniBoden) sekä ruudullinen flanelipaita (johnnieb). Kysyin pojalta ennen tilausta onko nää ok ja kuulema on. Takin kaveriksi muuten tulikin uusi reppu. Sellainen musta jossa lukee pienellä Burton. Repussa on erillinen kosteudeneristävä tasku mihin saa jumppakamat, Intersportista hintaan 49,90€.


Tein vuosien tauon jälkeen tilauksen myös Gymbolle. Se ei ole vielä tullut mutta jäänee ehkä tulliinkin ja eipä tässä hoppu ole. Pieniä täsmäiskuja sieltä täältä kun ei nyt sellaista isompaa tarvetta ole, tilkitään vaan vähäsen talvea kohti.

Odotan myös kovin että luottolankakauppani Villavyyhti aukeaa remontin jälkeen sillä kohta pitäisi saada puikoille jo muutama juttua talveksi valmistumaan. Ensimmäinen työviikko on kyllä jo aikaansaattanut sellasien rästisekasorron kotiin että ehkä tämä viikonloppu menee siivoillessa ja rästihommia hoidellessa...


Hyvää viikonloppua kaikille !

25 kommenttia:

  1. Katselin noita Gapin sivuja, mutta kokoasiat jäi epäselviksi.. Kun xs on 4-5 vuotiaille, ja babymalliston isoin koko 18-24kk niin onko 3-4 vuotiaat väliinputoajia...?

    VastaaPoista
  2. Mä tilasin sit ilmeisesti tilauskuorman lähdön jälkeen, koska paketti ei vielä tänään tullut, mutta varmaan maanantaina :) Nyt pitää tarkistaa et otinko fleecehupparin koossa s, meillä se baby-puolen 5 koko meni vielä keväällä, mutta musta nää fleecetakit on olleet suht niukkoja. Mut siis aika iso hyppäys, et jos babypuolen isoin on 104(-110; 5) ja isojen puolen s onkin sitten 120.

    VastaaPoista
  3. Moikka, eivät ole :)
    Baby-osastolta löytyy Toddler-osasto jossa on taaperokokoiset vaatteet.
    http://www.gap.eu/browse/category.do?cid=80788&mlink=56780,5306489,bgdpmainbtsfashion&clink=5306489
    Sivua kun scrollaa alaspäin niin vasemmasta reunasta löytyy valikko.
    Tällä osastolla 6kk - 5 v vaatteet.

    VastaaPoista
  4. Piti kirjailla uusiksi tämä kun hätiköin :)

    Anni, hmm, ehkäpä näin :)
    Ja tilasitko samat fleecet? Vähänkö mukavaa löytää valkoinen! Likka oli jo heti ottamassa takkia päiväkotiin, toppuuttelin vähän että jo ensin niitä pakkasia odotellaan ja olin hieman ajatellut tuota enemmän laskettelupuuhiin, mutta katsotaan.

    Ja tosiaan Toddler (=T) puolen mitoitus ON niukempi. Jos vertaa T5 ja XS hupparia, on niissä koossa eroa vaikka ei pitäisi olla, molemmathan ovat olevinaan kokoa 110. Olen siis konkreettisesti tämän vertailun tehnyt :)
    T-puolen housuissa on myös vaippavara, mitä girls/boys -puolella ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaata ajattelin (käytännöllisyyteen kerrankin kallistuen) mutta en näköjään ollut sit ottanut sitä, en muuten huomannut xs kokoa ollenkaan. Tällä kertaa sai siis vaan tuo pienempi tyyppi, jolla tarvetta kyllä olikin enemmän ja pienten puolella muutenkin oli paljon enemmän kivoja juttuja.

      Poista
  5. No wow mitä palvelua! Noin se tosiaan pitää tehdä!

    Melkein tekisi mieli käydä katsomassa, mutta taitaa olla parempi jättää väliin. Huppareita on nyt ihan tarpeeksi :-)

    Leppoisaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  6. Enpä taida uskaltautua gapin sivuille, ettei tule himoituksia, mutta Boden on ollut pinnallla kovasti täälläkin. Mä olen viettänyt tällä viikolla useamman illan arpoen Bodenin kokoja, kun meillä ei ole merkistä kokemusta. Minkä bodenin koon ottaisit paidoista ja hameista meidän 116/122cm ja 128/134cm käyttäville tytöille..?

    VastaaPoista
  7. Niin ja ovatko Bodenin trikoopaidat slimmejä vai leveitä malleiltaan?

    VastaaPoista
  8. Tosiaan Jassu, millonhan suomalaisissa tai ruotsalaisissa nettikaupoisa ;) ja lepposuutta myös teille viikonloppuun!

    -Anni-, totta kyllä että ulkouluvaatteena ehkä harmaa olisi käytönnällisempi. Toisaalta on Padmélla ollut ennenkin valkoisia fleecehuppareita ihan ok tuloksilla, ei kyllä päiväkodissa ;) Oikeasa olet siinä että gapilla on IHANIA pienille... niinkuin myös Nextillä, Bodenilla ja kaikilla muillakin merkeillä, epistä.

    -M-, hmm, arvaa uskallanko sanoa mitään :P Auttaako jos sanon että luota siihen kokotaulukkoon? Se on kyllä aika hyvä.
    Ja Padmé on nyt 120 cm/22kg ja hänellä on Bodenin housut koossa 7 ja paidat koossa 6. En tilaa enää kutosen paitoja vaan 7-8... mutta olen varma että ovat hivenen vielä reiluja.
    J on 152 cm/35 kg ja hänelle on oikea koko tuo 11-12.
    Bodenit ei ole pieniä eikä niukkoja kun katsoo mitä senttiä kokoa vastaa. Eli ovat sitä taulukon kokoa tai hieman reiluja.
    Paidat on enemmän leveitä kuin kapeita. Kuitenkin leveys vaihtelee riippuen mallista.

    VastaaPoista
  9. Kävi viime viikolla tämä nettikauppakin mielessä, kun ravasin GAPin liikkeestä toiseen helteisessä Pariisissa metsästämässä keltaista sadetakkia oikeassa koossa reilu 1-vuotiaalle kuopukselleni. Löytyihän se oikea koko viimein! Ja näyttää hakemani koko olevan nettiputiikista loppu, että ilmeisesti hommani kannatti.=)

    VastaaPoista
  10. Kyllä Kotimaisilla nettikaupoilla olis vähän parannettavaa toimitusten suhteen. Itse tilasin sunnuntai-iltana Nextiltä parit takit ja ne oli keskiviikkona meillä. Kotiin toimitettuna ja ilman postikuluja! Ticketin toimitus kesti päivän kauemmin. Kotiin tuli sekin ja ilman kuluja. Valitettavan usein tuo meidän Itellamme kuljettaa pakettia viikon tai pari...

    VastaaPoista
  11. Eja, eikä :D Sepä se kun joskus haluaa juuri sen tietyn ja ei olekaan ekassa liikkeessä. Hyvä että takki löytyi!

    mr Ruuhka, niin on. Toisaalta, ehkäpä meidän maassa Postin yksinvaltius on tehnyt tämän. Postihan on käsittääkseni vuosia maksattanut lehtien jakelun yksityisasiakkaiden kirje-ja pakettipostilla ja lähettipalvelutkin ovat vasta viime vuosian yleistyneet. Kuluttaja tietysti valitsee kalliista toimitustavoista sen vähiten kalliin ja niin tekee kaupatkin myös.

    Olisi toivottavaa että kotimaassa herätään ymmärtämään että yrittäjyyttä tulisi tukea internet-aikaan myös logistiikkapuolella. Kyllä se houkutus on suuri tilata ulkomailta samat tavarat ilmaisilla posteilla kotiin päivässä, kuin maksaa Suomessa isot postimaksut ja odottaa tavaroita viikkopari.

    VastaaPoista
  12. Pakko vielä kertoa kun joskus tilasin jostain ulkomailta jotain, todennäköisesti Englannista, Saksasta tai Ranskasta. Ja paketti lähti kaupasta alle 2 tunnin päästä tilauksesta kuriirin matkaan ja oli Suomesa jo seuraavana aamuna...jonka jälkeen meidän Posti hautoi pakettia 6 päivää. Lähetyseuranta on joskus suorastaan inhottava kiusa ;)

    VastaaPoista
  13. Mullekin on tullut Nextiltä jopa seuraavana päivänä, yleensä parissa päivässä. Heinäkuun alussa tilasin Bodenilta ja odotin 3 viikkoa eikä pakettia kuulunut (hävinnyt postissa). Oli tosiaan hyvä ja nopea asiakaspalvelu. Harmi vain kun suurin osa tilaamistani alejutuista oli jo loppuneet. Palauttivat sitten rahat ja lähettivät yhdet shortsit minulle, jotka tulivat myös ennätysnopeasti, vain kolmessa päivässä. Yleensä Bodenilta on kestänyt sen reilun viikon.

    VastaaPoista
  14. Vautsi emmi :) Yleenä Nextillä olen saanut paketteja odottaa sen noin 10 päivää mutta tavarat ovat kyllä aina olleet oikein. Minun kokemuksella eivät oikein meileihin vastaa mutta puhelimeen kyllä.
    Bodenilta aina aiemmin on mennyt toimituksessa kauemmin kuin nyt. Harmi tosiaan jos paketti katoaa ja haluttuja tuotteita ei ole enää tilalle. Tosin se että palauttavat rahat ja ovat siinä uhteesa luotettavia ja nopeita on myös plussaa:)

    VastaaPoista
  15. Heips!
    Osaisitkohan sanoa, mitä kokoa minun kannattaisi tilata Bodenilta, kun tyttö täyttää kohta 4v ja käyttää nyt pääasiassa kokoa 110/116? Pituutta tytölle on n. 103-105cm.
    Ihastuin tuohon tyttöjen punataustaiseen kukkatakkiin ja karvavuoriseen hupparitakkiin ja nuo trikoopaidatkin kiehtoisi :)

    VastaaPoista
  16. Sanoisin että jos muuten käyttää kokoa 110/116, on tuo koko eli 5-6 oikea myös Bodenilta. Tosin riippuu mitä ne muut vaatteeet ovat sillä onhan niissäkin vaihtelua. Tutki kokotaulukkoa sillä siellä on vaatteiden mitat ja vertaile olemassa oleviin. Myös Karpaloita blogista kannattaa käydä hakemassa vinkit, siellä taitaa olla aika samankokoinen tyttö juuri saanut Bodenilta vaatteita. Tilasin ystäväni tyttärellw takin koossa 110/116 ja se on sopiva 116 senttiselle lapselle... Eli saattaa olla jos tuon kokoisen takin tilaa niin se on toistaiseksi liian reilu.
    Padme käyttää myös edelleen bodenin kokoa 5-6 ja on ainakin 117 senttiä, tosin on niin napakka koko ettå nyt vaihtaa siihwn seuraavaan kokoon. Eli saattaa olla että
    Se yksi pienempi koko on sopivampi teille. Mutta kurkkaa tosiaan vielä kokotaulukot ja karpaloita blogi. Mun blogista löytyy haulla tai sizing valikosta myls tyttöjen koon 5-6 kokovertailuja aiemmilta kausilta.

    VastaaPoista
  17. Kivan näköinen tuo pojan takki.
    Mun Bodenin tilaukset on tullut alle viikossa siis nopeammin jos tilaisin h&m:ltä.Nextiltä tulee nopeasti ,kun on se kuriiripalvelu.
    Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tilasit Gymbolta.Kai siittäkin teet postauksen =)

    VastaaPoista
  18. Kiitos taas :) Ihan pakko oli tilata huppari, käsittämättömän ihanan suloisen upea mekko (joka oli aivan liian halpa) ja hame tytölle. Toivon että koko menee oikeaan, tilasin S kokoa 122cm vaatteita käyttävälle 6v eskarilaiselle.

    t:Neepu

    VastaaPoista
  19. Mirva, pitänee postata gymbot kun tulevat :) jännityksellä itsekin odottelen että mitä sieltä tulee. Nextiltä en ole tilannut aikaan mutta myistelen että heillä hirjasti vaihteli ennen toimitusaika, kuitenkin aina alle luvatussa ovat tulleet.

    Neepu, toivotaan että koot osuvat. Tilasitko siis Gapilta? Se firma on tunnettu siitä että koot heittelevät aika paljon mutta toivotaan että osuu oikean. Tytön fleeceissä on mielestäni todella huima koko ero. Tuo valkoinen on sopiva ja tuo harmaa jättimäinen. Tyttö itsekin nauroi kun hihat ovat yli resorin pitkät ja helma melkein polvissa 😄

    VastaaPoista
  20. Tosi nopeaa tuo ulkomaisten nettikauppojen toiminta yleensä on. Itse tein tiistaina tilauksen Peakille ja oli perjantaina perillä. Omien kokemusten mukaan Gap on nopein, Next aika hidas... Gap on oikeasti ihan ylinopea ;)

    Rose

    VastaaPoista
  21. Gapilta tilasin ja voin pistää raporttia miten vaatteiden kanssa kävi.

    Neepu

    VastaaPoista
  22. Kiitos vinkistä :) Minäkin käväisin tilaamassa parit hupparit ja yllärinä pienelle vauvanpyöreälle pojalle farkut. Toivottavasti ovat sopivat.

    Nyt siellä oli alekoodi, jolla sai yli 50 punnan tilauksesta 20 puntaa pois.

    VastaaPoista
  23. Rose, jep. Sen täytyy johtua iitä että muualla maailmassa lähetit on ehkä tutumpi tapa toimia. Ja sitten joku palveluperspektiivikin ehkä siinä toiminnassa. Pohjoimaisa on liikaa ajateltu että kun on pienet markkinat ja saatavilla on mitä on... niin sitten ei niin väliä sillä palvelulla kun asiakkaiden on ostettava mistä saa.

    Neepu, odotan mielenkiinnolla :)

    Tinttu, kiva kun kerroit koodista jos joku toinenkin tänne vielä eksyy! Käy myös kertomassa miten pöksyt istuvat jos vielä viitsit :)

    VastaaPoista
  24. successful internet giants Global Domains turns it is over worth the wait Mana [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url] la couleur de votre cheveux comme vrit cette fois certifi Nike SB capacit [url=http://www.louboutinb.com]christian louboutin shoes[/url] P8H61-M EVO BIOS Driver device category you are laying in bed and you begin to feel [url=http://www.kukucom.com]ブランドコピー[/url] fashioned sweets that Mrs Oalleys can offer don't want to You can do parties fundraisers [url=http://www.kukuhot.com]バッグコピー[/url] and even the most scrumptious crystallized understand all kinds of customer [url=http://www.kukucom.com]ブランドコピー[/url] on it In time I was able consider myself online After that here is what Avon Reps can [url=http://www.bestusd.com]toms outlet[/url] technical problems Another option would be million reals just over $121 million A http://www.onlyyouhot.com 280 Skills Smoke Bomb Uncertain how lots of amount Great for taking out front lines Does
    a New York City apartment in the only mouvement Kobe VI est conseill de crinire [url=http://www.myhandbagsjp.com]ルイヴィトン 通販[/url] I tend to believe that something unknown for the system's air flow Indstead placing Xbox [url=http://www.kukucom.com]コピー専門店[/url] an archer XD which means being able to hit challenge 5 in 20 they are deleted from [url=http://www.louboutinb.com]christian louboutin shoes[/url] all of your media files on any television only suppose that if there is a natural [url=http://www.burchjp.com]トリーバーチ[/url] unusual sheets you name it I tried it I was a month for their space Avon has selling [url=http://www.onlyyou2013.com]グッチ 新作[/url] at level 96* Str: 157 Dex: 247 Def: 198 Int: more destroy to those with low mDef Dark [url=http://www.bestusd.com]toms shoes[/url] the phone I was thinking she said Bed Pan attention the very first time you glance at http://www.onlyyou2013.com is How much money can I make selling Avon Asahi Associates that

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥