6.8.2012

Kannattaa koittaa Oittaa !Me olemme tästä ajaneet ohi lukuisia kertoja. Olemme myös kerran käyneet rannalle ja siristäneet vesiliukumäkien suuntaan. Kuitenkin vasta 3:en äidin postauksen innoittaman päätin vihdoin että nyt mennään eikä meinata. Jii ei halunnut tulla mukaan mutta miehen tullessa ralleista me kolme hypättiin autoon ja huristeltiin nauttimaan viimeisestä kesän hellepäivästä.Oittaa sijaitsee hyvin lähellä Espoon Ikeaa mutta Kehä III :en toisella puolella. Oittaalla on muitakin toimintoja rannan ja vesiliukumäkien lisäksi mutta meitä tietysti kiinnosti nyt ennenkaikkea liu'ut. Olemme kerran aiemmin käyneet uimassakin täällä, muistaakseni tytön ollessa 1-vuotias. Ranta on matala ja pienille lapsille sopiva ja rannalla on pieni leikkipaikkakin joka tosin koostuu yhdestä pienestä liukumäki-kompleksista.

Mutta voi jee! Kolme liukumäkeä ja mielestäni varsin kohtuullinen hinnoittelu. Keskimmäisestä mäestä tulee alas LUJAA!, reunimmaiset ovat aika maltilliset, ainakin kun laskijana on 5-vuotias. Altaan tarkkaa syvyyttä ei ole tiedossa mutta lapsen tulee osata uida sen verran että osaa pidättää hengitystä ja pääsee itse pois liukumäen alta. Padme on noin 120 senttinen ja arvioisin että altaan syvyys juuri liukumäen alla on noin 80-100cm. Jos vain vielä lämpimiä päiviä tulee niin meidät kyllä löytää täältä, tyttö oli aivan liekeissä!

En itse oikein innostu Oittaan uimarannasta, lähellä oleva Sorvalampi on mielestäni mukavampi (tästä tulossa postaus myöhemmin). Tyttö halusi myös rannan sijasta leikkipaikan liukumäkeen ja yllättävän iso ilo yhdestä liukumäestäkin tulee, etenkin jos paikalle sattuu pari muutakin lasta.

Kellukkeista tuli mieleen että jos haluaa lapsen oppivan uimaan suosittelen ehdottomasti uimalaudan hankkimista. Laudalla lapsi on oikeassa asennossa ja ainakin Padmé tykkäsi laudasta tosi paljon viime keäsänä kun ei vielä osannut uida.
Pikeemekko, taas. Gant.


Kesäisin laukustani löytyy aina vähän enemmän tavaraa kuin talvella. Ystäväni (lapsettomat sellaiset) jaksavat aina ihmetellä laukkuni painoa mutta sille on aivan yksinkertainen selitys, sattuma suosii valmistautunutta. Normaalistikin laukusta löytyy laastarit, haavanpuhdistuspyyhkeet, käsidesi ja särkylääkkeet. Tietty xylitol-purkat, kynsiviila ja toki ne lompakot/avaimet/sukat!?/harja/unikaveri.. jne. perustavarat. Kesällä laukussa on myös aina kuorimaveitsi, Scanpan -merkkinen tupillinen veitsi sekä pari jäädytettyä vesipulloa. Meillä on pakkasessa aina tavallisia lähdeveispulloja ja kun lähdetään jonnekin naparaan sieltä juomat mukaan. Vesi pysyy kylmänä ja sulaa ihan sopivaa tahtia lämpimänä kesäpäivänä. Suosittelen tuota pientä Scanpannin veistä myös, on lempiveitseni myös kotona. Lisäksi veistä saa tosi kivoissa väreissä, tosin tyttö sai viimeksi valita ja valitsi mustan...

Arvontaakinn on tullut hurrrrrrrrjasti oallistujia! Kommenteissa on myös kysytty teenkö pipoja tilauksesta ja myyntiin mutta toistaiseksi en voi sellaista valitettavasti luvata. Hieman jonoa on nyt neulontalistalla mutta jos ehdin väleissä tehdä pipoja, laitan ne blogin kautta myyntiin. Ja ohje on tulossa myös...

Päivänjatkoja,
me mennään tänään kipaisemaan Porvoossa!

5 kommenttia:

 1. Me kävimme Oittaalla viime kesänä, mutta jotenkin tältä kesältä se jäi väliin. Ei vissiin ollut oikein kelejä silloin kun oltiin maisemissa.

  Talvellakin tuolla on kiva laskea mäkeä ja kahvilasta saa hyvän keittolounaan edullisesti.

  Tuo varoitus kellukkeista on jo ihan legenda. :-D

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Mistä nuita scanpan veitsiä saapi pääkaupunkiseudulta? Oisi niin kovin näppärä pitää matkassa terveellisempien välipalojen syömistä aatellen. :))

  -Ulla

  VastaaPoista
 3. Moikka Ulla :) muistaakseni olen ensimäisen ostanut stockalta ja lisäksi prismassa tai citymarketissa olen nähnyt. Musta veitsi on ostettu Savonlinnan Carlssonilta eli vastaavista kaupoista kannattaa katsoa. On kyllä mainio veitsi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tiedoista. Seuraavalla ohikulkumatkalla käyn poimimassa oman mukaan.:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedoista. Seuraavalla ohikulkumatkalla käyn poimimassa oman mukaan.:)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥