22.8.2012

HI DESIGN

eli


Kaapelitehtaalla on näyttely jossa voi tutustua erilaisiin koneisiin ja robotteihin. Hallissa on mm. moottorikelkkoja, hitsejä, nosturin ohjaamo, trukkeja, hammaslääkärituoli sekä tietty Nokia. Yhteistä näille lähes kaikille on että NYT SAA KOSKEA! Aivan muutama näyttelyesine oli merkitty kieltomerkein, muita saa nuohota. Kerrankin paikka missä ei alituiseen tarvitse kieltää lapsia koskemasta.
Tyttö bongasi joku aika sitten mainoksen ja on siitä asti pyytänyt että mennään mennään mennään mennään. Viime lauantaina menimme ja sunnuntaina lapset menivät isin kansa vielä uudestaan sillä, ja nyt kuulolla...

Ensi sunnuntaina(kin) on tilassa työpaja jossa lapset voivat askarrella omia robotteja erilaisten käytöstä poistettujen koneiden osista, muistaakseni klo 11-15. Kaikki tarveaineet löytyvät paikanpäältä ja ohjausta esim. -kuumaliiman käyttöön on. Kuulema viime sunnuntraina oli väljää, kaikki sai istumapaikan ja oli ihan megakivaa! Jii ja Padmé rakensivat molemmat omat robotit ja sittemmin olen saanut keksiä perusteita miksi ei mennä taas ensi sunnuntaina. Eli suosittelen käymään sillä ainakin kaksi paikkaa on vapaana!

Myös minun mielestä näyttely oli mielenkiintoinen ja etenkin vanha Game Boy ja c-kasettisoittimet saivat hymyn huulille. Pääsimme vihdoin myös näyttämään lapsille mikä se paljon laulettu faksi on... 

ehkä hienoin bussipyäkki ever, kaapelin siäspihalla.5 kommenttia:

 1. Yksi, kaksi, sulle tuli faksi... Voi jee, että tätä on rallatettu, vaikkei todellakaan napero tiedä, mikä moinen kapistus "ennen vanhaa -ajoilta" on! :D

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen näyttely. Voisi vaikka poiketakin.

  Hiukan ohis, mutta tekstistä tuli mieleen: meillä 5v ei ole tainnut nähdä juuri yhtään mainosta eikä ainakaan mitään samaa mainosta kahdesti. TV on päällä vain lastenohjelmien ajan (+ aivan liikaa tallennetuja lasten ohjelmia ja dvd-leffoja...) ja aikuisten ohjelmat katsotaan suorana tai digiboxilta vasta lapsen nukkuessa. Toistaiseksi ei ole vaatinut mitään "lauantai-illan perheohjelmiakaan", joita ei muutenkaan meillä katsota (ja vaikka Munamies mm. on tuttu päiväkodin jutuista).

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos vinkistä! Pitääpä löytää joku sopiva rako, että päästään käymään.

  VastaaPoista
 4. Katjuska, arvaa vaan! Stereona tulee takapenkiltä ja vihdoin matkalla Poriin tajusin vasta kysyä että tiedättekö te edes mitä te laulatte? "No ei"... "Onko se jotain syötävää?"... Kerroimme sitten mikä faksi on mutta visuaalinen puoli hoidettiin Kaapelilla ;)

  Anonyymi, ihan positiivinen juttu :) Meillä on kummat lapset, eivät juurikaan ikiä halua/kinua mitään. Tyttö kuitenkin bongasi Hietsun kirpparilla käydessä jätttimäisen robottimainoksen ja siitä se ajatus sitten lähti :)

  Oleppas hyvä Johanna, mielelläänhän näitä jakaa :)

  Ja pipoarvonnan odottajille tiedoksi.. viikonloppuna lupaan ehtiä. Nyt on ollut vaan tosi hektinen viikko. Annoin miehelle toimeksiannon arpia 3 voittajaa arvontaan ilmoittautuneista ;)

  VastaaPoista
 5. MOIKKA,milloin meinaat pipo arvonnan suorittaa? - mamma malttamaton -

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥