27.7.2012

Jutellaanko vähän vaatteista ja vaateista.
Minähän olen aika vähän joustava lastenvaatteiden ollessa kyseessä. Mielestäni maailman on täynnä kivoja lastenvaatteita, vaikka kaikki ei olisikaan kivoja minun lapsilla. Sama juttu kun väreissä, joku toimii muualla paremmin kuin toinen. Jii on meidän perheen väriläiskä, hänellä on paljon eri värejä vaatekaapissa ja lempiväri on vihreä ja ainakin jossain vaiheessa pinkki. Minulta on kyselty viimeiset 11 vuotta että miten olen onnistunut siinä ettei hänellä ole ollut "örkkipaitoja", printtivaatteita ja muita vastaavia. Oletettavasti etenkin pojat haluavat kaikki lempparihahmonsa paitoihin ja housuihin ja yleensä nekin äidit jotka ei printeistä välitä, joustavat tässä kohtaa. Minun ei ole tarvinnut ikinä "joustaa" sillä poika ei ole tainnut ikinä nostaa meteliä tästä aiheesta. Joskus hänen ollessaan 2-vuotias aloin osstaa alusvaatteita joissa näitä hahmoja oli ja se riitti. Muutamia yksittäisiä em. kategorian vaatteita on toki ollut mutta olen ihan rauhassa saanut nirsoilla niiden kanssa. Ja jos olin epäselvä... printtiörkkivaatteet ei ole se minun juttuni.

Padmén kanssa olen pääsyt melkein yhtä helpolla. Hiljattain hän on alkanut esittää kärkkäämpiä mielipiteitä pukeutumisesta mutta kuulemani mukaan jossain perheissä niitä keskusteluja käydään huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa ja kovemmilla panoksilla. Jos on kiire, olen vain ottanut kaapista vaatteet tytölle ja jos on enemmän aikaa niin annan hänen valita itse. Toki sää ja meno otetaan aina huomioon ja sen mukaan valitaan vaatteet. Tyttö tietää että osa vaatteista on vain päiväkotiin, kuten päiväkotikengät, päiväkotihuppari ja päiväkotiulkkikset. Näistä hän on tarkka ja jos yritänkin sanoa että voit laittaa päiväkotikengät nyt jalkaan johonkin toiseen menoon niin ei muuten onnistu -nehän on päiväkotiin!

Tytölle on alusta alkaen valikoitunut pastellisävyisiä vaatteita ja pääväreinä valkoinen ja vaaleanpunainen. Nykyään kysyn jo kaupassa jos hän on mukana että tykkääkö katsomastani vaatteesta jolloin hankitut vaatteet on todella hänen näköisiään. Tällä hetkellä tyttö tykkää tosi paljon myös mustasta ...ja keltaisesta, vihreästä ja KAIKISTA VÄREISTÄ. Hänellä on ollut parivuotiaana bannerikuvan Sarah Kay -printtipaita ja heti perään viime vuonna ostettu Helinäkeiju-paita ja en muista että muita vastaavia hänellä olisi ollut. Sopii minulle mutta silti olen aina pitänyt silmäni auki sillä tiedostan että vaikka aiheesta ei tapellakaan tai edes keskustella, saattaisi tyttö tykätä jos paidassa olisi joskus joku lempparihahmo.

Hiljattain bongasin Riikan blogista kuvat Zaran uutuuksista ja päätin lähteä katsastamaan. Samalla reissulla huomattiin ettei Itiksessä ole enää valjastramppaa joka oli kyllä harmillinen takaisku. Zarassa kuitenkin onnisti ja ostimme WOOOOOOOOOW-tytölle kolme uutta paitaa lemppari Disney-hahmoilla. Paitojen puuvilla on sellaista hieman läpikuultavaa ja "elävää" ja kuvat painettu kankaanomaisella värillä ja pidän tosiaan tuollaisesta "sketch-tyylistä". Lisää elämyksiä tälläkin reissulla sillä paidoista sovitettiin oikea koko missäs muualla kuin sovituskopissa! Erittäin tohkeissaan tyttö sovitti kaikki kolme paitaa läpi ja kooksi valikoitui 122/128. Hintaa paidalla on 9,95 euroa joka on mielestäni edullinen, Benettonilla vastaavien paitojen hinnat on olleet korkeammat.Scotch&Sodan nettikaupassa on nyt ilmainen toimitus myös Suomeen ja alekin on vielä käynnissä. Hullareilla jätin ostamatta yhden hupparin Padmélle sillä hintaa oli mielestäni liikaa mallikappaleelle ja nyt ilahduin huomatessani että samaa hupparia on jäänyt parempaan aleen merkin omaan nettikauppaan. Samaan syssyyn tilasin pojalle syystakin kouluun ja miehelle tuoksun. Heti tilauksen jälkeen sain sähköpostin UPSlta jossa arvioitiin toimitusajankohdaksi 25. päivä joka pitikin paikansa, kuski soitti vielä etukäteen ja varmisti että olen paikalla.  Muistaakseni 5 päivää meni toimitukseen. S&S:n vaatteet alkavat täyttää etenkin pojan vaatekaappia sillä hän tykkää ja minä myös. Tytölle monet vaatteet on vielä mielestäni liian "vanhoja" mutta silloin tällöin joku kiva löytyy myös hänelle. Poikien vaatteissa [ Scotch&Shrunk ] tulee yleensä mukana joku pieni lelu/pilailuväline [takin mukana kompassi] ja tyttöjen vaatteissa [ Scotch R´Belle ] on joku "charm" roikkumasa jossain kohtaa. Nämä on kivoja ja laatu tuntuu olevan myös paikallaan.Tämän kesän yllärilempparivaatteeksi on jostain puun takaa hypännyt pikeemekko. Olen lämmennyt vaatekappaleelle hitaasti mutta varmasti. Ja nämä mekot on olleet jo pitkään paras valinta kaverisynttäreille jotka todella usein on HopLopissa tai vastaavassa paikassa. Aluksi en pitänyt suorasta mallista mutta tytön kasvaessa näyttää sekin mielestäni kivalle päällä. Ja tämä on tytön valinta. Kuten tämän kesän kuvistakin on saattanut huomata, taitaa suurimmassa osassa olla päällä pikeemekko tai Popin slimmit. Oma valinta joten ilmeisesti erittäin toimiva. Pikeemekkoja, rikoomekkoja tai tennismekkoja, miten vaan, on kaapissa Tommylta, RL:lta, mopilta ja BBY:lta. Tänä kesänä tosiaan muut mekot on saaneet olla rauhassa mutta samapa se, ihan kiva kun tyttö omaa jo itse kykyä valita mieleisensä vaatteet ja etenkin kiva että meidän mielipiteet on usein yhtenäiset. Alakuvan lasit on Accezzorize:lta, siellä on hurja valikoima erilaisia laseja -70%, tytön valinta oli nämä sekä perhoslasit. [Käytiin ostamassa Sokkarin alesta Star Wars valomiekka sillä sitä on nyt toivottu aikas pitkään, vielä muutama lighsaber jäi hyllyyn].
Ice Age 4 oli tosi kiva meidän kaikkien mielessä,
nyt mietin pitäiskö vielä ennen lomian loppua käydä katsomassa tuonkin sakin uusin.
Onko kokemuksia?

PS
Vielä pari päivää aikaa osallistua
arvontaan !

8 kommenttia:

 1. Ihana toi pikeemekko! Meillä tyttö 3,5v on todella sopeutuvainen siihen, mitä vaatteita äiti valitsee, mutta tietysti yritän samalla antaa myös itse valita siinä rajoissa, missä tuon ikäinen pystyy. Toivottavasti meillä ei tulekaan sitä vaihetta, että VAIN tietty väri tai tietyt jutut kelpaa! Kuulemma tuossakin iässä sitä jo tapahtuu. Kiva uus banneri! Vielä hyvin tunnistaa :) Hauskaa loman jatkoa!!

  VastaaPoista
 2. Minä löysin kanssa Zarasta tuon Helinä Keiju paidan, olisin halunnut kaikki muutkin Disneyn prinsessa paidat mutta tuolloin ei Helsingin keskustassa ollut enää kokoja jäljellä kuin Helinä paidassa ja paita kelpasi oikein loistavasti Pinjalle, Helinä keiju kun oli mieluisin noista. :)

  Minä haluaisin myös mennä katsomaan vielä Pinjan kanssa tuon Madacascar elokuvan, Pinjaa nauratti kovasti nimittäin jo koko elokuvan mainos kun näimme tuon mainoksen Ice Age elokuvan alussa. :)

  VastaaPoista
 3. Aurinkolasikuva on perfect! Voi miten hienoja hetkiä lapsesi saavatkaan vanhempina kokea uudelleen näiden loistavien kuviesi kautta.
  Meillä tyttö tuumasi näistä Disney-paidoista, ettei tykkää. Nyt menisi vain Dalmatialaiset, jos niitä jossain olisi... Onneksi aika harvoissa vaatteissa! :)

  Nimimerkki: Pilkulliset leggarit ja printtipaita 5v.

  VastaaPoista
 4. Meilläkään ei ole ollut kuin muutama satunnainen printtipaita, yöpuvuissa sitten enemmän :-)

  Meillä ollaan vieläkin menty aika sopuisasti äidin valitsemissa vaatteissa, yhtään kunnollista tappelua ei ole tullut. Varmaan sitten mun tuurilla teini-iässä tyttö alkaa gootiksi ihan vaan kostoksi. :-D

  Ice age oli tosi kiva. Itseä kiinnostaisi se Brave, mutta vähän mietin onko kuitenkin liian jännä tytölle, vaikka ikärajan puolesta pääsisikin. Onko siitä kellään kokemuksia?

  VastaaPoista
 5. Kitokset vinkistä, enpä ollut tietoinen kyseisestä kaupasta tätä enne, tuonne kyllä lähtee tilaus menemään!

  VastaaPoista
 6. Niin ja piti sanomani että Zara on kyllä tuttu ja sieltä olen meidän lapsille paljon ostellutkin vaatteita, eikä ne mahdottoman hintaisia ole, ja jos sattuu alen aikaan saa tosi kauniita vaatteita edullisesti. Meillä kun nuo lapset on tosi hoikkia niin nuo Zaran vaatteet istuu hyvin päälle.

  VastaaPoista
 7. Hei! Olitko se sinä, joka joskus kirjoitit tyttäresi puheen kehityksestä? Minä olisin kiinnostunut kuulemaan, miten asiassa edettiin/ on edetty. Kirjoitustesi rivien välistä ei ainakaan huomaa enää, että olisi pahempia ongelmia :) Mukavia ja helteisiä kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 8. Kiitti Pizzicato! Hyvältä kuulostaa että tytöllä ja sinulla menee vaatetukset yhteen :) Padmé taisi olla siinä 4,5 kun kean kerran tuli jostain vähän wääwää mutta onneksi aika harvinaista :)

  Meeri, Itikseen oli juuri tullut täydennyskuorma ja myyjätär ystävällisesti kaivoi meille sieltä kokoja. Zaraanhan osista vaatteista tulee täydennystä eli kannattaa kysyä tai pyytää osittamaan toiseen Zaraan mikäli joku must-juttu on loppu. Ja Madagascaria mietitään, tosiaan olikohan se Jasun mainitsema elokuvakin sellainen mitä olisi voinut mennä katsomaan. Ihan kaikkia ei viitsi nykyisillä hinnoilla katsoa teatterissa.

  Kiitos Katjusta :) Saavat ehkä hetkiä, jos jaksavat selata kansioita läpi ..olen toivottoman huono tässä tietokonepuolessa ka kuvakansiot on ihan fiasko ;) Dalmatialaiset voikin olla aika hankala löytää, harvemmin on niitä näkynyt vaatteissa, ehkä se on onnikin ;)

  -Jassu_, jepjep :) Mietin myös sitä millainen teini-ikä on tulossa kun nyt on jo aika kovaa vääntöä jostain jutuista. Toisaalta, en itsekään teini-iässä miettinyt vanhempien miellyttämistä vaatetuksessa eli ehkä sen kestää sitten jos on tullakseen :)

  Ole hyvä Pampuliina ja kiva kuulla että löytyi uusi hyvä tuttavuus :) Zara on mennyt hieman alaspäin laadussa ja kivuudessa ja tullut ylöspäin hinnassa, jos vertaa siihen mitä oli vuosia sitten. Vaatteet ovat myös leventyneet siitä, ainakin poikien puolella. Mutta se on kaupa mistä lähes joka kerta löytyy se yksi kiva juttu kun sinne menee. Siksi pitääkin silloin tällöin ohittaa ulko-ovi maltillisesti ;)

  Laura, olin :) Kyllä meillä arjessa vieläkin asia näkyy ja kuuluu vaikka en siitä täällä kovin puhele. Yritänpä miettiä siitä jotain sanottavaa ;)

  Helteisiä ja kauniita kesäpäiviä kaikille !

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥