28.5.2014

Pellinki - PellingeOlen tannut kertoa miten täpinöissäni olen ollut kun olen saanu viettää yhä enenemässä määrin aikaa lapsuuden maisemissa. Olen lapsuuteni kesät viettänyt puoliksi Savoninnassa ja puoliksi Porvoossa ja en niinkään Porvoon kaupungissa vaan lähempänä Pellinkiä. Kun minä olin pieni, ei näillä pienillä teillä ollut edes nimiä ja itseasiassa Porvoosta Tirmooseen johtava tie ei ollut edes kestopäällystetty. Siinä on yksi ja toinenkin kerta istuttu Papan auton etupenkillä suu täynnä HubbaBubbaa ja sorakuoppien kohdalla toivottu että purkat pysyy suussa. Jo aika nuorena saimme pyöräillä Tirmooseen hakemaan jätskit (Lipsi, Pommac tai mac tietty!) kaupasta ja Pellingin lossin ohi matka taittui vesitse aina saareen mennessä. Ja muuten joka kerta piti tiirata että missä kohtaa se vaijeri menee…  Lapsuuden kesä tiivistyy täydellisesti meren sekä veneilyn tuoksuihin, heinäsirkkoihin ja viilentävään merituuleen. Se veden suhina veneillessä, on yksi rauhoittavimpia ääniä mitä tiedän.


Teini-iässä landelle ei aina ”kerennyt” enää niin usein ja pikkuhiljaa veneilykerratkin vähenivät vähenemistään. Osaksi tästä syystä olen varmasti aina pitänyt rannan lähellä asumista tärkeänä ja lasten kanssa ollaan totuttu ulkoilemaan siellä missä vettä on. Minulla on edelleen haaveissa oma vene mutta koska rakas mieheni on enemmän mallia maakrapu, täytyy tätä veneasiaa vielä hieman ajan kanssa työstää. Meidän Jiihän on vallan kiinnostunut märemmistä ympäristöistä, äitiinsä tullut siis.


No sillä välin me viihdytään rannoillakin. Olen innokkaana odottanut Pellingin kesätorikauden avausta ja tänä vuonna se taisi olla poikkeuksellisen aikaisin. Mekin lähdimme lauantaina, tosin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä, Pellinkiin ja lapset pääsivät ensimmäistä kertaa lossiin sekä sinne, missä tarinan mukaan äiti kerran penskana tippui veneen ja bensalaiturin väliin kaikkine vaatteineen. Torimyyjiä ei ainakaan enää siinä vaiheessa ollut kuin me pääsimme paikalle, mutta lapset olivat enemmän kuin menossa uimaan. Mantereen puolella lämpötila hipoi kolmeakymmentä mutta Pellingissä oli täydelliset noin arviolta 23 astetta. Ranta on tosi matala ja vieressä oleva Benitas Café varmistaa että pysyy eväissä vaikka ei niitä mukana olisikaan. Kesällä varmasti tullaan käymään Pellingissä ja Tirmoon kaupan jätskialtaalla vielä useammin.

Minulta on myös kyselty viime kevään Floridan matkalta hankituista kesävaatteista. En saa mitään järkeviä kuvia niistä kuin lasten päällä, eli täällä niitä pikkuhiljaa pitkin kesää bongailee. Reissulta hankittiin suurimmaksi osaksi Tommyn, RL:n, JCrew:n, ja Gapin vaatteita. Myös mm. Gymboreeta ja Old Navya tarttui mukaan eli aika perus jenkkimerkkejä. Kuvissa Jiillä onkin reissusta tuodut Gapin shortsit ja RL:n t-paita mutta bellan mekko on tilattu keväällä Pom de Luxilta. (Gapin koko 13/XXL  ja RL:n koko L/14-16 sopiva 160 senttiselle Jiille ja 130 senttinen tyttö on siirtynyt PdL:n kokoon 140)

Yllätyksekseni mieheni on pikkuhiljaa tykästynyt rennompiinkin kesäkenkiin ja hän osti Floridan reissusta keltaiset(!) crocsin tennarit. Nyt Pellinkiin lähdettäesä kävi ilmi että hän oli myös bongannut jostain Suomesta harmaat samanmoisetm olin todella yllättynyt. Mehän saimme joku vuosi sitten crocsilta valita kengät jokaiselle ja silloin meille kaikille muille tuli korkeavartiset tenskut ja tykättiin tosi paljon niistä mutta mieheni ei ole ollut ihan yhtä "tennarityyppi". bellahan ei juuri muita kenkiä käytä kuin Sketchers:jä ja reissusta ostettiin kasa merkin tennarrimalleja ja täydennyksiä tehdään Tallinnasta, josta merkin liike löytyy kahdesta kauppakeskuksesta. Nyt harmittavasti kävi ilmi ettei vilkkuvia lipilapeja ole kummassakaan Tallinnan liikkeessä, tai ei ainakaan ollut vielä. Mustat jotka mahtuu nippanappa, ostettiin jenkeistä viime keväänä ja tytöllä kävi kyllä onnekkaasti kun porukat tämän keväisellä Floridan reissullaan hakivat seuraavan koon lipilapit tuliaiseksi. Itse käytän edelleen Sanük:in lipilapeja ja kyllä kätsyimmät pihakengät taitaa olla crocsin bandit jotka välillä eksyvät lasten jalkaan muuallekin.Tälläisiä kesätunnelmia nyt sateen ja harmauden keskelle. Me vietetään kotona sairaspäivää ja toivotaan kovasti että molemmat lapset ovat tervehtyneet lauantaiksi kun on päättäjäispäivä ja mekin suuntaamme ylioppilasjuhliin. Nyt onkin hyvä hetki hoitaa kodin siivoukset valmiiksi ennen parempia säitä, että pääsee sitten nauttimaan ulkoilmasta. HAVE A NICE DAY!


4 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia ♥ Toivottavasti se kesä tulee pian takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja älä muuta sano, toivottavasti ennusteet toteutuvat ja huomenna alkaa lämmetä oikein kunnolla!

   Poista
 2. Voi, mikä postaus! Niin tuttuja maisemia, kun itsekin olen kaikki elämäni kesät viettänyt tuolla Pellingin saaristossa. Tuttua on kaupan jätskiallas, kesätori ja lossiajelut. Varmaan olemme joskus saattaneet olla samaan aikaan niitä jätskejä valikoimassa :) Meillä on nyt omatkin lapset niin kesäpellinkiläisiä, mitään muuta ei odoteta niin paljon kuin mökille pääsyä.
  T: ex-Södisläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, hauska kuulla että samoja muistoja muillakin lukijoilla! Kyllä se meri ja saaristo vetää puoleensa kun siellä on kasvanut. Oli ihana käydä Pellingissä pitkästä aikaa ja tästä se taas lähtee, niin kauan kun mies ei lämpene veneilylle niin mennään sitten lossilla :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥