31.5.2014

Lankaa, luomua ja nuttu.Minua jännitti niiiiiin paljon kun sain yhteistyötarjouksen TitiTyyltä alkuvuodesta. En edes haluaisi käyttää termiä ”yhteistyötarjous” koska nyt on kyse käsillä tekemisestä tuo termi tuo mieleeni aivan liian kaupallisen kulman koko asiaan, mutta silti langat, puikot ja napit tarjosi TitiTyy. Sellainen projekti joka normaalisti valmistuu ihan varmasti alle kuukaudessa, venyi lopulta kolmen kuukauden mittaiseksi ja olen kovin häpeissäni asiasta. Kyse ei ollut siitä että neule olisi ollut vaikea toteuttaa vaan siitä että kaikki mikä muuten voi mennä pieleen, meni. Koko homman kruunasi se että kadotin yhden kerän harmaata Semillaa ja nutun miehustan ollessa valmis, piti jostain  ä k k i ä  hankkia kaksi kerää lisää lankaa. Sitä samaa harmaata ei luonnollisestikaan ollut ä k k i ä saatavilla, joten mietinpä hetken että mitäs nyt. Lopulta katsoessani liukuvärjättyä sisustuskissaamme nietosta, vastaus tuntui selkeältä, yritän tehdä hieman liukuvärjätyn tyyppisen värin vaihdon hihoihin ja mieheni kipaisi ostamaan pari kerää vaaleanpunaista Semillaa. Nutusta tulikin siis kaksivärinen ja nappien lisäämisen jälkeen tästä muodostui oikein iloinen villatakki joka sopii täydellisesti nauravaiselle ja ehtivälle kummitytölleni.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan saamistani langoista, napeista sekä puikoista valmistuva ohje tulee TitiTyylle, mutta julkaisen ohjeen myös blogissa. Nuttu on tosi simppeli ja ainoa taitoja venyttävä kohta ovat raglanlisäykset joihin on upotettu palmikot. Olen yrittänyt kirjoittaa ohjeesta niin selkeän, ettei sitä lukeakseen tarvitse osata neulesanastoa ja tämä voi olla vaikka se ensimmäinen neuletakki. Mikäli tuntemattomia termejä tai tekniikoita tulee eteen, löytyy kaikki apu näihin netistä helposti hakusanoilla.


Muutama sana langasta. Semilla on luomuvillalankaa ja jos minulla olisi vauva, neuloisin hänen koko vaatevarastonsa tästä langasta. Lanka on pehmeää, rustiikkista ja Titityyllä on valtava valikoima eri värejä ja sävyjä varastossa. Mielestäni langalle sopii erinomaisesti niin sileä pinta, aina oikein kuin palmikotkin ja kirjoneuleessa värit istuvat saumattomasti yhtenäiseksi neuleeksi. Aivan, tein kirjoneulepiponkin pikku e:lle ja myös pipon ohje on tulossa niin TitiTyylle kuin blogiinkin. Vaikka kyseessä on villalanka, on se ilmavuutensa takia sopiva materiaali myös kesäneuleisiin. Suomen kesät on tunnetusti arvaamattomat ja villa täydellinen valinta kesäiltojen lämmikkeeksi sillä se on kevyt mutta lämmin. Yritämme saada ensi viikolla kuvat takista kantajansa päällä ja sen jälkeen ohjeet tulevat julkaisuun.
 
 
Nuttu on muuten neulottu KnitPron Cubics puikoilla. Puikot ovat nelikulmaiset, todella, ja vaikka luulisi että niillä on vaikea neuloa niin ei ollenkaan! Kuulemani mukaan mikäli oma käsiala on epätasainen niin näillä saa helpommin tasaista jälkeä. Minulla on aika tasainen käsiala mutta olen huomannut että etenkin uhuemmilla puikoilla neulottaessa, eivät näillä puikoilla sormet väsy niin nopeasti sillä puikot pysyvät jotenkin pienemmällä puristuksella kädessä, suosittelen kokeilemaan.
 
 
Minulla on muutama nimi mielessä nutulle mutta olisiko sinulla ehdotus neuletakin nimeksi?

18 kommenttia:

 1. Oi että ihana! Mielenkiinnolla ohjetta odotellaan, en niistä yleensä älyä juuri mitään. :)
  -Kati-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Tulevasta ohjeesta kyllä ymmärtää, koska minäkin olen sen osannut tehdä.

   Poista
 2. Upea luomus! Aivan ihana villatakki <3 minulle tuli heti mieleen nimi Cirkus :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Nuo palmikot raglan-saumoissa on tosi tyylikkäät :)

  VastaaPoista
 4. Onpa todella suloinen pusero! Eriväriset napit ovat kiva piriste, ja vaaleanpunaiset hihatkin ovat niin kivat, että ihan kuin alusta pitäen juuri noin olisit suunnitellutkin. :) Teki mieli lähteä kokeilemaan lankaa, mutta (päättäväinen ilme): olen pyhästi vannonut, etten nyt ennen syksyä osta uutta lankaa odottamaan. Etenkin kun yksi tilaus on vielä tulemattakin Ja yksi pellavasatsi juuri kolahti postilaatikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tutulta Anskuli :D Just itse neulon Aholaidan villoja pois ja sitten ainakin vielä Palomat pois ja sitten jotain pipolankoja vielä pois aj jotkut sukat... ja sitten annan luvan itsellni ostaa seuraavan kerran lankaa! Ja kiitos, olin todella epävarma hihoista mutta mukavathan niistä tosiaan tuli :)

   Poista
 5. Kaunis ja niin taitavasti tehdyn näköinen. Tuo lanka voi houkuttaa ostamaan vaikka vauvani ovat jo aikas isoja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minun tekisi mieli tehdä itseni joku kiva ohut villapaita Semillasta mutta kuten aiemmasta kävi ilmi, olen pienoisessa lankojen osto lakossa vielä hetken...

   Poista
 6. Ihana nuttu ja juurikin kesäisen näköinen! Olet kyllä taitava ja ihailen noita raglan hihoja ;)

  Pastilli olisi oiva nimi nutulle!

  VastaaPoista
 7. Ihana!
  Todella, näyttää ihan suunnitellulta nuo hihat!

  Mahtavat palmikot! Tosi kivat!

  Nimeksi tuli mieleen Circus, Nonparelli tai Pehmis!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥