14.1.2014

Otteita teinin kaapista

Pikkuhijaa vaatekaapin sisältö on muuttanut muotoaan ja aika selkeäksi on tullut, mitä sieltä kaapin kätköistä valikoituu päälle ja mitä ei. Minähän vain ostan, pesen ja viikkaan... Sitten kerään tuolin selkämykseltä lattialta ja pesen taas. Perhekokouksen jälkeen kehitystä on kyllä tapahtunut, likaiset vaatteet löytävät kodinhoitohuoneeseen yhä useammin ja eivät aina ole edes lattialla. Yhdistelmä valkoinen kissa ja mustat vaatteet... voinette arvata miksi nalkutan huomautan jos kun vaatteeita pyörii lattioilla. 

Nykyisin en juurikaan osta kysymättä paitsi sellaisia takuuvarmoja perusjuttuja. No mitäs?

Paidat. Valkoisia, mustia ja harmaita. Lähes aina yksivärisiä ja missään nimessä ei nappilistallisia, eli nk. vaarinpaitoja >Toim.huom. Höh :(  Joskus joku printti voi käydä, esim. Burton. Alex and Alexan alesta tilaamani Junior Gaultierin paita sai hitaan hyväksynnän "No joo, ehkä". Ajattelin että paidassa olisi sellainen kuva/printti joka kuudesluokkalaisen mielestä on magee... no, ehkä. Gapilta tilasin valkoisen ja pari harmaata paitaa, o-kaula-aukolla ja v-kaula-aukolla, nämä sujahti päälle ennen kuin huomasinkaan.




Housut. Lempparit himassa on Niken kollarit joissa lahkeen alareunoissa kumpparit, leveät lahkeet ja kapea vyötärö. Bongattu Savonlinnan Intersportin kesälesta, toivottavasti ensi kesänä löydän vastaavat. Kaikki farkut yksiä lukuunottamatta on Abercrombien ja taidan tilata nettikaupasta lisää, isoin koko 16 menee ainakin vielä vuoden ellei joku jättiläiskasvupyrähdys tule ja pilaa suunnitelmaani. Muutamat Scotch & Shrunkin reisarit pyörii kesäkäytössä, ilmeisesti mieleiset mutta harmillisesti merkkiä ei myydä enää Stockalla ja olen todella huono tilailemaan housuja joista en ole aivan varma lahkeen leveydestä. Reissusta ostin yhdet Tommyn farkut jotka on tosi tykätty, harmillisesti vastaavia ei täällä ole tullut vastaan.

Hupparit. Kaapissa lojuu ainakin Peakin ja Scotchin hupparit ja päällä on Abercrombien hupparit. Minulle on selkästi ilmaistu että ihminen ei tarvitse muita huppareita kuin Abercrombien karvahuppareita. Abercrombien isoin koko mahtuu enää tämän kevään joten tilasin Hollisterin alesta päättäväiselle nuorelle miehelle pienimmän koon Hollisterin karvahupparista ensi talveksi. Ja onhan ne  i h a n a n pehmeitä, tosin murinaa tuli siitä ettei Hollisterin hihoissa ole vuorina toppausta eikä pörröä. Kokeilin itse hupparia ja mahtuu hyvin tälläiselle satakuuskutyksjapuol-senttiselle mammallekin. Kevät näyttää miten käy muiden huppareiden kanssa, löytyy vetskarimallia sekä tavallista ja uskon että Stadiumin alesta napattu Burttonin hoodie kelpaa ainakin snoukkarinteeseen... Tarvittaessa tilaan Hollisterin varsin kattavasta valikoimasta seuraavan koon hupparit, mitäpä sitä edes hankkimaan sellaista joka pölyttyy siellä kaapissa.


Flanelipaitoja on kaksi, Bodenilta. Ne jää nyt pieneksi ja pitäisi saada pari lisää. Abercrombiella on tosi kivat mutta hinta ei houkuttele kun en tiedä yhtään onko niissä miten pitkät hihat. Ehkäpä tuo ei kaipaa niitä jos niitäei ole. Aivan kuten tyttäreni eilen ilmoitti "Äiti, kuules mä olen sellainen kesälapsi, MÄ EN PIDÄ TÄLLÄISISTÄ VAATEKERROKSISTA

Ensi talveksi pojankin kaappi tyhjenee aikamoisesti kun suurin osa neulepaidoista jää pieneksi ja sama kohtalo tulee kohtaamaan kaikkia 14 koon housuja sekä nykyisiä t-paitoja. Kesän releet on onneksi valmiina, mistäpä muualta kun Floridasta, mutta ensi syksynä pitää todennäköisesti täydentää kaappia tarpeen mukaan. Oikeasti tuon ikäinen tarvitsee aika vähän, se on kotona aina kollareissa, ulkona trikoopaidassa ja farkuissa ja viileämmällä hupparipäällä. kesällä ei tarvita kun shortsit ja t-paitoja.

Toinen asia mistä halusin kirjoittaa on mustat vaatteet. Meidän perheessä jokainen pitää mustista vaatteista vaikkakin yhdistelmä perheen lemmikin kanssa alkaa näkyä. SIIS TODELLAKIN ALKAA KUN KATSOO NÄITÄ KUVIA - APUA. Kun viikkasin viimeksi mustia vaatteita, tein muutaman huomion. Alustetaan sen verran että meillä kaikki mustat vaatteet pestään Omo Black nestemäisellä pesuaineella ja koneessa on oma ohjelma mustille vaatteille. Kaikki Jiin vaatteet käyvät myös kuivurissa. Alla olevassa pinossa on kolme eri merkkistä mustaa trikoopaitaa joista alin on Molo Kids ja ollut käytössä ainakin vuoden. Keskimmäinen on ostettu Cubukselta muutama kuukausi sitten ja tämä oli ensimmäinen pesu paidalle. Päällimmäisenä on Peak Performancen paita joka on ollut käytössä puolisen vuotta. En tiedä miten hyvin sävyerot näkyy näytöllä mutta jokatapauksessa niitä on.


Molo kidsin paita on edelleen musta. Saumat on suorat ja paita on lähestulkoon uutta vastaavassa kunnossa vaikka trikooltaan on sellaista ihan sanadisti ribbimäisen oloista. Päällimmäinen Peakin paita on myös musta, ehkä ihan hivenen vaaleampi kuin MK:n mutta ei kauhtuneen näköinen ollenkaan. Peakmaisesti saumat on niin kuin pitääkin ja edes rintaan aplikoitu P ei ole kiristänyt ompeleista kangasta ympäriltä, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tälle aivan sileetä trikoota olevalle paidalle. Keskellä on Cubuksen paita, poikien osastolta. Mietin todella pitkään kaupassa ostanko Jiille paidat tyttöjen vai poikien puolelta, kun eihän näistä peruspaidoista näe onko tyttöjen vai poikien*. Loppujen lopuksi otin poikien puolelta hieman ribbimäisempää materiaalia olevat paidat. Saumat on ommeltu ehkä tummansinisellä langalla ja tuplasaumausjälki näkyy sivuissa. Pesun ja rummun jälkeen paidassa erottui edelleen hivenen kyynärpäiden kohdalla "venymät" ja paita on kyllä selkästi haalistunut harmahtavaksi. Saumat ovat suorat ja kaula-aukko ei ole venähtänyt, pisteet siitä.

Ajattelin seuraavaksi ostaa Cubuksen tyttöjen puolelta vastaavan paidan ja katsoa vaikuttaako kulahtamiseen materiaali, sillä ne tyttöjen paidat muistuttavat materiaaliltaan enemmän esimerkiksi H&M:n Loggin paitoja, eli ovat sellaista sileämpää trikoota niin kuin tuo Peakin paita. Paitojen hinnoissakin on toki eroa, Peakin paita taitaa normaalihinnaltaan lähennellä viittäkymmentä euroa, Molo Kidsin paidat maksavat noin 20 euroa ja Cubuksesta saa näitä peruspaitoja muistaakseni 2 kappaletta 13-15 eurolla. Jos pitäisi ostaa kasa laadukkaita perustrikoota kappiin niin näistä kolmesta valitsisin Molo Kidsin paidat jollainen löytyy meiltä myös oranssina ja on muuten varsin mallikkaassa kuosissa sekin. Niissä taitaa vaan loppua koot kesken teineille...

*Tyttöjen ja poikien paidat eroavat Cubuksen valikoimassa niin, että tyttöjen paidoissa on kapeampi leikkaus, niissä on hieman isompi kaula-aukko vailla "resoria" ja kangas on sileämpää kuin poikien paidassa. Molempien paitoja on useammassa värissä ja myös hihattomina (en nyt muista t-paitojen tilannetta). Paitoja voi ostaa yksi kerrallaan tai kaksi hieman huokeammin kerralla, kuitenkin niin että voi itse valita mieleiset eikä kaksoispaketteja ole pakotettu niin kuin esim. henkkamaukassa.

12 kommenttia:

  1. Mun on pakko tää kirjottaa, kun tuli tästä mieleen. Mun yhdet suosikki kotihousut on olleet Skilan mustat collarit. No, yks päivä mun neiti 6v totesi mulle, että "äiti, mä en sitten yhtään tykkää noista sun HARMAISTA housuista"... Ja jep, mustan yläosan kanssa housut todellakin näyttivät ihan harmailta! Ja housujen hinta oli kuitenkin ilman alea 49,90... (ostin puoleen hintaan). Mä suosin mustaa (hyvä peitellä raskausmakkaroita) mutta kyllä musta vaan niin huono väri on kestävyyden suhteen.

    Mutta kivoja vaatteita teidän teiniltä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amy :D Eipä sitä oma silmä huomaakaan jos ei vertailukohtaa ole. Niitähän on sellaisia mustennusaineitakin mutta en ole vielä niihin lähtenyt, mielestäni henkkamaukan mustissa paidoissa pysyy aika hyvin väri, ainakin niissä naisten Loggin trikoissa. Muista college taitaa olla juurikin arin värinmenettäjä..

      Poista
  2. No olipas osuva postaus. Just kotiuduin illalla meidän kuudesluokkalaisen kanssa vaateostoksilta, huoh! One Wayn alesta löytyi onneksi kivoja paitoja ja takkeja ja urheilukaupasta kengät. Niken harmaita collage-housuja on meilläkin ollut jo useat ja toimivat hyvin. Kiitos Gap-vinkistä, pitääkin käytä kurkkaamassa nykyvalikoima. One Wayssa näytti myös olevan kiva valikoima Makiaa, eikös ne ole myös pääosin kotimaista tuotantoa? Kiitos postauksestasi, luen sen aamulla vielä ajatuksella uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cillas ja hauskasti osui todella ajankohtaisesti!
      Mä olen käynyt säännöllisesti One Wayssa sillä siellä myydään Tommy Hilfigerin Denim mallistoa mistä itse pidän. Olen katsonut kundiekin puolelta mutta luulen että ovat vielä aavistuksen isoja Jiille, olisiko siellä ne pienimmät noin 170 cm? Vai mitä arvioit itse? Jotenkin se mielikuva että olisivat minulle hieman reiluja ja mahdun itse siihen 164:een suunnilleen.. Jii on nyt ehkä 160cm mutta hoikka, joka tuottaa hieman päänvaivaa kun ollaan juuri tässä lasten ja aikuisten välimaastossa.
      Makia on kotimainen, tosin vaatteiden valmistusmaasta en olekaan varma. Makialla oli kiva takki Stockan kantiksessa loppuvuodesta mutta lasten oli liian pieni ja aikuisten olisi ollut liian iso Jiille...

      Poista
  3. Voi että - TEINI! Miten tää aika rientääkään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, syksyllä minulla on KAKSI koululaista josta toinen on yläkoulussa :o
      Itsehän en ole vanhentunut päivääkään 8)

      Poista
  4. Oi, onneksi olkoon valinnasta mustat vaatteet ja valkea kissa :D Meillä on kaksi valkeeta kissaa ja kyllä, niitä mustia(?) vaatteita. Tsih ;) -Piia
    Ps. Kivoja vaatteita Jiillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Piia! Tuo valkoinen kissa toimii kesällä loistavasti koska sillon suurin osa käyttövaatteistamme on valkoisia ;) ... Eli kissa kun kissa, jos sillä karvat on niin näkyyhän ne. Mustassa taitaa näkyä kaikki muutenkin että sinänsä onnitellaan itseämme vain kauniin värisistä kissoista eikä murehdita turhia. Meillä on muuten toki teippioharjojakin mutta olen tavattoman laiska asian suhteen.

      Poista
  5. Molo kids on muuten lisännyt nyt yhden kokoluokan lisää eli 164cm. Riittäiskö se teille? Olin itse siitä varsin iloinen, kun meillä juuri siirryttiin kokoon 152 legginsseissä ja meillä tykätään ihan hulluna Molon printtileggareista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mammis, hmmm. Noissa on mitoitukset olleet aika vaihtelevia (ainakin meidän kappaleissa) mutta pitää tsekata sillä saattaisia mahtuakin -kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Jes, hyvä kirjoitus! Muutenkin vaatteiden käsittely/pesu/mikävaan-jutut kiinnostaa kovasti, ammennan inspiraatiota omaan perheen pyykkihuollon pyörittämiseen :D meillä yhdistelmä mustia vaatteita & valkoinen koira ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Olin ajatellut tehdä Kodinhoitohuone postauksen kun saan kuvat, ehkäpä siellä lisää. Olen itse aika rutinoitunut ja tark... neuroottinen=D pyykinpesijä eli en tiedä kannattaako ainakaan mallia ottaa mutta ehkä jokunen vinkki-inspis löytyy ... Mustat vaatteet ja valkoinen koira kuulostaa hyvännäköiseltä ja graafiselta yhdistelmältä ;)

      Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥