19.1.2014

Rusettipipo by anana [ohje]


Instagrammin puolella pyydettiin ohjetta bellan uuteen "koululaispipoon" eli tässä tulee. Pipossa ei mitään monimutkaista ole, peruspipoon erona on se että oikein silmukan lisäksi neulotaan oikein silmukoita kiertäen (ei oo paha) ja tehdään reikiä tekemällä langankierto. Molemmat ihan iisibiisi juttuja, don't worry, jos et osaa niin nyt on hyvä hetki oppia.

Tässä ohjeet:
langankierto (katso vain kuva miten päin lanka kierretään puikolle/Punomo)
silmukka oikein kiertäen (video/Garnstudio)

Rusettipipo [ohje]
Noin 6+ -vuotiaalle

Tarvitset:
Kerä Novitan Naava -lankaa (tai vastaava 12s=10cm)
Puikot nro. 6
Nauha

[resori]
Aloitetaan luomalla 72 silmukkaa ja yhdistetään pyöröksi siirtämällä ensimmäinen ja viimeinen silmukka vierekkäin ja vetämällä toinen toisen yli.
Joustinneule neulotaan: joka toinen silmukka nurin ja joka toinen oikein kiertäen.
Neulo näin joustinneuletta noin 6 cm.

[sileä]
Vaihdetaan aina oikein neuleeseen mutta neulotaan vielä silmukat kiertäen kaksi ensimmäistä kierrosta jotta reikien ympärille tulee vähän napakkuutta. Reijät tehdään neulomalla ensimmäisellä sileällä kierroksella langankiertoja. Langankierron jälkeen pitää neuloa kaksi silmukkaa yhteen, muuten silmukoita on mahdottomasti liikaa seuraavan kierroksen jälkeen.

Eli  ensimmäiselle kierroksella resorin jälkeen: neulo 4 silmukkaa oikein kiertäen, tee langankierto, neulo kaksi seuraavaa silmukkaa yhteen kierrettynä. Yhteen neulotut silmukat on ensimmäinen silmukka seuraavasta neljästä, eli neulo vielä kolme oikein kiertäen, langankierto, seuraavat kaksi oikein yhteen kiertäen jne jne. Kunnes olet neulonut näin koko kierroksen.

Neulo seuraava kierros kaikki oikein kiertäen (myös langankierrot) ja nyt sileässä neuleessa pitäisi näkyä tasaisin välein reikiä.
Tämän jälkeen jatka aina oikein neuletta (tavallisesti) kunnes olet neulonut sileää resorin jälkeen noin 30 kierrosta.

[kavennukset]
Pipo kavennetaan neljässä kohtaa eli ensimmäisellä kierroksella 18 silmukan välein.
Kavenna joka toisella kierroksella: neulomalla 2 silmukkaa yhteen aina ennen silmukkamerkkiä. Jatka näin kunnes olet kaventanut jokaisessa kavennuskohdassa 6 silmukkaa pois. Jäljellä on yhteensä 48 silmukkaa.
Jatka nyt kavennuksia kuten edellä mutta jokaisella kierroksella.
Kun jäljellä on 8 silmukkaa, vedä lanka loppujen läpi ja päättele.
♥♥♥

Alunperin minun piti laittaa pipoon harmaa silkkinauha mutta en löytänyt sellaista laatikoista niin laitoin roosan samettinauhan. Samettinauha pysyykin jämptimmin rusetilla niin suosittelen siis sellaista...toki tuohon voi paremman puutteessa laittaa vaikka kengännauhan... bellan mielestä tämä on juuri sellainen koululaisen pipo!

Jos teet ja löydät virheen ohjeesta, olisitko ystävällinen ja tulisit kertomaan kun en ole testineulonut ohjetta. Ja jos teet ja sometat, muistathan mainita ohjeen lähteen, kiitos!


 
Tekemisen iloa!

22 kommenttia:

 1. Ihana vain kuvaa näitä sinun neulomuksiasi parhaiten. Mun neulomisinto on ollut kateissa jo vuosia, mistähän sen löytäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija ♥ Ja sen innon pitäisi löytyä täältä...hmm. Jospa seuraaville käsityömessuille etsimään ihanaa lankaa ja into tulisi sitä kautta :)

   Poista
 2. Ihana mallli ja tyttö:) OOt taitava:)

  VastaaPoista
 3. Hieno!! Sun tekemät neuleet on aina niiiin upeita ja inspiroivia!! Osaisinkohan mäkin tehdä? Neuloin säärystimet tyttärelle (eka neulomisjuttu sitten koulun käsityötuntien n. 100v sitten), jospa kokeilis vielä tehdä niihin sopivan pipon? Saisinkohan valmiiks tämän talven aikana?
  CalGirl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No osaat ja nyt heti aloitat! Ja tulee valmiiksi, tosi nopea kun on pakss lanka ja isot puikot :) Mies toi minulle langan yksi ilta ja sitten myöhemmin oli että "Häh! Onko toi se lanka jonka toin?" kun pipo oli valmis :D

   Poista
 4. Onpas ihana hattu! Ja niin kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Ohjeesi ovat kivan yksinkertaiset. Oon nyt uskaltanut kokeilla muutakin kuin joustinneulepipoa ohjeittesi avulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla Maria! En itse osaa lukea ohjeita joten en osaa kirjoittaa kun tälläisiä, mistä itsekin ymmärtäiisn -kiva kuulla että olen onnistunut :)

   Poista
 6. Ihana pipo. Sopivan simppeli mutta kuitenkin joku juju. Vaikka olenkin neulonut vaikka mitä, kiertäen neulominen on ihan uus juttu. Pakko kokeilla piakkoin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kun neuloo oikeat kiertäen, tulee niistä napakammat. Näin kannattaa tehäkin joustin jos neuloo 1o1n niin näyttää nätimmältä ja on tosiaan napakampi. Äkkiä kokeilemaan :)

   Poista
 7. Eilen lanka Prismasta ja nyt tytöllä on iiihana hattu. Meille tuli harmaa vaaleanpunaisella nyörillä ja tyttö halusi vielä pienen tupsun. Kiitos kivasta ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, parhainta palautetta ikinä! Kiitos ja kiitos kun uskalsit heittäytyä ohjeeseen ♥

   Poista
 8. Kiitos ihanasta ja helposta ohjeesta! Minäkin kokeilin: http://virvalilja.blogspot.fi/2014/02/pikkuisen-bling-blingia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi. Ihanat pipot olitkin saanut aikaan!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥