4.1.2014

Cousteau


Jo vuosia ehdoton lempparipiponi on ollut Jacques Cousteau -pipo eli tuttavallisemmin kustoo. Pipo on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen. Helppo ja nopea tehdä ja lisäksi pidän pipon alkuperäisestä innotuksen lähteestä, olenhan itsekin katsonut pienenä Meren Salaisuudet -sarjaa ja pitänyt Jacques Cousteauta kovasti arvossa. Pipo näyttää hyvältä päässä kuin päässä ja vaikka alkuperäinen väri on punainen, sopii pipoon mielestäni väri kuin väri.

Aikonaan linkkamaani ohje pipon ohjeen alkuperäiseen lähteeseen on lakannut toimimasta sillä Punaisen Sydämen Torppa blogi on sitteemmin muuttanut. Alkuperäinen ohje löytyykin nykyään täältä

Kavennustavasta johtuen pipoon jää lähes poikkeuksetta pään päälle nyppylä. Nopein tapa päästä epätoivotusta nuppylästä eroon, on vetäistä pipo esimerkiksi ilmapallon päälle ja kiristää toisesta päästä hiuslenkulla pinkeäksi. Tämän jälkeen kastele pipo lämpimällä vedellä kavennuksien kohdalta ja anna kuivua.

Olen tehnyt kustoo-pipoja monista eri langoista ja kuvan pipo on neulottu Artesano Merino Superwash -langasta, puikkoina 3.5. Vaaleat kissankarvat tarjosi nietos.9 kommenttia:

 1. kiitti, haeskelin juuri miehelle pipo ohjetta ja siinä hä se on :;) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin täydellinen miehelle, tekemisen iloa ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Hieno pipo, tätä täytyy yrittää pakertaa.
  "kiristää toisesta päästä hiuslenkulla pinkäksi". Avaatko tämän, kiitos!
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa Tiina ja kiitos :)
   Kirjotusvirheen pahanen siellä tekstissä, hyvä kun huomasit... eli pipo tulee vetää pinkeäksi ja sitoa toisesta päästä vaikka hiuslenkillä että pingottuu kireästi pallon ympärille ja päälaki kastelun avulla "asettuu" :)

   Poista
 3. Täytyykin kokeilla tuota pallon ympärille virittelyä sekä kastelua päälaen "nöpön" taltuttamiseksi!

  Huikean kivoja pipo-ohjeita täällä blogissasi, muutamakin meni työjonon jatkoksi...

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että pipomallini on ollu sinulle mieleen ja nuo ratkaisut "nyppylöitymisen" välttämiseksi ovat aina tervetulleita. Ohjeeni referointi noin yksityiskohtaisesti, että neulominen on suoraan mahdollista, tuntuu minusta mallin suunnittelijana, siltä, että olet julkaissut mallini blogissasi. Nämä julkaisemisen rajat ovat tietysti aina jossain määrin tulkinnallisia, enkä jaksa uskoa, että sinulla neulojana ja ohjeiden tekijänä, on ollut tarkoitus ottaa omiin nimiisi jotakin sellaista, mikä ei sitä ole :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei
   Missään nimessä ei ole ollut tarkoitus ottaa "ohjetta omiin nimiin"! Olen todella pahoillani jos sen käsityksen sai.
   Olen huomannut että, ainakin minun blogin lukijat" ovat pyytäneet ohjeista nimenomaan yksityiskohtaiset ohjeet ja omissa ohjeissani olen tähän pyrkinyt ja olen myös sinun ohjeesi linkannut useammassa postauksessa blogiini. Tuo "pikainen avaus" on lähinnä tapa kertoa että tämä ei ole niin vaikea pipomalli kun voisi ajatella, ainakin itse pelkäsin aikoinaan aloittaa pipoa koska ajattelin että se on aivan liian vaikea minulle tehdä.
   Jossain vaiheessa sitä alkuperäistä ohjetta ei muuten löytynyt, voi olla että tämä postaus on kirjoitettu silloikin.

   Ehdottomasti olen sitä mieltä että kunnia sille jolle se kuuluu ja tässä tapauksessa se en ole minä.
   Pahoittelen vielä asiaa, toivotko että muutan tuota blogitekstiä?

   Poista
 5. Niin vielä kiitos täydellisestä pipomallista ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitokset vaan kaikista tällä mallilla neulomistasi pipoista ja huomiosta, jonka olet halunnut mallilleni antaa. Aivan kuten arvelinkin, että ajatuksesi on hyvä ja pyrkii olemaan eduksi mallilleni. Totta on myös se, ettei ohje ole ollut näiden kahdeksan JC- pipo vuoden aikana aina saatavilla ja linkkien kanssa on ollut pulmaa. Ja jokaisella bloggaajalla on tietysti tarve "palvella" lukijoitaan parhaalla mahdollisella tavalla :-) Tähän ei todellakaan mikään maailma kaadu ja ajattelen, että jokainen mallillani tehty ja/tai bloggattu, pipo on pieni palkinto.

  Näppärät neulojathan nyt generoivat ohjeen pelkästa kuvastakin, jolloin on ihan sama kuinka jokin ohje on kuvattu. Itse olen koittanut noudattaa ohjenuoraa, jossa en anna silmukkamääriä toisten alkuperäisiin ohjeisiin. Minä olen kokenut sen hyväksi tavaksi ohjata lukijat ohjeen luokse, mutta mistä minä ihan oikeasti tiedän kuinka lukijat käyttäytyvät, joten tämäkään ohjenuora tuskin on sen oikeampi kuin mikään muukaan. Minulla ei ole tarvetta lähteä sanelemaan postauksesi sisältöä. Minusta tämä kommenttien vaihto osoittaa jo itsessään sen rakentavan hengen, jolla toivoisin ihmisten ylipäänsä vaihtavan ajatuksiaan. Toivottavasti sinä ajattelet samoin <3

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥